Dodaj do ulubionych

PEGAS co to za firma?

01.06.03, 10:16
Czy ktoś może sie podzielić informacjami o tym biurze?
Obserwuj wątek
    • Gość: ewa Re: PEGAS co to za firma? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.06.03, 12:11
      byłam z nimi w Turcji - hotel OK, rezydenci też w porządku. Miło wspominam lot
      liniami Sun Flowers, z którymi mieli umowę.
      Myślę, że nie ma się co obawiać.
      • mloo Re: PEGAS co to za firma? 01.06.03, 16:01
        Dzięki za info. Udało mi się dzisiaj znaleźć kilka informacji na ich temat.
        Postanowiłem je teraz zacytować mimo że to tak trochę głupio wygląda jak bym
        gadał sam ze sobą. Może to jednak komuś pomoże. Miałem właśnie zamiar wybrać
        się dokładnie do hotelu opisywanego poniżej.
        Cytat z innego forum:

"To najgorsze wakacje jakie spędziliśmy w życiu. Nic nie zgadzało się z
        wykupioną ofertą. Okropne jedzenie, wszędzie brud, smród.( Turcja , Konakli,
        hotel San Marin )Plaża do całego hotelu ( ok 200 osób ) szerokości 5 metrów
        (paranoja),o czywiście brudna.Reklamacje dotyczyły praktycznie wszystkiego ale
        niestety do niczego nie doprowadziły chociaż nie do końca. Próba
        udokumentowania tego kamerą skończyła się pobiciem Polaków przez obsługę
        hotelową.Musiał interweniować polski Konsul celem zapewnienia im ochrony przez
        żandarmerię.Sam konsul również pojawił się w hotelu i przekwaterował resztę
        Polaków obawiających się o swoje bezpieczeństwo.Nap ewno nigdy i nigdzie nie
        pojadę już z PEGASEM. "
        • oryginal Re: PEGAS co to za firma? 02.06.03, 02:16
          O ile pamiętam raz nawet powstał w TVNie reportaż (chyba Superwizjer TVN) na
          podstawie kaset z nagraniami z wycieczek z tym biurem. Nie były to raczej
          ciekawe wakacje ;)
          Ale nie jestem tego pewna więc warto sprawdzić.
          • oryginal Re: PEGAS co to za firma? 03.06.03, 00:07
            Sprawdziłam, reportaż taki powstał w "Uwadze TVN".
        • Gość: ewa Re: PEGAS co to za firma? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 02.06.03, 21:50
          mloo napisał:

> Dzięki za info. Udało mi się dzisiaj znaleźć kilka informacji na ich temat.
          > Postanowiłem je teraz zacytować mimo że to tak trochę głupio wygląda jak bym
          > gadał sam ze sobą. Może to jednak komuś pomoże. Miałem właśnie zamiar wybrać
          > się dokładnie do hotelu opisywanego poniżej.
          > Cytat z innego forum:
          >
          > "To najgorsze wakacje jakie spędziliśmy w życiu. Nic nie zgadzało się z
          > wykupioną ofertą. Okropne jedzenie, wszędzie brud, smród.( Turcja , Konakli,
          > hotel San Marin )Plaża do całego hotelu ( ok 200 osób ) szerokości 5 metrów
          > (paranoja),o czywiście brudna.Reklamacje dotyczyły praktycznie wszystkiego
          ale
          >
          > niestety do niczego nie doprowadziły chociaż nie do końca. Próba
          > udokumentowania tego kamerą skończyła się pobiciem Polaków przez obsługę
          > hotelową.Musiał interweniować polski Konsul celem zapewnienia im ochrony
          przez
          > żandarmerię.Sam konsul również pojawił się w hotelu i przekwaterował resztę
          > Polaków obawiających się o swoje bezpieczeństwo.Nap ewno nigdy i nigdzie nie
          > pojadę już z PEGASEM. "

Z każdym biurem można źle trafić, znajomi procesują się z Vingiem, inni
          narzekają na RainbowTours. My byliśmy zadowoleni. Pegas załatwił nam większy
          apartament niż wykupiliśmy: tak było ze wszystkimi Polakami. Hotel Petro Club
          OK, bez fanaberii, ale bardzo przyjemny, ogromny ogród i alejki, dwa baseny i
          piękna szeroka i piaszczysta plaża. Jedzenie dobre chociaż po tygodniu mieliśmy
          dosyć szwedzkich uginających się stołów i zrobiliśmy sobie zupę pomidorową z
          torebki, która była dla nas naaaaaaj.

Myślę, że z każdym biurem można źle trafić, wszystko zależy od szczęścia. Tego
          życzę.
        • Gość: greek Re: PEGAS co to za firma? IP: *.zywiec.plusnet.pl 04.08.03, 11:44
          mloo napisał:

> Dzięki za info. Udało mi się dzisiaj znaleźć kilka informacji na ich temat.
          > Postanowiłem je teraz zacytować mimo że to tak trochę głupio wygląda jak bym
          > gadał sam ze sobą. Może to jednak komuś pomoże. Miałem właśnie zamiar wybrać
          > się dokładnie do hotelu opisywanego poniżej.
          > Cytat z innego forum:
          >
          > "To najgorsze wakacje jakie spędziliśmy w życiu. Nic nie zgadzało się z
          > wykupioną ofertą. Okropne jedzenie, wszędzie brud, smród.( Turcja , Konakli,
          > hotel San Marin )Plaża do całego hotelu ( ok 200 osób ) szerokości 5 metrów
          > (paranoja),o czywiście brudna.Reklamacje dotyczyły praktycznie wszystkiego
          ale
          >
          > niestety do niczego nie doprowadziły chociaż nie do końca. Próba
          > udokumentowania tego kamerą skończyła się pobiciem Polaków przez obsługę
          > hotelową.Musiał interweniować polski Konsul celem zapewnienia im ochrony
          przez
          > żandarmerię.Sam konsul również pojawił się w hotelu i przekwaterował resztę
          > Polaków obawiających się o swoje bezpieczeństwo.Nap ewno nigdy i nigdzie nie
          > pojadę już z PEGASEM. "

Rzadko biorę udział w dyskusjach na tym forum. Ale tym razem mnie ruszyło. Wiem
          że każdy może mieć własne zdanie i każda opinia jest subiektywna. Byłem w ub.
          roku w Konakli w San Marin. Nie chcę polemizować z postem cytowanym powyżej ale
          własne zdanie mogę wyrazić.
          - co do brudu i smrodu to radzę wciągnąć głęboko powietrze we własnym
          mieszkaniu. Ja nic takiego nie zauważyłem. Schludnie ale czysto. Hotel 3***+
          przygotowywany pod 4.
          - jedzenie owszem monotonne i były problemy z żołądkami,
          - co do 5 m plaży (oczywiście totalna bzdura) polecam 200 m plaże nad
          Bałtykiem. Żadnego brudu nie zauważyłem (może chodziło o kolor plaży która
          rzeczywiście nie przypomina naszego żółtego piaseczku za to bez puszek, szkieł
          i innych śmieci),
          - ostatni "PROBLEM" czyli problem ze wszystkim to chyyba niestety problem
          piszącego. Nie słyszałem o takich numerach w San Marin a byłem we wrześniu więc
          pewnie po w/w "szczęśliwcu". Były fajne animacje prowadzone przez Janusza i
          Oksanę, 2x dziennie mini-disco i zabawy dla dorosłych.
          JEśli ktoś oczekuje luksusów 5* za cenę 3* to zawsze będzie narzekał. Dla
          luksusowiczów mam ciekawą propozycję spędzenia wolnego czasu w hotelu w Dubaju
          gdzie doba kosztuje 7.800 USD. Tam Konsul bywa rzadko.
          A tak nawiasem mówiąc robienie grand i narzekanie stało się naszą narodową
          tradycją (byłem w tym roku na Rodos - to samo. Za zimno i za ciepło, za słona
          woda w morzu, jedno gniazdko w pokoju, wanna zamiast prysznica, nie ma
          suszarki, skandal gdyż nie ma TV w pokoju, w nocy nie ma ciepłej wody, za
          twarde leżaki...... dalej?)
      • Gość: ms Re: PEGAS co to za firma? IP: *.luedenscheid.vossloh.de 13.06.03, 12:15
        a w jakim hotelu i miejscowosci???????
        • Gość: ewa Re: PEGAS co to za firma? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 13.06.03, 22:52
          hotel Petro Club w Side Colakli (jakoś tak to się pisze)
    • Gość: kama Re: PEGAS co to za firma? IP: *.bialystok.agora.pl 02.06.03, 14:05
      Pegas to turecka firma. Ja bylam w hotelu Jasmin Garden. Hotel taki sobie
      (stare pokoje, kiepska klimatyzacja. Rezydentka - ciumcia. Ale za to jedzenie -
      poezja... Stol szwedzki uginal sie doslownie, choc mielismy schudnac to
      przybylo nam po prae centymetrow. Fajna tez byla tez animacja (fajni ludzie to
      prowadzili), ciekawy program. Tak wiec, choc pierwszego dnia bylismy niezbyt
      zadowoleni z pokoju, to potem okazalo sie malo wazne, bo w sumie w pokojach
      tylko nocowalismy, a calymi dniami siedzielismy nad basenem, albo nad morzem,
      albo jeździlismy do Alanyi. Co wazne w tym hotelu bylo all inclusive i taka
      forme szczegolnie w Turcji polecam (bo warto)
      pozdrawiam
      kama
      • odyseusz Re: PEGAS co to za firma? 11.06.03, 12:56
        25 jadeę z nimi do Alanyi, podzielę się wrażeniami...
        • Gość: ms Re: PEGAS co to za firma? IP: *.luedenscheid.vossloh.de 13.06.03, 11:41
          Ja tez jade z nimi 25.06.03 !!!! troszke sie przerazilam czytajac opinie ale
          polecila mi go kolezanka z biura...wiec mysle ze byl to tylko sporadyczny
          przypadek....
          • Gość: M Re: PEGAS co to za firma? IP: *.wielopole.sdi.tpnet.pl 13.06.03, 11:50
            Sprzedajemy ofertę tego biura od paru lat, mielismy 1 reklamację /załatwiona
            pozytywnie przez Pegas'a/. Hotele znamy, mówimy jakie są, jakie atrakcje na
            klientow czekają. Jestesmy bardzo zadowoleni ze współpracy z tym biurem
            touroperatorskim.
            • Gość: ms Re: PEGAS co to za firma?!!!!!pytanie IP: *.luedenscheid.vossloh.de 13.06.03, 11:59
              troszke mnie uspokoilisicie....a hotel San Marin ? Wlasnie tam jade 25.06.03 !!!
              Prosze o informacje!!!!
              • Gość: Zosia Re: PEGAS co to za firma?!!!!!pytanie IP: *.jota.digi.pl 02.08.03, 19:49
                Byłam w hotelu sefa bey z pegasa. warunki beznadziejne, nikomu nie polecam.
                nic prawie nie zgadza sie z katalogiem, nie było TV, telefonów, tylko
                nieliczni dostali podwójne pokoje. basenik malutki, ale nie radze wchodzic,
                chyba ze ktoś chce miec grzyba, czy inne świństwo. naczynia, nawet te tłuste z
                obiadu były przepłukiwane po zimna wodą, drinki rozrabiane z wodą. W pokojach
                bardzo starodawnie, nie było tez żarówek. omijajcie takie rezydentki jak Magda
                i Beata. kompletnie nie znaja się na tym co robią i na kazde pytanie maja
                tylko jedna odpowiedź: to nie wina pegasa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka