sweet.cherry Ustka plaża wschodnia 09.06.06, 14:16 na zahcodniej tubylcy na wschodniej ehhhhhhhhhhhhhh :) www.allegro.pl/item108718575_pilka_nozna_12_numerow_rocznik_1960.html Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Pomiędzy łebą a Rowami 09.06.06, 14:34 Jakieś 4km na zachód od Łeby jest takie miejsce, które dech zapiera, szczególnie kiedy wejdziecie na ruchome wydmy, widok niesamowity, na południu Jezioro Łebsko, na północy Bałtyk a pod Wami jacyś mali ludzie wdrapują się po ścianie wydmy dziwnym sposobem (dwa kroki w górę, trzy w dół), czasami tak się szło. Byłem tam wiele razy i zawsze jest pięknie ale ludzie wszystko zepsuć potrafią więc śpieszcie się oglądać coś co jeszcze warto zobaczyć. Najlepiej dojść przez las i wrócić plażą. (Wyruszając z Łeby) Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky Re: Pomiędzy łebą a Rowami 09.06.06, 16:10 Bylem tam rok temu!Naturystki i naturysci sobie tez spaceruja i sie kapia!Po prostu cudownie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jenny Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: 195.117.149.* 09.06.06, 14:48 Hel - plaża w Juracie jest najpiękniejsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.acn.waw.pl 09.06.06, 14:57 Ciekawe czy jeszcze jakis odcinek polskiego wybrzeza nie zostal wymieniony. Kazdy pisze w mysl zasady "ja tam bylem i sobie chwale". Odpowiedz Link Zgłoś
sowa_46 Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. 09.06.06, 15:07 Gość portalu: mm napisał(a): > Ciekawe czy jeszcze jakis odcinek polskiego wybrzeza nie zostal wymieniony. > Kazdy pisze w mysl zasady "ja tam bylem i sobie chwale". Nie zostało wymienione Mielenko, kawałek na zachód od Mielna, do plaży idziesz przez łąki a potem przez las, mijasz ścianę lasu i czujesz podmuch wiatru, plaża szeroka i spokojna była kiedyś, dawno tam nie byłem. Dalej na zachód jest Sarbinowo, też spokojnie jak wszędzie z dala od miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipek Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 16:40 I nigdzie nie ma tak zimnej wody przez całe lato jak koło Mielna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ozeans Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.chello.pl 09.06.06, 17:43 Dąbki obok Darłowa Odpowiedz Link Zgłoś
alfisti Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. 09.06.06, 19:06 Zgadza sie Karwia jest the best musze to przyznac choc kocham moje gdanskie Jelitkowo. Jest tu jednak kilka minusow : 1 w sezonie jest tu full na maxa i o jakims tam bezludziu nie ma mowy : 2 dojazd w korkach od strony Trojmiasta i klopoty z parkowaniem na i tak waskiej drodze (Wladyslawowo - Karwia) Dlatego radze plaze okolic Debek, Bialogory i Lubiatowa ... z zastrzezeniem ze samochod trzeba zostawic daleko od plazy a ostatni odcinek (nieraz spory) do plazy pokonac na piechote ... ale warto spokoj i bezludzie raczej murowane. Alfisti Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerzyk Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 20:20 W Poznaniu nad Wartą, pod mostem Rocha - super wypad, piwko, gril i seks. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wena :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 20:39 Mieszkam nad morzem, ale nie wiem, gdzie jest Karwia i Dębki. Czy ktoś mnie oświeci? Jestem wielbicielką pięknych plaż, najlepiej z malowniczymi wydmami. Osobiście polecam plażę między Unieściem k.Mielna a Łazami, nad kanałem łączącym jezioro Jamno z Bałtykiem. Morze wyczynia tam rózne harce, więc linia brzegowa często zaskakuje:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: toksol Re: :-) Karwia i Debki-na zachod od Wladyslawowa! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 22:15 Co może byc pieknego na plaży? Piasek włazi w kanapki, wiaterek przeszkadza w czytaniu - przewraca kartki, sąsiedzi walą piłką w głowę, psy i dzieci biegają, wrzeszczą i obrzucaja cie piaskiem. Raz jest za duszno, innym razem za zimno. Woda z reguły za zimna. Wokół tandeta i drożyzna. Jeśli kto się nie znieczuli piwem, to po kilku dniach ucieka. Np do pieknego lasu nad jeziorko - pełno tego w Polsce i kawałek dalej od jakiegos osrodka nie ma zywej duszy. Rowerkiem można pojeździć, rybki połapać. itd itd Tanio, czysto, cicho i przyjaźnie. Nad morzem dobrze sie czułem tylko miedzy 6.00 a 8.00 rano. Odpowiedz Link Zgłoś
kowalczr Re: :-) Karwia i Debki-na zachod od Wladyslawowa! 05.09.07, 08:04 zgadzam się najpiękniejsza plaża to Dębki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fifan Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 20:55 najcudowniej jest na plaży w CZOŁPINIE w sercu SŁOWIŃSKIEGO PARKU NARODOWEGO ,to własnie tu rozpoczyna się pasmo wydm wędrujących.Aby zobaczyć zdjęcia wejdż na stronę Słowińskiego parku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jedna_kobieta Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: 195.28.179.* 09.06.06, 21:00 popieram miedzy Juratą a Helem....mmm jak tam pieknie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sesek Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 07:10 Krynica Morska, Władysławowo, Gdańsk [nigdy Sopot!], Jastarnia, Chałupy, Jurata, Hel, Puck, Odpowiedz Link Zgłoś
skygirl Do Yvonne33 i wszystkich mieszkancow Swinoujscia 01.09.06, 22:44 Nie jestem ze Swinoujcia, ale kocham to miasto. Plaza jest piekna, promenada super, samo miasto ma swoj urok. Gratuluje Wam takiego slodkiego miasteczka. Obecnie nosze sie z zamiarem kupienia tam malego mieszkanka przy plazy. Trzy Korony lub Avangard. A z tych wszystkich ktorzy obrazaja Swinoujscie posmiejemy sie za kilka lat. Pozdrowienia dla Swinoujszczan Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne33 Re: Do Yvonne33 i wszystkich mieszkancow Swinoujs 03.09.06, 17:05 Skygirl ja też Ciebie pozdrawiam:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sesek Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 07:10 Krynica Morska, Władysławowo, Gdańsk [nigdy Sopot!], Jastarnia, Chałupy, Jurata, Hel, Puck, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cotomabyc A Miedzyzdroje??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 10:51 A Miedzyzdroje? Blagam powiedzcie ze ładne bo wlasnie sie tam w tym roku wybieram Odpowiedz Link Zgłoś
angelblue Re: A Miedzyzdroje??? 10.06.06, 22:16 to chyba najbrzydsza plaża jaką znam niestety szerokości jezdni dwupasmowej;- ((( do tego strasznie brudna dużo fajniesza bo bardzo szeroka jest w Świnoujście to raptem 20 km. Odpowiedz Link Zgłoś
jacmal Re: A Miedzyzdroje??? 18.06.06, 00:50 Miedzyzdroje sa ladne, nie musisz sie martwic ale najlepiej jechac zima lub nie w sezonie, chyba ze lubisz tlok, scisk i zgielk...nie lepiej poszukac czegos spokojniejszego?..pozdrawiam..:)...ale nie martw sie na zapas...jest tam Gabinet Figur Woskowych i duzo, duzo atrakcji....wiec szykuj nieco zasobniejszy portfel..zycze milego pobytu i pogody.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaś piaski na mierzei wiślanej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.06, 11:32 pusto, cicho, dziko, dużo bursztynu..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.dhag.de / *.dhag.de 10.06.06, 11:50 moim zdaniem najladniejsza plaza w Polsce jest plaza w katach rybackich Odpowiedz Link Zgłoś
urszula24 Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. 10.06.06, 11:57 wg mnie Sztutowo,plaza szeroka, piekny piasek i mało ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. 12.06.06, 10:59 Zgadzam się! Kąty rulez :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hilou Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 12:11 a ja optuję za plażą w Dębkach. blisko Białogóry, ale zdecydowanie mniej ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fred Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.dip.t-dialin.net 10.06.06, 13:28 U mnie moja droga... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobrowko Re: Najpiękniejsza plaża w Bobrowku IP: *.hsd1.mi.comcast.net 10.06.06, 13:40 Napewno plaza na Jablonskim Odpowiedz Link Zgłoś
after9pm Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. 10.06.06, 13:46 BEBKI BEBKI DEBKI, rzeczka naturysci, dluuuga dzika plaza........piknie. Odpowiedz Link Zgłoś
agu-siaczek Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. 10.06.06, 20:35 Zdecydowanie najpiękniejsza i najszersza plaża jest w Świnoujściu (miejscami jej szerokość dochodzi nawet do 130 metrów). Przy okazji chciałabym zakwestionować i sprostować wcześniejszą wypowiedź sowy_46 - spacer po plaży od siatki granicznej do portu zajmuje około 45 minut w jedną stronę i to dość szybkim krokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.telkonet.pl 10.06.06, 20:43 Krynica Morska, Przebrno, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.swn.vectranet.pl / *.swn.vectranet.pl 10.06.06, 21:05 Oprocz tego plaza w Świnoujściu jest nie tylko na wyspie Uznam, ale i Wolin więc można iść plażą do Międzyzdrojów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lady Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.isko.net.pl / 213.199.198.* 10.06.06, 22:00 polecam plaze w Stilo, koło Łeby....piękna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: isselle Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.06, 23:42 ustronie morskie mrzezyno Odpowiedz Link Zgłoś
lipniak Jesli taka istnieje 11.06.06, 22:50 to nikt nie podzieli sie ta informacja Odpowiedz Link Zgłoś
zuzaleczka Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. 12.06.06, 13:15 sianożęty k/ ustronia morskiego cuuuuuuudo jeżdzę tam już 30 lat i w tym roku też:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ida Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: 80.72.34.* 12.06.06, 07:49 Białogóra, Dębki.Pzdr.Ida Odpowiedz Link Zgłoś
mo1717 Re: ŁEBA i okolice 12.06.06, 08:46 tam plaża jest piekna!!! ale w tym roku "sprawdzamy" międzywodzie :) -- Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Świnoujście 12.06.06, 09:58 Jeżeli jednak ma być niezaludniona to trzeba jej szukać po drugiej stronie kanału, czyli w dzielnicy Warszów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jajko Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.kom / *.os1.kn.pl 12.06.06, 13:53 W chłopach. Po prostu bajka. Ludzi niewiele, plaża czysta i szeroka, nawet woda jakaś taka czystsza (jak stałąm w zeszłym roku z wodą sięgającą biustu, to widziałam dokładnie swoje stopy!). Sama miejscowość bardzo spokojna, ale malutka i pusta - takie zadupie trochę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ach... Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.pl.bauer.com / 217.153.130.* 14.06.06, 12:23 O Chłopach wiele słyszałem. A co powiecie o Wiciach? Podobno jest tam czyto i spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: teresa w Sarbinowie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.06.06, 16:15 Byłam tam kilka razy i wciąż mi się tam podoba . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jotka42 Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 00:19 No to teraz już wiesz jak wiele ich jest. Tylko wybierać. Lubisz ciszę i spokoj czy atrakcje?Do wyboru , do koloru ale napewno polskie plaże. Chyba, ze kochasz trpoikalną temperaturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robal Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.tsi.tychy.pl / *.tsi.tychy.pl 30.06.06, 14:48 najładniejsza plaża jest na Paprocanach i na Łysinie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i789 Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.toya.net.pl 01.07.06, 13:38 być może tak było kiedys ale teraz mija sie to z twoim opisem Odpowiedz Link Zgłoś
skygirl Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. 24.08.06, 23:30 świnoujście oczywiście najszersza plaża w Polsce i naprawdę piękna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.lubin.dialog.net.pl 24.08.06, 23:57 Nieprawda, plaza w Swinoujsciu jest brzydka. Moze jest szeroka ale do polowy mokra i jakos tam jest niemilo. Piekna jest plaza w Stilo. Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne33 Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. 27.08.06, 11:07 Mokra plaża mówisz... a nie pomyślałeś, że może akurat był sztorm?? Brzydki i niemiły to ty jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.lubin.dialog.net.pl 27.08.06, 23:42 Sztorm przez dwa tygodnie? Hmm interesujace. Ciekawe dlaczego moja wypowiedz tak cie oburzyla, ze posunelas sie do obelg pod moim adresem. Takie jest moje zdanie na temat plazy w Swinoujsciu i moje prawo aby je tu przedstawic. Samo miasto tez nieciekawe, chociazby ta okropna "promenada". Ale, ale czyzbys yvonne byla ze Swionoujscia ze go tak bronisz? Nie martw sie o turystow, zawsze mozesz liczyc na szwabow, oni lubia takie klimaty. Oj yvonne, siedzisz w tej swojej miejscowosci i nie wiesz ze sa o wiele piekniejsze miejsca nad naszym morzem niz wasza zaniedbana miescina. szkoda mi ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne33 Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. 29.08.06, 08:45 Oj a co ty taki obrażalski jesteś, co? Bo usłyszałeś, że jesteś brzydki i niemiły? co za wrażliwa dusza... Zdziwię cię bardzo ale "nie siedzę w tej swojej miejscowości"... widziałam niejedną inną miejscowość nad polskim morzem. Mówisz "zaniedbana mieścina"... a to ciekawe jak to się ma do tego, że Świnoujście w tym roku wygrało prestiżowy plebiscyt "Polityki" na najlepszy kurort nad polskim morzem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.08.06, 00:21 Jaki to "kurort" ze swinoujscia to juz ja wiem po pobycie u was i ty tez dobrze wiesz, przeciez masz oczy i widzisz. A ze wygraliscie jakis plebiscycik polityki to pewnie dlatego ze ty bylas w jury :) Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne33 Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. 30.08.06, 12:59 Jakiś Plebiscycik Polityki mówisz... no tak skoro czytujesz tylko "Życie na gorąco" lub inną tego typu "ambitną gazetkę" to wcale się nie dziwię, że piszesz "jakiś plebiscycik Polityki"... Przy okazji dowiedziałam się czegoś, czego nie wiedziałam, że byłam w jury hahaha. A o mój wzrok się nie martw, jest doskonały:) Odpowiedz Link Zgłoś
decitos Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. 30.08.06, 13:04 Nie będę zaciekle bronił miasta, w którym mieszkam, ale dziwi mnie podejście do sprawy niektórych osób... Bywałem w wielu miejscowościach i prawdę mówiąc nigdzie nie spotkałem plaży, którą można porównać ze świnoujską... Oczywiście kwestia gustu, ale podważanie autorytetów i rangi plebiscytu Polityki jest delikatnie mówiąc nie na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.lubin.dialog.net.pl 30.08.06, 23:03 A po jakiego diabla jezdzisz po innych nadmorskich miejscowosciach skoro wasza plaza i wasza miescina jest taka the best! A byles na plazy w Stilo lub w Lebie albo w Karwi? Pewnie nie byles ani ty ani niejaka yvonne, ktora czyta tylko bardzo ambitne gazety, a zycia na goraco to pewnie nawet nigdy nie miala w reku. I masz racje decitos, nie bron zaciekle swinoujscia bo nie warto. Zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne33 Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. 31.08.06, 12:41 Uuuuuu ktoś się zdenerwował... zabrakło argumentów uuu... Odpowiedz Link Zgłoś
skygirl Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. 01.09.06, 22:36 Gość portalu: ... napisał(a): > Sztorm przez dwa tygodnie? Hmm interesujace. Ciekawe dlaczego moja wypowiedz ta > k > cie oburzyla, ze posunelas sie do obelg pod moim adresem. Takie jest moje zdani > e > na temat plazy w Swinoujsciu i moje prawo aby je tu przedstawic. Samo miasto te > z > nieciekawe, chociazby ta okropna "promenada". Ale, ale czyzbys yvonne byla ze > Swionoujscia ze go tak bronisz? Nie martw sie o turystow, zawsze mozesz liczyc > na szwabow, oni lubia takie klimaty. Oj yvonne, siedzisz w tej swojej > miejscowosci i nie wiesz ze sa o wiele piekniejsze miejsca nad naszym morzem ni > z > wasza zaniedbana miescina. szkoda mi ciebie teraz to ty ublizasz yvonne. Ja nie jestem ze Swinoujscia ale uwielbiam to miasto. Plaza piekna, miasto fajne. Poczekaj co bedzie tam za kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
skygirl Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. 01.09.06, 22:35 Gość portalu: ... napisał(a): > Nieprawda, plaza w Swinoujsciu jest brzydka. Moze jest szeroka ale do polowy > mokra i jakos tam jest niemilo. Piekna jest plaza w Stilo. co ty opowiadasz???, mokra do polowy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek9930 Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.06, 10:55 dzieciaki zajmijcie sie juz pakowaniem tornistrów bo przypominacie tych osłów w sejmie Odpowiedz Link Zgłoś
yvonne33 Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. 03.09.06, 17:03 A Ty już masz spakowany tornister na jutro? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek9930 Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 14:42 Ja kochanie pomagam pakować te tornistry w domu i pracy (przemyśl to). A chodziło mi o to, że Polskie wybrzeże jest tak długie i piękne, iż my Polacy nie powinnismy się kłócić o to, która plaża czy miasteczko jest najładniejsze i narzucać wybór innym tylko opisywać ich uroki i zachęcac do poznawania wszystkich. Wtedy każdy sam sobie dokona własnego wyboru. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mz Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.lodz.mm.pl 29.08.06, 12:40 tylko GRZYBOWO! cisza,spokój,szeeeeeeeeeeeeeeeroka plaża,czysta woda:) polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janek9930 Re: Najpiękniejsza plaża w Polsce. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.06, 15:04 Potwierdzam, a trochę plaż bałtyckich zjeździłem. W dodatku ten raj dla dzieci. Rodzice leżą (od 200m na lewo od głownych plaż) a dzieci graja w piłke mając po 20m wolnego w prawo, lewo i w tył albo wchodzą na 50m do morza po kostki. Piasek i woda jak w raju. Aż się boje pisać, bo co bedzie jak tą sielankową wieś i plażę odkryją tłumy. Odpowiedz Link Zgłoś