Dodaj do ulubionych

Wczasy na Karaibach???

IP: *.lev.fr.power.alstom.com / 10.22.34.* 02.09.03, 15:51
0Czesc Wszystkim,

Chcialem mojej zonie z okazji 10 rocznicy slubu zrobic niespodzianke i
zaproponowac wyjazd na Karaiby ( w ogolnym tego slowa znaczeniu). Czy ktos
moze mi doradzic ktora wyspa jest naprawde warta zobaczenia a ktore mozna
sobie podarowac. Poza tym jaka formule wczasow wybrac na miejscu czy w
ciaglym ruchu (jakis objazd), z jedzeniem czy bez itp. Bede wdzieczny za
wszelkie uwagi.

Pozdrawiam

Adam
Obserwuj wątek
    • d260 Re: Wczasy na Karaibach??? 03.09.03, 18:12
      Ponoc Jamaica nie jest zbyt atrakcyjna. Ja bylem w Dominikanie w lutym i bylo
      niezle. Jest wraz z Kuba dosyc dostepna finansowo. Inne wyspy moga byc
      bardzo drogie. Przyjemnych wojazy.
    • Gość: greek Re: Wczasy na Karaibach??? IP: *.zywiec.plusnet.pl 04.09.03, 10:16
      Gość portalu: Adam napisał(a):

> 0Czesc Wszystkim,
      >
      > Chcialem mojej zonie z okazji 10 rocznicy slubu zrobic niespodzianke i
      > zaproponowac wyjazd na Karaiby ( w ogolnym tego slowa znaczeniu). Czy ktos
      > moze mi doradzic ktora wyspa jest naprawde warta zobaczenia a ktore mozna
      > sobie podarowac. Poza tym jaka formule wczasow wybrac na miejscu czy w
      > ciaglym ruchu (jakis objazd), z jedzeniem czy bez itp. Bede wdzieczny za
      > wszelkie uwagi.
      >
      > Pozdrawiam
      >
      >Adam

Witaj,

Jeśli "w ogólnym tego słowa znaczeniu"... polecam Mauritius lub Malediwy. Drogo
      ale kurcze warto. Na 10-tą rocznicę??! - warto do kwadratu. Któż wtedy rozmawia
      o pieniądzach........ Pomyśl. Pzdr.
    • juan5 Re: Wczasy na Karaibach??? 04.09.03, 12:20
      Jak najbardziej wybór jest spory więc wszystko zależy od ilości kasy, którą
      chcesz na to przeznaczyć. Poczytaj dyskusję np. Kuba czy Dominikana znajdziesz
      ponadto wiele ciekawych wątków na forum o Karaibach, a wybór i tak będzie
      należał do Ciebie.

Juan
    • Gość: kiwi1 Re: Wczasy na Karaibach??? IP: *.sip.mia.bellsouth.net 05.09.03, 21:27
      Moze kilkudniowa wycieczka statkiem po Karaibach. W ten sposob bedzie mozna
      zobaczyc kilka wysp bez koniecznosci przenoszenia sie z hotelu do hotelu i
      pakowania i rozpakowywania walizek.
      Bylam 2 razy na takich 7 dniowych rejsach. Raz linia Holland America a drugu
      Princess Cruise. Obydwa statki odplywaly z Fort Lauderdale na Florydzie i byly
      to bardzo eleganckie rejsy. Raz plynelam za wsch Karaiby a trasa wygladala
      nastepujaco: 1 dzien prywatna wyspa na Bahamas, San Juan w Porto Rico, St
      Thomas na US Wyspach Dziewiczych i Nassau na Bahamas. A podczas drugiej
      odwiedzilismy kilka miejsc na zach Karaibach czyli Costa Maya i Cozumel w
      Meksyku oraz Georgetown na Kajmanach i jeden dzien na wyspie Eleuthera
      nalezacej do archipelagu Bahamas. Bardziej podobaly mi sie wsch Karaiby a
      szczegolnie Wyspy Dziewicze. Tygodniowy rejs z wspanialym wyzywieniem kosztuje
      ok $400 USD/osoby
      • Gość: Jot Re: Wczasy na Karaibach??? IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.03, 21:48
        To prawda, nie ma jak rejs po wyspach karaibskich. Byłem tak z grupą Polaków w
        styczniu, wypłynęliśmy z Dominikany, przez Jamajkę, Kajmany, Kubę, na wyspy
        Bahama by znowu spędzić dzień na wyspie dominikańskiej. Stamtąd polecieliśmy do
        Meksyku, który przejechaliśmy w pięć dni i znowu na Dominikanę a wreszcie przez
        Paryż do Polski.
        To była fantasyczna podróż. Tego Tobie i Twojej żonie także życzę.
        Jot.
        • Gość: liloom Re: Wczasy na Karaibach??? IP: *.117.11.vie.surfer.at 09.09.03, 23:38
          Ja tez bylabym za objazdem, bo to najwieksza atrakcja, bylam tylko na
          Dominikanie i Kubie - obie wyspy atrakcyjne, kwestia jeszcze miejsca i hotelu,
          to naprawde indywidualna sprawa.
          Dlaczego Karaiby? Ktos tu rzucil Mauritius - to tez ciekawe, Maledivy - hm...
          (zwiedzanie czy siedzenie w hotelu przez tydzien-dwa?) to juz lepiej Azja albo
          Venezuela.
          Zalezy tez ile na to przeznaczasz kasy, bo ani Kuba ani Dominikana to nie sa
          stricte Karaiby...
          • mojito Wszystko tylko nie Wenezuela teraz. 10.09.03, 03:06
            Gość portalu: liloom napisała:

"albo Venezuela".

Witaj,
            Absolutnie i zdecydowanie obecnie nie jest odpowiedni czas na odwiedzanie
            atrakcyjnej geograficznie Wenezueli. Nalezy poczekac na wynik zblizajacego sie
            politycznego referendum.
            Rozwazcie Kostaryke - jeden z przedsionkow raju.
            Slonecznie pozdrawiam,
            mojito.
        • Gość: Gosia Re: Do JOT-a Wczasy na Karaibach??? IP: 2.3.STABLE* / 213.17.236.* 27.09.03, 06:20
          Jak zorganizować transport, ile on kosztuje. Czy indywidualnie czy przez biuro
          podróży? Dzięki za każde info.
    • Gość: as Re: Wczasy na Karaibach??? IP: *.wod-kiel.com.pl 10.09.03, 07:53
      Polecam
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w-7509874
      • Gość: monika Re: Wczasy na Karaibach??? IP: *.proxy.aol.com 14.09.03, 18:21
        kiwi1 napisala:
        Moze kilkudniowa wycieczka statkiem po Karaibach.
        linia Holland America a druga Princess Cruise.
        Obydwa statki odplywaly z Fort Lauderdale na Florydzie
        Tygodniowy rejs z wspanialym wyzywieniem kosztuje ok $400 USD/osoby

witam i bardzo prosze o namiar & pozdrowko
        • kiwi1 Re: Wczasy na Karaibach??? 16.09.03, 19:54
          Ja rezerwowalam moje wycieczki z agencja w USA. Podaje ich strone internetowa,
          na ktorej mozna dokonac rezerwacji;

www.7blueseas.com/hotweeklydeals/default.asp
          lub bezposrednio linia:

www.princess.com/home.jsp
          www.hollandamerica.com/
          www.royalcaribbean.com/asp/default.asp
          www.celebrity.com/home.asp?value%3D%22%26%22=

• Gość: dorian Re: Wczasy na Karaibach??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.03, 12:59
      witam
      Znam osobiście trochę i Kubę i Dominikanę. Obydwie wyspy moge polecić. To
      jeszcze zależy jaki rodzaj wypoczynku preferujecie, leżeć czy zwiedzać. Jak
      zwiedzać to pod jakim katem: Krajobrazowym czy architektonicznym (tak to
      nazwijmy). Obie sa w miarę przystępne cenowo więc może warto polmyśleć
      • Gość: monika Re: Wczasy na Karaibach??? IP: *.proxy.aol.com 17.09.03, 12:12
        Kiwi dzieki za info, bardzo interesujace :-))))))))))) & pozdr
    • Gość: polonus Cancun IP: 198.138.227.* 17.09.03, 17:57
      Jak masz kase (30% drozej niz w USA ale o wiele bardziej luxusowo) polecam
      Cancun Mexico, pomimo ze Mexyk to kraj 4-tego swiata w pelnym tego slowa
      znaczeniu z okropna przestepczoscia, w Cancum bedziesz bezpieczny, nikt cie nie
      napadnie, wszedzie kolo hoteli chodzi policja, plaze przepiekne, ocean 30C
      niesamowity kolor, i w zasiegu pelno jednodniowych wycieczek do Tulum ,Chichen
      Itza i innych miast Majow.
      Lotnisko w Cancun to cacko (wszedzie marmury) podlug brudnego zaniedbanego JFK
      czy Newark.
      Tyle atrakcji ze podczas 5 dniowego pobytu nie spedzilem wiecej niz 1h na
      plazy, mimo ze pisek woda byly niesmowite, po prostu szok.
    • Gość: Mozaba Re: Wczasy na Karaibach??? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 27.09.03, 16:42
      HejAdam. Kilka lat temu po raz pierwszy wybrałam się za dużą wodę do żony męża
      do Nowego Jorku . Ponieważ miałam wizę tylko do USA , a ona chciała mnie zabrać
      a Karaiby , jedynym państwem ( z wizą do USA) było Puerto Rico . Oj, byłam
      wystrawszona , bo w Stanach puertorykańczycy to najgorsza " po naszemu
      hołota". Tym czasem było cudownie , mieszkaliśmy według naszych standartów w
      luksusowych hotelu " Cariben" ( a płacąc w USA było to około 10 dolarów
      dziennie - czyli u nich b.tanio - łóżka są dwa podwójne , co oznacza , że mogą
      mieszkać 4 osoby ) . Jedzenie wykupione , lub w restauracjach " ichniejszych "
      było bardzo drogie , dlatego bardziej opłacało się jedzenie w Mac'donaldzie itp
      [.. Alkohol ( rum Baccari jest produkowany w Puerto Rico ) i codzienne jedzonko
      polecam kupować w supermarketach - jest tanio. A jeszcze do tego ich gościnność
      i spokój ducha ( tańczenie w kolejce do kasy w supermarkecie , brak pośpiechu
      gdziekolwiek -to m denerowowaliśmy się gdy spóźniał się autobus ze starej
      części stolicy San Juan do nowej części gdzie są hotele) powodują , że napradę
      odpoczywasz. POLECAM!!!.
    • mircia2gh Re: Wczasy na Karaibach??? 19.08.16, 14:01
      Karaiby są przepiękne. W zeszłym roku było mi dane pojechać na rejs statkiem wycieczkowym właśnie na Karaiby. Polecam bardzo. Nawet nie są takie drogie te wyprawy www.tanierejsowanie.pl/s/rejsy-karaiby-17.html , a jak się znajdzie ofertę last minute to już w ogóle się opłaca :)
      • jetlag1 Re: Wczasy na Karaibach??? 19.08.16, 22:37
        Post z przed 13 lat!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka