IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 00:49
czesc.
mam pytanie co do emiratow arabskich. jakie biura polecacie by wyleciec do emiratow? znam juz ofete itaki ale odpada bo w dubaju nic nie maja, znam ecco, necka, tui... szukam czegos jeszcze...
a co powiecie o biurach nie z polski, ale np z niemiec... znacie jakies adresy internetowe?

Obserwuj wątek
    • rajskiewakacje Re: ZEA 04.01.08, 20:17
      Jest wiele biur z Niemiec co mają Emiraty w ofercie, ale nie
      chciałbym łamać regulaminu reklamując biura na forum, bo zaraz wytną
      posta, jak chcesz to napisz na maila gazetowego, pozdrawaim
      • Gość: cub Re: ZEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 22:36
        wyżej w postach "reklamowali" portale turystyczne wakacje.pl czy travelplanet.pl
        wg mnie to nie jest zle bo ludzie wyrazaja swoja opinie o danych portalach a ja sie pytam jakie polecacie z niemiec biura...
        • voyager747 Re: ZEA 04.01.08, 23:17
          Tu chodzi o to,że Ty jako turysta możesz pisać dobrze lub źle o biurze jeśli
          jesteś zadowolony lub nie. Natomiast biuro np. X nie może pisać o sobie, że
          jest najlepsze, albo dawać swoją reklamę w poście,że u mnie to za tyle a tyle
          jest to i to. Tak ja pojmuję regulamin forum. :)
          • Gość: cub Re: ZEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.08, 23:31
            no to nie zrozumiales tresci mojego posta, pisalem jakie biura polecacie a nie jakie sa ceny!
            bo nie znam zadnego niemieckiego biura...
            • voyager747 Re: ZEA 04.01.08, 23:42
              Zrozumiałem, rajskiewakacje to jest właśnie biuro podróży i nie może się
              reklamować na forum, on to wie ( szacunek), a niektórzy nie.
              Ja byłem w ZEA z Itaką, nie jesteś zainteresowany ich ofertą. Jeśli chcesz
              mieszkać w samym Dubaju, to można pomyśleć o zorganizowaniu samemu
              lot+hotel+wiza. Ja nie chciałem mieszkać w Dubaju i oferta Itaki mi pasowała.
              • Gość: cub Re: ZEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 00:26
                no ja nie wiedzialem, ze rajskiewakacje to biuro czy organizator... ale interesuja mnie niemieckie, wiem ze z itaki sa tane zea ale mnie interesuje dubaj, plaza moze byc dalej. samemu mnie wyniesie z polski drozej, slyszalem ze z niemiec jest taniej...
                ale nie rozumiem tej zaleznosci ze nie mozecie powiedziec nazwy biura ITAKA to nie tylko touroperator ale tez biuro wiec je tez reklamujesz?
                • voyager747 Re: ZEA 05.01.08, 00:36
                  Ale ja jestem turystą i nic nie sprzedaje, a jakby Itaka się wpisała jako Itaka
                  i napisała,że u nich są najlepsze oferty do ZEA to nie było by dobrze,
                  rozumiesz? Jak ja napiszę, to może być reklama i antyreklama, różnie to bywa. :)
                  Napisz maila, jak chcesz do rejskiewakacje i oni Ci przedstawią oferty, wyloty z
                  Niemiec też chyba mają.
                  Ja zawsze latam z Polski i niestety nic nie wiem o ofertach niemieckich, więc
                  niestety Ci nie pomogę.
                  Jak ja organizuję coś samodzielnie, to szukam lotów np. na aero.pl i hoteli na
                  hotels.com, takich stron są setki. Możesz ewentualnie wykupić sam lot w Itace (
                  Eurocypraia) i hotel w Dubaju. Ceny na ten czarter są całkiem niskie, zależy od
                  terminu( ok. 1500-2000 pln), tylko lot jest do Sharjahu, ale to blisko od Dubaju.
                  Dubaj jest ciekawy, warto zobaczyć.
                  • Gość: cub Re: ZEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 00:50
                    travelplanet.pl znam bardzo dobrze ;) bo aero to tp ;)
                    dlatego pytam sie czy zna ktos biura niemieckie, wiem ze posrednictwo polakow to zawsze dodatkowy koszt... u nas te wycieczki sa w absurdalnej cenie, gdzie z niemiec czy londynu placi sie o polowe mniej... znalazlem juz jedna stronke gdzie hotele kosztuja po 600 Euro za osobe z przelotem z berlina (ten sam hotel z polski 2 razy tyle!)
                    • Gość: asia Re: ZEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 09:25
                      z biur niemieckich to na jednej stronie masz wielu organizatorów - np.
                      lastminute.de. Ale to nie jest tak, że polski agent pobiera za sprzedanie
                      wycieczki dodatkową prowizję - myślę o agencie biur niemieckich. Jeśli dana
                      wycieczka np. u organizatora niemieckiego 5 vor flug kosztuje 889 EUR to taką
                      samą cenę zapłacisz u agenta (np. el-mundo.pl). Wylot z dowolnego lotniska w
                      Niemczech, zazwyczaj z Zachodu nieco taniej niż np. z Berlina czy Lipska.
                      Formalności oczywiście po polsku. Pozdrawiam
    • majka814 Re: ZEA 05.01.08, 11:33
      zajrzyj na stronę airtour.pl tam na pewno znajdziesz to czego
      szukasz z wylotami z niemiec.
      • Gość: zeowiec Re: ZEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 19:13
        nie polecam
        • Gość: cub Re: ZEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.08, 22:06
          ten airtour.pl moze i fajny ale jak wpisuje kryteria tam takie same jak w innych serwisach co powiedzieliscie czyli np lastminute.de to ceny na str niemieckiej sa o wiele mniejsze niz na tych stronach POLSKICH, co niby sprzedaja to samo za ta sama cene... napewno cos polonuski doliczaja sobie...
          a dlaczego nie polecasz tego airtour?
          myslicie ze mozna ufac takim stronka jak lastminute.de? (tam sie podaje karte etc.)
          • Gość: Lena Re: ZEA IP: *.multimo.gtsenergis.pl 06.01.08, 00:27
            Szukaj ofert lotniskowych z Niemiec
            www.lmweb.net/scripts/lmplusi.dll?FORM=msk/tuev/lms1.htm&CFG=741&AGENT=2408
            możesz przez stronę thomasa cooka i na ich last minute
            www.lastminute.thomascook.de/booking/thomascook/index.php?KID=620020&formular=4&

widzisz nawet jakie to biuro organizuje i np. w biurze TUI czy
            Neckermanna w Polsce możesz wykupić ten wyjazd.Doliczają tylko
            ubezpieczenie, przeliczają na złotówki i mozesz przelać do ich
            polskiego biura .
            • Gość: cub Re: ZEA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.08, 00:42
              no ta stronka thomasa jest nawet fajna ;) i bardziej zaufana niz jakies tam last...
              a co myslicie o tych innych stronach? warto zaufac czy raczej wybrac thomasa?
              • squirrel9 Re: ZEA 06.01.08, 11:19
                Chyba nie wiesz co piszesz, ta stronka właśnie otwiera się na
                ofertach last ....
                Owtórz rozwinięcie w pozycji "Reiseveranstalter" a zobaczysz ile tam
                biur właśnie przez Thomasa Cooka sprzedaje swoje oferty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka