Gość: gosia_ks IP: *.biuro.kom / 10.101.2.* 09.12.02, 22:10 Prosze Was o informacje na temat Tajlandi-kiedy mozna tam pojechac tak zeby nie bylo jakiejs pory deszczowej i okropnego upalu;z jakim biurem podrozy ;co warto zwiedzac;jak z nurkowaniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: M Re: Tajlandia IP: *.rzeszow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.02, 08:51 www.eccoholiday.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewar Re: Tajlandia IP: *.toya.net.pl 10.12.02, 17:59 Nie daj sie wpuszczać w maliny z ofertami typu gościa M. Z tej oferty wynika,że jesteś w Tajlandii 16 dni, płacisz ok. 5600PLN i nie masz w tej cenie niczego oprócz hotelu i żarełka. Ja byłem w ubiegłym roku z biurem za 5100 PLN i zjeżdziłem całą płn. Tajlandię, Bangkok z wypoczynkiem w Pattai i też oceniam, ze zrobiłem błąd. Spróbuj załapać się z czarterem do Bangkoku z Warszawy albo z Berlina lub Amsterdamu i jeśli choć trochę znasz angielski to sobie poradzisz.Tajlandia to kraj bardzo przyjazny dla niskobudżetowego turysty choć niestety trochę zadeptany. Najlepszy czas na wyjazd to teraz aż do końca lutego. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Tajlandia IP: *.biuro.kom / 10.101.5.* 10.12.02, 18:51 Ja tez polecam wyjazd do Tajlandii na własna rekę. Na pewno wyjdzie to duzo taniej niz przez biuro a i zobaczysz to co będziesz chciała. Teraz w Tajlandii jest szczyt sezonu- najwięcej ludzi, najwyzsze ceny. Lepiej jechac pod koniec styxznia, w lutym kiedy tlum świateczno- noworoczny juz sie przewali. Polecam kupno przed wyjazdem przewodnika Pascala- ceny nie sa może aktualne ale poza tym wiele informacji bardzo użytecznych. Niezle ceny biletow maja z Berlina- trzeba szukac okazji ale najlepiej po Nowym Roku. Odpowiedz Link Zgłoś
malawi3 Re: Tajlandia 11.12.02, 18:29 W condorze mozesz kupic bilety z Niemiec do Bangkoku za ok 560 euro - czasem mozna w tej cenie upolowac jeszcze hotel ale to nie ma specjanie sensu. Na miejscu bierzesz samochod (ok 90 pln/dzien) i zwiedzasz. jedzenie i hotele sa smiesznie tanie. pora - najlepiej luty/marzec. w zeszlym roku cala tajlandia wkolo, 3 tygodnie, z hotelami, samochodem, przelotami (bo jeszcze przeloty Bangkok-Chiang Mai - w te/z powrotem) i Belrlin-Bangkok wyszly mi 3,5 tys/osoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lewar Re: Tajlandia IP: *.toya.net.pl 11.12.02, 19:15 No, no, z tym samochodem to bym za bardzo nie radził. Ja kręcę kółkiem już ponad 20 lat i nie wiem czy bym zaryzykował jazdę po Bangkoku lub innym większym mieście Tajlandii. Chyba, że cena obejmuje samochód z kierowcą. Jedną z rzeczy, która mnie najbardziej zszokowała w tym kraju, to natężenie ruchu ulicznego. Tajski kierowca w polskim przeciętnym mieście oszalałby ze szczęścia - tyle tu luzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia_ks Re: Tajlandia IP: *.biuro.kom / 10.101.2.* 11.12.02, 23:36 Wielkie dzieki za wszystkie informacje.A czy ktos z Was nurkowal w Tajlandii , chodzi mi szczegolnie o wyspe Phi Phi.Podobno sa tam jacys polscy instruktorzy? Odpowiedz Link Zgłoś
mufka Re: Tajlandia-Phuket -pilne!!! 06.01.03, 03:09 Jade ponurowac na Phuket, czy ktos z Was sam rezerwowal tam noclegi? Chce jechac po 17 stycznia/ 2 tyg. Moze macie jakies namiary, strony www, itp? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Tajlandia-Phuket -pilne!!! IP: *.net35.samart.co.th 10.07.03, 15:29 Namiary na przyszlosc: www.ultima.co.th, www.thaitravelers.com janusz@ultima.co.th Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janko Re: Tajlandia IP: *.samart.co.th 10.07.03, 14:59 Juz dawno nie ma. janusz@ultima.co.th Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jocik Re: Tajlandia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.03, 13:59 Ja bylam w zeszlym roku w marcu. Temperatury (nad oceanem) znosne, chociaz sucho. Polecialam tylko z plecakiem, bez wczesniejszych rezerwacji, i chociaz mialam nieduzo czasu (niewiele ponad 2 tyg. na miejscu) zdazylam zobaczyc (oprocz Bangkoku) Koh Samui, Koh Tao (zdecydowanie najlepsze miejsce do nurkowania!!!!) troche polwyspu i jeszcze wyspy nad O. Indyjskim (Koh Lanta, Koh Phi-Phi) i zatoke PhangNga. Zdecydowanie Koh Tao byla najatrakcyjniejsza. Cisza, spokoj...Chociaz co kto lubi...Milej podrozy! Koniecznie sproboj coco- shake'a i surowych ananasow....mmmmmm...zaraz odplyne na wspomnienie tych pysznosci! Odpowiedz Link Zgłoś
mufka Re: Tajlandia 06.01.03, 17:57 Dzieki za info Jocik! Jednak nic nie piszesz, jak poszlo z rezerwacja hotelu - chodzi o to, ze zwykle jezdze na gotowe - przelot z hotelem, dowozem z hotelu itp,wiec majac ze soba wszystkie klamoty do nurowania, nie musze sie o nic martwic. Tym razem chcialabym kupic sam przelot na Phuket, ale miec juz zarezerwowany wczesniej hotel, dlatego poszukuje jakichs wskazowek znosnych hoteli np.w okolicach Patong Beach o przystepnej cenie. Nie zalezy mi na bliskiej odleglosci do plazy, ani centrum gdzie jest jazgot do rana. Zaznaczam ze z racji nurowania i krecenia sie po okolicach w hotelu bede raczej tylko spala, wiec ma byc czysto, z lazienka, klimatyzacja ewentualnie lodowka. Moze ktos z Was moze polecic jakis konkretny hotel lub stone www. Z gory dzieki,M:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe Re: Tajlandia IP: *.firma / 192.168.20.* 07.01.03, 15:17 Czy ktos wie jak/gdzie zarezerwowac bilet na Phuket (moze byc z Frankfurtu) w okresie od ok.polowy lutego do polowy marca. Dodam, ze na razie najlepsza oferte mam z TUI: Frankfurt-Phuket-Frankfurt - 860EUR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Tajlandia IP: 195.205.30.* 08.01.03, 11:39 Chodzi ci o sam przelot? Tu wprawdzie masz do Bangkoku ale znacznie taniej (650 USD z Warszawy), może uda ci się załatwić transport na Phuket z ludźmi, którzy wykupili też hotel. www.eccoholiday.com/pdf/pol_lot_eccoholiday.pdf Na dole cennika pisze, że bilet do Phuket kosztuje 150 USD, no to razem masz 800 USD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rom Re: Tajlandia IP: *.visp.energis.pl 08.01.03, 21:06 może www.opodo.de mój znajomy był w grudniu za 450 euro (sam przelot) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi t Re: Tajlandia IP: proxy / 217.97.150.* 08.01.03, 16:56 Gość portalu: gosia_ks napisał(a): > Prosze Was o informacje na temat Tajlandi-kiedy mozna tam pojechac tak zeby > nie bylo jakiejs pory deszczowej i okropnego upalu;z jakim biurem podrozy ;co > warto zwiedzac;jak z nurkowaniem? bylem w tajlandii dwukrotnie to mily i ciekawy kraj a najlepsze miejsce dla mnie to Ko Samui godzinka lotu Bangkoku i juz jestes w raju i mozna naprawde tanio poszalec. a w samym bangkoku polecamm po zwiedzaniu Hard Rock Ccafe jest extra. a pozniej dalej do Singapuru --polecam pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eMMa Re: Tajlandia - szczepienia? IP: *.anc-dial.gci.net 09.01.03, 20:59 Ja tylko z jednym pytaniem: czy "zdroworozsadkowo" jest zaszczepic sie przed wyjazdem do Tajlandii i - jesli tak - to na co? Lece w drugiej polowie lutego. Z gory dziekuje! eMMa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Walter Re: Tajlandia - szczepienia? IP: *.proxy.lucent.com 24.05.03, 17:35 jezeli mas zamiar siedziec w hotelu nad zatoka i wylegiwac sie na plazy, czy spedzic wiekszosc czasu w Bangkoku to szczepienia mozesz sobie podarowac, jezeli jednak chcesz jezdzic z plecakiem po calym kraju to koniecznie musisz przejsc profilaktyke antymalaryczna. Jedynym skutecznym lekiem na odmiane "Plasmodium falciparum" wystepujacy na tym terenie jest lek szwajcarskiej firmy La Roche pod nazwa Lariam, opakowanie jest na 1 miesiac profilaktyki. Lek nie jest dostepny w Polsce, procz tego jest makabrycznie drogi, opakowanie to ponad 50 Euro, bez problemu jednakze mozna go kupic w aptekach w Niemczech czy Czechach. Odpowiedz Link Zgłoś