blue.marina13 29.06.08, 22:45 ktoś może już jest po urlopie w tym rejonie? jakie wrażenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
harajuku.lovers Re: bobolin, dąbki 30.06.08, 11:51 ja bylam w bobolinie/dabkach 3 lata temu. plaza w bobolinie naprawde piekna. ogolnie dabki mala miejscowosc, raczej spokojna. zalezy czego oczekujesz.. jesli szalenstw po nocach - raczej odradzam.jesli spokoju - jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
yoka1 Re: bobolin, dąbki 09.07.08, 15:41 Bobolin to wioska i tam już zupełnie się nic nie dzieje. Do Dąbek trzeba kawałek spory się przejść i też nie ma szalństw, ale przynajmniej można pospacerować - nie mam na myśli plaży czy lasu. Odpowiedz Link Zgłoś
blue.marina13 Re: bobolin, dąbki 09.07.08, 18:52 i właśnie tego oczekuję. dzięki bardzo za odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
abelarda Re: bobolin, dąbki 05.08.08, 08:26 Ja byłam z rodziną w Bobolinie w zeszłym roku. Wybraliśmy się do pensjonatu państwa Traczów (Bobolin 1D). Właścicielka jest niemiła i nieprzyjemna. Pewnego wieczoru moja córka wraz z innymi dziećmi z pensjonatu (oraz z jednym chłopcem, który przyszedł z tatą do jednych wczasowiczów) grała w piłkarzyki. W pewnym momencie chłopiec się rozpłakał. Wyszedł z pokoju jego tata. Oczywiście- pani natychmiast przybiegła, zaczęła krzyczeć i powiedziała: "Nie życzę sobie na terenie mojego pensjonatu obcych osób, jest pan osobą obcą, proszę natychmiast opuścić moje lukum". Jeśli chodzi ogólnie o Bobolin: wejście na plażę jest szerokości metra (!), plaża brzydka a w morzu przy brzegu jest bardzo głęboko. Beznadzieja! Bobolin to dziura. Odpowiedz Link Zgłoś
gpogorzelski Re: bobolin, dąbki 16.08.08, 20:01 My byliśmy w Bobolinie, w tym roku. Pogoda co prawda nie dopisała, ale było ciekawie. Miejscowość bez szaleństw, na spacery z dziećmi polecam. Nie polecam tylko Właścicieli z pod numeru Bobolin 51. Na powitanie bardzo mili, a po zapłaceniu okazali się bardzo nieprzyjemni. Np: "U nas mamy taką zasadę, że z wózkami do domu nie wjeżdżamy... bo niszczą" Na zapytanie koleżanki co mają zrobić, bo im się kojec w pokoju nie mieści, Pan odpowiedział: "No musicie sobie Państwo jakoś, poradzić inni sobie radzili, Państwo też muszą... ...Mogła sobie Pani wybrać pokój na dole, a nie ten." Państwo na swojej stronie internetowej, ładnie opisują, że jest grill i miejsce na ognisko. Miejsca na ognisko nie ma, a po rozpaleniu grilla Pan niegrzecznie powiedział: "Tylko mi budy nie spalcie" (buda - garaż). Wg mnie mieli takie nastawienie jakby, każdy wczasowicz miał za zadanie coś zniszczyć, lub zepsuć. Nie polecam właścicieli. Jedyny + z pobytu u Państwa Wajer, to ogród i dach nad głową :) nasz Wiktorek troszkę sobie pobiegał. Na koniec się odwdzięczyliśmy, nie przestawiając mebli. Też był komentarz: "Zrujnowali nam pokoje" Odpowiedź nasunęła się sama: "My sobie poradziliśmy, Państwo też sobie poradzą" Odpowiedz Link Zgłoś
andy810 Re: bobolin, dąbki 17.08.08, 16:02 Dąbki ładna spokojna miejscowość bez dzikiego tłumu,mnie osobiście się podobało. Bobolin pustki na plaży dość daleko trzeba iść przez las,raz pojechaliśmy tam obejrzeć te bunkry na plaży i działobitnie w lesie ale nic ciekawego w bunkrach turyści chyba sikają bo smród w środku. Odpowiedz Link Zgłoś