Dodaj do ulubionych

rzs-terapia biologiczna

02.12.05, 18:49
Cześć, mam 32 lata. Od 13 choruję na rzs. Byłam leczona wieloma środkami
(tauredon, sulfasalazyna, methotrexat, arava). Obecnie jestem po 1 wlewie
dozylnym leku biologicznego. Macie jakieś doświadczenia? U mnie narazie bez
rezultatu.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • nowi1 Re: rzs-terapia biologiczna 20.02.06, 10:40
      a ja mam pytanie i jak sie teraz czujesz? i jesli mozesz, to poprosze wiecej
      szczegolow, jak to (terapia) wyglada w Twoim przypadku. dziekuje za odpowiedz
      • janet_m Re: rzs-terapia biologiczna 27.01.07, 12:26
        Witam
        Ja też jestem w programie leczenia biologicznego ale ja mam podawany lek Enbrel z
        twojej opini wnioskuje że masz Remicade skoro masz wlewy dożylne - bo Enbrel
        jest w zastrzykach. Ja już pobieram 2 mies. ten lek i musze powiedzieć że bóle
        się zmniejaszają ale odczuwam poprawe dopiero teraz. Może u Ciebie też organizm
        potrzebuje trochu czasu aż lek zacznie działać podobno poprawy następują po 2
        lub 3 mies. Pozdrawiam serdecznie
        • anka.sobo Re: rzs-terapia biologiczna 27.01.07, 16:28
          Hej!ja rowniez jestem na terapii biologicznej.Lek nazywa sie MRA,sa to wlewy
          dozylne raz w miesiacu.Dostalam dziewiata kroplowke.Spadlo mi OB,poprawila sie
          morfologia ale natomiast mam regularne rzuty choroby do takiego stopnia ze
          musza podawac mi duze dawki sterydow.Dzieje sie to zawsze po tygodniu od
          podania leku.Acha mam o wiele mniejsza sztywnosc poranna i ogolnie jest
          lepiej,tylko te regularne rzuty:( pozdrawiam!
    • zulcia73 Re: rzs-terapia biologiczna 20.02.07, 09:33
      cześć!ja tez mam podawany lek biologiczny nazywa sie golimubab,dostaje go już 7
      miesięcy ale efekty były dopiro po czterech CRP
    • aneczka9617 Re: rzs-terapia biologiczna 21.02.07, 20:01
      Witam mam na imie Ania choruję od 6 lat jestem na leku o nazwie certolizumab
      pegol.Czuję sie b. dobrze nie biore juz trexanu a medrol tylko raz w tygodniu
      co kiedys byloby niemozliwe.Chcialabym nawiazac kontakt z osobami chorymi na
      rzs.podaje meil ania 197-14@wp.pl
    • wilmarebeka Re: rzs-terapia biologiczna 08.01.24, 18:43
      ja się wyleczyłem na RZS dzięki tej książce: jakwyleczylem.pl/ksiazka . Też próbowałem wcześniej wszystkiego, ale lekarze przepisują często bezmyślnie leki, a ten człowiek rozpracował tę chorobę na części pierwsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka