IP: *.vera.net.pl / *.net.pl 08.02.05, 14:27
Witam,
Planuje pobyt na Koh Samui na przęłomie marca i kwietnia.

Mam kilka pytan:

Czy wogóle warto w tym terminie?

Jaka wtedy jest tam pogoda i który hotel polecacie?
(chodzi mi o blaże w centrum turystycznym, gdzie mozna sie pobawić)

Czy niebezpeicznie jest jeździć skuterami?Prosiłabym o odpowiedzi.

Czy może zamiast Koh SAMUI WARTO WYBRAC COS INNEGO?

pROSIŁABYM O RADY.
POZDR.
MAGDA
Obserwuj wątek
    • ewtc Re: Koh Samui 08.02.05, 16:32
      Na Koh Samui zawsze warto,chociaż w marcu i kwietniu może być gorąco.Hoteli
      dużo ,można coś sobie
      wybrać,wejdż:www.samui.org,www,gokohsamui.com,www.sawadee.com.Najwięcej hoteli
      przy plażach Chaweng i Lamai- tutaj też rozrywka,zależy ile masz kasy.Skuterów
      dużo,podobno co roku ginie kilku obcokrajowców,a tubylcy 70%nie posiadają praw
      jazdy .Oczywiście ruch lewostronny-do tego trzeba się przyzwyczaić, a i kultura
      jazdy różna.Pozdr.
      • Gość: magda Re: Koh Samui IP: *.vera.net.pl / *.net.pl 09.02.05, 16:42
        dzięki;)

No wlasnie nie wiem czy przełom marca/kwietnia to dorby czas na wyjazd czy moze
        lepiej poczekac do stycznia 2006?

Który hotel polecacie aby był wmiare niedrogi
        ale był bezpeiczny i mozna było schować laptop do sejfu?

Dzieki za rady.
        podr.
        magda
        • neronka Re: Koh Samui 09.02.05, 17:04
          Bedę na Samui w dniach 27.02-04.03 w Word Resort na bophut.
          Popatrz na www.sawadee i podane powyżej wyszukiwarki - hoteli jest mnóstwo,
          wszystko zalezy czego i za ile szukasz.........
          Po powrocie dam znac co i jak.
          • neronka Re: Koh Samui 31.03.05, 12:55
            Jesli nadal twoje pytania dot. Samui są aktualne to daj znać. Wróciłam na
            początku marca, mogę polecić świetny resort i trochę doradzić.
            • Gość: Mariusz Re: Koh Samui IP: 83.238.4.* 04.04.05, 14:44
              Żona się uparła, żeby jechać na wczasy na przełomie kwietnia i maja. Czy to ma
              sens? Jednym z wyborów jest właśnie Ko Samui. Jak tam wygląda?
              • neronka Re: Koh Samui 04.04.05, 16:01
                Myslę że ma sens, bo Samui jest akurat (podobno) jedyną tajską wyspą na której
                nie ma pory deszczowej. Przełom kwietnia i maja natomiast jest bardzo ciepły
                czyli ok. 36-38 stopni. z tym że będąc nad morzem nie czuje sie tak tego.
                ale filtry 40-60 trzeba brac......
                A park AngThong wart jest zobaczenia. Naprawdę.
                • Gość: Mariusz Re: Koh Samui IP: 83.238.4.* 04.04.05, 17:21
                  A czy znasz hotel Bay View Village?
                  • neronka Re: Koh Samui 05.04.05, 11:25

• neronka Re: Koh Samui 05.04.05, 11:26
                      Aha i w Wordzie jest internet za darmo.
                      • Gość: Mariusz Re: Koh Samui IP: 83.238.4.* 05.04.05, 11:50
                        Wygląda super. Tylko gdzie znaleźć ofertę do niego? Ja cały czas szukam na
                        www.travelplanet.pl ale..... trochę nie byłem przygotowany na te ceny. Za dwa
                        tygodnie, dwie osoby, z dwoma posiłkami (lub AI)w hotelu min.**** trzeba
                        zapłacić min.PLN13000 a już odrobinę lepiej cena skacze od razu do PLN17000.
                        Kuba wychodzi jeszcze drożej. Na pierwszą kwotę jeszcze mogę się zgodzić. Druga
                        na 75% nie. Z tym, że pojawia się u mnie obawa, że jeśli wybiorę coś tańszego
                        (pln13000) to dostanę coś, co nie sprawi mi przyjemności, bo basen będzie
                        brudny, plaża kamienista, mnóstwo Ruskich, jedzenie niedobre itp, itd. Co
                        sądzisz o moich przemyśleniach i gdzie udać się po dobrą wycieczkę?
                        • neronka Re: Koh Samui 05.04.05, 12:23
                          Czyli chiałbys zorganizowany wyjazd?
                          A czemu?
                          wykupcie przelot Warszawa-Bangkok (Lufthansą ok. 3200 w 2 strony, tańszymi
                          liniami ok. 2500 pln), w internecie przelot Bangkok-Samui (ok. 5500 zł w 2
                          stony), indywidualnie pobyt w Word Resort na przykład i jedźcie).
                          Wszystko załatwisz w internecie nie ruszając sie z domu.
                          Gwarantuję że wyjdzie taniej za tą kwotę to pojedziecie we dwójkę......
                          My zawsze tak robimy.
                          chyba że chcecie oś zwiedzać, ale przeciez hotel w Bangkoku tez mozecie sami
                          zarezerwowac.
                          Z hotelu z reguły przysyłają po was transport na lotnisko (na Samui).
                          Bo te organizowane wycieczki to lekki koszmar.......
                          All inclusive w Tajlandii jest nic nie warte. Tam jedzenie jest tanie i stać Was
                          będzie na to żeby codziennie żywić się krabami czy krewetkami wedle własnego
                          uznania w restauracji swojego hotelu albo innego. Na twoich oczach przygotują
                          dla ciebie wybraną rybe i nie będziesz musiał jeść tego co ci narzucą z all incl.
                          Organizatorzy zarabiają głównie na jedzeniu.
                          w Tajlandii (na wyspach) dobry obiad w super restauracji dla 2 osób z winem to
                          max 800 bahtów tj. 65 zł.
                          Policz sobie.
                          Zdecydowanie odradzam organizowaną Tajlandię.......

Jakbys miał więcej pytań to pisz do mnie na maila.
                          Pomogę.
                          • Gość: Mariusz Re: Koh Samui IP: 83.238.4.* 05.04.05, 15:51
                            Wysłałem do Ciebie maila na neronka@gazeta.pl
                          • Gość: ewtc Re: Koh Samui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.05, 18:26
                            Na Koh samui jest pora deszczowa,najsilniej od polowy pażdziernika do końca
                            listopada,ulewne monsuny,ale pogoda słoneczna jest też jak
                            najbardziej.Wycieczki organizowane nie są koszmarem,z tym nie zgodzę się,jest
                            to komfort. Pewnie,że można wszystko samemu załatwić przez internet,ale trzeba
                            sporo poszukać i nie zawsze wszystko jest zgodne z prawdą,tak,jak wszędzie.
                            Jedzenie-tylko śniadania,reszta posiłków we własnym zakresie-tanio.
                            Przeloty do Bangkoku najtańsze Aerosvit albo z międzylądowaniem/dłużej o kilka
                            godz.Mnie udało sie kiedyś polecieć Thai Airways za 2700 super linia,ew.
                            komfortowy Emirates,ale z międzylądowaniem w Dubaju- też można trafić
                            tanio.Pozdr.
                        • Gość: wojtek Re: Koh Samui IP: 217.153.66.* 22.04.05, 15:54
                          zobacz na stronie www.suntrips.pl to nowe buiro podrozy z niemiec, ktore jest
                          od tego roku na rynku polskim, maja duzo nizsze ceny. problem w tym ze nie
                          lataja z polski tylko z Frankfurtu wiec ten dojzd trzeba sobie samemu
                          torganizowac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka