Dodaj do ulubionych

Wladyslawowo Chlapowo

IP: *.jmdi.pl 06.05.06, 18:40
Witam,
czy ktos byl w tym miejscu i moze polecic?

www.bryza.morze.net.pl/
Obserwuj wątek
    • Gość: agata Re: Wladyslawowo Chlapowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 08:03
      Dwa lata temu byliśmy dokładnie vis- a -vis Bryzy. Z daleka wyglądała
      przyzwoicie:) Zadbana, schudna. Pozdrawiam.
      • Gość: Gosia Re: Wladyslawowo Chlapowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 12:02
        A czy mogłabyś coś powiedzieć o samej miejscowości?? Byliście zadowoleni? Jaka
        tam jest plaża?? Polecałabyś tę miejscowość na wypoczynek z małym dzieckiem?
        Pozdrawiam :)
        • Gość: ania Re: Wladyslawowo Chlapowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 14:17
          miejscowość jest w porządku, ale zejście na plażę jest tragiczne, mnóstwo
          schodów. Po pobycie kliku godzinnym na plaży jest to męczące, szczególnie z
          dziecmi-mój mąż wnosił synka, a ja targałam resztę.
          • Gość: agata Re: Wladyslawowo Chlapowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 20:22
            ale można iść wąwozem Rudnik - piękny!!! I dojście - sama przyjemność: wózek
            bez problemu przejedzie. Owszem - schody sa okropne dla rodzin z małymi
            dziećmi. co do plaży - w sumie dość wąska, ale za to mniej ludzi (porównując
            Władysławowo. W miejscowości jest wsiowo - sielsko. Sa konie i krowy;) Byliśmy
            w Chłapowie z córką jak miała 16 miesięcy i wspominamy pobyt bardzo miło.
            • Gość: Ojciec Re: Wladyslawowo Chlapowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.06, 20:52
              Nieprawda! Wózek przez ten piękny wąwóz nie przejedzie. Pamiętają to moje plecy,
              na których podróżowała moja córka. Miała jak w wesołym miasteczku, jest tam
              nawet tunel pod drogą. To około 20 minut szybkiego marszu.
              • linusia_75 Re: Wladyslawowo Chlapowo 08.05.06, 07:56
                Dobre zejście dla wózków jest tuż za Władysławowem, ale Chłapowo jest
                dość "rozciągnięte", wszystko zależy w której częsci miejscowości macie
                kwaterę.
                Plusy Chłapowa to przystępne ceny /zarówno jeśli chodzi o kwatery jak i
                gastronomię/, dobre położenie /w razie niepogody bliziutko do Władysławowa,
                również blisko na Hel, do Jastrzębiej czy na Rozewie/.
                Minusy - bardzo szybko przybywające prywatne kwatery i pesjonaty, więc
                tłok /jak na tak niedużą i do niedawna mało popularną miejscowość/ i
                nienadążająca za tym infrastuktura i klimat raczej kaszubskiej wsi niż
                miejscowosci turystycznej /może to głupie, ale mi brakuje tu sosnowego lasu/,
                położenie wzdłuż ruchliwej drogi, mało różnych bajerów dla dzieci /nie żeby ich
                nie było, ale po prostu trzeba wiedzieć gdzie szukać - co dla finansów wakacji
                oczywiscie jest absolutna zaletą ;)/.
                no ale w sumie plusy stanowczo przeważają.
                my byliśmy w Chłapowie 2 razy, w tym roku, dla odmiany, jedziemy do Dębek.
                zobaczymy gdzie lepiej ;).
                • Gość: Oliffka Re: Wladyslawowo Chlapowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 10:32
                  w Chłapowie są tylko 2 przejścia na plażę- na obu skrajach wioski,
                  Koszmarnie daleko jeżeli wynajmiesz we wsi.
        • Gość: Ania Re: Wladyslawowo Chlapowo IP: *.cwd.waw.pl / 195.164.254.* 12.05.06, 15:36
          A ja znalazłam kwaterę w Karwii. 300 metrów od morza, piękna plaża, nie trzeba
          sie wspinać jak na wieżę. Koszt 30zł od łózka z balkonem i łazienką (szukałam
          bardzo długo jakiejś sensownej oferty) mamy wersalke + tapczanik dla 3 osobowej
          rodziny.
          • Gość: ja Re: Wladyslawowo Chlapowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 15:48
            30 zł? No ale w jakim terminie? W szczycie sezonu? Ile lat ma Wasze dziecko? Bo
            normalnie za wersalke i tapczanik licza nie jak za 3 osoby, ale jak za 2,5
            osoby. Wersalki zwykle nie liczą jak normalnego łóżka 2 osobowego...
    • Gość: kamila Re: Wladyslawowo Chlapowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 11:52
      Miejscowość całkiem ładna piękny klif, zejście na plaże z dzieckiem może
      niestety sprawiać pewną trudność, jednak samą Bryze odradzam z całego serca, sam
      dom jest schludny i czysty, ale pokoiki malutkie, nie ma gdzie trzymać ubrań-
      szafa mieści ubrania jednej osoby a właściciele koszmarni miałam "zaszczyt" tam
      gościć i naprawdę nigdy więcej. Tak niesympatycznych ludzi chyba nigdy nie
      spotkałam, zresztą całe nasze relacje z nimi podczas pobytu tam to temat na
      długą i nie przyjemna opowieść.
    • Gość: hania Re: Wladyslawowo Chlapowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.06, 21:10
      zdecydowanie odradzam, ,iejscowosc koszmarna, zejscie na plaze koszmarne, plaza
      waska.
    • Gość: jejku Re: Wladyslawowo Chlapowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 15:18
      Nie byłam w tym ośrodku, ale patrząc na zdjecia nasuwają mi się następujące
      wnioski- piszę tu wylącznie o swoich subiektywnych odczuciach:

- juz niemal widze właścicieli, którzy spoglądają na Ciebie i Twoje dziecko pod
      kątem tego czy zaraz czegoś nie zniszczysz - świadczą o tym: biale, sterylne
      ściany, które między turnusami trzeba podmalować i dlatego sa białe, zeby
      różnicy nie było widać- zakładają, że uciapkasz im ściany; cerata (o zgrozo! -
      myślałam, że kwaterodawcy już tego nie robią!) na stole- żebys im stolika;
      terrakkota na podłodze - wykładzina czy panele- szybko sie niszcza i trzeba
      byłoby je wymieniać, a to kosztuje przecież; na ścianie przy tv wisi zapewne
      coś w rodzaju regulaminu (zafoliowany zreszta, żebyś i tego nie zniszczyła)-
      żebyś wiedziała o której masz kłaść dziecko, o której wracac do domu i kiedy
      zapłacić;
      - meble wyglądają jakby były z lat 80-tych, a taboretów zamiast normalnych
      krzeseł to już nie potrafie zrozumieć ...
      Ogólnie - wybaczcie - pokoje robią na mnie wrażenie zimnych, nieprzytulnych i
      zagraconych.
      - łazienka - za cholere nie potrafię zrozumieć, dlaczego właściciele kwater
      wieszają w prysznicach te koszmarne zasłony??? Rozumiem, że kabina to wyższy
      koszt, ale czy sami kiedykolwiek próbowali wziąć prysznic kiedy to cholerstwo
      nieustannie sie przykleja do ciała? Spokojny prysznic w takich warunkach jest
      nie mozliwy. Poza tym - może to wina nieudanej fotki, ale wygląda tak, jakby
      siedząc na kibelku trzebabyło stopy trzymac pod prysznicem :)
      - kuchnia - sorki, ale ten biały zlew i wisząca nad nim suszarka złosliwie
      kojarzą mi się z tą barakową stołówką za czasów wyjazdów na kolonie :) Kiedy to
      prysznice były w osobnych pawilonach :)

Jak to mówi Kuba - JESTEM NA NIE.
      • Gość: kamila Re: Wladyslawowo Chlapowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 09:46
        Ja byłam w tym domu jak juz zreszta napisałam:). Trafiłaś z opisem w 90%. Z tym
        że meble są w miare nowe tyle że robione przez jakiegoś pseudo fachowca po
        najniższych kosztach, taborety sie wywracaja i moje dziecko nie potrafiło na
        nich siedzieć nawet bez ruchu, konieczne jest podparcie w postaci własnych nóg.
        Tapczany sa koszmarnie twarde a szerokść szafy jest taka że nie można powiesic
        wieszaka prosto - paranoja. Właściciele nastawieni tylko na zysk i nie obchodzi
        ich czy dobrze się czujesz w ich domu bo przecież jak nie ty to znajdzie się
        inny naiwny który ich odwiedzi. Jak dla mnie KOSZMAR.
    • Gość: jejku Do Liliany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 15:21
      A mogłabyś napisać, czy się kierowałaś zwracając uwagę na ta właśnie kwaterę?
      Bo chyba nie ceną... Za 40 zł znajdziesz coś normalniejszego.
    • Gość: Danusia Re: Wladyslawowo Chlapowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 11:24
      Chłapowo- nigdy więcej, fatalne zejścia na plażę- z wózkiem- bez szans,
      upiornie wspominam targanie się z dziećmi, wózkiem w rękach , całym plażowym
      wyposażeniem,
      samo pokonanie ulicy - jak skoki zająca między samochodami jadącymi w zawrotnym
      tempie , albo w korku, kiedy żaden z kierowców nie przepuści pieszych .
      Koszmar .
      • iwonesik Re: Wladyslawowo Chlapowo 13.05.06, 12:31
        W Karwii, płacę za pokój 90zł.wersalka+tapczanik, a dziecko ma 10 lat. Termin,
        to II połowa lipca. Pozdrawiam
        • Gość: kaśka Re: Wladyslawowo Chlapowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 13:00
          To rzeczywiście tanio, a możesz dac namiary?
          • Gość: iwonesik Re: Wladyslawowo Chlapowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.06, 17:35
            wejdź w google: pensjonat u Beaty - Karwia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka