Dodaj do ulubionych

łeba kolejny raz

03.04.11, 22:54
Witam
Mam ogromne prośbe - utwierdzcie mnie lub pomóżcie wybrac. Wybieramy się z w 3 rodziny (6 dorosłych i 2 dzieci do lat 3) nad morze - stwierdziliśmy że Łeba (żeby było co pozwiedzać, jakieś atrakcje, ale też chcemy trochę spokoju).
No i od natłoku informacji mam mętlik w głowie.
Wiem że chomiczówka na forum jest bardzo polecana, a co poza tym, myślimy o jakims studio plus pokój, ewentualnie domki. Może coś polecicie sprawdzonego.
A jeśli nie Łeba to co? Raczej zachodnie wybrzeze nie wchodzi w grę.
Bardzo prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • hexe77 Re: łeba kolejny raz 03.04.11, 23:16
      Ambre Łeba domki? furtka z ośrodka lasek i plaża,
      Ale tu jest taki kolega, który w temacie Łeba zawsze się aktywizuje ;)
      • natkaa66 Re: łeba kolejny raz 06.04.11, 10:12
        Jeśli Łeba to na na pewno nie spokój i cisza.Tam "ludź na ludziu"!!Pozdrawiam
        • lillylive Re: łeba kolejny raz 06.04.11, 13:49
          Jeśli łeba to tylko poza sezonem i ośrodek filarówka!
        • hexe77 Re: łeba kolejny raz 06.04.11, 17:05
          Na ulicy Nadmorskiej zdecydowanie lepiej niż w ścisłym centrum, najbardziej irytowały reklamy wesołego miasteczka z samochodu przez megafon( one krążyły po całym mieście) No i mimo tego tłumu przez dwa tygodnie nie staliśmy w korku czego nie można powiedzieć o Władysławowie i Helu
    • 79werka Re: łeba kolejny raz 06.04.11, 15:47
      Byłam w ubiegłym roku.
      Faktyczie ludź na ludziu , ale ............pojechałam SAMA z 6-letnim wtedy synem.
      Kwaterę wzięłam daleko ( 700 m od plaży ) . - Cisza jakiej nie wymarzysz, ale ciągnęłam wszystko na plażę sama ( da się przeżyć) .
      Mój syn ( urodzonym spacerowiczem nie jest ) gnał nad to morze ile w sił nogach i zmęczony nigdy nie był :) - o dziwo !!!!!!!!!

Wyjeżdżając prawie płakał, że już i prosił właścicieli , zeby trzymali pokój dla niego na przyszły rok .
      Mieliśmy dwa dni chłodniejsze - ale w Łebie jest sporo atrakcji :
      1.byliśmy w Parku Diznozaurów - drogo , ale wyprawa nacały dzień , mamy fantastyczne zdjęcia- jednym słowem warto.
      2. W Rąbce w wyrzutni rakiet - a tam pełno rakiet , motor pamiętający wojnę i trochę broni
      ( więc dla szęciolatka - raj)
      3. lunapark - też drogo więc szybko uciekliśmy
      4. Pływaliśmy na statku pirackim ( z dwoma piratkami , jedna z nich to Agatka) - super sprawa dla dzieciaków .
      no i oczywiście wylegiwaliśmy się nad morzem ... więc nie zdążyliśmy na wydmy :) .
      W tym roku jeszcze nie zarezerwowałam kwatery , bo chciałam trochę bliżej , ale ceny są kosmiczne , a tam gdzie taniej tzn. przy centrum i hałas, więc chyba wrócimy w to samo miejsce.
      • kasik_80 Re: łeba kolejny raz 06.04.11, 18:59
        a gdzie nocowaliście? na prywatnych kwaterach? bo ja potrzebuję czegoś z dostepem do kuchni.

Czyli w Łebie : blisko plaża duży gwar, dalej od plaży spokój?
        czy ktoś coś wie o ośrodku Kryspi? jakie są tam warunki?
    • monikaa13 Re: łeba kolejny raz 06.04.11, 19:09
      No ja Łebę polecę, bo mi się tam podoba. Fajne miasteczko, fajny klimat.
      Gorąco i szczerze polecam Park dinozaurów (wcale nie drogi). Rewelacja nie tylko dla dzieci. Można tam spędzić cały dzień, jest co robić.

Co do noclegów to za bardzo nie wiem. My akurat nocowaliśmy tutaj:
      www.rejsleba.pl/

Nie mam się do czego przyczepić. Fajny, nowoczesny ośrodek z salą zabaw wewn. i na zewn. blizko morza, miejscem na grill. Pokoje duże z balkonem. Ośrodek z windą. Moge polecić.
      • 79werka Re: łeba kolejny raz 06.04.11, 19:21
        kasik nocowaliśmy w prywatnych kwaterach na ul. Zawiszy Czarnego , na każdym piętrze aneks kuchenny ( w wiekszości prywatnych kwater to już standard , że masz dostęp do kuchni) oraz żelazko i deska do prasowania.
        Jeśli chodzi o park Dinozaurów - to same wejściówki może nie wychodzą drogo ( z tego co pamiętam bilet 25 zł, ale może mam sklerozę ), ale jęsli doliczysz jedzonko , koszmarnie drogie napoje ( których nie wzieliśmy niestety ze sobą ), pamiątki , gry. lody itp - to trochę się uzbierało.
        Drogo , to tez odczucie subiektywne :) i być może dla mnie drogo , a dla innych tak niecałkiem :)). W każdym bądź razie - BARDZO DOBRZE WYDANE PIENIĄDZE - szczerze polecam ten park
    • lebianin Re: łeba kolejny raz 07.04.11, 08:16
      Ze strony Łeba noclegi mogę polecić domki bungalow kapitański. A w Łebie ogólnie zasada jest taka, najgłośniej jest przy ulicy Kościuszki w centralnej części miasta i dalej Wojska Polskiego, Nadmorska mniej więcej do połowy ulicy, dalej jest już w miarę cicho. Oraz oczywiście na ulicach sąsiadujących z nimi. Taka prawdziwa cisza to Łeba nowęcin, stamtąd to tylko samochodem wszędzie, ale są tego plusy, bo można jeździć na plażę zachodnią, o wiele mniej tłoczną i dużo ładniejszą niż plażę w centrum Łeby gdzie wali cały tłum. No i tam o wiele taniej. Można spróbować tu www.lebanoclegi.pl/elwira
      • jo7775 Re: łeba kolejny raz 08.04.11, 12:05
        Witam,
        W Łebie byliśmy 2 lata temu. Mieszkaliśmy w ośrodku Posejdon posejdon.pl/index.php?id=9,105,0,0,1,0
        Jak dla nas rewelacja. Sam ośrodek położony w pewnej odległosci od centrum ale bardzo blisko do morza - około 200m. Ogromny plus dla nas: idąc na plażę nie mijasz żadnych "atrakcji" na które były bardzo wrażliwe przedszkolaki;). Robiliśmy tak: rano sniadanie (przed domkiem fajny plac zabaw) sklepik ze świeżymi bułkami po drugiej stronie ulicy, potem szliśmy na plażę (zabieraliśmy coś do zjedzenia). Potem wracaliśmy, prysznic i dopiero wtedy szliśmy "na miasto":)
        My mieszkaliśmy w domku ale na terenie Ośrodka są do wynajęcia również pokoje.
        Jeżeli masz jakieś pytania to chętnie odpowiem:)
        Aaa faktycznie w centrum są tłumy, ale da się przezyc:)
    • montegeo Re: łeba kolejny raz 13.04.11, 17:31
      Zaproponuję Nowęcin jako przyzwoite cenowo miejsce noclegowe : W stadninie
      Jak dzieci popatrzą na źrebaki albo kuce to zaraz im się spodoba. Jest też mini ZOO na miejscu oraz stylowa, niedroga restauracyjka.
      Z Nowęcina rzut klapkiem plażowym do Łeby i jej atrakcji tutaj: atrakcje Łeby

Inny nocleg z wyżywieniem, w przystępnych cenach i bez dzikiego hałasu w Łebie: pokoje Anna

A jakby inne okolice - to może któraś z tych: pomysł na okolicę
    • noa-75 Re: łeba kolejny raz 16.04.11, 14:33
      ja równiez w tym roku myslalam o Łebie, ale jednak gdzies w sercu myslę o Rowach, równiez Karwia jest fajna dla rodzin z dziecmi, jeździlismy tam przez 3 lata, polecam jesli byscie sie zastanawiali nad inną miejscowowscią
      • bielszczanin80 Re: łeba kolejny raz 28.07.11, 23:48
        witam, którą plażę w Łebie polecicie? czy plaża w Nowęcinie jest godna polecenia?
        • kobalt_x Re: łeba kolejny raz 30.07.11, 20:49
          Nowecin jest nudny i plazy nie posiada. Tylko jeziorko nie do plywania a za rowek wodny zadaja 18 zl za godzine i to za byle jaki rowerek. Naokolo Leby jest sporo spokojnych noclegow tylko trzeba dojsc do morza. Mieszkalam 1,5 km od morza w domu z rodzinami i odleglosc im nie przeszkadzala. Rodzinki wedrowaly bokiem do plazy aby ominac z dzieciakami stragany. W tamtym roku byl niezly upal i liczyla sie tylko plaza. Nie sposob bylo wytrzymac. Jest tam sporo atrakcji na niepogodne dni. Nie pamietam gdzie mieszkalam ale niedaleko parku dinozaurow. Na poludnie czyli w przeciwna strone niz do morza jest las i to porzadny.
          maps.google.pl/maps?hl=pl&q=%C5%82eba%20ulica%20now%C4%99ci%C5%84ska&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&biw=888&bih=438&wrapid=tlif131205120776231&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=il
          na mapie na prawo od ulicy Kosciuszki i aleji Sw. Jakuba jest niezabudowany do koñca teren i domy pomiedzy polami. Tam sa zupelnie spokojne noclegi i wszedzie jest blisko gastronomia i sklepiki. Taniej oczywiscie niz w lebskim centrum.

fotoforum.gazeta.pl/a/48916.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka