Dodaj do ulubionych

Chłopy z dziećmi - dobry pomysł?

03.07.13, 11:17
Witam! Czy miejscowość Chłopy na wyjazd wakacyjny z dzićmi 2 i 5 lat to dobry pomysł? Jest tam co robić w razie kiepskiej pogody? Jeszcze się nam nie trafiła taka 100% ładna pogoda nad morzem, więc w razie czego szukam jakichś atrakcji dla moich dziewczyn. A jeśli Chłopy nie, to jaka inna miejscowość byłaby lepsza na urlop z dziećmi. Byle bardziej na zachodzie, bo w tym roku kusi nas coś od Jarosławca na zachód:)
Obserwuj wątek
    • panna_migotka10 Re: Chłopy z dziećmi - dobry pomysł? 06.07.13, 22:40
      Myślę, że Chłopy to bardzo dobry pomysł. Tam każdy znajdzie, nawet w niepogodę coś dla siebie. Polecam także noclegi w Chłopach. Znajdzie tam Pani wiele ofert korzystnych noclegów. Miłego urlopu!
    • kol.3 Re: Chłopy z dziećmi - dobry pomysł? 07.07.13, 18:38
      Chłopy to dobra miejscowość dla niemowląt i starszych osób szukających spokoju. Natomiast rozrywek dla dzieci jest dokładnie ZERO. Dla dzieci doradzam Rowy, jest tam multum możliwości dla dzieciaków.
      • heca7 Re: Chłopy z dziećmi - dobry pomysł? 09.07.13, 19:22
        Miejsce fajne :) Rozrywek dla dzieci niewiele ale w razie czego można podjechać do Mielna albo udać się, nawet piechotą do Sarbinowa. Tam ruch jak w ulu i małpie gaje i stragany, z książkami , zabawkami, masa sklepików i niewielka promenada.
        • kol.3 Re: Chłopy z dziećmi - dobry pomysł? 10.07.13, 18:39
          Właśnie wrócilam z Chłopów i nie zauważylam ani jednej możliwości rozrywki dla dzieci lat 2 i 5. Gokarty zapewne nie. gra na automatach także nie.
          Autorce polecam Rowy, tam naprawdę jest sporo możliwości dla dzieci, znajomi jeżdżą co roku i dzieciaki są zachwycone.
        • kol.3 Re: Chłopy z dziećmi - dobry pomysł? 10.07.13, 18:42
          W Sarbinowie jest obecnie remont na głównej ulicy na całej długości, kurzy się potwornie. Promenada nie jest już niewielka, jest rozbudowana i szeroka. Sarbinowo bym sobie darowała absolutnie,wózkiem trudno przejechać.
          • heca7 Re: Chłopy z dziećmi - dobry pomysł? 11.07.13, 10:39
            Ja bywałam przez trzy lata z rzędu. Z trójką dzieci. Jedno w wózku. Rzeczywiście tłumy na chodnikach i ulicy. Żeby wyjść trzeba było całe towarzystwo trzymać za ręce ;) Myśmy popołudniami uciekali pierwszą uliczką w pola ( już teraz to trochę zabudowane) i tam spacerowaliśmy. Mieszkaliśmy dalej od centrum www.carpediem.afr.pl/ I na szczęście na posesji nie było wszechobecnych straganów ;)
            Z Sarbinowa wygoniła nas pogoda. Ciągle padało :/
      • grzes8110 Re: Chłopy z dziećmi - dobry pomysł? 14.07.13, 22:43
        ZERO rozrywek dla dzieci? A to dziwne, bo na wschód od portu jest całkiem duży "małpi gaj" (godzina za 12zl), zaraz obok codzienne dyskoteki dla dzieci, no i masa różnego rodzaju "bujanek" za 2zl.
        Prawda jest taka, że nad naszym morzem wciąż mało kto robi jakiekolwiek inwestycje "na wypadek złej pogody", bo każdy liczy na to, że zarobi na samym sąsiedztwie plaży i morza.
    • lola.0 Re: Chłopy z dziećmi - dobry pomysł? 11.07.13, 14:35
      Dziękuję Wam za odpowiedzi. Już zarezerwowałam nocleg w...Mielno-Unieście i niech się dzieje co chce:) Skusiło mnie m.in. i jezioro i morze naraz, no i ceny w prywatnych kwaterach...
    • jerry.mar Re: Chłopy z dziećmi - dobry pomysł? 11.07.13, 15:23
      Proponuję od Jarosławca lekko na wschód - do Rowów. Bardzo fajna mieścina, typowo dla rodzin z dziećmi. Spokój, sporo atrakcji, na i lasy w każda stronę (oprócz północy ;))
      Sprawdź ofertę kwater i pensjonatów na stronce NajlepszeObiekty.pl Znajdziesz sporo propozycji noclegów w Rowach.
    • grzes8110 Re: Chłopy z dziećmi - dobry pomysł? 16.07.13, 17:53
      Każdy pisze "dużo atrakcji", "tam są atrakcje dla dzieci", "można coś robić w razie niepogody"... a może by tak bardziej szczegółowo? Co np. można robić z dziećmi w Łebie w czasie deszczu? Byłem tam jakiś czas temu (będzie pewnie z 5 lat) i wtedy jedyne co można było robić w czasie deszczu, to siedzieć w jednej z kilkudziesięciu knajp/restauracji/barów i pić piwo. Do wesołego miasteczka w czasie deszczu nie pójdziemy, do miasteczka westernowego też nie, Park Dinozaurów też odpada.
      Prawda jest taka, że najlepiej siedzieć w pokoju i grać w gry planszowe :)
      Można też skoczyć do kina, tylko takiego wynalazku nie uświadczysz w mniejszych miejscowościach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka