Dodaj do ulubionych

Piaski na Mierzei

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 15:08
Co możecie powiedzieć o Piaskach na Mierzei ? Sa tam jakieś smażalnie ryb ?
Jedziemy na mierzeje pierwszy raz , z dziećmi od 1 lipca
Obserwuj wątek
    • Gość: monikaa13 Re: Piaski na Mierzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.06, 20:08
      Dopiero co wróciłam stamtąd, ale Piaski są malutką miejscowością, trochę pustą,
      nie ma tam barów i smażalni, przynajmniej na ten czas a co będzie w lipcu to
      nie wiem, narazie wygląda na to ze tam są wielkie pustki i nudy.
      Było troszkę ludzi ale malutko. Tylko dziki chodza po ulicach, fajny widoczek.
      W Piaskach można wypożyczyc rowery wodne i popływać po zalewie. 6zł

Ale warto wybrac sie do Krynicy tam już lato trwa w pełni, dużo ludzi i mnóstwo
      barów.
      • Gość: justok Re: Piaski na Mierzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 07:27
        tuptus, my jedziemy 24czerwca:) W jakim wieku macie dzieci? Do Piasków jedziemy
        właśnie ze względu na spokój i ciszę. Atrakcje (jeśli nam się zachce) będziemy
        zaliczać w Krynicy
        podaję swoje namiary: justok@poczta.onet.pl - może się tam spotkamy?:)
    • krolis11 Re: Piaski na Mierzei 21.06.06, 10:46
      Witam,
      spokój cisza i pełny odpoczynek.
      Ja polecam, ale oczywiście możesz po powrocie być innego zdania. Jade od 9
      lipca na tydzień może się spotkamy?
      krolis11@NOSPAM.gazeta.pl
      • Gość: czestochowianin Re: Piaski na Mierzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:08
        Ja jade od 15 lipca do Osrodku Piaski Club :-))))))
        • agab72 Re: Piaski na Mierzei 21.06.06, 11:15
          Ja też wybieram się do Ośrodka Piaski Club. Będę od 29 lipca. To moje pierwsze
          wakacje z małym dzieckiem (1 rok) - mam nadzieję, że się nie zawiodę .... :)

Pozdrawiam.
          Aga.
          • Gość: czestochowianin Re: Piaski na Mierzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 11:24
            Szkoda Ago bo sie nie spotkamy ja wtedy bedę wracał ,tez jade z dzieciakami
            Byłem tam ostatnio w 2001 i było rewelacyjnie,teraz nie wiam bo zmienił sie
            własciciel
            Pozdrawiam i życzę pogody !!!!
          • dwunastnica Re: Piaski na Mierzei 21.06.06, 11:24
            Byłem tam z dzieckiem 7-miesięcznym.

Weź ze sobą dużo zupek i kaszek, bo takie można kupić dopiero w Krynicy
            Morskiej, w samych Piaskach nie.

Jedna rzecz upierdliwa to dojście do plaży. Jak będziesz jechała wózkiem na
            plażę to nieźle się namęczysz. Weź wózek z jakimiś dużymi i grubymi kołami.

Samo miejsce jest bardzo spokojne i dobrze tam wypoczęliśmy.
            • agab72 Re: Piaski na Mierzei 21.06.06, 12:18
              A napiszcie proszę jak jest w tym ośrodku z taqkimi rzeczami jak parasole,
              parawany itp. Czy dostępny jest czajnik elektryczny i jakieś naczynia czy
              raczej powinnam zaopatrzyć się w te rzeczy przed wyjazdem ?
              Będę w domku Brda.

Pozdrawiam.
              Aga.
              • Gość: częstochowianin Re: Piaski na Mierzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 12:33
                Z tego co wiem nie ma czajników i naczyń (chodzi pewnie o to że jak masz ochote
                na kawke to w ośrodku jest kawiarnia) co do lezaków to nie wiem
                • kiciah Re: Piaski na Mierzei 21.06.06, 13:32
                  Byłam w Piaskach sześć lat temu i wybieram się po przerwie w tym roku. Trochę
                  się boję, że nie zastanę sennej osady rybackiej, tylko filię Krynicy Morskiej.
                  Mam też problem - zawsze jeździmy z naszym psiżłem, a wszystkie kwatery
                  prywatne w tej miejscowości, które udało mi się zlokalizować przez internet,
                  nie przyjmują gości ze zwierzętami. Może macie namiary na Piaski z pieskiem :-)
                  • Gość: częstochowianin Re: Piaski na Mierzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 09:32
                    w ośrodku piaski club można przyjechać z pieskiem tylko pobieraja za to 15 czy
                    20 zł
    • Gość: rybak Re: Piaski na Mierzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 09:58
      polecam zakup swieżej ryby w porcie
    • dwunastnica Droga do Piasków 23.06.06, 10:07
      Cześć wszystkim,

Jak teraz wygląda droga z Krynicy Morskiej do Piasków ? Jak byłem tam 2 lata
      temu to była pełna dziur.

Jak teraz ona wygląda ? Wyremontowali może ?
      • Gość: Prusiak Re: Droga do Piasków IP: *.zeo / *.zeo.pl 23.06.06, 13:02
        Przed Stegna remontuja jeden z mostow i niestety objezdza sie do sztutowa przez
        jakies dziury, predkosc maksymalna 40 km/h i trzeba uwazac zeby w jakejs dziurze
        nie zostawic kola.....

A dalej to chyba sie nie zmienilo od kilkunastu ladnych lat
        • Gość: drogowiec Re: Droga do Piasków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 09:47
          i w samych Piaskach nie da sie jeżdzic ,sa betonowe płyty
          • Gość: turysta Re: Droga do Piasków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 09:36
            czy na Piaskach można wędkowac ?
            • dwunastnica Re: Droga do Piasków 26.06.06, 12:40
              W ośrodku w Piaskach w którym będę jest pomost do wędkowania. Więc można wędkować.
              • Gość: up Re: Droga do Piasków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 14:24
                up
    • Gość: MM Re: Piaski na Mierzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.06, 18:51
      Zapraszam do Kątów Rybackich :))też spokojna miejscowośc mozna świetnie
      odpocząć i zjeśc świeżą tybka,smażalnie są.mOŻLIWOŚC WYKUPIENIA CAŁODZIENNEGO
      WYŻYWIENIA 30 ZŁ ZA DZIECKO 20 ZŁ Można popływać statkiem po Zalewie
      Wiślanym.Są 2 plaże główna i bardziej spokojna.Cudny spacerek przez las do
      morza 1200m Pozdrawiam:)
      • zaqwas13 Re: Piaski na Mierzei 27.06.06, 16:47
        szukam właśnie domku w tej okolicy może jakiś namiar
    • Gość: up Re: Piaski na Mierzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.06, 10:39
      up
    • Gość: up Re: Piaski na Mierzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.06, 12:55
      up
    • Gość: up Re: Piaski na Mierzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.06, 11:44
      up
      • Gość: up Re: Piaski na Mierzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.06, 12:57
        up
        • Gość: justok Re: Piaski na Mierzei IP: *.centertel.pl 30.06.06, 18:04
          Pozdrawiam z Piasków:) Jesteśmy tu już tydzien, pogoda boska:) Smażalnia jest
          przy plazy, ale można też zjeść rybkę jescze w knajpkach. My mamy rybki od
          gospodyni. Teraz leczymy oparzenia słoneczne. A! Dziki już nawet podchodzą jak
          widzą picie w butelce:)
          • Gość: czestochowianin Re: Piaski na Mierzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 09:11
            Witaj mam małe pytanko czy byłes może na ośrodku Piaski Club tam na samym
            końcu,chciałbym sie dowiedziec jak to teraz wygląda?
            Pozdrawiam
            • Gość: up Re: Piaski na Mierzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 08:51
              up
    • Gość: UP Re: Piaski na Mierzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 09:16
      UP
      • Gość: pu Re: Piaski na Mierzei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 12:46
        pu
    • monis1102 Re: Piaski na Mierzei 07.04.14, 10:49
      Witam, pierwszy raz wybieram się do Piasek z dziećmi (16 i 2 lata). Cały czas się zastanawiam czy wybór był słuszny. Gdzieś wyczytałam na forum, że utrudnione jest dojście na plaże, czy jest tylko jedno? Czy 16 altek nie będzie się tam nudził za bardzo?
      • edie70 Re: Piaski na Mierzei 07.04.14, 17:39
        główne wejście jest wyasfaltowane ,my chodziliśmy na skróty drogą przez las ,która biegła akurat np naszej kwatery :)
        Byliśmy z 4latką 2 lata temu .Nie było placu zabaw jak w Kątach Rybackich , jadaliśmy w Four Winds, pyszna kawa w kawiarni "Na Piaskach" .Atrakcja to piękna plaża i dziki . Obawiam się ,że 16latek nie będzie zachwycony , chyba ,że jest molem książkowym , to nic więcej do szczescia mu nie będzie potrzebne :D plaza i ciekawa lektura wystarczą ;)
        polecam rybki w "Barze u Basi " w Kątach na ul.Polnej .Drogo ,ale moja córka pałaszowała ,az miło :)
        Mnie podobało się na Piaskach , mężowi bardziej w Katach R.
        • monis1102 Re: Piaski na Mierzei 23.04.14, 11:01
          Dzięki za odpowiedź. 16 latek nie jest molem książkowym, więc trochę ponudzi się przy mamie ;)
    • edie70 Re: Piaski na Mierzei 07.04.14, 21:53
      na 100% chodzi jej o te Piaski :
      www.naplazy.pl/wpis,3901,osrodki,,Pokoje_u_Anetki.html
      na Mierzei :P
    • montegeo Re: Piaski na Mierzei 12.04.14, 21:57
      Smażalni to raczej nie, bo tam tłumów nie ma, ale jeśli ktoś lubi klimat to jak najbardziej - jest restauracyjka - Four Winds Bar

To prawie koniec świata - jeszcze kawałek i Rosja..
      • kasiunia62 Re: Piaski na Mierzei 29.07.14, 23:02
        Bardzo polecam Piaski osobom, które chcą wypocząć z dala od zgiełku, imprez, młodych gniewnych itp. atrakcji. Dziś wróciliśmy z Piasek i jesteśmy zachwyceni. Mała mieścinka, jest gdzie zjeść, są lody, do morza spacer urokliwym lasem, po drodze natrafimy na rodzinkę dzików, plaże puste, bardzo piękne, a morze bajka- czyste i nawet kilka meduz sobie pływa :)

Polecam rodzinom z dziećmi, starszym ludziom, ceniącym sobie święty spokój.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka