Gość: turystka IP: 217.8.186.* 06.07.04, 16:35 Będę wdzięczna za wszelkie rzeczowe informację o tym hotelu od osób, które w nim w tym sezonie były. Chodzi mi o odległość od Starego Miasta, plaży, wyżywienie, standard pokoi itp. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kudłaty Re: Hotel Blibane w Sousse IP: *.lodz.mm.pl 06.07.04, 19:53 Hotel jest super ,chociaz na pierwszy rzut oka wyglada kijowo - znajduje sie przy ruchliwej ulicy 800 m od plazy. Tak sie jednak sklada ze polscy turysci maja pokoje z balkonem z widokiem na ladna okolice i morze. Standard ok - codziennie sprzataczka robi porzadek , scieli lozko (potrafi nawet rzucona pizame poukladac w jakies wymyslne wzorki ),jest klima (musisz zostawiac wlaczona o tej porze roku nawet jak wychodzisz- jak to zrobic bez klucza domyslisz sie, zarcia nie da sie przejesc. Basen troche maly ale w koncu niedaleko jest do morza . Do centrum ok 2 km. Bierz taksowke -jezdzi ich mnostwo-wystarczy pomachac (2 lata temu przejazd do centrum kosztowal 1 dinara - koniecznie wymus wlaczenie licznika ).Najlepsze jest to ze znajduje sie na peryferiach centrum turystycznego i w okolicy sa sklepy nie nastawione na turystow i fajne knajpki gdzie za grosze mozna kupic ciastka i herbate a potem dowalic miejscowym w warcaby albo tysiaca :). Gorzale bierz z Polski na wolnym cle- trzeba sie odkazac regularnie ( miejscowa daktylowka strasznie droga i gorsza od boryga ). Jedyny minus w hotelu Blibane to wymiana walut - uwazaj zeby cie nie przewalili- ja wymienialem 3 razy i za kazdym razem cos bylo nie tak i zawsze na moja niekorzysc (pare jobow zawsze jakos wplywalo dobrze na poziom liczenia:)). -Nie kupuj wycieczek od rezydentow - chyba ze masz kupe forsy -Pojedz pociagiem do EL-Jem Dane pochodza sprzed 2 lat wiec... milego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Hotel Blibane w Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.04, 18:58 Wielkie dzięki! Po przeczytaniu Twoich informacji zdecydowałam się definitywnie na ten hotel w sierpniu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudłaty Re: Hotel Blibane w Sousse IP: *.lodz.mm.pl 07.07.04, 21:47 Nie moge reczyc ze cos sie przez lata nie zmienilo , ale za moich czasow byla rewelacja. Mysle ze bedziesz zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Hotel Blibane w Sousse IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 08.07.04, 17:23 Czesc turystka! Niestety musze Cie zmartwic.Bylem w Blibanie w ubieglym roku w lipcu i niestety hotel okazal sie wielka porazka.Kudlaty ma racje,w latach wczesniejszych bylo w nim o.k.,ale to co dzialo sie podczas naszego pobytu w nim to nieporozumienie.Powiem tylko,ze klima dziala fatalnie,jedzenie jest monotonne i niezbyt smaczne(na sniadania gotowane jajka przez 2 tygodnie),obsluga zarozumiala itd.itp.Odradzam go serdecznie,jesli chcesz sie czegos dowiedziec o Sousse,a moze cos tez o hotelach,polecam sie na gg:906693 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Hotel Blibane w Sousse IP: 217.17.46.* 09.07.04, 15:17 A mógłbyś sprecyzować co to znaczy, ze "klima działa fatalnie"? Bo szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem - a podróżuję sporo i w niejednym hotelu mieszkałam ale nie miałam jeszcze takiego przypadku. Działała czy nie? A może po prostu w Twoim pokoju coś było zepsute i wystarczyło poprosić o jego zmianę...? Monotonne śniadania mnie akurat nie przerażają bo z reguły jem na śniadania niewiele. Czy obiadokolacje też były niesmaczne i w kółko to samo? O Sousse wiem sporo, poszukiwałam hotelu niewielkiego i bardziej kameralnego bo nienawidzę wielkich hotelowisk; dlatego zwróciłam uwagę na Blibane. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że w ciągu kilku lat sporo może się zmienić - dzięki więc za info. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Hotel Blibane w Sousse IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.07.04, 11:11 Witam ponownie! Pokoj mielismy na 1-ym pietrze,po wejsciu do niego za pierwszym razem pierwsze co zrobilem to rozsunalem zaslony,a tam... widok na jakis budynek i dmuchawy od klimatyzacji(podobno morze bylo widac z paru pokoi na 2 i 3.Po kolacji poszedlem do recepcjonisty(taki nienaturalnie niski,nieprzyjemnu pan) i probowalem zalatwic pokoj 3 pietrze(zaproponowalem 20 dolarow-naprawde bylem wkurzony),powiedzial ok.,ale nastepnego dnia w poludnie(na szczescie...) Nazajutrz po sniadaniu podczas dyzuru rezydentki prawie wszyscy skarzyli sie na bardzo slabo dzialajaca klimatyzacje,zamieniali pokoje na inne,a efekty mizerne.Co sie okazalo nasz pokoj byl 1-ym w calym systemie tej centralnie sterowanej klimy,im dalej konca,tym gorzej.Poztanowilismy nie zmieniac pokoju i bardzo dobrze na tym wyszlismy,tymbardziej,ze w lipcu bylo tam niemilosiernie upalnie.Za chwilke napisze cos jedzeniu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Hotel Blibane w Sousse IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.07.04, 11:51 Obiadokolacje w Blibanie sa bardzo malo urozmaicone,prawie zadnych surowek,tylko pomidory,ogorki lub pomidory z ogorkami,rzadko zdazalo sie cos wyszukanego,czasami jakas salata w to wszystko wmieszana,miesa tez kiepskie,a wybor zaden.Wiem,ze od od tunezyjskiej kuchni nie mozna wymagac zbyt wiele (polecam Turcje),ale np. w hotelu Riadhl Palms(fakt,ze 4*) bylo rewelacyjnie pod kazdym wzgledem.Moze i Blibane jest kameralnym hotelem na uboczu centrum,ale o bardzo niskim standardzie.Radze Tobie wybierz jakas wielki hotel,np.El Hana,Hana Beach lub Riadhl Palms.Samo Sousse jest godne polecenia,przypominam,ze moje wrazenia dotycza ubieglego lata. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Hotel Blibane w Sousse IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 10.07.04, 12:00 Nie pamietam juz dobrze,ale El Hana i Hana Beach to chyba ten sam hotel,pomiedzy taka ruchliwa ulica a morzem stoi kilka takich ladnych,duzych i dobrych hoteli.Gdybym jeszcze raz mial leciec do Sousse wybralbym,ktorys z nich (tyle,ze pewnie sa drozsze od nieszczesnego Blibane),naprawde warto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Hotel Blibane w Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.04, 00:18 Dzięki zatem za wszystkie informacje. Wygląda na to, że trzeba będzie jeszcze zweryfikować wybór...:( Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Hotel Blibane w Sousse IP: *.aster.pl 10.07.04, 00:32 W hotelu wynajmowane są pokoje na godziny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudłaty Re: Hotel Blibane w Sousse IP: *.lodz.mm.pl 10.07.04, 22:35 no to rzeczywiscie wyglada na upadek hotelu Blibane , a bylo tam tak fajnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
paulix Re: Hotel Blibane w Sousse 15.07.04, 16:27 Byłam w Blibane 3 tygodnie temu i spedzilam tam 2 cudowne tygodnie, wiec nie wiem czemu niektorzy narzekaja. Jest tam dokladnie tak jak opisal kudłaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudłaty Re: Hotel Blibane w Sousse IP: *.lodz.mm.pl 15.07.04, 18:36 no to ja sam nie wiem co o tym sadzic tym bardziej ze sam sie zastanawialem cy nie pojechac tam ponownie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Hotel Blibane w Sousse IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 22:13 Sporo aktualnych informacji (również pozytywnych) znalazłam już po założeniu tego wątku na forum www.wakacje.pl i po ich lekturze sądzę, że poszczególne oceny zależą tylko i wyłącznie od indywidualnych oczekiwań. Dla różnych osób co innego jest ważne. Poza tym odnoszę wrażenie, że nie wszyscy mają świadomość, że kupując pobyt w hotelu 3* należy mieć wymagania stosowne do takiego właśnie standardu. Myślę, że spora część narzekań bierze się właśnie stąd. W 3* nigdy i nigdzie nie będzie tak jak w 4 czy 5-ciu. Ja w dalszym ciągu biorę Blibane w rachubę :) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudłaty Re: Hotel Blibane w Sousse IP: *.lodz.mm.pl 16.07.04, 19:38 jak juz pojedziesz ,to powiedz jak jest rzeczywiscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kartel Re: Hotel Blibane w Sousse IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 00:21 wrocilam tydzien temu .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turystka Re: Hotel Blibane w Sousse IP: 217.17.46.* 20.07.04, 15:36 I nie podzielisz się wrażeniami...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kudłaty Re: Hotel Blibane w Sousse IP: *.lodz.mm.pl 20.07.04, 21:29 wrocilam tydzien temu .... to super :) Odpowiedz Link Zgłoś