Dodaj do ulubionych

kiedy na Dominikane?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.04, 17:17
Mam pare pytan dotyczacych wyjazdu na dominikane: kiedy najlepiej tam jechac?
z jakiego biura jechaliscie, ile mniej wiecej kosztowal Was w sumie taki
wyjazd?dzieki z gory:)
Obserwuj wątek
    • Gość: aga Re: kiedy na Dominikane? IP: 83.16.144.* 15.07.04, 13:14
      Mogę powiedzieć tylko tyle że byłam w polowie maja i przez okres 2 tyg. tydzień
      lało. Ale tam i tak nie sposób sie nudzić i to nie przeszkadza tak bardzo, bo
      na dworze i tak wysokie temp. Tyle że mokro:-)Ale maj już dawno za nami więc Ci
      to nie grozi. My lecielismy z TUI (wylot z Berlina), ale bukowaliśmy wyjazd w
      Niemczech, bo u nas za wylot z Wawy od razu ceny idą w górę. Za osobę płaciłam
      1.200 Euro, ale nie last minute. A tym roku widziałam ofertę Neckermanna za
      3.700 zł last minute oczywiście jak wszystkie na Dominikanie ALL INCLUSIVE.I te
      biura podrózy polecam na takie wyprawy, bo inne to zbyt ryzykowne w
      dzisiejszych czasach. Fantastycznego-jak mój rok temu- urlopu życzę!!!
      • Gość: marek Re: kiedy na Dominikane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 13:24
        dzieki aga za odpowedz:)ja wlasnie poszperalem troche na niemieckich stronach z
        last minute i faktycznie znalazlem pare ofert na 13 dni za cene ponizej 4000 z
        all:)jak poogladalem zdjecia plaz i roslinnosci na dominikanie to musze sie
        jakos przymierzyc do tego wyjazdu, bo widze ze bedzie mi sie podobalo:))))
        pozdrawiam
        • Gość: aga Re: kiedy na Dominikane? IP: 83.16.144.* 15.07.04, 13:39
          Właśnie chodziłam sobie dalej po FORUM i znalazłam na drugiej stronie ŚWIAT
          znowu coś o Dominikanie. Aby Ci przybliżyć klimat proponuję zerknąć na stronkę
          jakiegoś gościa:
          Byłem w hotelu RIU Bachata w okolicach Puerto Plata.
          Można zobaczyć tutaj :

fotogalerie.pl/galeria/adamp54518

Polecam przewodnika Martina Espinala na prawdę warto. Tutaj są opinie ludzi
          którzy skorzystali z jego usług :

www.debbiesdominicantravel.com/martin.html

KONIEC CYTATU:-)
          I ważna uwaga: facet musi mimo wysokich temperatur mieć długie spodnie ze
          sobą!!! U nas na kolacje nie wpuszczali inaczej i mój genialny mąż, który
          upierał się że to fikcja musiał ubierac portki jakieś ludzi z obsługi, bo
          kiertownik hotelu mu kazał. Niezła jazda, co?

pzdr
          • monhann2 Re: kiedy na Dominikane? 15.07.04, 13:48
            Gość portalu: aga napisał(a):

>> KONIEC CYTATU:-)
            > I ważna uwaga: facet musi mimo wysokich temperatur mieć długie spodnie ze
            > sobą!!! U nas na kolacje nie wpuszczali inaczej i mój genialny mąż, który
            > upierał się że to fikcja musiał ubierac portki jakieś ludzi z obsługi, bo
            > kiertownik hotelu mu kazał. Niezła jazda, co?
            >

Z tymi spodniami to tylko do tzw a'la carte restauracji, tam gdzie zamawiasz z
            karty. Do restauracji typu bufet dlugie spodnie nie obowiazuja, mozna w
            szortach i T-shirt'ie.
            • Gość: aga Re: kiedy na Dominikane? IP: 83.16.144.* 15.07.04, 16:02
              a własnie że nie:-) Nie wiem gdzie byłaś/eś, ale w Riu Hotels Punta Cana na
              kolację zarówno tą w formie bufetu jak i tej a`la carte SPODNIE PANOWIE MUSOWO
              bo inaczej nie maja wstepu...
              • Gość: marek Re: kiedy na Dominikane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 17:53
                dzieki za wszystkie odpowiedzi:)z tymi spodniami to cenna uwaga-
                zapamietam.pozdrawiaki
              • Gość: marek Re: kiedy na Dominikane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 18:09
                jeszcze jedno pytanko-jak to technicznie wygladalo z tym bukowaniem wyjazdu w
                niemieckim biurze podrozy czy z niemieckiej strony z last minutami?robiliscie
                przelew na ich rachunek czy jechaliscie zaplacic i odebrac dokumenty do niemiec?
                • liloom Re: kiedy na Dominikane? 16.07.04, 01:30
                  ceny od ok.1000 euro w gore all incl. punta cana lepsza niz puerto plata,
                  ladniejsze plaze, z tymi spodniami dlugimi zalezy od osrodka, sezon jest caly
                  rok, jak na Kubie
              • monhann2 Spodnie 16.07.04, 13:04
                Aga, tam gdzie ja bylam (Ocean Bavaro w Punta Cana - ****) spodni wymagano
                jedynie do a'la carte. Byc moze w hotelach ***** sprawa wyglada inaczej.
                Osobiscie nie chcialabym jechac tam, gdzie trzeba je nosic prawie 24
                godziny/dobe (no prawie, he he) Tzn na lunch tez musieliscie wkladac spodnie
                i 'zapinac sie na ostatni'guzik'? My na lunch prosto z plazy, jedynie
                narzucalismy jakas koszulke, bo jak raz poszlam bez, to mi kelnerka zwrocila
                uwage, ze nie moge byc na sali w samym kostiumie kapielowym. Moja mama jednak
                owijala sie w pareo i bylo OK.
                • rozaliap Re: Spodnie 16.07.04, 13:09
                  a co do spodni - to każdy hotel ma pod tym względem własne wymagania i
                  informacja o tym, jest przy opisie hotelu. Na Dominikanie spodni długich nie
                  wymagano w ogóle - na Kubie natomiast owszem - wieczorem do kolacji, przy czym
                  spodnie te nie musiały być takie całkiem długie - chodziło na dobrą sprawę o
                  nie przychodzenie w kąpielówkach - trochę to nie pasowało do standardu
                  hotelowego bufetu - kolacja przy świecach, szampan i ostrygi wymagają pewnej
                  oprawy :))
    • Gość: aga Re: kiedy na Dominikane? IP: 83.16.144.* 16.07.04, 10:09
      Z tym bukowaniem w Niemczech to najpierw rezerwacja przez tel, ale kase wiozlam
      osobiscie do Zgorzelca/Görlitz, bo akurat wybieralam sie na zakupki:-) Ale
      jesli zdecydujesz sie na Niemiecka oferte nie ma potrzeby nigdzie jezdzic,
      mozesz spokojnie uregulowac wszystko przelewem. Jedynie problem pojaw sie jesli
      bedzie malo czasu a oni dopiero po otrzymaniu pieniedzy przesylaja bilety
      lotnicze i "wouczery" (jak sie to pisze?//:-)). Wtedy wycieczka do Niemiec
      konieczna. Dlatego polecam najlepiej biuo podrozy w przygranicznych
      miejscowosciach, lub w miescie z ktorego bedzie wylot, bo wtedy jedziesz w ten
      sam dzien i odbierasz przed wylotem (np. Berlin).Powodzenia!
      • Gość: Tete Re: kiedy na Dominikane? IP: 195.205.111.* 16.07.04, 11:54
        Jezeli rezerwuje sie oferte niemiecka np z TUI lub Neckeramnna możesz to zrobic
        w polskich biurach, ktore sa przedstawicielami tych firm. Ceny i oferty
        dokładnie te same!!!! Firmy te maja jeden system rezerwacyjny - ten sam w
        Niemczech i w POlsce, mozesz bez problemu zarezerwowac oferte niemiecką. Nie
        widze wiec powodu wyjazdu do Niemiec (wiaze sie to zreszta z dodatkowymi
        kosztami)
        • Gość: aga Re: kiedy na Dominikane? IP: 83.16.144.* 16.07.04, 12:40
          Zgoda, tyle ze jak sie zapyta o oferty last minute w PL to NIGDY nie daja tyle
          wariantow co w D. System niby ten sam ale kompetencja i elastycznosc osob ktore
          poruszaja sie po tym samym systemie SKRAJNIE rozna:-)Niestety...
    • rozaliap Re: kiedy na Dominikane? 16.07.04, 13:05
      to wszystko zalezy od biura... ja zdecydowanie zniechęciłam się do biur
      warszawskich - już parokrotnie zostałam potraktowana jakbym się urwała z
      choinki proponując znalezienie mi fajnych wakacji "gdzieś dalejo" w granicach
      1500 Euro od osoby... Za to absolutnie mogę polecić Biura TUI i Neckermanna w
      Lubinie i Wodzisławiu - tam naprawdę stają na głowie, żeby klientowi dogodzić -
      i wszystko można załatwić telefonicznie i mailowo! Co do miejsca godnego
      polecenia - już wielokrotnie polecałam półwysep Samana - hotel Casa Marina Bay -
      dla mnie absolutna rewelacja - choć daleko od cywilizacji :)) Koszt wyjazdu -
      to zależy od tego co zamierzasz na miejscu - jeśli delektować się plażą, wodą i
      rumem - to nie wydasz nic - jeśli natomiast będziesz chciał się ruszyć gdzieś
      na wycieczkę - to trochę będzie Cię kosztowało...
      Udanych wakacji
      • Gość: marek Re: kiedy na Dominikane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 13:36
        jeszcze raz dzieki za wszystkie posty:)ja sie tam wybieram albo pod koniec roku
        albo jakos w zimie-teraz juz mam zaplacony wyjazd.zrobie tak ze sie z nimi
        skontaktuje telefonicznie lub mailowo i jakos dogadam co do
        platnosci.pozdrawiaki
      • jetlag1 Re: kiedy na Dominikane? 16.07.04, 16:50
        Napewno nie teraz. Najlepszy okres to styczen-kwiecien.Luty-marzec,szczyt
        sezonu.Lato mokre,poza tym nikt nie jezdzi w tropiki jak tu grzeje jak cholera.
        Od konca sierpnia do listopada-huragany, dlatego maja niskie ceny.
        • liloom Re: kiedy na Dominikane? 16.07.04, 20:39
          bosh tylko nie berzcie neckermanna, oni ida na ilosc
        • Gość: max Re: kiedy na Dominikane? IP: *.neting.com.pl 16.07.04, 22:00
          gdzie tobie tu grzeje?!?:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka