Dodaj do ulubionych

Harrachov lub okolica - szukam noclegu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.04, 21:32
Harrachov lub inne miejscowości w czeskich Karokonoszach.
Szukamy (rodzina z dwójką małych dzieci) namiaru na noclegi.
Dobre warunki (pokoje z łazienką, miła atmosfera) za przyzwoitą cenę.

Czy warto w te rejony pojechać z dziećmi ?
Może ktoś zna jakieś atrakcje ?

Za info dzięki.
Maggie
Obserwuj wątek
    • Gość: ron5 Re: Harrachov lub okolica - szukam noclegu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 11.06.04, 22:08
      Ponieważ mieszkam w okolicy Wrocławia jeżdżę tam na narty,ale na pewno warto
      też pojechać latem.Harrachova akurat nie znam,ale polecam okolice Pecu,i
      Janskich Lazni.Pięknie jest też w okolicach Jesenika,bajeczna miejscowośc
      sanatoryjna Karlova Studenka.Janskie Laznie są kameralne,jest dużo możliwości
      wycieczek górskich,jest też b.fajny nowiutki basen z
      fitnesem,saunami,itp.Ogólnie poziom infrastruktury turystycznej,gastronomii
      b.dobry.Polecam stronę www.holidayinfo.cz.Żzyczę miłych wakacji.
      • maggie_red do ron5 16.06.04, 10:40
        Dzięki za informację.
        Dobrze wiedzieć, że z drugiej strony Karkonoszy też jest ciekawie. Pec znam
        tylko z widokówek a przez Janskie Laznie tylko przejeżdżałam (pod kolejką
        gondolową). Czy tam jest basen odkryty ?
        Stronę zaraz spawdzam.
        Znalazłam stronę Rokytnic. Napisałam kilanaście listów z prośbą o podanie ceny
        i rezerwację ale narazie zero odpowiedzi. Chyba trzeba będzie dzwonić, ale po
        co podają e-maile. Może nie znają angielskiego?

Pozdrawiam
        Maggie
        • Gość: czech Re: do ron5 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 20:53
          wrocilem 2 dni temu. wszedzie pelno gospod i prywatnych kwater 30 - 50 zl/ os.
          od koloru do wyboru. nic nie musisz rezerwowac do sezonu jeszcze troche czasu.
    • Gość: ron5 Re: Harrachov lub okolica - szukam noclegu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 19.06.04, 06:26
      W JŁ nie widziałem odkrytego na basenie o którym piszę,byłem w zimie,poza tym
      jest b.ciasno zaprojektowany (swoją drogą ciekawy przykład architektury-basen
      upchany w starej miejscowości,różnica poziomów i połączenie ze starym budynkiem
      sanatoryjnym)Odkrytego poszukaj na stronie www.Co do odpowiedzi na maile-tu są
      ewidentne braki.Ja załatwiam wyjazdy do Czech mailem i często odpowiedzi są
      spóźnione.Ale to ,rozumiem,pozostałość po komunie.
      • Gość: Kowal Rokytnice IP: *.nowosci.com.pl 19.06.04, 12:56
        Cześć Megi... byłem kiedyś (zimą) w Rokytnicach i nie narzekam na nocleg. To
        był mój punkty wypadowy na skoki w Harrachovie. Mialem kiedy maila do gościa, u
        którego wynajmowałem pokój (było bardzo kulturalnie), ale nie pamiętam adresu.
        Wiem tylko, że facet nazywał się Miroslav Jina lub jakoś podobnie i kumał język
        polski. Na pewno jego adres internetowy znajdzie chyba na stronie
        www.rokytnice.costam... jakby co, napisz mi maila
        rkowalski@interia.pl
        Pozdrawiam
    • Gość: maggie Re: Harrachov lub okolica - szukam noclegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 14:32
      Dziękuj wszystkim za informację.

Ron5, dzięki z adres strony, jest super zwłaszcza że zawiera ceny. Chociaż brak
      informacji nt basenów w Harachovie (podobno są taki nawet z ciepłą wodą, ale
      ich nigdy nie widziałam ani w realu, byłam tam przejazdem kilka razy ani nawet
      na zdjęciu).
      Co do odpowiedzi na e-maile nie przyszła żadna na skrzynkę prywatną (prawie 2
      tyg) ale wysłaliśmy je jeszcze raz (ta sama treść) ze skrzynki służbowej (z
      nazwą firmy)i przyszło kilka. Ha Ha. Pewnie z prywatnych od razu wyrzucają do
      śmieci. Wszystkie dotyczyły Rokytnic ale niestety ceny są zaporowe, nie do
      przyjęcie, zwłaszcza, że dotyczy pobytu 2 tygodniowego. Żadnego upustu,
      niektórzy liczą nawet dziecko 2,5 roku, a 6 letnie to standard. No a niestety 4
      osoby razy np. 60 PLN za dzień daje już 240 razy 14 dni daje ponad 3tys za sam
      nocleg. Jak na Czechy to jest drogo. Jeżeli cena jest trochę niższa to bez
      mozliwości korzystania z kuchni, z wc wspólnym. Dziwne jest jeszcze to, że inne
      ceny podają na swoich stronach a inne w konkretnej ofercie.
      Mam również bardzo niemiłe doswiadczenie co do wyjazdów w ciemno na podstawie
      informacji w internecie. Na stronie jest wszystko super a w realu jest
      nieciekawie a nawet tragicznie. Co prawda dotyczy to ośrodków wypoczynkowych w
      Polsce i kwater prywatnych ale jak jest coś sprawdzone to zawsze bezpieczniej
      jechać a tak można wylądować na tzw minie i w trybie szybkim poszukiwać nowego
      lkokum a z dwójką małych ryczących dzieciaków po całym dniu podróży to naprawdę
      nie jest ciekawe zajęcie.
      Może do sierpnia coś znajdziemy.
      Na razie wybieram się na 2 tyg do Kołobrzegu (przynajmniej nocleg mam
      sprawdzony) chociaż ceny są też wysokie (zwłaszcza rybek) a pogoda raczej denna
      bywa w tym rejonie, nie wspominając o lodowatym morzu.

Maggie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka