Dodaj do ulubionych

Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty rybackie

IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 24.08.06, 09:34
Którą z tych miejscowości warto wybrać, jedziemy z dwójką małych dzieci,
szukamy ciszy spokoju, a moze macie namiary na fajne, ale niedrogie kwatery
Obserwuj wątek
    • maretta111 Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb 24.08.06, 09:56
      nie wierzę, ze nikt tam nie był
    • Gość: aga Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 10:23
      Ja była w tym roku w Jantarze i bardzo sobie chwalę. Podobały mi się też Kąty
      Rybackie, natomiast Mikoszewo i Stegna zdecydowanie mniej. W Sztutowie nie byłam
      (tylko przejazdem). Nie wiem jak to wszystko wygląda w przypadku braku
      pogody...? Polecam zwiedzić Malbork i Trójmiasto.
      Noclegi mieliśmy zarezerwowane na Farmie Jantar (bardzo fajne miejsce).
      • Gość: max Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.eranet.pl 24.08.06, 14:29
        Stegna-daleko do morza,Mikoszewo -prom,Wisła wpływa do morza-brudno,Kąty znam
        tylko z przejazdów,Jantar-jezeli już to tylko wspomniana Farma-do morza kawałek
        ale co robić o tej porze tylko spacerować pięknym lasem-poszukaj wątku to
        zrozumiesz dlaczego właśnie tam.Do Stegny 6 km więc nie problem wyskoczyć
        • Gość: aga Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 14:42
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=195&w=45288288&v=2&s=0
    • Gość: czasowicz Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.chello.pl 24.08.06, 14:36
      Byłam z mężem w Jantarze. Odwiedziliśmy jeszce Krynicę, Stegnę, Kąty i Gdańsk,
      ponieważ nie było pogody.Nie wiem ile pieniędzy planujecie wydać. Nie polecam
      pól campingowych za wyjątkiem 159 w Stegnie. Poza Krynicą w pozostałych
      miejscowościach jest mało atrakcji.W Krynicy jest dużo atrakcji dla dzieci i
      dorosłych, W Jantarze polecam tanie i bardzo dobre obiady w dw. Bursztyn na
      Gdańskiej 4, Super atrakcją jest wąskotorówka. Tańsze kwatery są niestety
      daleko od plaży
    • monikaa13 Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb 25.08.06, 16:15
      o tej porze to chyba wszedzie bedzie spokoj
    • Gość: Magda i Michał Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.bsk.vectranet.pl / 194.246.108.* 26.08.06, 15:38
      ja lubię coś wcześniej znaleźć na przeszły rok
      • Gość: e_block Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: 62.233.130.* 28.08.06, 20:07
        Byłem w Stegnie, ale ceny obiadów podobne do Juraty po 15 złotych, plaża brudna
    • Gość: Krzychu Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 22:38
      Stegna i Jantar najbardziej rozszalale z tych wszystkich.
      www.nadmorze.pl - namiary na noclegi - polecaM
      • Gość: Magda i Michał Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.bsk.vectranet.pl 31.08.06, 09:03
        szukamy spokoju, bo z maluchami
    • aga55jaga polecamJantar 31.08.06, 23:13
      z czystym sumieniem polecam Jantar. Właśnie wróciliśmy. Mieszkaliśmy w Ośrodku
      na ul Rybackiej oddalonej od portu (ha ha ha szumna nazwa dla kilku łódek na
      piasku) ok 2 km więc nie słyszeliśmy żadnego gwaru, którego o tej porze nie ma -
      ot kilka stoisk i to wszystko na ul Morskiej. Jadaliśmy domowe i przepyszne
      obiady u P Joli w Gościńcu w zagrodzie agroturystycznej, którą mieliśmy za
      płotem ośrodka. Atrakcją dla dzieci były małe swinki, koza cudna, kury i
      śliczne króliczki, Gospodarze świetni wystrój też. Posiadaja także do wynajęcia
      domki z aneksami kuchennymi, tv, wc za ok 20 zł za osobę (ceny do negocjacji).
      My jednak woleliśmy ośrodek. Domki nam bardziej odpowiadały, piękne drzewa,
      dyskrecja i to "coś". Domki z wc, ciepłą wodą, lodówką i hurrra bez telewizji.
      Plaża znajduje się ok 1000 metrów od ul Rybackiej, droga wiedzie przez śliczny
      świerkowo - sosnowy las na prawie bezludną, czystą plażę. Polecam. Więcej info
      mogę udzielić na priv.

My byliśmy także z dwójką dzieci.

ps zdecydowanie odradzam Mikoszewo - brzydka brudna plaża, blisko ujścia Wisły,
      cały syf się tam zbiera. Jedyna atrakcja to bursztyny. Z Jantara do Mikoszewa
      jest ok 3 - 5 km
      • Gość: Magda i Michał Re: polecamJantar IP: *.bsk.vectranet.pl 01.09.06, 10:47
        dzięki aga za wyczerpującą informację
    • Gość: Magda i Michał Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.bsk.vectranet.pl 01.09.06, 12:26
      wacham się pomiędzy Jantarem a Stegną co wybrać i gdzie?
    • Gość: Magda i Michał Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.bsk.vectranet.pl 01.09.06, 12:36
      nie moge wysłać jakieś problem może ty ago55jaga napisz polec kwatery ok. 20 zł
      za osobę i domki, ale sprawdzone
      • Gość: aga55jaga Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: 217.98.102.* 01.09.06, 21:50
        Stegna hm jest dziwna. Wygląda tak: wjeżdżasz do Stegny - jest to centrum -
        potem aby dojechać do ul Morskiej i plaży trzeba kierować się dalej lasem a
        potem dopiero jest taki niby bulwar nadmorski ze sklepikami i dopiero morze.
        wokół tego bulwaru jest mnóstwo ośrodków, które myślę że o tej porze są prawie
        puste. Są niedaleko morza. Nieźle prezentował się ośrodek Krakus. Inne moim
        zdaniem są zbyt blisko siebie ale próbować można. Stegna jest
        bardziej "zaludniona turystami" przenigdy nie wybrałabym się tam w sezonie po
        tym co zobaczyłam tam, gdy przyjechałam jeszcze "w sezonie"
        Jantar od Rybackiej do morza jest ok 700 - 1000 m w zasadzie cała ul Rybacka sa
        to ośrodki lub kwatery. Teraz jest naprawdę tanio - drożej jest w Wikingu i
        Medyku - to ośrodki całoroczne i zarazem rehabilitacyjne.

Moim zdaniem możecie śmiało jechać "w ciemno". W Stegnie, w centrum (bardzo
        łatwo znaleść) jest informacja turystyczna w której można otrzymać gazetkę
        turystyczną z mapkami MIkoszewa, Jantara, Stegny. Są o tyle przydatne iż na
        każdej z nich są zaznaczone ośrodki, podane sa na nich adresy wraz z nr
        telefonów
        • Gość: aga55jaga Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: 217.98.102.* 01.09.06, 22:05
          Teraz jest naprawdę tanio - drożej jest w Wikingu i
          > Medyku - to ośrodki całoroczne i zarazem rehabilitacyjne.
          >
          pomyliłam się nie Wiking a Neptun
    • Gość: Magda i Michał Re: Stegna, Jantar, Mikaszewo, Sztutowo, Kąty ryb IP: *.bsk.vectranet.pl 10.09.06, 12:10
      może macie namiary na kwatery w cichym spokojnym miejscu w Jantarze albo Stegnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka