valakirka 11.05.07, 15:35 poszukuje opinii na temat Willi Słoneczna w Piaskach Czy ktos był jakie wrażenia jakie wyzywienie (w sezonie) z góry dzieki za info PS wybieramy sie z małym dzieckiem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tuptus10 Re: Piaski - Krynica Morska 11.05.07, 21:06 Witaj, Byłam w Piaskach w ubiegłym roku , tylko w innym miejscu. Wiem , że w tawernie na dole tej willi jest bardzo dobre jedzenie , niedrogie i urozmaicone. Same Piaski to raj dla rodziców z dziećmi , które nie wymagają szeregu "atrakcji" w postaci lunaparków , sklepów z pamiątkami i innych tego typu przyjemności. Jest cicho , spokojnie ( dla niektórych nudno), mnóstwo oswojonych dzików biegających wszędzie, na plaży czysto , luźno i bezpiecznie.W tym roku jedziemy tam ponownie, do państwa Gotkowskich. I jeszcze jedno- na dole tej willi jest dobrze zaopatrzony sklep z przemiłą obsługą ( zdaje się , że to też właścicielka willi ) Pozdrawiam i życzę dużo słońca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justok Re: Piaski - Krynica Morska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 17:20 tuptus, do których Gotkowskich? My też się do nich wybieramy, drugi raz. 22.06- 8.07, już nie możemy się doczekać. Właśnie w takich miejscach prawdziwie wypoczywamy, już Krynica Morska nie jest taka spokojna, dla nas nie do przejścia jest tam wyjazd w sezonie. Natomiast w Piaskach - rewelacja:) Do tego rybka u naszej pani Danusi - palce lizać, w tym roku też najemy się jej na zapas:) A obiady zamawialiśmy u sąsiadki - pani Jagody. Ogromne porcje, niedrogie, pyszne. Pozdrawiam, Justyna Odpowiedz Link Zgłoś
tuptus10 Re: Piaski - Krynica Morska 14.05.07, 05:45 Do Zofii Gotkowskiej. My będziemy od 7 do 17 lipca. "Odkryliśmy" Piaski w zeszłym roku i się zakochaliśmy. Krynicę wytrzymaliśmy przez dwie godziny.Ktoś na jakimś forum napisał , że Piaski to dziura , bo nie ma gdzie wieczorem posiedzieć- to nieprawda- jest , tylko że bez hałasu i tłoku. Odpowiedz Link Zgłoś
valakirka Re: Piaski - Krynica Morska 14.05.07, 09:30 dzieki za info my do piasków po raz pierwszy ale znajomi polecali nam te "miejscowosc" własnie z uwagi na spokoj i tego szukamy Mam pytanie jeszcze do samych Pisaków - jak z dojsciem do plazy i z hałasliwościa ulicy ??? Mam nadzieje ze ktos sie znajdzie sie jeszcze ktos kto był w Słonecznej pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
agab72 Re: Piaski - Krynica Morska 14.05.07, 11:42 Taaa...Piaski to dziura - to fakt - byłam w tej dziurze w ubiegłym roku i byłam ....... zachwycona :) Co do dojścia na plażę - szliśmy z Ośrodka PIaski Club (w który mieszkaliśmy) i troszkę (w począrkowym odcinku) musieliśmy się nagimnastykować z wózkiem ale jakoś "szło" - potrzebne jednak były dwie osoby. Natomiast jeśli chodzi o hałaśliwość "ulicy" - no cóż my mieszkaliśmy na samym końcu Piasków na totalnym odludziu więc nie mieliśmy tego problemu, ale myślę, że ten "problem" Piasków nie dotyczy w ogóle. Jedynym "mankamentem" może być brak czegoś na ksztalt deptaku dla pieszych, ponieważ trzeba chodzić drogą, którą jeżdżą auta, jednak ruch nie jest duży. Życzę udanych wakacji. Pozdrawiam. Aga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justok Re: Piaski - Krynica Morska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.07, 11:56 My też odkryliśmy w zeszłym roku:) Potem jeszcze pojechaliśmy na weekend wrześniowy:) ul. Słoneczna jest bardziej ruchliwa od Piaskowej, bo to ulica wjazdowa. Ale ruch naprawdę nieduży, nie jest głośno (bardziej słychać dziki niż samochody:) Dojście do plaży - ok, najpierw lekko pod górkę (lasem), potem z górki. W sklepach ceny jak w osiedlowych sklepach w Wwie. Apteka i lekarz w Krynicy. A! Jeśli lubisz ciemne, pełnoziarniste pieczywo to przywieź ze sobą:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Mój pierwszy przyjazd do Piasków IP: *.eranet.pl 15.05.07, 15:14 Ileś lat temu. Przybyłem z żoną w ciemno. Sezon jeszcze się nie rozpoczął więc o kwaterę nie było trudno. Włascicielka - pierwszy raz nas widziała, dała nam pokój, klucze od całego domu i pojechała załatwiać swoje sprawy do Gdańska. Czujecie ten klimat? Czy gdzieś jeszcze spotyka się takie zaufanie do ludzi? Odpowiedz Link Zgłoś