Dodaj do ulubionych

Czy OASIS TOURS jest OK?

IP: *.ukie.gov.pl / 10.3.17.* 30.07.03, 12:24
Czy warto z nimi jechać, czy są wiarygodni ? Proszę o rady i pomoc.

El
Obserwuj wątek
    • Gość: Kosma Re: Czy OASIS TOURS jest OK? IP: 192.168.4.* 30.07.03, 13:03
      Bylem z Oasisem w Tunezji (czerwiec br), mankamentem byl czas trwania wczasow,
      z 14 dni faktycznie bylo 12 dni. Przylot o 23:00, wylot 14 dnia o 5:00 rano.
      Innych uwag nie mialem.
    • Gość: Kinga Re: Czy OASIS TOURS jest OK? IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.07.03, 14:40
      ludzie czy wy nic nie czytacie (www.wprost.pl/ar/?O=47143 ) malo wam...nauczcie
      sie jezdzic z porzadnymi biurami podrozy...zeby potem nie czekac na dodatkowy
      czarter jak klienci np. SDS Holidays...
      • Gość: Radek Re: Czy OASIS TOURS jest OK? IP: *.Astral.Lodz.PL 30.07.03, 14:55
        Gość portalu: Kinga napisał(a):

> ludzie czy wy nic nie czytacie (www.wprost.pl/ar/?O=47143 ) malo
        wam...nauczcie
        >
        > sie jezdzic z porzadnymi biurami podrozy...zeby potem nie czekac na dodatkowy
        > czarter jak klienci np. SDS Holidays...

jakie to sa porzadne biura????????????????
        • Gość: El Rod Re: Czy OASIS TOURS jest OK? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.07.03, 22:22
          Tzn. że mam tylko jeździć z Neckermannem i TUI ? Dzięki takim aferom żądają
          takich cen za swoją wiarygodność, że graniczy to z absurdem.
          • Gość: Agentka Re: Czy OASIS TOURS jest OK? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 10:15
            Ludzie nie popadajcie w paranoję!!!! Jest mnóstwo dobrych touroperatorów i to
            że sds padł nie znaczy że wszyscy nagle sie zwiną. Napędzacie w ten sposób
            koniunkturę Niemcom, którzy wykończą mniejsze biura, potem jak zostaną sami to
            tak podniosą ceny, ze mało kogo będzie stać na wyjazd zagraniczny. Opanujcie
            się , czy nie widzicie że jesteście teraz manipulowani!!!!!!! Przecież nasze
            media również sa wplątane w różne afery i podejrzewam, że i w tym przypadku
            celowo mieszają.Najlepszą radą jest kupowanie w agencjach polecanych przez
            waszych znajomych, a nie w biurach które dadzą jak największą zniżkę, bo ta
            chęć sprzedaży za wszelką cenę powinna być zastanawiająca.
            pozdrawiam
            • Gość: Małgorzata Do pani Agentki IP: *.acn.pl 31.07.03, 10:50
              To w takim razie prosze polecic mi biuro, z którym mogę poleciec do Tunezji. Na
              dwie osoby, tylko na same opłaty hotelu, samolotu i dodatkowych obowiazkowych
              opłat mam przeznaczone 4600 złotych. Nie moge wydac wiecej. Chciałabym pojechać
              do hotelu o standarcie minimum 4 gwiazdki. Uda mi sie znaleźć taki hotel i
              takie biuro? Wyjazd na 2 tygodnie w sierpniu, około 10 sierpnia.

Wiadomo, ze w krajach arabskich hotele 3, 3+ sa sredniej klasy, tzn. takie jak
              w Europie 2 gwiazdki.

W TUI zaproponowano mi 3+, pokój mały, bez TV ( a jadę z dzieckiem, więc
              inaczej mała sie zanudzi bez bajek) za 5200 złotych z last minute, żadne halo,
              sredni.

W Neckermannie jest oferta za 700 euro od osoby do hotelu 3+ (razem 1400), lub
              za 1200 euro (za nas dwie) do innego 4 gwiazdki, ale dostałabym pokój klitkę
              jadąc z dzieckiem.Obie oferty z last minute.

Nie moge tyle wydac, poniewaz musze jeszcze kupic min.500 dolarów, żeby tam
              cokolwiek zobaczyć i miec na drobne wydatki.

Uważa Pani, że cos znajde? Jesli tak to jakie biuro i jaki hotel Pani
              proponuje. Nie zalezy mi na Sousse i czy innym wielkim kurorcie, bardziej
              zalezy mi na dobrych hotelowych warunkach i hotelowej plazy.
              Prosze mi pomóc.
              Na dodatek jesli mama jedzie z dzieckiem to musi za dziecko zapłacic 100 %,
              dziecko wtedy nie dostaje znizek.
              • Gość: Iwona Re: Do Małgorzaty IP: 89.0.1.* 31.07.03, 10:54
                polecam strone www.tagitouristik.pl mają oferty róznych biur i na pewno cos
                znajdziesz, zawsze też możesz wypełnic "holiday finder" i oni coś Ci znajdą.
                • tarar Re: Do Małgorzaty 31.07.03, 11:52
                  A TO POLSKA STRONA?
                  • Gość: Iwona Re: Do Małgorzaty IP: 89.0.1.* 31.07.03, 14:28
                    tarar napisała:

> A TO POLSKA STRONA?
                    to jest polska strona , pzdr
                • Gość: Małgorzata Re: Do Iwony IP: *.acn.pl 31.07.03, 11:59
                  Gość portalu: Iwona napisał(a):

> polecam strone www.tagitouristik.pl mają oferty róznych biur i na pewno cos
                  > znajdziesz, zawsze też możesz wypełnic "holiday finder" i oni coś Ci znajdą.

Własnie zajrzalam na te strone, dziekuję. jest tylko jeden problem. To jest
                  biuro, ktore proponuje wszystkie oferty Oasis Tours, nawet identycznie sa
                  zrobione strony. Jasne,że tutaj moge wybrac cos dla siebie, ale nie chciałabym,
                  zeby moje wakacje trwały 12 dni. Duzo osób pisze na forum, że taka jest
                  praktyka Oasis, zamiast 14 dni robia 12, poniewaz 2 dni to podróż. mam 14 dni
                  urlopu i chciałabym je wykorzystac na maxa. 14 noclegów to jest to, 12 to zbyt
                  mało jak dla mnie.
                  Dziekuje za dobre checi, ale po sytuacji zwiazanej z SDS mam ochote wrócic do
                  kraju, a nie korzystac z usług kolejnego Araba. Przepraszam jesli kogos
                  obraziłam tym Arabem, ale juz mi rece opadaja. Dla mnie 4600 za wakacje to duzo
                  pieniedzy i chce je dobrze ulokowac.
                  • Gość: Iwona Re: Do Małgorzaty IP: 89.0.1.* 31.07.03, 12:38
                    Tagi ma oferty nie tylko Oasis, a tak poza tym z Oasis byłam w zeszłym roku i
                    nie narzekam. Jezeli chodzi o te 14- 12 dni to nigdy nie masz pewnosci ile tak
                    naprawde bedziesz na miejscu i to nie zależnie czy to będzie to czy inne biuro.
                    Byłam też 2 razy z Neckermannem i takie przypadki sie zdarzały- to zależy od
                    czarterów. Ponadto to nie jest 14 tylko 15 dni np. wyjeżdżasz w czwartek
                    wracasz w czwartek to 15 nie 14, gdybys wracała w środę to by było 14.
                    Rozumiem, że chcesz jak najlepiej wykorzystac pieniądze które wydasz- też się
                    zgadzam, że to kupa kasy.
                    Polecam strone www.alfastar.com.pl i życzę udanych wakacji.
                  • Gość: margoblue Re: Do Malgorzaty IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.07.03, 13:03
                    Gość portalu: Małgorzata napisał(a):

> Gość portalu: Iwona napisał(a):
                    >
                    > > polecam strone www.tagitouristik.pl mają oferty róznych biur i na pewno co
                    > s
                    > > znajdziesz, zawsze też możesz wypełnic "holiday finder" i oni coś Ci znajd
                    > ą.
                    >
                    > Własnie zajrzalam na te strone, dziekuję. jest tylko jeden problem. To jest
                    > biuro, ktore proponuje wszystkie oferty Oasis Tours, nawet identycznie sa
                    > zrobione strony. Jasne,że tutaj moge wybrac cos dla siebie, ale nie
                    chciałabym,
                    >
                    > zeby moje wakacje trwały 12 dni. Duzo osób pisze na forum, że taka jest
                    > praktyka Oasis, zamiast 14 dni robia 12, poniewaz 2 dni to podróż. mam 14 dni
                    > urlopu i chciałabym je wykorzystac na maxa. 14 noclegów to jest to, 12 to
                    zbyt
                    > mało jak dla mnie.
                    > Dziekuje za dobre checi, ale po sytuacji zwiazanej z SDS mam ochote wrócic do
                    > kraju, a nie korzystac z usług kolejnego Araba. Przepraszam jesli kogos
                    > obraziłam tym Arabem, ale juz mi rece opadaja. Dla mnie 4600 za wakacje to
                    duzo
                    >
                    > pieniedzy i chce je dobrze ulokowac.

Bylam w lipcu wlasnie z Oasisem w Tunezji. Hotel 4*, wszystko jak w katalogu (z
                    wyjatkiem oplaty za dyskoteke hotelowa, miala byc za darmo), 14 noclegow.
                    Placilam 1750 ze wszystkimi oplatami w last minute, teraz ten sam wyjazd w last
                    minute kosztuje chyba 2300. Jesli jestes zainteresowana, sprawdz inne watki o
                    Tunzeji, tam pisalam wiecej o hotelu.
                    pozdr.
                  • Gość: Aga Re: Do Iwony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.03, 14:12
                    Gość portalu: Małgorzata napisał(a):

> Gość portalu: Iwona napisał(a):
                    >
                    > > polecam strone www.tagitouristik.pl mają oferty róznych biur i na pewno co
                    > s
                    > > znajdziesz, zawsze też możesz wypełnic "holiday finder" i oni coś Ci znajd
                    > ą.
                    >
                    > Własnie zajrzalam na te strone, dziekuję. jest tylko jeden problem. To jest
                    > biuro, ktore proponuje wszystkie oferty Oasis Tours, nawet identycznie sa
                    > zrobione strony. Jasne,że tutaj moge wybrac cos dla siebie, ale nie
                    chciałabym,
                    Jak tak chesz spedzić wspaniałe wakacje i wrócić to lepiej trochę dołóż do tych
                    4600 PLN za 3 osoby, bo chyba nie czytasz wszystkich watków i wymądrzasz się.
                    Wszyscy niezadowoleni wyjechali własnie za małe pieniądze, i nie mów mi ze 4600
                    dla 3 osób to duzo pieniędzy - bo budzi to we mnie pusty śmiech.
                    pozdrawiam
                    >
                    > zeby moje wakacje trwały 12 dni. Duzo osób pisze na forum, że taka jest
                    > praktyka Oasis, zamiast 14 dni robia 12, poniewaz 2 dni to podróż. mam 14 dni
                    > urlopu i chciałabym je wykorzystac na maxa. 14 noclegów to jest to, 12 to
                    zbyt
                    > mało jak dla mnie.
                    > Dziekuje za dobre checi, ale po sytuacji zwiazanej z SDS mam ochote wrócic do
                    > kraju, a nie korzystac z usług kolejnego Araba. Przepraszam jesli kogos
                    > obraziłam tym Arabem, ale juz mi rece opadaja. Dla mnie 4600 za wakacje to
                    duzo
                    >
                    > pieniedzy i chce je dobrze ulokowac.
                    • Gość: Iwona Re: Do Agi IP: 89.0.1.* 31.07.03, 14:27
                      Aga, ja nigdzie nie wyjeżdżam (chwilowo) a poza tym myślałam, ze to chodzi o 2
                      osoby nie o 3. Pozdrawiam
                      • Gość: Kosma Re: Do Agi IP: 192.168.4.* 01.08.03, 06:44
                        Noclegow na wczasach z Oasisem jest niby 14. Tylko (1 dzien wczasow)1 nocleg w
                        moim przypadku zaczynal sie okolo polnocy, a ostatni nocleg konczyl sie pobudka
                        zarzadzona przez rezydenta o 2:30 w nocy. Dlatego nieprzychylnie sie wypowiadam
                        o Oasisie, ktory tlumaczy, ze 2,5 godziny snu to jest 14 dzien wczasow.
                        W ofercie Oasisu wyraznie jest napisane: wczsy rozpoczynaja sie kolacja 1 dnia
                        a koncza sniadaniem 14 dnia, lub odwrotnie pierwsze sniadanie a ostatnia
                        kolacja. Tego warunku zawartego w ofercie na miejscu nie bylo, ze wzgledu na
                        godziny lotow o dwa posilki bylo mniej. I nie posilki tutaj sa wazne, ale
                        obrazuja fakt, ze z 14 dni faktycznie jest 12 dni.
                        • Gość: Małgorzata Re: Do Agi IP: *.acn.pl 01.08.03, 09:40
                          No własnie i o to mi chodziło. Normalnie każde biuro zapewnia 14 noclegow, 14
                          sniadań i 14 obiadokolacji. Wszystko juz rozumiem. Czyli ja płace za 14, płace
                          za samolot (z posiłkiem), a biuro bierze te pieniadze do kieszeni. Decyzje juz
                          podjełam. Na NIE.
                          • Gość: El Rod Re: Do Agi IP: *.ukie.gov.pl / 10.3.17.* 01.08.03, 09:48
                            To jest różnie z tymi 14 posiłkami. W poprzednich latach jeździłem tylko z
                            Neckermannem i bywało różnie z ilością posiłków. Czasami jak był późny przylot
                            lub wczesny wylot to te posiłki były "niepełnowartościowe" tj. takie których
                            nie nazwałbym pełnym śniadaniem lub obiadokolacją. No i oczywiście trzeba
                            zaznaczyć, że wylatujemy 1 dnia a wracamy 15 zatem prosto można z tego
                            wyliczyć, że jest to 14 noclegów. Prawda ?
                            • Gość: Malgorzata Do El Rod IP: *.acn.pl 01.08.03, 10:57
                              Ja mam na imie malgosia, wiec piszmy tak, bo juz sie gubie.
                              Niby prosto, tak powinno byc - 15 dni, w tym 14 noclegów. Tak proponuje Triada,
                              ale ma kiepskie strasznie hotele do Tunezji, nie ma co wybrać. Hotele są daleko
                              od plaży, a łazic tam gołym srednio mi sie chce.
                              Natomiast jak czytam to pozostale biura piszą, że maja 14 dni, a z tego
                              zabieraja 2 na wyjazd i przyjazd i robi sie 12 dni.
                              Big Blue tez proponuje klientom pełne 14 dni na miejscu (bylam z nimi na krecie
                              w zeszłym roku), byly małe niedociągniecia, ale w sumie ok.
                              Nie maja jednak Tunezji.
                              • Gość: do Małgosi Re: Do El Rod IP: *.ukie.gov.pl / 10.3.17.* 01.08.03, 12:15
                                Byłem kilka lat (chyba 6) temu w Tunezji z Triadą. Miałem wtedy 14 pełnych dni.
                                Narzekałem jedynie na hotel który miał 3*+ a faktycznie powinien otrzymać 3*-.
                                Ale to był jeden z moich pierwszych wyjazdów egzotycznych w związku z czym
                                byłem zachwycony wszystkim dookoła i nie zwracałem uwagi na takie "szczegóły".
                                Napewno zaś byłem zadowolony z tego, że hotel był w Mahdji, która jest nie aż
                                tak zatłoczona przez turystów jak inne miejscowości wypoczynkowe Tunezji. I
                                jest to ładna miejscowość z zabytkami. Ponoć kręcili tam część zdjęć do
                                Angielskiego Pacjenta.
                                Wracając do tematu 14 dni to w tym roku wyjeżdżam do Egiptu z Oasis i na umowie
                                mam "jak byk" 15 dni. Tak więc nie ma szans, że będzie mnie noclegów niż 14.
                                Chyba, że Oasis okaże się SDS. Ale to już sprawdziłem i jestem pewny tego
                                biura.
                    • Gość: Malgorzata Re: Do Iwony IP: *.acn.pl 01.08.03, 09:37
                      Ale te 4600 jest na dwie osoby, to Ty chyba nie czytasz uważnie. Jedna osoba
                      dorosla i dziecko 10 lat, za ktore trzeba zapłacic jak za osobe dorosłą. To
                      jest malo na Tunezję? 2300 na osobe to chyba tak średnio, ale tez nie mało. Ja
                      nie chce jechac na Teneryfę. Tunezja nie jest aż tak droga.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka