madziana_2006 11.07.10, 15:13 Czy ktoś był może w tym ośrodku? Zastanawiam się nad wyjazdem z 2 dzieci i będę wdzięczna za opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
danusia100 Re: Stegna - OW Ibis 11.07.10, 21:38 będziesz raczej zadowolona,poszukaj w wyszukiwarce,było sporo na ten temat.Na konkretne pytania odpowiem Odpowiedz Link Zgłoś
elwira51 Re: Stegna - OW Ibis 14.07.10, 22:45 właśnie wróciłam z OW IBIS Stegna i jestem bardzo zadowolona z pobytu. W ośrodku przebywa dużo rodzin z dziećmi, jest 4h opieka nad dziećmi, organizowane są codziennie przeróżne gry i zabawy na powietrzu. Jest podgrzewany basen 1,2m(w brodziku raczej zimna woda). Jedzenie smaczne i urozmaicone (duże porcje obiadokolacji! śniadania w formie bufetu). Niestety trzeba się umawiać na pory posiłków i nr stolika i nie do końca przestrzegają diet (np. bezmlecznej u dzieci). Piękne położenie w lesie sosnowym niedaleko plaży - uwaga dojście częściowo piaszczystą drogą pod górkę, może być problem z wózkiem. Główne ulice Morska i Lipowa, prowadzące do morza są niestety w remoncie i mogą być utrudnienia w poruszamiu się samochodem w tym kierunku(Lipowa jest całkowicie zamknięta). Mimo to polecam, wspaniały wypoczynek... Odpowiedz Link Zgłoś
widosna Re: Stegna - OW Ibis 15.07.10, 15:10 również polecam, bywałam tam niejednokrotnie na imprezach z pracy. Dla dzieci przystosowany dobrze, fajny plac zabaw, domki, nie bardzo daleko do plaży (choć mogłoby być bliżej). Stegna ma fajne lasy do spacerowania, w przeciwieństwie do pobliskiego Sztutowa czy Kątów. Fajne szerokie ścieżki - można spacerować bez włażenia w głąb (kleszcze). Dojście do plaży pod górkę. I niestety ulice dojazdowe do plaży w remoncie n- co ma swój plus bo mnóstwo osób z pobliskich miejscowości (jak ja) zamiast do Stegny na jednodniowy, weekendowy wypad, jeżdżą do Kątów Rybackich, Sztutowa czy innych miejscowości. Wszystkie te miejscowości są wg mnie lepsze od Krynicy Morskiej bo mają świetne sosnowe lasy. Odpowiedz Link Zgłoś
widosna Re: Stegna - OW Ibis 15.07.10, 15:10 Aha, ten ośrodek jest jednym z najdalej oddalonych od głównej drogi prowadzącej do plaży (w lewo) co pwooduje, że jest tam spokojnie (obok nie ma ruchliwej ulicy) Odpowiedz Link Zgłoś