Dodaj do ulubionych

Prosze o pomoc w wyborze

10.01.11, 20:12
Witam, w tamtym roku byłam w Darłówku, było super pod kazdym względem, na te wakacje chciałabym jednak zobaczyc inną miejscowość jednak zalezy mi zeby była cos w stylu Darłówka, nie za duza aczkolwiek nie totalne odludzie,jakies przyjemne miasteczko, zeby jednak był ten port i cos do zobaczenia, szczególnie chodzi mi o atrakcje dla dzieci, mozecie polecic mi taką miejscowość? Zaciekawił mnie Dziwnów jednak w dwóch interesujacych mnie ośrodkach juz niema miejsc... obojetnie w jakim rejonie.Dziekuje.
Obserwuj wątek
    • aura1508 Re: Prosze o pomoc w wyborze 11.01.11, 06:34
      Kochana z nieba mi spadłaś :-)
      W czerwcu jadę do Jantara w Darłówku, jeśli możesz to poleć mi jakieś fajne miejsca typu smażalnia, atrakcje dla małych dzieci.

2 dni temu zwolniłam rezerwację w Astoria Dziwnów, zadzwoń może jeszcze będzie aktualne.
      Fajne domki, fajna właścicielka. Nie byłam ale zostało mi polecone jako świetne i spokojne miejsce w sam raz na pobyt rodzinny.
      • andy810 Re: Prosze o pomoc w wyborze 11.01.11, 12:36
        Byliśmy w 2010 w DZiwnowie bardzo nam się podobało,port ,rzeka blisko Kamień Pomorski,Międzyzdroje-można jechać na wycieczkę w razie gorszej pogody.My w DZiwnowie mieszkaliśmy w ośrodku Rybitwa.
        • magda1039 Re: Prosze o pomoc w wyborze 11.01.11, 19:53
          W Dziwnowie przedzwoniłam juz chyba wszystkie mozliwe osrodki, ja szukam domku 6-7 osobowego , blisko plazy bo jedziemy z 4 dzieci i niestety jak sa to juz zajete.
          • gami13 Re: Prosze o pomoc w wyborze 18.01.11, 16:26
            W Dziwnowie sprawdz oferte ośrodka Belona w Dziwnowie. Obiekt maly, kameralny, 5 pokoi + 2 dwupoziomowe, ogrodzony teren, do morza 100 m

szczegoly na stronie www.wczasy-nadmorzem.com
            lub domki w Międzywodziu polozne 300 m od plazy www.wczasowisko.pl Międzywodzie znajduje sie 2-3 km od Dziwnowa.
            • szymi_81 Re: Prosze o pomoc w wyborze 06.08.11, 23:06
              gami13 napisała:

> W Dziwnowie sprawdz oferte ośrodka Belona w Dziwnowie. Obiekt maly, kameralny,
              > 5 pokoi + 2 dwupoziomowe, ogrodzony teren, do morza 100 m
              >
              > szczegoly na stronie www.wczasy-nadmorzem.
              > com

> lub domki w Międzywodziu polozne 300 m od plazy
              > www.wczasowisko.pl
              Międzywodzie znajduje sie 2-3 km od Dziwnowa.
              Zdecydowanie nie polecam pokoju u tej pani, to oszustka, która proponuje pokój, bardzo chętnie bierze zaliczkę, po czym po przyjeździe okazuje się, że zamiast dużego pokoju na piętrze jest mała klitka na parterze. dobrze, że chociaż z odzyskaniem zaliczki nie było problemów. Jeżeli chodzi o sam budynek to stoi on przy przelotowej drodze przez Dziwnów , a zaraz obok są dwa objazdowe (wakacyjne) wesołe miasteczka, więc życzę miłych, cichych i spokojnych wieczorów...
            • dzinet Re: Prosze o pomoc w wyborze 04.03.13, 19:19
              Przeglądając internet pod hasłem Dziwnów noclegi znalazłam bardzo sympatyczną bazę noclegów w której każdy znajdzie coś dla siebie. Serdecznie polecam :)
      • magda1039 Re: Prosze o pomoc w wyborze 11.01.11, 19:48
        Czemu zrezygnowalas z Dziwnowa? Do Astorii dzwoniłam - domek 6 osobowy zajety do 13 sierpnia, ja musze jechac miedzy 9-30 lipca. Smazalni ci nie polecę - odrazu odzucił nas smród rybek przy smazalni przy plazy i jakos nam się odechcialo, co prawda blisko portu byla smazalnia i tam rybki pachnialy cudnie, rybki były robione na takim kamiennym grilu, niejedlismy bo bylo dosc drogo a mielismy juz ryby od rybaków. Restauracja (w czesci wschodniej ) jest okropna, niedobre surówki, niedosolone ziemniaki i schabowy jak podeszwa, ja niestety niepamietam jej nazw, taka dosc duza, jakby w pałacyku z dużym ogrodem.
        Atrakcje to aQuapark oczywiscie, wesołe miasteczko, niewielkie ale jest, na plazy dmuchany zamek do skakania, taka niewielka zjezdalnia do baseniku - platne oczywiscie, jest mini centrum zabaw z kulkami . Nam więcej nie trzeba było, mielismy takie upaly przez cały tydzien ze wiekszosc na plazy siedzielismy.
    • the_trumpet Re: Prosze o pomoc w wyborze 12.01.11, 20:34
      W Dziwnowie za bardzo nie ma nic ciekawego. Nie podobało mi się - wstrętna plaża, ohydny piasek. Nic specjalnego.
      Z chęcią poleciłabym Ci Rewal - jest naprawdę slicznym i urokliwym miastem. Piekne klify, nieopodal kolejka wąskotorowa, ruiny zamku w Trzęsaczu - polecam!
      • bakali Re: Prosze o pomoc w wyborze 13.01.11, 10:46
        Ja polecam Hel. Jest port, dla dzieci fokarium, dla męza muzeum fortyfikacji wojskowych, dla Ciebie plaża :)
        • zulcia73 Re: Prosze o pomoc w wyborze 13.01.11, 12:14
          Ja bardzo lubie Mrzeżyno, miasteczko nieduże i nie bardzo głośne , jest port i dobre smazalnie rybek. Byłam dwa razy w ośrodku Bogdanka- blisko do plaży, może warunki nie są jakies super de lux ale jest czysto i jedzenie dobre(moim zdaniem oczywiście)
          • marcin.73 Re: Prosze o pomoc w wyborze 18.01.11, 13:04
            Również z czystym sumieniem mogę polecić Mrzeżyno. Przez dwa ostatnie lata wypoczywałem w tej miejscowości i było całkiem sympatycznie. Miejscowość nie za duża, nie za mała, atrakcji, jak dla mnie, wystarczająco. Port, w porcie kutry, można kupić rybkę prosto z kutra lub skorzystać ze smażalni w porcie.
            No i pogoda: łącznie na 4 tygodnie pobytu w ciągu 2 lat mieliśmy 3 dni deszczu - nikt mi nie chce uwierzyć. Ale to chyba nie tyle zasługa miejscowości, co po prostu szczęścia.
            Jeżeli chodzi o ośrodek z domkami, to polecam Nestor. Domki składają się z salonu z aneksem kuchennym i dwóch sypialni. Do tego łazienka i niewielki taras. Cisza, spokój i wielki plac zabaw dla dzieci, teren nienagannie utrzymany, trawka przycięta - jednym słowem robi wrażenie. Do tego ogólnodostępny basen na terenie ośrodka.
            Niestety jest jeden minus - do morza jest ok. 1 km. Z tym, że prawie połowę tej drogi idzie się wzdłuż kanału portowego, więc jest się prawie nad morzem ;-).

P.S. Znajomy jedzie w tym roku w sezonie i cena za domek 250 zł. Przed i po sezonie jest sporo taniej - dwa lata temu przed sezonem (koniec czerwca), płaciłem za domek 150 zł.
      • dzinet Re: Prosze o pomoc w wyborze 10.04.12, 22:03
        Haha wolne żarty. Rewalska plaża jest wąska, zatłoczona i z piaskiem jak z budowy. W Dziwnowie plaża jest szeroka z czystym białym piaskiem, a szczytem wydmy biegnie elegancka promenada. Wystarczy porównać zdjęcia z obu miejscowości.
        Dziwnów noclegi
        • daga_1 Re: Prosze o pomoc w wyborze 20.06.12, 20:26
          Popieram dzinet. W Dziwnowie byłam dwa razy. Wróciłam tam właśnie z powodu dużej, ładnej i nie bardzo zatłoczonej plaży. Piasek drobniutki i bardzo łagodne zejście do morza. I dużo wgłąb morza płytko. Idealne dla dzieci. Alejka spacerowa przy morzu wydmą, ładne toalety, niepłatne. I naprawdę Dziwnów nie jest bardzo zatłoczony, jest bardzo dużo rodzin z dziećmi. Jest bardzo ładny park z placem zabaw zaraz koło morza. Ja polecam dla dzieci i starszych osób.
          • dzinet Re: Prosze o pomoc w wyborze 06.11.12, 19:12
            Dziwnów można zobaczyć na żywo w internecie bo w tym roku uruchomiono nowe kamery internetowe, które pokazują plażę, miasto i przystań. Dziwnów Kamery nad morzem to doskonały sposób żeby sprawdzić pogodę nad Bałtykiem i nie sugerować się błędnymi prognozami.
    • montegeo Re: Prosze o pomoc w wyborze 13.01.11, 21:01
      Okolice Ustki - w samej Ustce full atrakcji i ludzi (nie ma ludzi, nie ma atrakcji - tak już jest), ale można bardziej na obrzeżach. Plaża jest piękna, szeroka i długa, mnie najbardziej podobał się kawałek w Orzechowie. Tam też nocowałem, w ośrodku - Leśnik
      Ciekawostek do oglądania w okolicy - np. do 5-10 km wystarczy na dłuższy urlop (żeby się też nie zaganiać), które są np. tutaj
    • pemo78 Re: Prosze o pomoc w wyborze 15.02.12, 11:05
      Witam,moja propozycja to Świnoujście jest to trochę większe miasto niż Dziwnów ale naprawdę warte zobaczenia napewno nie będziesz się tam nudzić.W linku przesyłam propozycje noclegów byłem jest ok.
      www.wczasynamaxa.pl/Noclegi-Świnoujście-Atlantis-Pokoje,oferta,4
      www.wczasynamaxa.pl/Noclegi-Świnoujście-Dom-Gościnny-Figa,oferta,13
      www.wczasynamaxa.pl/Noclegi-Świnoujście-HOSSA-Świnoujście,oferta,25
    • bakali Re: Prosze o pomoc w wyborze 18.04.12, 13:49
      Polecam Hel: mała, sympatyczna miejscowość, dla dzieci ( ale i tez dla dorosłych :) ) wielką atrakcją jest fokarium, plaża jest szeroka i co ważne - jest jej dużo po obu stronach cypla, port, blisko do Gdańska (ok. godziny tramwajem morskim), urocza architektura...
    • kal_ho_naa_ho Re: Prosze o pomoc w wyborze 29.04.12, 19:18
      A Jastrzębia Góra?? tam jest hotel Primavera, który moim zdaniem jest jednym z lepszych miejsc, jeśli chodzi o rodzinne wakacje. Są atrakcje dla dzieci, jest plaża niedaleko. Czy można chcieć czegoś więcej?
    • ania-bell Re: Prosze o pomoc w wyborze 15.05.12, 11:25
      Podobne miejscowości to Władysławowo, Rowy, Dźwirzyno.
    • lampu-cera Re: Prosze o pomoc w wyborze 15.05.12, 13:08
      Wiesz co, ja akurat gustuję w tzw. "dziurach zabitych deskami", ale wydaje mi się, że w takim przypadku Dziwnów byłby fajny. Naprawdę ma super port, no i ten most zwodzony... Z nieco większych i takch bardziej "jarmarcznych" to ok. jest Ustronie Morskie i Jastrzębia Góra - Jastrzębia Góra ma dookoła dużo fajnych i spokojnych miejsc do zwiedzania (np. przylądek Rozewie), jakby się kto zmęczył atrakcjami. A w razie potrzeby większej ilości rozrywek masz Promenadę Światowida (to takie ichnie Krupówki). Tutaj jest sporo ofert noclegowych jastrzębiogórskich.
      A gdybyś się chciała rozeznać w innych miejscowościach nadmorskich to może zerknij na www.morzebaltyckie.pl tam jest niemal każde nadmorskie letnisko opisane i od razu też noclegi w dużym wyborze. Życzę Ci miłego urlopu
    • nadmorzemdom.pl Z dala od tłumów blisko do morza 18.05.12, 06:59
      Pleśna koło Ustronia Morskiego - dla tych co cenią sobie spokój, miejsce do biegania na plaży dla dzieci i brak straganów ( jest tylko jeden) :-)Cudowne miejsce...
      Jak to nazywają nasi goście "Tu jest inny świat"
      • daga_1 Re: Z dala od tłumów blisko do morza 20.06.12, 20:31
        A Jastrzębia Góra jest chyba na klifie i z tego co pamiętam, to schodów na plażę co niemiara. Władysławowo jest fajne, ale plaża chociaż piękna, zatłoczona niemiłosiernie.
    • nieznajomy112 Re: Prosze o pomoc w wyborze 25.06.12, 11:24
      jeśli polskie morze to polecam miejscowość Dźwirzyno koło Kołobrzegu, a tam superowy hotel Akces Medical Spa, położony 150m od pięknejplaży. Po nadto w hotelu jest wszystko o czym tylko sobie zamarzysz, od spa,solarium, basenu, sali fitness po turnusy rehabilitacyjne i lecznicze. Świetnemiejsce można odpocząć i zregenerować siły.
    • darek110666 Re: Prosze o pomoc w wyborze 07.11.12, 21:43
      Witam,
      Polecam Władysławowo.Proszę zajrzeć na moją stronkę,jest tam sporo opisów i zdjęć o atrakcjach tej miejscowości,pozdrawiam
    • dreamywind Willa Arletta 17.11.12, 21:03
      Polecam Willę Arletta, świetne miejsce dla dzieci, super plac zabaw. Wysoki standard pokoi. Cicha, spokojna okolica. Przystępna cena. Warto chociaż zobaczyć zdjęcia - pięknie tam jest :)
      www.facebook.com/WillaArletta
      www.willaarletta.koti.pl
    • lampu-cera Re: Prosze o pomoc w wyborze 25.11.12, 11:10
      Myślę, że nie powinnaś rezygnować z tego pięknego kurortu tylko dlatego, że w dwóch obiektach nie ma już miejsc. Baza noclegowa Dziwnowa jest bardzo bogata. Zresztą zobacz sama - tu znajdziesz Noclegi w Dziwnowie.
      Baza noclegowa Dziwnowa - www.dziwnow.net.pl/noclegi/wszystkie
      A gdybyś szukała jakiegoś spokojniejszego miejsca na nocleg, przy jednoczesnej bliskości rozrywek Dziwnowa, to polecam Dziwnówek . Szczególnie polecam bogatą i różnorodną ofertę pokoi gościnnych. Chcąc zapoznać się z ofertą kliknij Dziwnówek pokoje
      Baza pokoi gościnnych Dziwnówka - Dziwnówek pokoje - www.dziwnowek.pl/noclegi/3/pokoje_goscinne
      Życzę przyjemnych wakacji :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka