Dodaj do ulubionych

Autostop Warszawa - Sycylia/Lizbona

24.07.02, 10:14
Hejka,

Postanowiłem w te wakacje wrócić do korzeni czyli dać sobie spokój z
samolotami i hotelami - mam mocne postanowienie wybrania się stopem na
Sycylię, lub do Portugalii. Przejrzałem parę stron WWW i mam ogólny zarys jak
teraz wygląda autostopowanie. niemniej jednak zwracam się do Was z prośbą o
info na temat Waszych doświadczeń ze stopem... a jakby ktoś pokonywał tą
trasę to już w ogóle byłoby super...

pozdr
k
Obserwuj wątek
    • Gość: siciliana Re: Autostop Warszawa - Sycylia/Lizbona IP: 212.106.6.* 24.07.02, 11:25
      o ile sie nie myle autostop w Italii jest zabroniony, także życzę powodzenia :)
      • Gość: Linn Re: Autostop Warszawa - Sycylia/Lizbona IP: *.dialup.tiscali.it 24.07.02, 11:35
        Nie wiem, czy zabroniony, ale niewskazany, na pewno. Nikt Cie nie podwiezie,
        zuwagi na wlasne bezpieczenstwo. Tobie nie radze korzystac. Nie te czasy!
      • krzysztof.moczulski Re: Autostop Warszawa - Sycylia/Lizbona 24.07.02, 11:40
        hmmmm... szkoda wielka bo akurat Włochy kocham najbardziej... w takim razie
        chyba pozostaje mi ruszyć na podbój Półwyspu Apenińskiego...
        • Gość: Linn Re: Autostop Warszawa - Sycylia/Lizbona IP: *.dialup.tiscali.it 24.07.02, 11:48
          Przypomnialo mi sie, zabroniony jest na autostradzie / trzeba zabrac sie
          wczesniej /. Na innych drogach nie. Sadzisz, ze Plw. Apeninski jest
          bezpieczniejszy? Ja mialabym watpliwosci. Na pewno ktos sie odezwie, kto zna
          tamta czesc Europy.
          • Gość: Linn Re: Autostop Warszawa - Sycylia/Lizbona IP: *.dialup.tiscali.it 24.07.02, 12:10
            Jak to bylo, jeden pisal, drugi dyktowal. Oczywiscie ten drugi / polwysep / to
            Iberyjski. Czytam i pisze to samo. Chyba za dlugo tu siedze, ale mam taka
            przyjemna klimatyzacje, ze nic tylko podrozowac po necie.
          • krzysztof.moczulski Re: Autostop Warszawa - Sycylia/Lizbona 24.07.02, 12:10
            No właśnie jestem w rozterce... Bardziej bym wolał Włochy... Cholercia...
            Osiołkowi w żłoby dano... Podzielcie się info...
            • Gość: smooth Re: Autostop Warszawa - Sycylia/Lizbona IP: *.supermedia.pl / *.iry.warszawa.supermedia.pl 24.07.02, 15:41
              nie stresuj się! też wyjeżdzam stopem do Włoch w sierpniu. Z moich doświadczeń
              stopowania wynika, że najlepiej za dużo nie planować.
              Sporo polskich kierowców jeździ do Włoch, zawsze możesz na kogoś takiego trafić.
              Co do bezpieczeństwa - to tylko przypadek.
              pozdrawiam
              smooth22@o2.pl
              • liloom Re: Autostop Warszawa - Sycylia/Lizbona 24.07.02, 19:47
                Ja jedzilam stopem dawno, ale we Wloszech jak stalismy w zlym miejscu to
                zdarzylo sie nawet raz, ze policja nas podwiozla pare kilometrow dalej na
                lepsze (!)
                I mielismy taki system ze zatrzymywalismy sie na stacjach benzynowych (tam
                przeciez tez latwiej zatrzymac sie samochodom!) i po prostu podchodzillismy do
                tankujacych i pytalismy czy nas podwioza. Tabliczke mielismy oczywiscie tez,
                kiedys zabraklo nam pisaka i pisalam swoja czarna kredka do oczu.
                Milej podrozy!
                • Gość: Linn Re: Autostop Warszawa - Sycylia/Lizbona IP: *.dialup.tiscali.it 25.07.02, 08:57
                  Sprobojcie i potem opowiedzcie. Ja uwazam, ze nikt sie nie zatrzymuje. Za duze
                  ryzyko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka