03.06.03, 15:27
Witam serdecznie,
mam okazję w czerwcu na kilkanaście dni (i to zupełnie za darmo) poleciec na
Bali. Z jednej strony bardzo mnie to kusi, ale z drugiej, obawaim się.
Podobno po zeszłorocznych zamachach, ilośc turystów odwiedzającyh to miejsce
spadła baaaaardzo. Powiedzcie mi, czy pojechalibyście gdybyscie mieli taką
okazję??? Do wyjazdu zostały 3 tygodnie, mam wizę itp......i ciągle mnóstwo
wątpliwości. Jakie jest wasze zdanie??
Pozdrawiam wszystkich
Obserwuj wątek
    • Gość: Asia Re: Bali IP: *.crowley.pl 03.06.03, 16:25
      Absolutnie Tak.

Jest rewelacyjnie. Wróciłam dwa tygodnie temu. Mnóstwo turystów. Wspaniała
      pogoda. Uczynni i mili ludzie. Polecam wszystkim. Aha, no i ceny (poza
      hotelami) bardzo przystępne
      • innit Re: Bali 25.06.03, 10:56
        Co warto zobaczyc na bali? No i czy trzeba sie na cos szczepic?
        • Gość: innit Re: Bali IP: *.in-addr.btopenworld.com 05.07.03, 11:38
          Ja lece w sierpniu - dajcie troche wiecej szczegolow. Dzieki
          • Gość: mike Re: Bali IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.03, 15:59
            Zupelny odjazd.Spedzilem tam kilka tyg.Poza hotelami jest tanio, mnostwo
            restauracji,tubylcy zyczliwi,pogoda murowana. Za 70$ wynajelismy samochod z
            kierowca+tlumacza na 12 godzin bez limitu km - obwiozl nas po calej
            wyspie.Warto tez poplynac katamaranem i zobaczyć delfiny. Polecam.
            • Gość: innit Re: Bali IP: *.in-addr.btopenworld.com 10.07.03, 18:02
              Czy mozna na Bali kupic wycieczke na Borneo, czy moze lepiej samemu jechac???
              Dzieki za info
              • Gość: Marzena Re: Bali IP: *.total-polska.pl 11.07.03, 08:49
                Borneo mozesz kupic calkiem tanio z Niemiec, maja oferty - zwlaszcza w sezonie
                pozawakacyjnym. Na miejscu - baza hotelowa to albo super luksus (ale super tani
                z Niemiec) albo majalskie hoteliki. Jedzenie bardzo tanie, samochod tez - warto
                pojechac na wyspe Bako (co najmniej 4 dni, do parku kolo Kuchingu gdzie sa
                raflezje, Niah Caves - nietoperze i jaskinie oczywiscie, poplynac rzeka w glab
                ladu.
                Z Bali musisz wrocic do Kuala Lumpur i stamtad poleciec na Borneo.Nalezy
                niestety unikac Sabah - tam jest bardzo blisko do Filipin, tej czesci gdzie
                grasuja muzulmanscy separatysci - mam wrazenie ze turystow porwanych 3 lata
                temu jeszcze trzymaja.
                • Gość: wicked Re: Bali IP: *.in-addr.btopenworld.com 11.07.03, 10:42
                  Dzieki Marzena
                  Nie moge leciec do Kuala Lumpur bo mam wize tylko do Indonezji, tak wiec na
                  Borneo chce odwiedzic tylko Indonezyjska czesc (jest wieksza i ciekawsza).
                  Skoro nic nie lata z Bali na Borneo to moze da sie poplynac statkiem???
                  • Gość: gekon Re: Bali IP: *.netvigator.com 12.07.03, 18:57
                    Do Malezji nie potrzeba wizy, ale po co masz leciec przez KL skoro mozesz przez
                    Jakarte? O polaczeniach dowiesz sie w Denpasar albo wejdz na strone Garuda
                    Indonesia (maja tez inne, lokalne linie) i sprawdz, czy do miejsc, ktore Cie
                    interesuja mozna doleciec.
                    Borneo malajskie znam w miare dobrze, bylam tam kilka razy, ale bardziej
                    intrygujacy jest Kalimantan i to tam moze byc niezbyt bezpiecznie, a nie w
                    totalnie juz ucywilizowanym Sabah czy Sarawak.
                    Pzdr.
                    • Gość: wicked Re: Bali IP: *.proxy.aol.com 14.07.03, 10:42
                      Bede mial okolo tygodnia zeby zobaczyc kalimatan - moze mi doradzisz ktore
                      miejsce jest najlepsze (tzn dzika przyroda) Wiem ze to malo czasu ale chce tez
                      plynac na Komodo i zrobic kurs nurkowania a mam tylko 3 tygodnie
            • Gość: y Re: Bali IP: *.in-addr.btopenworld.com 19.07.03, 16:10
              ?
    • Gość: w Re: Bali IP: *.proxy.aol.com 15.07.03, 10:23
      olcia201 napisała:

> Witam serdecznie,
      >
    • Gość: wic Re: Bali IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.07.03, 16:49
      ?
      • Gość: gekon Re: Bali IP: *.netvigator.com 20.07.03, 05:48
        Niestety, moja wyprawa do tej czesci Borneo nie doszla do skutku. Planowalam
        zwiedzic West Kalimantan, ktory jest w miare dobrze przygotowany pod wzgledem
        turystycznym, a do stolicy (Pontianak - lezy dokladnie na rowniku) sa loty z
        Jakarty. Z tego co wiem od znajomych to czesc poludniowa jest glownie
        przemyslowa i gesto zasiedlona. Natomiast biura turystyczne w Pontianak maja
        sporo wycieczek do tzw. "dzikich" miejsc, jak np. odwiedzenie plemion zyjacych
        w longhouse - co nalezy jednak brac z przymruzeniem oka, bo sa to wytypowane
        dla turystow wsie (widzialam taka w Sarawak). Ale przyroda wciaz jest dzika, to
        fakt.

pzdr.
    • Gość: uwaga osama Re: Bali IP: 213.199.196.* 03.08.03, 20:55
      uuuuuuuuuuwaga
      podobno al keida planuje nowe zamachy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka