Dodaj do ulubionych

czerwcowe staranka

08.06.10, 22:14
Witajcie kochane staraczki, u mnie już po czerwcowych staraniach,
teraz tylko czekam na efekty, w tym miesiącu bez żadnych
wspomagaczy. Mam przeczucie że jesteście trochę zrezygnowane (żadna
nie założyła wątku na czerwiec). U mnie nastroje też
kapryśne...dobrze że już lato za pasem. Wpisujcie się dziewczyny

Obserwuj wątek
    • olga-1982 Re: czerwcowe staranka 08.06.10, 23:03
      tadammmmsmile nadchodzęsmile pierwszy dzień @ dzisiaj. niech się dzieje, co chcesmile
      • adamczykowa Re: czerwcowe staranka 08.06.10, 23:14
        Witam.
        U mnie już też po staraniach. Dziś 24dc po wspomaganiu clo i duphaston. Robiłam testu owu, uprawialiśmy seks i teraz czekam na efekty. Myślę o tym, żeby jutro rano zrobić test, po powinnam odstawić dupaston i czekać na okres. Jak test będzie pozytywny to nie odstawiam. Choć sama mam mieszane odczucia, pewnie będzie za wcześnie... Moj partner uparcie wierzy, ze w tym cyklu na pewno się uda. Ja jestem bardziej sceptyczna. Bardzo bym chciala aby sie udało, ale nie chcę się nastawiać, bo potem będę bardzo rozpaczała jak dostanę okres...
        Życzę Wam sukcesów w zapładanianiu w najpięknieszym miesiącu w roku smile smile
        • olga-1982 Re: czerwcowe staranka 09.06.10, 07:23
          ja mam już jasność, ale czekam razem z wamismile może Ciocią Forumową zostanęsmile?
          Adamczykowa, koniecznie zrób test dzień przed odstawieniem. Ja robiłam późno, bo
          cykl długi. doczytałam się jeszcze jednego, że duphaston powinno się brać 3 dni
          po owu, a że cierpliwie czekałam na owu i miałam ją późno (po 25d.c.), to
          duphaston zaczęłam brać po owu. Jaką masz dawkę clo? Mnie gin po 1x1, jeśli nie
          poskutkuje zalecił brać 2x1 tab. Bez monitoringu, radosna twórczość
          ginekologiczna, więc w następnym cyklu łyknę 2x1 a potem dam odpocząć jajnikom.
          • vanilia_cz Re: czerwcowe staranka 09.06.10, 09:19
            olga no ja zaczełam brac duphaston jakis dzien po owu.
            adamczykowa ja zrobilam test po 10 dniach od owu i brania duphastonu, ale test
            mialam negatywny, zalamalam sie, ale wierzylam ze musi sie udac i dalej brałam
            dupka, po 14 dniach od owu test wyszedl pozytywny czego i tobie, BA! WAM! zyczesmile
            • adamczykowa Re: czerwcowe staranka 09.06.10, 10:53
              Ja brałam clo 1*1tabl od 4-9dc (drugi cykl). Potem dupaston od 16dc. Robiłam testy owulacyjne. Mój gin zalecił monitoring dopiero w 3cyklu jak się wcześniej nie uda zajść w ciążę.
              Testu nie zrobiłam dziś, stwierdziłam, ze odczekam do jutra... smile
              • scarlet79 Re: czerwcowe staranka 09.06.10, 13:57
                Ja dziś wzięłam ostatnią tabletkę clo,brałam od 5-9dnia cyklu.No i
                teraz jeszcze chwilę odczekam i zabieram się za testy owulacyjne.To
                już trzeci cykl z clo,tym razem będzie monitoring.Tylko nie wiem czy
                14 dzień cyklu nie będzie za późno,ale inaczej umówić się nie dałosad.
              • betty842 ja również czekam 26.06.10, 20:51
                Mamy już 3-letniego synka i w czerwcu zaczęliśmy się starać o
                kolejną dzidzię.
                Dzisiaj mam 22 dzień cyklu.Nie wiem,ale mam przeczucie,że już się
                udało.Od 17 dc kłuje mnie w jajniku i lekko boli podbrzusze.No i
                ogólnie ciągle czuję się zmęczona i wszystko mnie drażni.
                Mąż się ze mnie śmieje,że liczę,że udało się "za pierwszym
                strzałem". A niech się śmieje! Ja mam przeczucie,że się
                udało.Zobaczymy za kilka dni jak zrobię teścik.
                A jak się nie udało to trudno! Będziemy dalej próbowaćsmile.
                • betty842 chyba się udało 02.07.10, 15:28
                  Dwa dni przed @ zrobiłam sobie test-wyszedł pozytywnysmile. Dziś
                  powinnam dostać @ i mam nadzieje że już nie przyjdzie.Na razie
                  radość trzymam na wodzy.Mam nadzieję,że wszystko będzie
                  ok.Pozdrawiam i życzę powodzenia w staraniach!
                  • nowi-jka Re: chyba się udało 05.07.10, 07:41
                    betty gratulacje
                    chiyo28 tak mi przykro ze znów nic, w koncu sie uda - trzeba wierzyc
                    ale wiem co czujesz
    • ona2010.net Re: czerwcowe staranka 09.06.10, 14:32
      Witam ja z mezem biore sie do pracy kolo 15 czerwca jak mi sie skonczy @ ktora
      ma byc za 2 dni smile do tego zaczne brac wiesiolek bedzie to nasz 3 cykl starań
      • mwiktorianka Re: czerwcowe staranka 09.06.10, 19:06
        Witam dziewczyny!Ja też na dniach zaczynam staranka.@ miałam 1.06,teraz robie
        testy owu i czekam.Czy czekałyscie na pozytywny test owu czy tez starałyscie sie
        w potencjalne dni płodne?Troche boje sie zawodnosci testów i tego,ze przegapie
        owu.Ja dzis robiłam test po raz pierwszy,na razie negatyw,ale w tym cyklu owu
        powinna byc szybciej(ok.11-12dc)po w poprzednim była troche poxniej(ok.14dc),a
        ja mam na zmiane raz wczesniej raz później.To mój 15cs,ale pierwszy z
        castagnusem.Staram sie nie nastawiac i nie myslec o tym,ale tak zupelnie to sie
        nie da.Pozdrawiam Was wszystkie i zycze owocnych starań.
        • chiyo28 Re: czerwcowe staranka 10.06.10, 09:16

czesc mwiktorianka, ja tez nadal ten castagnus biore smile
          ten cykl znowu mam stymulowany Femarą (3-7dc). Jutro ide na
          podglądanie. Po stymulacji mam straszne wahania nastrojów - myśli
          euforyczno- depresyjne. Najchetniej odciełabym sie od wszystkiego,
          ale chyba nie dam rady. uzależniłam sie od faz cyklu, stymulacji,
          mojej kliniki... jednak jesli teraz sie nie uda, to chyba naprawde
          bedzie czas, zeby powiedziec sobie dość i to zrobić.
          • adamczykowa Re: czerwcowe staranka 11.06.10, 10:47
            Dzis 27 dc. Wczoraj nie wzięłam już duphastonu. Postanowiliśmy zdać się na naturę. Test zrobię za kilka dni jak @ nie przyjdzie. Jak ja głęboko wierzę i mam nadzieję, że się uda. Trzymajcie kciuki smile
            • olga-1982 Re: czerwcowe staranka 11.06.10, 20:44
              trzymam kciuki! naprawdę mocno!
        • scarlet79 Re: czerwcowe staranka 12.06.10, 15:21
          Ja ostatatnio ciągle sugerowałam się testami owu,ale i inne objawy
          wskazywały na owulację,więc staraliśmy się właśnie w tych
          dniach.Niestety bez powodzenia.Dziś 12dc,zobaczymy co pokaże kolejny
          test.Powoli zaczynam odpuszczać i skupiać się na czymś innym niż
          zaciążeniu.Tyle,że wiadomo lata lecą i człowiek nie chciałby
          odkładac niczego na później.Ale skoro nie zachodze,to cóż
          począć,trzeba żyć dalej.
          • mwiktorianka Re: czerwcowe staranka 13.06.10, 10:41
            Dziewczyny oby nam sie wreszcie wszystkim udało i to jak najszybciej.Proszę
            powiedzcie mi jak to jest u was z testami owu.Ten cykl jest moim pierwszym z
            testami wiec nie mam jeszcze doswiadczenia. Testy zaczełam robic w 9dc zgodnie z
            zaleceniem producenta,9 i 10dc był negatyw(pokazała sie tylko kreska
            kontrolna,testowej nie było wcale.11dc test wyszedł pozytywny,kochalismy sie
            tego samego dnia,ale od ok. 8h od zrobienia testu(ok.północy)rano miałam juz
            pierwsza wyższa tempke(skok był bardzo wyrazny i utrzymuje sie),tego dnia
            zrobilam po południu test owu-wyszedł negatyw(druga kreska blada).Jestem
            zaskoczona bo wydawało mi sie (obserwacja sluzu),że skok mam ok.ok.2,3 dni po
            owu,a tu sie okazuje,że praktycznie idzie to w parze.Zastanawiam sie czy wogóle
            zdążylismy na czas,czy plemniki zdazyły dotrzec bo wychodzi na to,że trafilismy
            prawie w sama owulacje,a chyba lepiej byłoby troche przed.Wogóle odkąd prowadze
            obserwacje nigdy nie miałam tak szybko owu,skok byl najwczesniej 14dc,a tu juz
            12.Czytałam,ze owu pojawi sie najprawdopodobniej ok 24-48h od pozytywnego
            testu.Wychodzi na to,ze u mnie test był pozytywny na bardzo krótki czas przed
            owu(na pewno nie na 48h),a moze sie myle.Napiszcie jak to u was wygląda.To mój
            pierwszy cykl z castagnusem jak juz pisałam i wiele sobie po nim
            obiecywalam.Zobaczymy co sie okaze.chiyo trzymam za Ciebie kciuki,a wszystkim
            nam zycze owocnych staran.
    • bajsarka Re: czerwcowe staranka 13.06.10, 12:18
      W tym miesiacu uplywa rok od naszych staran. Podjelam decyzje o zmianie lekarza
      i rozpoczeci porzadnej diagnostyki. Do tej pory mialam okreslone hormony
      tarczycy oraz prolaktyne oraz monitorowana owulacje. Czasem tez jej nie mialam.
      Wiec jak w czerwcu ze staran znowu nic nie bedzie, to zaczynam diagnostyke.

Do tej pory bralam bromergon, ale nowy lekarz kazal go przestac brac, zeby od
      nowa zrobic poziom prolaktyny. Wiec czerwiec przekreslam, bo wysoka prl
      uniemozliwa zajscie.
      • adamczykowa Re: czerwcowe staranka 13.06.10, 19:47
        Bajsarka- nie trać nadzieji. Być może właśnie w miesiący, który skazujesz na stracenie, sie uda. Ja tak własnie miałam przy pierwszej ciąży, którą nota bene stracilam. Byłam w trakcie zmiany lekarza, nie brałam leków i wtedy zaskoczyło.
        Obecnie u mnie nadzieja rośnie, 29dc, 4 dni po odstawieniu dupastonu, na okres się nie zanosi, piersi bolesne, tkliwe. Jutro rano zrobię test... smile
        • bajsarka Re: czerwcowe staranka 13.06.10, 22:07
          Trzymam kciuki smile
    • ona2010.net Re: czerwcowe staranka 14.06.10, 12:27
      witam niestety tez bede musiala sie znow starac w czerwcu bedzie to 3 cykl.sad
      narazie okres spoznia mi sie 4 dni test ciazowy wykonany dzis dal wynik negatywny.
      • adamczykowa Re: czerwcowe staranka 14.06.10, 15:00
        Witam.
        U mnie wielkie szczęście. Test zrobiony dziś, w dniu spodziewanej
        miesiączki, wyszedł pozytywny. Druga kreska nieco bledsza, ale
        jest wink smile
        Teraz oczekiwanie na pierwszą wizytę za ok 2 tygodnie smile
        • agata1979-fr Re: czerwcowe staranka 14.06.10, 15:48
          Adamczykowa - śledzę Wasze czerwcowe starania smile Bardzo mnie ucieszyła Twoja blada kreseczka - życzę dużo zdrowia i powodzenia wink
        • makita2009 Re: czerwcowe staranka 14.06.10, 16:38
          adamczykowa Ogromnie GRATULUJE smile

• czarnytusia281 Re: czerwcowe staranka 15.06.10, 08:51
          Adamczykowa nawet nie wiesz jak się cieszę twoim szczęściem !!!
          Czekałam z niecierpliwością kiedy napiszesz że zrobiłaś test, w
          głębi ducha wierzyłam że ci się uda, nawet ja mam więcej wiary w to
          że i mnie się kiedyś przecież musi udac
          Pozdrawiam cieplutko
          • chiyo28 Re: czerwcowe staranka 15.06.10, 09:16

adamczykowa gratulacje i spokojnej ciaży smile i poślij wiruski wink
    • makita2009 Re: czerwcowe staranka 14.06.10, 16:43
      Jestem tu nowa, choć staraniam się od 2 lat ;/
      Też chciałabym się zapisać na czerwcowe staranka
      Nastruj - zwątpienia w sukces, ale postanowiłam pozażywać trochę witaminowych
      wspomagaczy (oeparol, wit a+e, magnez)
    • lady_iris Re: czerwcowe staranka 14.06.10, 20:13
      Witam, dołączę do wątku. U mnie po staraniach, dziś 11 dpo, korci mnie żeby
      jutro zrobić test, ale to pewnie za wcześnie, więc muszę zagryźć zęby i poczekać.
      Ten cykl bez wspomagaczy, jedynie duphaston po skoku temperatury. Tydzień po owu
      miałam jednodniowe plamienie, które daje mi jakąś nadzieję, choć piersi bolą
      mnie znacznie mniej niż zaraz po owulacji, w zasadzie są tylko tkliwe przy
      dotyku. I delikatnie brudzę na beżowo od 2 dni - nie wiem, na okres, czy na ciążę...

Gratulacje dla Adamczykowej i mam pytanie: miałaś jakieś objawy przed zrobieniem
      testu?
      • ona2010.net Re: czerwcowe staranka 15.06.10, 08:40
        ja zaczne starania 20-stego jak @ sie skonczy
      • adamczykowa Re: czerwcowe staranka 15.06.10, 09:52
        Dziękuje za graulacje, ale narazie trochę się obawiam je przyjmować.
        Boję się aby ciąża nie skończyla sie tak jak ostatnio. Stąd
        niecierpliwie czekam na wizyte i pierwsze usg...
        Przed zrobieniem testu jedyne objawy to bolesnosc i tkliwosc piersi,
        no i brak okresu.
        Lady_iris ja bym poczekała z testem, też mnie kusiło, zeby zrobic
        wczesniej, a i tak w dniu spodziewanej miesiączki wyszła bledsza
        druga kreska. Test robiłam 15dni po owulacji.
        Powodzenia smile smile
        • anusia_magda Re: czerwcowe staranka 15.06.10, 12:38
          adamczykowa, to ja jeszcze wstrzymam się z gratulacjami, ale trzymam
          kciuki i bardzo się cieszę..
          Ja od początku ciąży byłam na duphastonie..także polecam smile)zawsze
          to jakaś ochrona dla dzieciątka ..
          • lady_iris Re: czerwcowe staranka 15.06.10, 15:42
            anusia_magda, uwagi na bliskość dnia testowania zaczynam schizować i stąd moje
            pytanie: jakie były u Ciebie ostatnie dni przed testowaniem? U mnie dziś 12dpo i
            o ile przed paroma dniami byłam pełna nadziei, a tyle teraz wszystko "siadło":
            brzuch mnie kłuje i boli jak na okres, plamię na beżowo mimo brania luteiny, a
            piersi już prawie wcale nie dokuczają, więc chyba nie ma co się łudzić... sad
            • anusia_magda Re: czerwcowe staranka 15.06.10, 17:13
              ja cały czas myślałam że będą nici z tego cyklu, cały czas kłuły
              mnie jajniki, parę razy czułam się przedokresowo.. a niech
              potwierdzeniem będzie to , że byłam na nartach i piłam sobie drinka
              myśląc że i tak się nie udało z tym że zrobiłam od niechcenia test w
              14 lutego smile a tu druga słaba kreseczka w każdym razie to był jakoś
              10 dzień po owulacji..
    • lady_iris Re: tłusta różowa... 17.06.10, 11:24
      Jak u Was? U mnie dziś na teście piękna, tłusta, różowa... kreska kontrolna... I
      właśnie @ przyszła, ale z nią nowa nadzieja. Powodzenia!
      • glasscraft Re: tłusta różowa... 17.06.10, 15:46
        U mnie dzien 15 - wiec bedzie albo tak albo siak... w nastepny
        czwartek odbieram zastrzyki i tabletki do IVF - jak @ przyjdzie to
        zaczynamy sie faszerowac, jak nie - to by bylo okropnie fajnie smile
        • czarnytusia281 Re: tłusta różowa... 17.06.10, 17:10
          U mnie własnie jak w zegarku przyszła @, no cóż znowu nadzieja
          prysła jak bańka mydlana...

• makita2009 Re: tłusta różowa... 18.06.10, 11:47
        lady iris - przykro mi z powodu tylko jednej krechy
        Trzeba miec nadzieje, że może następny cykl bewdzie tym szczęśliwym smile
        czarnytusia281 - ściskam, wiem jak bardzo bola te pierwsze dni @ i to
        psychicznie nie fozycznie, ale potem nadzieja znów wraca smile

A ja dopiero zaczynam ten cykl i monitoring...znów od nowa to samo
        • mwiktorianka Re: czekam... 19.06.10, 14:05
          Witam dziewczyny!Adamczykowa trzymam za Ciebie mooooocno kciuki i zycze
          spokojnych,radosnych 9m-cy.Ja czekam i cały czas myślę czy sie udało.Owu była
          11.06(testy owulacyjne+mierzenie temp.)Jeśli @ nie przyjdzie to będe testowac
          25.06,mogłabym dzień wczesniej bo 24.06 to dzień spodziewanej @ i 13 dzień
          fl,ale poczekam do 25.06,nie chce sie rozczarować.To nasz 15cs,mam już 38 lat i
          coraz mniej czasu....
          • mwiktorianka Re: czekam... 23.06.10, 09:52
            Dziewczyny ja juz straciłam nadzieje.@ powinna byc jutro,ale dzis tempka zaczeła
            spadac jak zawsze przed @.Cał czas mialam ponad 37,a dzis 36,93.Także nie mam
            juz nadzei.W sobote wyjezdżamy na wakacje i chyba termometr zostanie w domu bo
            mam juz dosc tego mierzenia i ciaglego myslenia.Pozdrawiam Was wszystkie i zycze
            dwóch kreseczek.
            • scarlet79 Re: czekam... 23.06.10, 12:29
              Ja też czekam,dziś 23dc,piersi jak zwykle obolałe,choć takie mam i
              na okres i jak w pierwszą ciążę zaszłam.Nastawienie mam
              pesymistyczne,choć zawsze mała nadzieja jest.Jak czytam ile
              dziewczyn bezskutecznie się stara to z jednej strony mnie to
              pokrzepia,bo nie jestem sama,z drugiej przerażasad.Też mam już dość
              łykania tych wszystkich medykamentów,robienia testów,obliczeń.Jak
              się wkurzę też to wszystko rzucę,tylko ten cholerny czas ucieka,a
              lata lecą,buuusad.
              • mwiktorianka Re: czekam... 24.06.10, 11:53
                scarlet widze,że jestesmy w tym samym dc(@ 01.06)Ja juz niestety w tym cyklu
                testowac nie bedesad,tempka wczoraj lekko opadl,a dzis podskoczyla znów do
                37,0,ale plamienie jest coraz wieksze i coraz bardziej boli mnie brzuch,wiec
                pewnie jeszcze dzis dostane wstretna @.tez mam juz dosc tych staran,mierzenia
                temp.czekania,myslenia-oszalec mozna.Tak jak pisalam termometr zostaje w
                domu.Mam tego dosc.Zdaje sobie sprawe,że majac 38 lat mam coraz mniej czasu i
                szanse maleja,chyba juz nie wierze,że sie uda.A jak u Ciebie?Pozdrawiam.
                • glasscraft Re: czekam... 24.06.10, 12:07
                  Odebralam dzisiaj tabletki i zastrzyki do pierwszego etapu IVF.
                  Ciagle mam nadzieje, ze sie jednak uda w tym miesiacu i nie bede
                  musiala sie ta chemia faszerowac... sad
                  • mwiktorianka Re: czekam... 24.06.10, 13:48
                    Trzymam za Ciebie kciuki.
                    • glasscraft Re: czekam... 24.06.10, 14:01
                      Dziekuje bardzo i wzajemnie - powodzenia!!!!!!!!!!!!!!!!
                      • scarlet79 Re: czekam... 25.06.10, 10:57
                        Ech,no ja odliczam dni do miesiączki.Nie dość,że czuję się
                        okresowo,to do tego jeszcze te złe wyniki męża.Szczerze to moja mała
                        nadzieja stała się jeszcze mniejsza i trudno myśleć pozytywnie.Ja
                        też trzymam kciuki za Ciebie mwiktorianko,jeśli nie w tym cyklu,to w
                        następnym,za inne dziewczyny też.
                        • mwiktorianka Re: czekam... 25.06.10, 13:46
                          Hej,dzis tempka spadla do 36,58 i @ sie rozkreca,także ten cykl juz odpadł.Jutro
                          wyjezdzamy na wakacje i zawieszam wszelkie obserwacje,co ma byc to i tak
                          bedzie.Dziewczyny trzymam za Was wszystkie kciuki baaaaardzo mocno i zycze
                          powodzenia w starankach.Bardzo bym chciala jak zajrze tu po powrocie zobaczyc
                          same radosne nowiny.Trzymajcie sie!!!
                          • scarlet79 przyszła:( 29.06.10, 12:16
                            Przyszła wczoraj,punktualnie jak co miesiąc,wiadomo @.W sumie
                            spodziewałam się,więc nie powinnam być rozczarowana.Ale wiadomo żal
                            jest,może w przyszłym miesiącu...A może w ogóle zakończyć już te
                            starania coraz gorzej wpływa to na moją psychikę.
                          • nowi-jka Re: czekam... 29.06.10, 13:41
                            a ty wróc z tych wakacji w dwupaku
                            • adamczykowa Udało się 30.06.10, 10:12
                              Ciąża potwierdzona na usg. Wszystko z nią ok, nawet widać było bijące serduszko. Niestety mam torbiel na jajowodzie, która jesli by pękła może zagrazać ciązy. Ale jestem dobrej myśli.
                              Powodzenia Staraczki smile
                              • nowi-jka Re: Udało się 30.06.10, 10:24
                                Oj gratulacje i kciucze zeby było oki
                                Ciesze sie razem z Tobą.
                                • kasiu.l.inka Re: Udało się 05.07.10, 12:17
                                  Gratuluje big_grinbig_grinbig_grin i spokojnych 8 m-cy zycze smile
                                  • kasiu.l.inka Re: Udało się 05.07.10, 12:18
                                    kasiu.l.inka napisała:

> Gratuluje big_grinbig_grinbig_grin i spokojnych 7 m-cy zycze smile

W koncu 2 m-ce juz niemal za Toba kiss
                                    • adamczykowa Re: Udało się 05.07.10, 13:55
                                      Dziekuje smile Dzis zaczęłam 8tc wink
                                      • mamamija_em Re: Udało się 06.07.10, 11:07
                                        gratuluję zaciążonym smile fajnie wam smile też tak chcę!

dużo odpoczywajcie, wysypiajcie się i zajmujcie się sobą oraz nic-nie-robieniem na zapas wink
                  • glasscraft Re: czekam... 30.06.10, 12:41
                    sad
                    Pierwsza tabletka dzisiaj rano, justro zaczynam zastrzyki
                    • chiyo28 Re: czekam... 30.06.10, 13:34

u mnie niestety porażka sad
                      20 cs w plecy sad
                      szlaq mnie trafia 2 lata starań i nic. przez wakacje odpoczynek, a w
                      jesieni zmieniamy klinike.
              • zabkaa24 Re: czekam... 06.07.10, 23:31
                Dziewczyny, przywitam się najpierwsmile Poczytuję Was od jakiegoś czasusmile
                U nas starania dopiero w następnym cyklu zaczynamy ale siedzę w tych tematach
                już jakiś czas i tyle czytam o tym, że dziewczyny zachodzą w ciążę jak przestają
                mierzyć temperaturę, celować w owulację itd, po prostu wrzucają na luz. Myślę,
                że coś w tym jest, jednak psychika dużo daje - czasem pomaga a czasem blokuje i
                może faktycznie tak jest, że im bardziej się chce, tym gorzej. Może spróbujcie?
                Ja obserwuję 3 objawy od 5 cykli ale tak sobie myślę, że za ten miesiąc
                przestanę i pójdę na żywioł. Tym bardziej, że przede mną chyba długa droga, bo
                mam wadę macicy. A to, co chciałam zaobserwować, już w dużej części
                zaobserwowałam i poznałam trochę swoje ciało...
                Trzymam kciuki za Wassmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka