Dodaj do ulubionych

Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia

25.03.13, 14:02
jak w temacie gdzie warto wybrać się z 2 letnim dzieckiem, na 70% jestem zdecydowana na dębki ale jeszcze muszę przekonać rodzinę. Możecie mi coś podpowiedzieć jakieś fajne kwatery (trochę czytałam w poprzednim wątku), jak wygląda infrastuktura czy po chodnikach da radę jeździć rowerkiem biegowym i wózkiem, czy przy morzu prowadzi jakaś ścieżka, promenada, deptak, czy może zdecydować się na inną miejscowość'
z góry dziękuję za podpowiedzi
Obserwuj wątek
    • helmutt1 Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 25.03.13, 19:45
      www.youtube.com/watch?v=ilmLloZrsao
      Karwia jest ciasna i brzydka, Ostrowo trochę z boku. Dębki są chyba najlepsze.
    • bonek_86 Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 25.03.13, 19:57
      Dębki z dzieckiem dwuletnim? Życzę Ci powodzenia w tym wielkim maglu szalejących nastolatków i studentów ;)
    • koteczek1997 Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 27.03.13, 21:09
      Proszę zdecydować się na Ostrowo, ja w tym roku wybieram sie tam z dwulatkiem. Polecam ośrodek Przystań, bardzo blisko do morza , są to domki letniskowe, bardzo dobra cena. Polecili mi to ludzie z forum.Proszę zobaczyć na stronie, pięknie zaprezentowany ośrodek ( nie ukrywam że ja patrzyłam się na cenę, ale też i na wygodę mojego dziecka i nas dorosłych.) Rezerwację mam zapłaconą, kontakt z włascicielem super.
      Pozdrawiam
      Mama dwulatka
      • gosiam_79 do koteczek1997 17.04.13, 16:15
        hej jak Ci dobrze że już się na coś zdecydowałaś, ja ciągle szperam i głupieję i w końcu pewnie wyjdzie że wszystko zajęte :(
        możesz mi napisać na meila gosiam_79@interia.pl na co się zdecydowaliści, w jakim terminie się wybieracie my w końcówce czerwca, mamy dzieci w podobnym wieku, miałyby się z kim bawić:)
        pozdrawiam
    • dreamywind Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 01.04.13, 20:16
      A ja zrobiłam taki 'myk' : wynajęłam kwaterę w Willi Arletta położonej na obrzeżach Jastrzębiej Góry, głównie ze względu na dzieci - świetny plac zabaw, atrakcje i zabawy organizowane przez właścicieli, świetna rodzinna atmosfera, po prostu świetnie :). Za to na plażę i tak zabierałam się samochodem(gdyż było po prostu łatwiej spakować wszystko i jechać z rana) na plażę pomiędzy Ostrowem a Karwią - ładna szeroka plaża. Ponadto na spacery chodziliśmy do centrum do Jastrzębiej, spokojnie 20 minut i byliśmy, ale jeśli mieliśmy ochotę na dłuższą wyprawę, to wypożyczaliśmy na miejscu rowery i przemierzaliśmy trasy rowerowe aż po Hel :) A po południu, dzieci spokojnie się bawiły, a ja szłam ścieżką nordic-walking do pobliskiego lasku.
      Urlop spędzony aktywnie, wypoczęci, zarówno dzieci jak i rodzice. Bardzo miło wspominam pobyt w Willi Arletta i polecam wszystkim. Zresztą można pooglądać zdjęcia na Fb : www.facebook.com/WillaArletta
      Pozdrawiam
      • hilton555 Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 16.05.13, 10:06
        @dreamywind - możesz dac znac jakie sa ceny w wypozyczalniach rowerów w JG?

Z góry dzieki
    • lilek Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 08.04.13, 08:45
      Hm... Dębki nie mają lasu sosnowego????A to ciekawe.... Są bardziej zielone niż Karwia i z pewnością las sosnowy tutaj występuje.
    • kasiaszara Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 08.04.13, 10:34
      Byłam w każdej z tych miejscowości i najbardziej podobały mi się Dębki, ale szans na rower biegowy to w żadnej z nich nie widzę, jeśli już to może w Ostrowie... Karwia to porażka, z wózkiem nie umieliśmy się przepchać, a promenada...nie słyszeli tam o czymś takim, jest jedynie dziurawa, niemiłosiernie ruchliwa ulica wzdłuż lasku graniczącego z plażą, zresztą miejsca do spacerów z dzieckiem nie ma też za specjalnie ani w Dębkach, ani w Ostrowie, we Władku i owszem, ale tam są też inne minusy. W tym roku myślimy o Sianożętach, właśnie ze względu na promenadę, poza tym jakoś bardziej podoba mi się w tamtej części wybrzeża, jest czyściej, lepiej zagospodarowane.. ale oczywiście każdy może mieć swoje zdanie :)
    • 21tomek Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 08.04.13, 18:05
      A co do autostrady - ja takich doświadczeń nigdy nie miałem, a tak się składa że pracuje jeżdżąc miedzy innymi w tamtym kierunku i jest ok.
    • julka-4 Zasady na forum:) 08.04.13, 18:17
      forum.gazeta.pl/forum/w,195,143459932,143459932,Zasady_na_forum.html
      • 21tomek Re: Zasady na forum:) 08.04.13, 20:03
        ale ty zawzięta. Przecież tego pełno wszędzie a przysiadłaś się do jednej osoby. i jak już powiedziałem spójrz na innych! Naprawdę są mało etyczni i nie dosyć czy się reklamują to jeszcze obsmarowują innych.
        Sprawdziłem i ty sama podawałaś nazwę jakiegoś ośrodka. I ja nie pisze po to żeby się kłócić tylko widzę jakaś niechęć z Twojej strony i tyle do konkretnego wpisującego. Pozdrawiam i to ostatni mój głos w tym temacie :)
        • julka-4 Re: Zasady na forum:) 08.04.13, 20:48
          Nie zawzięta.Nie przysiadłam do jednej osoby,już kiedyś o tym pisałam-komuś innemu. Poprostu drażni taka reklama,ludzie proszą o opinie innych użytkowników ,jak gdzie jest ,co kto poleca a wszędzie wcinają się ludzie reklamujący swoją działalność i tu nie o te nieszczęsne domki tylko chodzi;)Tak pisałam kiedyś o jakimś ośrodku jako WCZASOWICZKA .I to nie jest niechęć z mojej strony konkretnie w kierunku tych domków,tylko w kierunku tych wszystkich którzy wszędzie muszą wcisnąć reklamę swojego ośrodka lub jakiegoś portalu .To powinno być forum dla ludzi którzy byli,widzieli i chcą się podzielić wrażeniami,mogą coś polecić ,a także dla tych którzy pytają o opinie.A nie dla tych którzy chcą się tutaj reklamować.
          • helmutt1 Re: Zasady na forum:) 08.04.13, 21:41
            Koleżanka ma rację. Nie po to wyszukałem to forum żeby połowę miejsca zajmowały mi reklamy ośrodków. Jak szukam noclegu to szukam stron z noclegami a nie reklam na forum gdzie chciałbym się dowiedzieć innych rzeczy.
            Z drugiej strony bardzo słabo działa administracja która powinna natychmiast kasować te reklamy.
          • 21tomek Re: Zasady na forum:) 08.04.13, 21:44
            Julko, miałem nie pisać - ale jeszcze ten ostatni raz :). Może i masz po części racje, ale ja właśnie dzięki tym domkom Balfala chyba właśnie pojadę do Ostrowa. Pisali ciekawie o tej miejscowości. Nie wiem czy akurat tam do nich. W każdym bądź razie szukałem właśnie czegoś w tym rodzaju, wcześniej o Ostrowie w ogóle nie słyszałem> jeżeli chodzi o ich wypowiedzi, te co widziałem nie są tak nachalne jak innych. Mnie złości przede wszystkim, jak już pisałem, jak temat jet o np. Kołobrzegu, a pod spodem reklamuje się Łeba. Zresztą zobacz inne wątki pełno właśnie takich przypadków. I to dopiero jest nie fair, natomiast tu jest to w jeszcze w dobrym tonie...Pozdrawiam, życzę miłych wakacji - może właśnie w Ostrowie :)
            • julka-4 Re: Zasady na forum:) 08.04.13, 21:54
              Z pewnością masz rację że reklama domków,jest jedną z mniej nachalnych na forum ale jest.A Ostrowo sama polecam w tym roku jadę trzeci raz i napewno będą to miłe wakacje jak zawsze;)I Tobie też takich życzę:)Do zobaczenia może gdzieś w Ostrowie;)
    • ania-bell Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 09.04.13, 11:30
      Jak już ktoś napisał, wszystko zależy od priorytetów jakie sobie postawimy.
      Blisko do morza to oczywiście Karwia (końcówki miejscowości - plaża pusta). Samo miasteczko zatłoczone.
      Blisko do morza to też Dębki ale, po pierwsze mają dłuższe dojście do plaży przez las typowo nadmorski, po drugie ceny kwater bliżej morza są bardzo wysokie a główna ulica jest koszmarnie zatłoczona.
      Ostrowo jest chyba najspokojniejsze ale faktycznie do morza to ma kawałek i taka uwaga - dojście do morza jest przez główną ulicę prowadzącą do Jastrzębiej Góry i do Władysławowa a potem jeszcze odrobinkę przez las.
      Plaża w tych trzech miejscowościach jest piękną.
      Co do Jastrzębiej Góry to na początku miejscowości od strony Karwi ma szerszą plażę i bardziej piaszczystą, niż kamienistą. Im dalej (wyżej) do centrum to zejście jest z klifu po schodach, często stromych lub zejście po piachu o sporym nachyleniu i co najważniejsze, plaża w centrum jest wąska z dużą ilością kamieni (ale to też ma swój urok). W stronę Władysławowa plaża też jest szersza.
      Dla mnie najładniejsze jest Ostrowo ale najlepiej czułam się w Karwi.
    • ibron74 Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 18.04.13, 09:38
      Może Rowy
      www.willaroza-rowy.pl
      Do wynajęcia segment (max. 8 osób) z ogrodem, zamykany parking, plac zabaw, miejsce na grilla.
    • andiland Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 11.05.13, 21:26
      witam serdecznie,
      zapraszam do ośrodka wczasowego ANDILAND w Karwieńskich Błotach 2, spełnia wszystkie przytoczone warunki ;-)
      www.andiland.letnik.pl
    • urlopunas Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 16.05.13, 12:23
      Witam. Polecam urlop u nas.pl
    • bigpav Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 17.05.13, 08:51
      Na wakacje z dzieckiem polecam Karwieńskie Błota II kaszubską nadmorską wieś położoną pomiędzy Karwią a Dębkami.
      • arrow14 Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 23.06.15, 23:23
        Karwia! Sami zobaczcie dlaczego... www.karwia.com/galeria.php
    • ksantypa79 Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 20.05.13, 16:41
      Byłam tam. Piękna plaża, niezwykła wręcz. Biały miękki piasek. Ale sama miejscowość to straszna dziura w której tylko można grać w dartsa i jeść. Ale najgorsze są KOMARY!!!!!!!!!!!!!!! ilość psująca wszelki wypoczynek.
    • ksantypa79 Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 20.05.13, 16:41
      Byłam tam w dębkach. Piękna plaża, niezwykła wręcz. Biały miękki piasek. Ale sama miejscowość to straszna dziura w której tylko można grać w dartsa i jeść. Ale najgorsze są KOMARY!!!!!!!!!!!!!!! ilość psująca wszelki wypoczynek.
    • ksantypa79 Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 20.05.13, 16:42
      Byłam tam w Dębkach. Piękna plaża, niezwykła wręcz. Biały miękki piasek. Ale sama miejscowość to straszna dziura w której tylko można grać w dartsa i jeść. Ale najgorsze są KOMARY!!!!!!!!!!!!!!! ilość psująca wszelki wypoczynek.
    • dnexter Re: Dębki, Karwia, Ostrowo czy Jastrzębia 14.07.15, 08:34
      Witam. Polecam Ostrowo koło Karwi ,za Jastrzębią Górą. Wspaniała, cicha, spokojna i piękna miejscowość z szeroką i co ważne nawet w sezonie niezatłoczoną plażą. Na niej samej są ratownicy ,więc jest bezpiecznie. Miejscowość odwiedzana głównie przez seniorów i rodziny z małymi dziećmi, nie ma dyskotek na plaży, pubów czy głośnej muzyki i młodzieży. Do tego dobra baza gastronomiczna, czyste powietrze, lasy i plaże oraz bardzo atrakcyjne ceny w pensjonatach ,dużo tańsze od tych w znanych kurortach a o bardzo wysokim standardzie. www.youtube.com/watch?v=xpgg3fwiWnE
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka