Gość: Magda i Michał IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 24.08.06, 09:34 Którą z tych miejscowości warto wybrać, jedziemy z dwójką małych dzieci, szukamy ciszy spokoju, a moze macie namiary na fajne, ale niedrogie kwatery Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maretta111 Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb 24.08.06, 09:56 nie wierzę, ze nikt tam nie był Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 10:23 Ja była w tym roku w Jantarze i bardzo sobie chwalę. Podobały mi się też Kąty Rybackie, natomiast Mikoszewo i Stegna zdecydowanie mniej. W Sztutowie nie byłam (tylko przejazdem). Nie wiem jak to wszystko wygląda w przypadku braku pogody...? Polecam zwiedzić Malbork i Trójmiasto. Noclegi mieliśmy zarezerwowane na Farmie Jantar (bardzo fajne miejsce). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.eranet.pl 24.08.06, 14:29 Stegna-daleko do morza,Mikoszewo -prom,Wisła wpływa do morza-brudno,Kąty znam tylko z przejazdów,Jantar-jezeli już to tylko wspomniana Farma-do morza kawałek ale co robić o tej porze tylko spacerować pięknym lasem-poszukaj wątku to zrozumiesz dlaczego właśnie tam.Do Stegny 6 km więc nie problem wyskoczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:42 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=195&w=45288288&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czasowicz Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.chello.pl 24.08.06, 14:36 Byłam z mężem w Jantarze. Odwiedziliśmy jeszce Krynicę, Stegnę, Kąty i Gdańsk, ponieważ nie było pogody.Nie wiem ile pieniędzy planujecie wydać. Nie polecam pól campingowych za wyjątkiem 159 w Stegnie. Poza Krynicą w pozostałych miejscowościach jest mało atrakcji.W Krynicy jest dużo atrakcji dla dzieci i dorosłych, W Jantarze polecam tanie i bardzo dobre obiady w dw. Bursztyn na Gdańskiej 4, Super atrakcją jest wąskotorówka. Tańsze kwatery są niestety daleko od plaży Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb 25.08.06, 16:15 o tej porze to chyba wszedzie bedzie spokoj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda i Michał Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 26.08.06, 15:38 ja lubię coś wcześniej znaleźć na przeszły rok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e_block Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: 62.233.130.* 28.08.06, 20:07 Byłem w Stegnie, ale ceny obiadów podobne do Juraty po 15 złotych, plaża brudna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 22:38 Stegna i Jantar najbardziej rozszalale z tych wszystkich. www.nadmorze.pl - namiary na noclegi - polecaM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda i Michał Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.bsk.vectranet.pl 31.08.06, 09:03 szukamy spokoju, bo z maluchami Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga polecamJantar 31.08.06, 23:13 z czystym sumieniem polecam Jantar. Właśnie wróciliśmy. Mieszkaliśmy w Ośrodku na ul Rybackiej oddalonej od portu (ha ha ha szumna nazwa dla kilku łódek na piasku) ok 2 km więc nie słyszeliśmy żadnego gwaru, którego o tej porze nie ma - ot kilka stoisk i to wszystko na ul Morskiej. Jadaliśmy domowe i przepyszne obiady u P Joli w Gościńcu w zagrodzie agroturystycznej, którą mieliśmy za płotem ośrodka. Atrakcją dla dzieci były małe swinki, koza cudna, kury i śliczne króliczki, Gospodarze świetni wystrój też. Posiadaja także do wynajęcia domki z aneksami kuchennymi, tv, wc za ok 20 zł za osobę (ceny do negocjacji). My jednak woleliśmy ośrodek. Domki nam bardziej odpowiadały, piękne drzewa, dyskrecja i to "coś". Domki z wc, ciepłą wodą, lodówką i hurrra bez telewizji. Plaża znajduje się ok 1000 metrów od ul Rybackiej, droga wiedzie przez śliczny świerkowo - sosnowy las na prawie bezludną, czystą plażę. Polecam. Więcej info mogę udzielić na priv. My byliśmy także z dwójką dzieci. ps zdecydowanie odradzam Mikoszewo - brzydka brudna plaża, blisko ujścia Wisły, cały syf się tam zbiera. Jedyna atrakcja to bursztyny. Z Jantara do Mikoszewa jest ok 3 - 5 km Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda i Michał Re: polecamJantar IP: *.bsk.vectranet.pl 01.09.06, 10:47 dzięki aga za wyczerpującą informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda i Michał Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.bsk.vectranet.pl 01.09.06, 12:26 wacham się pomiędzy Jantarem a Stegną co wybrać i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda i Michał Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.bsk.vectranet.pl 01.09.06, 12:36 nie moge wysłać jakieś problem może ty ago55jaga napisz polec kwatery ok. 20 zł za osobę i domki, ale sprawdzone Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga55jaga Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: 217.98.102.* 01.09.06, 21:50 Stegna hm jest dziwna. Wygląda tak: wjeżdżasz do Stegny - jest to centrum - potem aby dojechać do ul Morskiej i plaży trzeba kierować się dalej lasem a potem dopiero jest taki niby bulwar nadmorski ze sklepikami i dopiero morze. wokół tego bulwaru jest mnóstwo ośrodków, które myślę że o tej porze są prawie puste. Są niedaleko morza. Nieźle prezentował się ośrodek Krakus. Inne moim zdaniem są zbyt blisko siebie ale próbować można. Stegna jest bardziej "zaludniona turystami" przenigdy nie wybrałabym się tam w sezonie po tym co zobaczyłam tam, gdy przyjechałam jeszcze "w sezonie" Jantar od Rybackiej do morza jest ok 700 - 1000 m w zasadzie cała ul Rybacka sa to ośrodki lub kwatery. Teraz jest naprawdę tanio - drożej jest w Wikingu i Medyku - to ośrodki całoroczne i zarazem rehabilitacyjne. Moim zdaniem możecie śmiało jechać "w ciemno". W Stegnie, w centrum (bardzo łatwo znaleść) jest informacja turystyczna w której można otrzymać gazetkę turystyczną z mapkami MIkoszewa, Jantara, Stegny. Są o tyle przydatne iż na każdej z nich są zaznaczone ośrodki, podane sa na nich adresy wraz z nr telefonów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga55jaga Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: 217.98.102.* 01.09.06, 22:05 Teraz jest naprawdę tanio - drożej jest w Wikingu i > Medyku - to ośrodki całoroczne i zarazem rehabilitacyjne. > pomyliłam się nie Wiking a Neptun Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda i Michał Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.bsk.vectranet.pl 10.09.06, 12:10 może macie namiary na kwatery w cichym spokojnym miejscu w Jantarze albo Stegnie Odpowiedz Link Zgłoś