03.07.13, 18:17
Witam forumowiczów
Wybieram się do Rowów ale zupełnie nie znam tej okolicy. Będę mieszkać na ulicy Bałtyckiej. Podpowiedzcie gdzie można tanio i dobrze zjeść w okolicy. Może polecicie domowe obiadki w jakimś pensjonacie?
Co warto zobaczyć w okolicy? Jakieś atrakcje godne uwagi dzieci 5-letnich? Czy aby dostać się na ruchome wydmy trzeba jechać aż do Łeby czy z drugiej strony Parku też są wydmy godne uwagi?
Czy w Rowach jest jakiś dobrze zaopatrzony sklep mini-market czy jakaś biedronka?
Jeśli chodzi o plaże, to czy oddalając się od Rowów ulicą Bałtycką, jadąc w przeciwną stronę niż centrum dojadę do jakiejś pustej, pięknej plaży, w pobliżu której można bezpłatnie i bezpiecznie zaparkować? Warto w tamtym kierunku uderzać czy raczej nie?
Z góry dziękuję za wszystkie przydatne informacje.
Obserwuj wątek
    • marzka26 Re: Rowy 04.07.13, 23:53
      Witam
      My w Rowach byliśmy 4 lata z rzędu. Przepiękna miejscowość, cicha spokojna okolica. Wiadomo o samym centrum nie można tego napisac. My również byliśmy na Bałtyckiej - mnie ta ulica urzeka, czysciutka, slicznie oswietlona, o 22 halas zamiera - jedyny minus daleko od morza - ale spacerek przez las jeszcze nikomu nie zaszkodził:-) My mamy obecnie 5 latka - masa dmuchańców, kulek, zjeżdzalni, w centrum plac zabaw, nam sie udało byc jak było wesołe miasteczko. Bliskość parku zacheca do spacerowania (my śmigaliśmy gokardami) Na wydmy pojechaliśmy od łeby - ale naszym celem była również łeba także nie wiemy o innym dojściu. Dużego supermarketu typu biedronka nie ma - jest jakiś mini market i kilka sklepików (dość dobrze zaopatrzonych ale ceny no, bez szału - większe zakupy zrobilismy przy okazji wizyty w Łebie.
      Jak najbardziej idąc w stronę od Rowów spotkasz spokojniejsze plaże - ale naprawdę czasem nie warto nadrabiać kilometrów-my byliśmy na Bałtyckiej przy takim dużym polu namiotowym i idąc potem lekko w lewo już na plaży nie było tragedii ale im dalej tym oczywiście spokojniej.
      A teraz jeden minus kamienista plaża. Problem dotknał nas w ubiegłym roku - wcześniej plaża była czyściutka, ale chyba w temtym roku poszerzali plażę i się zepsuło - dopytajcie o to - bo jesli faktycznie tak jest to bez butów do wody będzie ciężko.
      Ale ja za Rowami jestem jak najbardziej za - niestety w tym roku jedziemy ze znajomymi i musieliśmy się dostosowac, ale Rowy były na liście rezerwowej. A gdzie się wybieracie????
    • kosa.bar Re: Rowy 06.07.13, 08:24
      A gdzie dokładnie będziecie mieszkać? Bo Bałtycka jest długa :) Polecam śniadania i obiady w pensjonacie Michałek, który znajduje się w jednej z uliczek odchodzących od Bałtyckiej, dobre jedzenie i całkiem tanio. W tej samej okolicy,kilka metrów dalej restauracja u Ździcha z muzyką na żywo, idealne miejsce na deszczowe dni i wieczory. Serwują w niej najlepszą pizzę jaką w życiu jadłam. W restauracji są książeczki i zabawki dla dzieci, jeździki, hulajnogi, nasza córka uwielbia tam przebywać. W centrum polecam bistro u Stacha i bar Smerfetka, również bardzo dobre jedzenie. Atrakcji dla dzieci jest mnóstwo, o czym już pisała poprzedniczka. Uwielbiamy Rowy, w sierpniu będziemy czwarty raz z rzędu i na pewno nie ostatni.
      • only.wczasowicze Re: Rowy 06.07.13, 19:59
        Będziemy mieszkać w pensjonacie Flaming, Bałtycka 23. Znacie może?
        • kosa.bar Re: Rowy 06.07.13, 20:19
          Osobiście nie byłam, ale na wczasach przechodzę obok kilka razy dziennie :) Tak w połowie Bałtyckiej, fajna lokalizacja, w miarę blisko wszędzie. Z zewnątrz wygląda na zadbany.
    • adamszturc Re: Rowy 20.08.14, 15:30
      Super miejsce dla rodzinki,zwłaszcza z dzieciakami,rewelacha : ujakurlop.pl/nocleg/pokaz/apartamety-jeanette#.U_Si6-nlotg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka