IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 00:00
Marzy mi się wyprawa do Tajlandii. Czy ktoś może mi poradzić jak to najlepiej
zorganizować?Gdzie znależć tani bilet lotniczy i jak zorganizować pobyt na
miejscu- chodzi mi o noclegi(z jakimi kosztami trzeba się liczyć , jak je
rezerwować) no i oczywiście jak poruszać się na miejscu (ile kosztuje wynajęcie
samochodu?) MOŻE MACIE JAKIEŚ INNE CENNE RADY?
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafal T Re: TAJLANDIA IP: *.telia.com 24.06.01, 00:00
      Wiem ze kiedys LOT lecial do Bakgkoku ale chyba teraz nie.
      Najtansze bilety do Bakgkoku to Aeroflot 500$ z Moskwy albo Malev z Budapesztu
      600$.
      Aeroflot nie jest taki zly.
      Jak kcesz wiencej informacji o tajlandi a szczegulniPhujet to napisz do mnie:
      Trzaskowski@hotmail.com
      • Gość: adox Re: TAJLANDIA IP: *.gdynia.mtl.pl 30.07.01, 15:29
        jesli skorzystałaś juz z jakiś sugestii to bardzo fajnie. Ja dzisiaj szukając
        kierunku dla siebie zobaczyłem ofertę KLM do Bangkoku z Wawy za 590 USD +
        opłaty lotn.
        sprzedaż od 15.07.01 do 01.09.01
        wylot od 15.09.01 do 15.12.01
        oferta dostepna m.in. na www.a1r.pl ( rzecz jasna na stronach KLM tyz :)
        Pozdrowionka
        PS
        A i tak jestem nadal za liniami Garuda Indonesia
    • Gość: horizon Re: TAJLANDIA IP: 194.202.164.* 25.06.01, 00:00
      czesc

wyjezdzam to Tajlandii we Wrzesniu 2-3 dni w bankgoku i pozniej na wyspe koh
      samui. jezeli chodzi o lot to lece z fft za 850 DM Lufthansa (trafilem na
      special;-)))) a jezeli chodzi o hotele to rezerwowalem przez interntet na koh
      samui przecietnie 20-30USD za pokoj. A w Bankoku do USD 50. Mozesz sprawdzic
      wchodzac na strone "AMAZING SAMUI" nie mam juz adressu ald wejdz na Yahoo i
      wpisz to haslo...
      Wprawdzie tam nie bylem jeszcze ale z rozmow z ludzmi ktorzy mieszkaja w
      Tajlandii to rekomenduja Koh Samui albo Phi Phi Island. Mozna tam sie dostac
      pociagiem ewentualnie samolotem z Bankoku. Pociag 1sza klasa kosztuje 80DM ..
      samolot okolo 300DM

Pozdrawiam
      • Gość: Rafal T Re: TAJLANDIA IP: *.telia.com 25.06.01, 00:00
        Nie polecam PI pi island to straszna nuda 99% ludzi to szwedzi i pelno policji w
        cywilu.
        Ko suomoi to cudo no i oczwiscie "moonligth" party raz na miesoncu na wyspie
        Copangang niedaleko.
        Polecam dyskoteke "green mango" w ko sumoi ibar "Back yard" w Copangang
        Do ko somoi najlepiej to les somolotem za 2000 bath(50$) alboposongiem do
        Suratani i puzniej statkiem do Ko somui.
        powodzenia.
    • Gość: dolby2 Tajlandia... IP: 195.117.210.* 09.07.01, 10:02
      Masz fajny pomysł. Największy problem to przelot. Strasznie drogo.Trzeba
      polować na specjalne oferty. Odradzam wyjazd we wrześniu - są fatalne upały,
      poza tym koniec pory deszczowej. Styczeń, luty - OK. Wizę możesz załatwić na
      lotnisku w Bangkoku, ale lepiej zrób to w Warszawie. W Bangkoku możesz trafić
      na kolejkę i padniesz z duchoty, poza tym zapłacisz majątek za zdjęcie.
      Pamiętaj - Tajowie są bardzo mili, dopóki masz pieniądze... Koh Samui to
      najlepszy wybór, jest tam jednak tylko jedno prywatne lotnisko, które nie
      przyjmuje samolotów Thai Airways. Można tam polecieć liniami Bangkok Airways,
      które mają opinię mistrzów świata w zdzieraniu pieniędzy z naiwnych
      Europejczyków... Możesz lecieć Thai do Surathani, a stamtąd autobusem na Koh
      Samui (w tym przejazd promem). Ja byłem jeszcze dwa dni w Bangkoku, ale to
      strasznie męczące miasto. Z jednej strony - przerażająca nędza, z drugiej
      wspaniałe biurowce i jeszcze wspanialsze hotele. Tak na marginesie - w Bangkoku
      znajduje się hotel Oriental, od lat plasujący się w światowych rankingach na
      pierwszym miejscu. Najwygodniej poruszać się tuk-tukiem (to takie śmieszne
      trójkołowce) albo taksówką z licencją. Musisz się ostro targować - ale PRZED
      jazdą i nie wolno Ci płacić więcej niż 50% żądanej ceny. Polecam tramwaje
      wodne. Te są bardzo tanie, pływają regularnie, jest trochę świeżego powietrza,
      a dotrzesz prawie wszędzie, bo Chao Praya River płynie przez środek miasta. A
      na Koh Samui to już zależy od Ciebie: możesz mieszkać w bungalowach Meridian za
      700 dolarów za dobę, ze służbą w ukłonach i wyszukaną kuchnią, możesz też
      wynająć bungalow za 10 dolarów... Totalna egzotyka: słonie, małpy, banany i
      palmy kokosowe (uważaj na głowę!) Co robić poza smażeniem się na plaży? Ja
      jeździłem motocyklem - nie ma prawie ruchu, więc jest bezpiecznie. Plaże - poza
      kilkoma bardziej hałaśliwymi - ciche i niezwykle piękne. Jedź tam póki czas -
      za kilka lat Koh Samui będzie przypominać Phuket. Człowiek przecież musi
      wszystko zniszczyć...
      • Gość: ANDZIA Re: Tajlandia... IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 09.07.01, 20:11
        DZIĘKI ZA INFORMACJE! CZY NOCLEGI REZERWOWAŁEŚ
        WCZEŚNIEJ CZY SZUKAŁEŚ CZEGOŚ PO PRZYJEŻDZIE NA
        MIEJSCE? CO POLECIŁBYŚ POZA KOSAMUI?
    • Gość: dolby2 Tajlandia - rady i porady IP: 195.117.210.* 10.07.01, 14:46
      Nie wiem czego szukasz... Dosyć popularne są wycieczki do Chang-Mai (nie jestem
      pewien, czy dobrze to napisalem) w górzystym, północnym rejonie kraju. To jest,
      unikalny zespół swiatyń buddyjskich. Popularne sa też wycieczki na granice z
      Birmą, nad legendarna rzeke Kwai (most na rzece Kwai)... Ja tam nie bylem.
      Słyszałem o gościu, który pojechał z Tajlandii do Sajgonu w Wietnamie... W
      Bangkoku warto zobaczyc świątynię Szmaragdowego Buddy i jarmark na wodzie.
      Jarmark odbywa się w górze rzeki Chao Praya i jest fajnym, barwnym widowiskiem.
      Ze swiątyni Szmaragdowego Buddy mam bardzo niemiłe wspomnienie. Mianowicie
      Tajowie trzymaja w klatkach male, kolorowe ptaszki i oferują zwrocenie im
      wolnosci za pare groszy. Oczywiscie obudzil sie we mnie czlowiek i dalem im te
      pieniadze, a moja narzeczona rzucila ptaszki w powietrze. Ale one albo jeszcze
      nie umialy fruwac, albo byly zmeczone niewolą, dość że wylądowały kilkanaście
      metrów dalej. Tam czekały na nie koty, które kręciły się wokół świątyni. Taka
      jest Tajlandia, taka jest chyba cała Azja. Pozdrawiam!
      • Gość: dolby2 Rady i porady - ciąg dalszy IP: 195.117.210.* 11.07.01, 09:18
        Andzia, zajrzyj na strony samui,sawadee.com/ albo asiatravel.com/thailand.html
        Jest co oglądac i w czym wybierać. Pytałaś, czy rezerwować hotel. Jak by tu
        powiedzieć: są dwie szkoły - radzymińska i otwocka. Wyobraź sobie, że po dobie
        podróży zaczynasz szukać locum, jeździesz taksówką z miejsca na miejsce, a z
        nieba leje się żar - takie, powiedzmy 40 stopni. Ale warto też sobie wyobrazić,
        że obok twojego hoteliku jest inny, tańszy o 50 procent, w dodatku z kuchenką i
        klimatyzacją. Stare przysłowie pszczół powiada, że mądry hotelarz woli wziąć 20
        procent ceny, aniżeli trzymać pusty pokój. Inna sprawa, że Tajowie wiele cen
        biorą z sufitu... to taka ich ruletka - da się narżnąć tego śmiesznego białasa
        z długim nosem i grubym portfelem czy nie... Pozdrawiam!
    • Gość: w Re: TAJLANDIA IP: 203.175.158.* 12.07.01, 18:48
      nie wiem jak jest z biletami z europy-ja lecialem z kalkuty i to kosztuje 100$w
      jedna strone-nic nie rezerwuj-po przylocie do bangkoku wez autobus spod
      lotniska na khao san road-jest tam mnostwo hoteli w roznych cenach i znajdziesz
      sobie cos co ci przypasi-jezeli chodzi o wyspy to bylem na ko phangan-docierasz
      tam autobusem i promem-bilet kupisz w dowolnym biurze turysrycznym wokol khao
      san road i to kosztuje lacznie jakies 15$-na wyspie znajdziesz mase bungalowow
      i kurortow-jest bardzo rozwinieta chociaz mniej niz ko samui gdzie masz np
      mcdonalds no ale sa te slynne full moon parties (czy zreszta half moon i no
      moon tez-kazda okazja jest dobra)-bylem tez na ko chang po drugiej stronie
      zatoki bangkoku blizej kambodzy-tam jest znacznie przyjemniej bo duzo mniej
      ludzi-na serio niezle mijsce jak na tajlandie-pozdrawiam-milych wrazen-w
      • Gość: ANDZIA Re: TAJLANDIA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 12.07.01, 23:18
        Lot z Kalkuty to dla mnie raczej trudna sprawa. Ale dlaczego Ty leciałeś
        właśnie z Kalkuty? Czy możesz mi wyjaśnić co to są te "moon parties"? Z jakimi
        kosztami muszę się liczyć jeżeli chodzi o hotele czy bungalowy na wyspach?
        Czy wynajmowałeś na miejscu samochód ( jeżeli tak to jakie tu są przedziały
        cenowe)? Dzięki!!!! Pozdrawiam.
        • Gość: meloni Re: TAJLANDIA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.07.01, 22:30
          sawadee kha

full moon party = alkohol + mocniejsze sprawy, techno i kupa bialasow wyje do ksiezyca. mniej wiecej ;) dojazd promem z koh samui.
          jesli chodzi o koh samui to wybor nalezy od upodoban - plaza lamai, spokojna, czysta, sprosne glazy mad morzem, sporo barow, pirackie filmy na video. plaza chaweng - podobna do pattaya. inne plaze sa spokojniejsze ale sa wieksze fale itd.
          bangkok jest bardzo meczacy, tutaj zgadzam sie na 110% ale warto sprobowac zycia nocnego, zakupow i jedzonka :) teraz bardzo latwo sie poruszac po miescie dzieki tzw. sky-train. mam nadzieje ze Ci troche pomoglam :)

zycze pieknej podrozy :)
        • Gość: w Re: TAJLANDIA IP: 203.175.158.* 15.07.01, 18:00
          lecialem z kalkuty bo wczesnirej bylem w indiach-parties na wyspach to normalne
          techno tyle ze na plazy-samochodu nie wynajmowalem-jak masz kase to na pewno
          warto ale to zupelnie niepotrzebne-generalnie transport w tajlandii jest ok-
          zdecydowanie warto wybrac sie do kambodzy-mozesz zobaczyc jak mozna rozpieprzyc
          kraj w ciagu 30 lat wojny i poznac niesamowicie pozytywnych ludzi-duzo wrazen-w
    • Gość: Jacuo Re: TAJLANDIA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.01, 12:13
      Gość portalu: andzia napisał(a):

> Marzy mi się wyprawa do Tajlandii. Czy ktoś może mi poradzić jak to najlepiej
      > zorganizować?Gdzie znależć tani bilet lotniczy i jak zorganizować pobyt na
      > miejscu- chodzi mi o noclegi(z jakimi kosztami trzeba się liczyć , jak je
      > rezerwować) no i oczywiście jak poruszać się na miejscu (ile kosztuje wynajęcie
      >
      > samochodu?) MOŻE MACIE JAKIEŚ INNE CENNE RADY?

Najlepsze co mozna robic w Tajlandii, to pojechac do Laosu, Kambodzy lub Birmy ...
      Wszpniale miejsca i ludzie - warto ej zobaczyc, dopoki nie zrobia z nich drugiej
      Tajlandii.
      Bilet z Warszawy do bangkoku - jakies 500-600$ w promocji.
      Jak ktos juz pisal - noclegi na Khao San Rd w BKK za 3$ za noc - za 8$ to juz
      luksusy ...

• Gość: ANDZIA Re: TAJLANDIA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 16.07.01, 10:29
        W JAKI SPOSÓB DOSTAĆ SIĘ DO LAOSU, BIRMY Z TAJLANDII? JAK SYTUACJA Z NOCLEGAMI
        TAM? CZY RÓWNIEŻ MOŻNA ZNALEŻĆ MIEJSCA W JAKIMŚ HOTELU ZA NIEWIELKIE PIENIĄDZE
        CZY TRZEBA REZERW. COŚ WCZEŚNIEJ? CO WARTO TAM ZWIEDZIĆ? CZY JAKIEŚ RZECZY NA
        KTÓRE TRZEBA UWAŻAĆ (CHOROBY,MIEJSCA)?
        • Gość: Jacuo Re: TAJLANDIA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.07.01, 14:06
          Gość portalu: ANDZIA napisał(a):

> W JAKI SPOSÓB DOSTAĆ SIĘ DO LAOSU, BIRMY Z TAJLANDII? JAK SYTUACJA Z NOCLEGAMI
          > TAM? CZY RÓWNIEŻ MOŻNA ZNALEŻĆ MIEJSCA W JAKIMŚ HOTELU ZA NIEWIELKIE PIENIĄDZE
          > CZY TRZEBA REZERW. COŚ WCZEŚNIEJ? CO WARTO TAM ZWIEDZIĆ? CZY JAKIEŚ RZECZY NA
          > KTÓRE TRZEBA UWAŻAĆ (CHOROBY,MIEJSCA)?

Do Birmy - samolotem , do Laosu samolotem lub autobusem. Noclegi - ok 3-5$ w
          Tajlandii, 1-3$ w Laosie / noc/osoba. Oczywiscie mowie o najtanszych hotelach.
          Rezerwacja - zapomnij ... ( tzn oczywiscie mozliwa w drozszych hotelach, ale po
          co ? ) . Oczywiscie warto zaszczepic sie na zoltaczke/dur/ ewentualnie tezec i
          brac leki antmlaryczne.
          Polcecam moja strone zoch.trony.poland.com
    • Gość: adox Re: TAJLANDIA IP: *.gdynia.mtl.pl 17.07.01, 14:42
      życie w Tajlandi jest bardzo tanie nawet dla Polaka utrzymanie sie więc
      równiez. Tanie połączenia lotnicze z Europy ( byc może najbardziej
      konkurencyjne cenowo ) oferuje Garuda Indonezja, mozna pytac o te linie w
      polskich oddziałach INT Expresu. Lataja 3x w tygodniu w jedną strone i 3x w
      druga z Frankfurtu na ten przykład.
    • Gość: adox Re: TAJLANDIA IP: *.gdynia.mtl.pl 17.07.01, 14:56
      za bilet w obie strony z Frankfurtu do Bangkoku trzeba zapłacić ( po cenie
      katalogowej ) w niemieckim biurze TransOrient które pośredniczy w tym
      procederze ( mają też ciekawą ofertę pobytowa na Tajlandię Malezje i
      Indonezje ) ok.1200 DM
      • Gość: tigerek Re: TAJLANDIA IP: *.telenergo.pl 24.07.01, 23:34
        bądź tak dobry i podaj mi namiary tego Transorientu.
    • Gość: Raf Re: TAJLANDIA IP: *.citicorp.com 17.07.01, 16:59
      Andziu,

Ja również się wybieram do Tajlandii w tym roku (koniec listopada, początek grudnia). Chcę zwiedzić
      wschodnie wybrzeże i może skoczyć na parę dni do Kambodży. Kiedy jedziesz ? Można by przynajmniej część
      trasy zwiedzić wspólnie.

Raf.

• Gość: ANDZIA Re: TAJLANDIA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 00:03
        Cześć Raf! Konkretnego terminu jeszcze nie mam. Na razie zbieram
        informacje,czytam,jednym słowem przygotowuję się do podróży.Na pewno będzie to
        koniec listopada może początek grudnia. Czy Ty masz jakieś konkretniejsze plany
        tzn.jakieś rezerwacje czy bilet? Jedziesz sam czy masz jakiś kompanów?
        • Gość: Raf Re: TAJLANDIA IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.07.01, 19:38
          Andziu,
          Jeśli nic się nie zmieni, to chciałbym wyjechać 23/23 listopada i wrócić koło
          9 grudnia. Mam zrobioną jedną rezerwację w KLM, ale bilet tam jest drogi (700
          USD) i liczę,że w sierpniu lub wrześniu będą jakieś promocje i kupię tańszy
          bilet. Sprawę, czy jechać sam, czy z kimś jeszcze, aktualnie rozważam. Myślę,
          że dalszą korespondencję lepiej prowadzić przez e-maila : raf2002@interia.pl
          Raf.
    • Gość: dolby2 Do Tajlandii z Garudą? IP: 195.117.210.* 18.07.01, 10:24
      Tak jak hotel Oriental w Bangkoku uważany jest za najlepszy na świecie, tak
      indonezyjskie linnie lotnicze Garuda - za najgorsze. Czytałem cały szereg
      relacji w wielkich światowych forum internetowych i zawsze Garuda plsowała się
      na najgorszych pozycjach. Pozdrawiam!
      • Gość: adox Re: Do Tajlandii z Garudą? IP: 213.158.201.* 18.07.01, 11:48
        Ty tylko czytałeś miły rozmówco o narodowych liniach indonezyjskich a ja nimi
        latałem do Bangkoku i na Bali a ostatnio w czerwcu i lipcu tego roku wiec
        opinie na temat Garuda Indonesia są z pierwszej ręki. Nie mam nic im do
        zarzucenia. Chciałbym żeby absługa na rejsowych liniach LOTu była taka jak w
        Garudzie. Nawet nie spoóźniaja się na trasach międzykontynetalnych jak
        notorycznie robi to LOT na europejskich i krajowych :))))
        A w czasie lotów które w moim przypadku trwały 11 i ponad 15 godzin byłem syty
        i wypoczęty a obsługa pokładowa była na każde nasze zawołanie.
        Życzę więc serdecznie wszystkim takich przewoźników. Tani, wygodny i
        prokliencki :)))
    • Gość: tigerek Re: TAJLANDIA IP: *.telenergo.pl 19.07.01, 23:08
      potwierdzam: Garuda Indonesia jest na tej trasie najtańsza, leciałem z nimi z
      Frankfurtu z międzylądowaniem w Bangkoku do Denpasar ( a w zasadzie to Kuta )
      na Bali w Indonezji za 1285 DM w obie strony rzecz jasna więc ich oferta
      przelotu tylko do Bangkoku musi być jeszcze tańsza.
      A linie porządne, nie narzekam.
    • Gość: adox Re: TAJLANDIA IP: *.gdynia.mtl.pl 31.07.01, 11:55
      Jeśli jesteś jeszcze zainteresowana to przeglądnij sobie oferty tych towarzystw
      lotniczych:
      Cathay Pacific, Emirates, Eva Air,Qantas, Royal Brunei oder Thai Airways Intl.
      o Garudzie Indonesia mówiłem juz wcześniej
      Te linie latają z Europy do Tajlandii wiec warto przeglądnąc ich oferty a nóż
      widelec będą mieli jakieś promocje.
      Również z ich ofert można korzystać za pośrednictwem biura Transorient

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka