Gość: mari IP: *.primeisp.pl 11.12.13, 19:09 wybieram się na taki rejs , może ktoś kto zna Karaiby opisze swoje wrażenia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nelciowata Re: Karaiby rejs Błękitne Antyle 15.12.13, 20:25 Wrócilam z tego rejsu , pare dni temu..Pytaj Odpowiedz Link Zgłoś
panda_w Re: Karaiby rejs Błękitne Antyle 07.01.14, 14:46 Jestem zainteresowana rejsem. Ma bardzo dobrą cenę. Jak wygląda w realu statek? Jak odczuwa się wielkość kabiny? Na co zwrócić uwagę przy rezerwacji? Nigdy nie byłam na takim rejsie, więc pewnie nie wiem nawet o co pytać. Będę wdzięczna za podpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fafrun Re: Karaiby rejs Błękitne Antyle IP: *.204.141.159.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.01.14, 18:31 wybieram się na taką wycieczkę, na co należy zwrócić uwagę na takim wyjeździe? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nelciowata Re: Karaiby rejs Błękitne Antyle 21.01.14, 08:00 Pisze relacje z wyjazdu, opisując statek i odwiedzane miejsca www.trip4cheap.pl/forum/relacje-ameryka-polnocna-i-srodkowa-pozostale/sladami-piratow-z-karaibow-czyli-rejs-po Odpowiedz Link Zgłoś
1212b Re: Karaiby rejs Błękitne Antyle 06.01.15, 20:41 Do tych peanów dołączę swój opis wycieczki z Rainbow tours, która miała być "wycieczką życia" i powitaniem nowego 2015 roku na Małych Antylach. 26.12.2014 wylot Warszawa ? Madryt. Wycieczka fakultatywna po Madrycie na którą zgłosiło swoją chęć udziału ok. 80% uczestników wyjazdu, nie odbyła się mimo zakwaterowania w hotelu ok. godziny 16 ej 27.12.2014 godz. 8,50 zbiórka uczestników z bagażami w autobusie. Planowany odlot z Madrytu do Santo Domingo ? godzina 11,10. Przy wskazanym przez pilota stanowisku odprawy biletowej okazuje się, że nie ma naszej grupy wykazanej w systemie. Po około pół godzinnym oczekiwaniu przeszliśmy do następnego stanowiska, przy którym okazuje się, że dla 14 osób brakuje miejsc ? dostają bilet SBY. W tej grupie znajdujemy się ja z mężem. O godzinie 11,00 podczas boardingu okazuje się, że dla 4 osób nie ma już miejsca w samolocie linii Iberia. W tej grupie znajdujemy się my. Pilot ? wsiada z grupą do samolotu pozostawiając nas samych na lotnisku. Kontaktujemy się z przewoźnikiem Iberia i jednocześnie zaczynamy dzwonić do Biura Rainbow Tours ale od godziny 14,oo nikt już nie odbierał telefonu, w końcu to sobota!!!!! Przewoźnik Iberaia Lines Aeras, wydaje nam dokument do przewoźnika, którego samolot odlatuje o godzinie 15,30 do Santo Domingo. Odzyskujemy bagaże, po około godzinnym oczekiwaniu i udajemy się do stanowisk Air Europa. Podczas odprawy biletowej okazuje się, że są tylko dwa wolne miejsca w samolocie. Odlatują osoby, które były pierwsze w kolejce. Od momentu w którym nie udaje się nam dostać miejsc na drugi samolot lecący do Santo Domingo w dniu 27.12.2014 i przy całkowitym braku kontaktu z kimkolwiek ze strony Rainbow Tours, staje się jasne, że jedynym wyjściem z sytuacji jest powrót do Warszawy na własny koszt. Staranie się o miejsce w samolocie lecącym następnego dnia (tj 28.12.2014) do Santo Domingo było bezcelowe. Według programu wycieczki, dołączonego do umowy w sobotę (27.12. 2014 roku) statek odpływał z Santo Domingo (nocny rejs), a następnego dnia (28.12.2014) około godziny 14 ej wypływał z portu La Romana na Dominikanie. Samolot z Madrytu lądowałby w Santo Domingo po odpłynięciu statku z portu La Romana Od godziny 15 ej pozostajemy sami na lotnisku. Nikt się nami z Biura Rainbow nie interesuje. Jest sobota. Nie mamy samolotu na Santo Domingo, ani noclegu w Madrycie. Po kilku bezskutecznych próbach skontaktowania się z biurami Rainbow Tours w kontaktujemy się z numerem dyżurnym Ambasady Polski w Hiszpanii. Dzięki interwencji konsularnej, nawiązuje z nami kontakt przedstawiciel Rainbow Tours. Jest godzina 16,30. Nocujemy na własny koszt w Madrycie, następnego dnia wracamy do Polski. Jesteśmy z mężem ludźmi niemłodymi (77 i 64) i chcielismy spełnić swoje marzenia. Wnioski pozostawiam czytelnikom tego wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Karaiby rejs Błękitne Antyle 06.01.15, 21:20 1212b napisała: > Do tych peanów dołączę swój opis wycieczki z Rainbow tours Wstrząsająca relacja. Następnym razem wylewaj jednak swoje żale na Forum Turystyka zorganizowana. Kornel "Kornel: moje podróże" Ostatnie: "Cypr 2013" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1turcja1 Re: Karaiby rejs Błękitne Antyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.15, 00:15 Bardzo współczuje , Kornel trochę grzeczniej Odpowiedz Link Zgłoś
1turcja1 Re: Karaiby rejs Błękitne Antyle 25.01.15, 00:17 Bardzo współczuje. Kornel trochę grzeczniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja.szmurcja Uprzejmosci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.15, 00:31 Wydaje sie, ze masz sklonnosci do jakania sie. Kornel grzecznie zwrocil uwage na blakanie sie na niewlasciwym forum. Ja napisalbym - gdzie, qrva, wchodzisz z tymi jeremiadami. Won na forum Turystyka zosganizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 Re: Uprzejmosci 01.02.15, 17:03 niewlasciwe forum ? - raczej rozmowcy niczym troglodyci [qrwa, von - slownictwo godne prostaka] Odpowiedz Link Zgłoś
apelek12 Re: Karaiby rejs Błękitne Antyle 30.01.16, 17:22 Właśnie wróciliśmy z rejsu (Styczeń 2016). Moja opinia jest na stronie rainbow pod wycieczką w opiniach, proponuję przeczytać i wtedy mogę udzielić informacji na forum wakacje.pl (wpisać Antyle). Odpowiedz Link Zgłoś