ttominex 01.06.09, 18:03 Czy ktos był w Łebie w tym ośrodku ? jakie są warunki ? jakie wyżywienie ? Prosze o opinię, namienię że jadę do domków Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniakp Re: Łeba ośrodek Star ! 01.06.09, 18:58 Witam, ja także szukam informacji na ten temat. Dokonałam rezerwacji w pawilonie C. Ośrodek Star pamiętam z dawnych rodzinnych wyjazdów do Łeby, ale teraz wiele na szczęście sie pozmieniało. Odpowiedz Link Zgłoś
ttominex Re: Łeba ośrodek Star ! 01.06.09, 19:07 A ja mam zarezerwowany domek, zdięcia ładnie wyglądają ale czasem neistety są inne niz rzeczywistość Odpowiedz Link Zgłoś
radolka2 Re: Łeba ośrodek Star ! 01.06.09, 19:17 Byłam tam w ubiegłym roku. Byliśmy zadowoleni, chociaż był mały minusik. Domki są bardzo malutkie, my byliśmy z 2 dzieci z 2 wózkami i poiwem że było ciasno, wózki trzymaliśmy w samochodzie. Więcej pisałam tu:forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? f=595&w=81356580&a=81356580 Odpowiedz Link Zgłoś
ttominex Re: Łeba ośrodek Star ! 01.06.09, 19:38 możesz podać raz jeszcze link do strony bo nie działa ! napisz prosze czy faktycznie taki porządny plac zabaw jak zapewnia właściciel, czy jedzienie wystarczające ?Czy na terenie ośrodka jest jakaś kawiarnia oraz czy dlaeko do plaży i jaka plaża w okolicy ? dziekuje z góry Odpowiedz Link Zgłoś
radolka2 Re: Łeba ośrodek Star ! 03.06.09, 09:54 Ok podaje jeszcze raz linka forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=81356580&a=81356580 a jeżeli moje umiejętności zawodzą :-) to pisałam o tym na forum Wakacje z dzieckiem temat: łeba wrócilismy, polecamy czy coś wtym stylu proszę tam szukać. Jesli chodzi o plac zabaw, to w ubiegłym roku były dwie zjeżdżalnie jedna dla maluchów, druga większa dla starszych dzieci połączona z drewnianymi drabinkami i przeszkodami, mała piaskownica, huśtawki dla maluchów, oraz w innym miejscu ( przy korcie tenisowym) huśtawki dla starszych dzieci.- wtedy były w kiepskim stanie, może teraz poprawili. Na terenie ośrodka nie było typowej kawiarni, ale była sala gdzie organizowano wieczorki oraz dyskoteki dla dzieci, Poza tym jest wyodrębniona sala zabaw dla dzieci w razie niepogody. Dodatkowo organizowane ogniska i wycieczki w okolice łeby. to tyle w skrócie, jeżeli jeszcze coś interesuje to prosze pytać. Odpowiedz Link Zgłoś
ttominex Re: Łeba ośrodek Star ! 04.06.09, 01:33 ojj niezauwazyłam wczesniejszej odpowiedzi :) przepraszam. Przy okazji jeszcze jedno pytanie czy domki są jedno czy dwupokojowe i w jakim stanie są łazienki ? Odpowiedz Link Zgłoś
dunia34 Re: Łeba ośrodek Star ! 01.06.09, 23:43 Jadę do tego ośrodka w sobotę więc zobaczę jak tam jest i mogę zdać relację, mam nadzieję, że zdjęcia bardzo nie odbiegają od rzeczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
radolka2 Re: Łeba ośrodek Star ! 03.06.09, 10:24 jesli chodzi o jedzenie, My byliśmy z małymi dziećmi bez świadczeń i wszyscy się najadaliśmy,ale to było przed sezonem i były 3 posiłki dziennie serwowane do stolika, wsezonie ponoć jest bufet szfedzki. Do plazy jet ok 500m ale my chodziliśmy na plaże c (trochę dalej), bo tam mniej ludzi w okolicach hotelu łeba. To tyle w skrócie. Jeżeli macie jakieś pytania, to bardzo proszę chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ttominex Re: Łeba ośrodek Star ! 04.06.09, 01:30 dziekuję za odpowiedzi, mam jeszcze pytanie, jak z placem zabaw czy faktycznie jest bezpieczny jak zapewnia właściciel ? czy jest kawiarnia na terenia ośrodka ? jakie są atrakcje dla czterolatki w Łebie :) Dziekuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
andy810 Re: Łeba ośrodek Star ! 04.06.09, 09:18 O atrakcjach w Łebie jest założony osobny wątek chyba przez kacpercio tam pisze wiele osób i o wydmach i latarniach i innych ciekawych miejscach do wyjścia z dzieckiem,też jadę do Łeby Odpowiedz Link Zgłoś
dunia34 Re: Łeba ośrodek Star ! 09.06.09, 22:25 Jestem już w ośrodku Star. Mieszkam w budynku C i rzeczywiście pokoje są czyste, ładne i duże. Teren zadbany, trochę czuć czasy PRL-u szczególnie na stołówce(talerze przynajmniej II gat. z napisem społem, obdrapane,plastikowe dzbanki z herbatą) ale to szczegóły. Jedzenie nie jest złe ale jak dla mnie wszystko zbyt mocno przesłodzone, słodzą nawet zupę mleczną. Na pewno można się najeść do syta. Domki rzeczywiście są małe, dwupokojowe ale jak zajrzałam przez okno to rozłożona wersalka zajmowała większość pokoju nie wiem jaki jest drugi pokój. Jeden domek jest trochę większy od pozostałych ale nie wiem jaki jest w środku układ. Ogólnie jestem zadowolona z tego ośrodka czekam tylko na znaczną poprawę pogody, bo jak na razie jest w kratkę. Pozdrawiam i piszcie jak macie jakieś pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
ttominex Re: Łeba ośrodek Star ! 10.06.09, 19:26 Czy na sniadanie jest stół szwedzki ? Czy bogaty wybór ? a obiady mniej wiecej takie że dziecko tez chętnie zje ? Jak plac zabaw i czy daleko z domków na plac zabaw ?Ile czasu zabiera dojście piechotą do plaży ? bardzo dziękuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
dunia34 Re: Łeba ośrodek Star ! 10.06.09, 22:58 ttominex napisała: > Czy na sniadanie jest stół szwedzki ? Czy bogaty wybór ? a obiady > mniej wiecej takie że dziecko tez chętnie zje ? Jak plac zabaw i czy > daleko z domków na plac zabaw ?Ile czasu zabiera dojście piechotą do > plaży ? bardzo dziękuje za odpowiedzi W czerwcu są trzy posiłki dziennie i są serwowane do stolika. Na śniadanie jest półmisek z wędliną, żółtym serem, pomidor, ogórek do tego np. biały ser lub parówki lub jajko na twardo ,codziennie zupa mleczna. Na obiad zupa (był rosół, krupnik, kapuśniak, jarzynowa)drugie danie mięsko(był dewolaj, wołowina w sosie, mielony, karkówka piecz. w sosie)ziemniaki i surówka, na deser batonik, jabłko, banan, drożdżówka)na kolację coś na ciepło (naleśniki, makaron w polewie, fasolka po bretońsku, racuchy)do tego półmisek z wędliną. Czy dzieci chętnie jedzą? Napewno delikatniej gotuję w domu, sosy jak na mój gust zbyt zawiesiste, dużo smażonego i zbyt wszystko słodzone. Jestem z dwu- i czterolatkiem ,starszy wybrzydza, a mały wcina prawie wszystko i dobrze się czuje pomimo że jednego dnia był kapuśniak, kapusta zasmażana na drugie i fasolka po bretońsku na kolację. Plac zabaw jest na wprost domków, huśtawki pare metrów dalej. Tu wszystko jest blisko, to nie jest bardzo rozległy teren. jutro sprawdzę ile idziemy na plażę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dunia34 Re: Łeba ośrodek Star ! 18.06.09, 22:52 ttominex napisała: Ile czasu zabiera dojście piechotą do > plaży ? bardzo dziękuje za odpowiedzi Idziemy z dzieciakami ok. 15 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
aniakp Re: Łeba ośrodek Star ! 10.06.09, 12:32 Witam, pytałam juz na forum o pokoje w budynku C , bo taki tez mam zarezerwowany na lipiec. Prosze o szczegóły ( jesli o nie oczywiscie mozna prosić)dotyczące pokoju i co równie ważne wyżywienia. Pozdrawiam i życzę pieknej pogody. Odpowiedz Link Zgłoś
dunia34 Re: Łeba ośrodek Star ! 10.06.09, 23:06 aniakp napisała: > Witam, pytałam juz na forum o pokoje w budynku C , bo taki tez mam > zarezerwowany na lipiec. Prosze o szczegóły ( jesli o nie > oczywiscie mozna prosić)dotyczące pokoju i co równie ważne > wyżywienia. Pozdrawiam i życzę pieknej pogody. Pokoje są duże, czyste można powiedzieć że w standarcie trzech gwiazdek, ładna łazienka z prysznicem.Tak wygląda jak na zdjęciach na ich stronie. Duży balkon od południa. Internet bezprzewodowy dzięki czemu mogę do was pisać:)Jak macie jeszcze pytania to piszcie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aniakp Re: Łeba ośrodek Star ! 18.06.09, 12:30 Witam po długiej przerwie, mam jeszce pytanie dotyczace posiłków, czy sa smaczne,urozmaicone, itp? Odpowiedz Link Zgłoś
dunia34 Re: Łeba ośrodek Star ! 18.06.09, 23:03 aniakp napisała: > Witam po długiej przerwie, mam jeszce pytanie dotyczace posiłków, > czy sa smaczne,urozmaicone, itp? Podawałam wcześniej przykłady. Zupa jest codziennie inna, przez prawie dwa tygodnie tylko rosół się powtórzył. Raczej smaczne czasem jak dla mnie zbyt słone. Drugie danie pieczone mięso, mielone, kurczak, schabowy zawsze jakaś surówka, niestety kompoty zrobione z rozpuszczonej galaretki owocowej. Odpowiedz Link Zgłoś
dunia34 Re: Łeba ośrodek Star ! 19.06.09, 13:29 Jeden z domków nr 5 jest trochę większy od pozostałych i ma z tyłu taras. Odpowiedz Link Zgłoś