Dodaj do ulubionych

Darłówko czy Ustka ?

01.03.14, 19:57
Chcemy wybrać się z dziećmi, którą miejscowość bardziej polecacie, jeśli chodzi o plażę oraz atrakcje ? Gdzie jest mniej ludzi ?
Obserwuj wątek
    • ketjowketjow Re: Darłówko czy Ustka ? 02.03.14, 13:12
      Polecam Rusinowo niedaleko Darłówka (zaraz obok Jarosławca), cisza i spokój, dużo terenów leśnych i ścieżek rowerowych, do tego czysta i szeroka plaża, mało ludzi. A jeśli chodzi o atrakcje i tłumy ludzi to zaraz obok Jarosławiec ;)
    • helenatrojanska Re: Darłówko czy Ustka ? 03.03.14, 11:29
      Ja też miałam taki dylemat ale juz wiem-Ustka. Byłam w Darłówku w listopadzie, wczesniej byłam tam kilkanaście lat temu- obecnie plaża mierna, brudna , szara, mała. Nie wiem jak z atrakcjami latem ale podobno na samej plaży nieciekawie. Ustka wg opinii znajomych bardziej przyjazna dzieciom, plaża duża i z atrakcjami dla dzieci. Już zarezerwowałam Ustkę chociaż do Darłówka mam sentyment :)
      • super-czarna.1 Re: do helenatrojanska 03.03.14, 23:45
        A gdzie zarezerwowaliście ?
        • helenatrojanska Re: do helenatrojanska 06.03.14, 11:06
          ze względu na małe zasoby finansowe i potrzebę dłuższego pobytu :) zarezerwowałam pokój nieco dalej od morza ale wygląda fajnie - willa Hydrograf -słyszał ktos coś?
    • mariola-1122 Re: Darłówko czy Ustka ? 05.03.14, 21:59
      Polecam Darłówko!
      Miejscowośc typowo rodzinna, duzo atrakcji dla dzieci, na niepogodę AQwapark. Wszedzie blisko. Plaża już nawieziona i poprawiona.
    • helenatrojanska Re: Darłówko czy Ustka ? 06.03.14, 11:09
      aha, jeszcze mi się przypomniało że w Ustce budują park wodny przy jakims hotelu, wiec tez w razie niepogody bedzie cos do zaproponowania jako atrakcja-oczywiście pod warunkiem że w końcu rzeczywiście powstanie :) tę informację mam od pani , która wynajmie nam pokój.
    • puellae_2007 Re: Darłówko czy Ustka ? 21.06.14, 15:05
      A gdzie w razie niepogody jest więcej atrakcji dla dziecka? W Darłowie czy w Ustce?
    • lusia69 Dianola Darłówko 22.06.14, 13:42
      Witam czy może ktoś z Was był w tym pensjonacie i może wyrazić swoją opinię o tym miejscu- a dokładnie o warunki w studium ( 2 dorosłe plus 2 dzieci) no i o jedzeniu. Bardzo mi zależy na szybkiej odpowiedzi bo muszę się zdecydować w ciągu 2-ówch dni. Dziękuję
    • dziki0209 Re: Darłówko czy Ustka ? 14.04.16, 16:37
      Byłem w obu miejscowościach i w obu jest fajnie , obie mi się podobały i każda ma swój wyjątkowy nie powtarzany klimat. Jeśli jednak miałbym wybrać to Ustka , tylko ze względu na promenadę wzdłuż morza. Lubię wieczorne spacery takimi promenadami. Atrakcji w obu miejscowościach jest dużo, tak jak i wypoczywających.
      • ucho03 Re: Darłówko czy Ustka ? 19.04.16, 15:47
        Post z 2014r więc raczej te rady......
        • dziki0209 Re: Darłówko czy Ustka ? 19.04.16, 18:19
          Ale może kto inny skorzystać, ktoś kto będzie miał podobny dylemat.
    • paulinamichalskaa Re: Darłówko czy Ustka ? 04.04.18, 13:35
      Byłam w jednym i drugim miejscu i moje serce skradła Ustka. Jest to ciekawsza miejscowość pod względem atrakcji turystycznych. Poza tym w Ustce mają świetną bazę noclegową. Ja skorzystałam z domków całorocznych "Bajka", które są nowoczesne, w pełni wyposażone. Dla dzieci jest dostępny duży plac zabaw, kosz do grania, na życzenie też udostępniają bramki. Uważam, że nie ma lepszego miejsca na pobyt z rodziną. Nie trzeba obawiać się o bezpieczeństwo, ponieważ kompleks znajduje się w spokojnej okolicy. Dla zainteresowanych podaję link : www.bajka-ustka.pl/
      • jeziorowa Re: Darłówko czy Ustka ? 04.04.18, 17:08
        Ale po co oszukiwać ludzi skoro każdy może sprawdzić na stronie. Domki nie są „w pełni wyposażone”, bo nie ma nawet ręczników, płac zabaw jest symboliczny. Domki są w odległości conajwyżej 1 metr jeden od drugiego, znajdują się dwa kilometry od morza i kosztują „jedynie” 350 zł za dobę. Naprawdę nie ma lepszego miejsca na pobyt z rodziną? Nie sądzę.
    • saturn07 Re: Darłówko czy Ustka ? 20.03.26, 17:10
      Ja bym wybrał Darłówko, tam lepiej niż dużym mieście gdzie tylko promenada i tłok.
    • saturn07 Re: Darłówko czy Ustka ? 03.07.26, 23:07
      Wybrał bym Darłówko bo Ustka większe miasto ale tam kicha. Na pewno lepiej być w Darłówku.
    • saturn07 Re: Darłówko czy Ustka ? 11.07.26, 13:28
      Zdecydowanie lepiej być w Darłówku a nie Ustce.
    • saturn07 Re: Darłówko czy Ustka ? 26.07.26, 18:53
      Lepiej być w Darłówku a nie Ustce. W dużym mieście plażowanie gorsze zawsze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka