Dodaj do ulubionych

MAROKO CZY WARTO???????????

IP: 195.205.44.* 15.07.02, 10:17
wybieram sie do tego kraju czy ktos moglby polecic mi ciekawe miejsca,
solidne biuro, czas wyjazdu? czy warto wybrac sie na 7-dniowa objazdowke bo
jest tyle do zobaczenia czy lepiej dac sobie spokoj. czy mozna wynajac
samochod i za ile, i czy jest to bezpieczny kraj. jak ksztaltuja sie ceny?
bede bardzo wdzieczny za odpowiedz
Obserwuj wątek
    • konya98 Re: MAROKO CZY WARTO??????????? 15.07.02, 11:38
      Byłem w 2000 roku z Vingiem. Pobytówka w Agadirze. Zwiedziłem okolicę czyli od
      Tiznitu (na południe od Agadiru) poprzez Tafraoute w Górach Antyatlasu (te dwie
      miejscowosci w ramach wycieczki zorganizowanej), Taroudannt , Marakesh, do
      Essauiry (As-Suwajry) - te pozostałe samodzielnie autobusem.
      Najbardziej podobała mi sie Essauira.
      Niestety nie wiem ile kosztował samochód, ale autobusy (polecam firmę CTM)
      przystępne. Jedzenie tanie - polecam restaurację przy hotelu Select w dzielnicy
      Tarbojt (lub podobnie) w Agadirze - niedaleko dworców autobusowych.

pozdrawiam i życzę niezapomnianych wrażeń. Marokko jest piękne.
      Maciek
      • Gość: mariusz Re: MAROKO CZY WARTO??????????? IP: 195.205.44.* 15.07.02, 12:56
        dzieki
        a w jakim miesiacu byles, badz jaki bys polecil?
        • konya98 Re: MAROKO CZY WARTO??????????? 16.07.02, 08:10
          Byłem na początku grudnia - cieplutko i na Boże Narodzenie opalenizna jak
          znalazł :)).
          Podobno wiosna jest w Maroku piękna.
          Maciek
    • Gość: Harnaś Re: MAROKO CZY WARTO??????????? IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 15.07.02, 22:42
      Gość portalu: mariusz napisał(a):

> wybieram sie do tego kraju czy ktos moglby polecic mi ciekawe miejsca,
      > solidne biuro, czas wyjazdu? czy warto wybrac sie na 7-dniowa objazdowke bo
      > jest tyle do zobaczenia czy lepiej dac sobie spokoj. czy mozna wynajac
      > samochod i za ile, i czy jest to bezpieczny kraj. jak ksztaltuja sie ceny?
      > bede bardzo wdzieczny za odpowiedz
      Maroko jest super - egzotyczne , ciekawe i w miarę bezpieczne polecam wyjazd na
      objazdowkę z biurem podróży i najlepiej w porze zimowej - powodzenia KK
      • ola Re: MAROKO CZY WARTO??????????? 19.07.02, 11:21
        a czy ktos wie moze, jaki jest adres strony internetowej schroniska
        mlodziezowego w Marrakeshu? zrobilam rezerwacje telefoniczna i czekam sto lat
        na potwierdzenie. a drugi raz rozmowy przez telefon po francusku nie zniose...
        • Gość: mariusz Re: MAROKO CZY WARTO??????????? IP: 195.205.44.* 19.07.02, 13:50
          powiedzcie o jakiej porze roku najlepiej tam jechac na zwiedzanie a o jakiej na
          opalanie
          • Gość: Magda Re: MAROKO CZY WARTO??????????? IP: *.man.polbox.pl 19.07.02, 18:13
            O Maroku dużo pisałam niżej (na forum:koniec czerwca-połowa lipca). Pora na
            Maroko jest cały rok dobra. Jest bardzo tanio. Nie wiem jak z objazdówkami, bo
            byliśmy tam ponad miesiąc na własną rękę. Za osobę wyniosło to nas ok. 400 USD+
            samolot. W tych 400 USD na 1 osobę wliczone mieliśmy: hotelik, jedzenie w
            knajpkach i przejazdy autobusowe. Trzeba zobaczyć: Fez, Meknes, Marakesz, Atlas
            Wysoki i Antyatlas, Cassablankę, Rabat, Essaoueirę. Jeśli masz więcej czasu
            to :Chechaouen, Erg Chebbi, Volubilis. Można wynająć tanio samochód (np. Fiat
            Palio: od 250 Dr za dobę) i pojechać np doliną Draa do Tinfou (z Marrakeszu 3
            dni, w obie strony - Super!). Resztę znajdziesz niżej, w starych "datach"
            forum. Pozdrawiam. Jest bezpiecznie!!! i trzeba się targować!!!
            • Gość: Magda Re: MAROKO CZY WARTO??????????? IP: *.man.polbox.pl 19.07.02, 18:15
              I jeszcze jedno. Opalanie - nad Atlantykiem może wydawać ci się, że nie jest
              bardzo gorąco = złudzenie. koniecznie duży filtr, bo inaczej skończysz z udarem
              i poparzeniem, jak ja w tamtym roku (2 godziny mogą cie załatwić na cacy) i
              musiałam leżec 3 dni w pokoju. Pozdrawiam.
    • Gość: mariusz Re: MAROKO CZY WARTO??????????? IP: 195.205.44.* 26.07.02, 11:09
      napiszcie cos jeszcze!!!!!!!!!
      • Gość: k Re: MAROKO CZY WARTO??????????? IP: *.wola-justowska.sdi.tpnet.pl 26.07.02, 14:43
        ja tez polecam Marakesz, sliczne miasto. targuj sie koniecznie, bo inaczej sie
        tak zdziwia ze nie beda wiedzieli co robic. nie kupuj absolutnie wody od
        charakterystycznych sprzedawcow bo ona nie na nasze zoladeczki ;) Uwazaj tez
        jezeli chcesz zrobic sobie z nimi zdjecia bo rozumie sie samo przez sie ze za
        taka "usluge" zaplacisz. z reszta na wode z kranu tez trzeba uwazac, do mycia
        zebow, owocow itp. tylko mineralna. niby to sie tyczy wszystkich krajow
        poludniowych ale w maroku jakas wyjatkowo agresywna jest ta woda ;) no i uwazaj
        na zone, corki itp., od razu chca przehandlowac za wielblady :)
    • Gość: misiaczek Re: MAROKO CZY WARTO??????????? IP: *.MAN.atcom.net.pl 26.07.02, 13:53
      Byłam w Maroku we wrześniu zeszłego roku na tygodniowej wycieczce objazdowej z
      biura Raibowtours i naparawdę polecam!!! Były to wakacje mojego życia mimo iż
      nie leżałam do góry brzuchem. Ja osobiście zakochałam się w Marakeshu i
      wszystkie inne miasta przy nim wypadły dla mnie raczej blado. Jeżeli chodzi o
      biuro to naprawdę staneli na wysokości zadania szczególnie wynajęty przez nich
      pilot młody człowiek o imieniu Sebastian, który nie tylko potrafił opowiedzieć
      o wszystkim w sposób taki, że słuchało się go jak w transie ale dodatkowo
      potrafił załatwić nadprogramowe atrakcje w stylu odwiedzenie domu prawdziwej
      marokańskiej rodziny, wypicie z nimi mięty, zobaczenie jak to wszystko wygląda
      od środka. Jak już wyżej pisałam naprawde polecam!!!
      • Gość: Myszka-M Re: MAROKO CZY WARTO??????????? IP: *.pbks.pl 26.07.02, 14:21
        Hej! A ja byłam w Maroko 2 lata temu - też zakochałam się w Marakeszu. I cieszę
        się, że Sebastian nadal tam jest bo bardzo nam pomógł poznać choć trochę to
        zaczarowane miejsce. Byłam tam na przełomie października/listopada - rewelacja
        (pogoda!). Jechać koniecznie!!! Pozdrowienia.
        • Gość: mariusz Re: MAROKO CZY WARTO??????????? IP: 195.205.44.* 26.07.02, 15:42
          wlasnie
          npiszcie kiedy warto jechac ze wzgledu na pogode
          tzn troche na zwiedzanie i opalanie?
          • Gość: iwo Re: MAROKO CZY WARTO??????????? IP: 195.205.44.* 30.07.02, 09:17
            hej ludzie
            napiszcie cosik!!!!!!!!!
            • Gość: sebastian Re: MAROKO CZY WARTO??????????? IP: 195.205.44.* 02.08.02, 10:18
              wlasnie napiszcie cos tez jestem ciekaw
              podobno warto jechac
    • ula55 Re: MAROKO CZY WARTO??????????? 02.08.02, 22:22
      Ja sie tam wybieram za tydzien - jak wroce to moge cos napisac!!!!!!
      Ale bedzie fajnie:)

• Gość: sebastian Re: MAROKO CZY WARTO??????????? IP: 195.205.44.* 03.08.02, 08:52
        ok
        bede czekal na wiesci
        milego pobytu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka