Dodaj do ulubionych

testowanie owulacji

30.11.11, 17:12
coś się u mnie miesza.to jest mój drugi cykl po poronieniu....
dziś 21 dzien cyklu, temperatura cały czas w stylu 36,6-36,5-kiedys to dla mnie były temp wysokie.
wczoraj test owu ujemny, ale za to w mikroskopie owulacyjnym widziałam wyraźne paprotki,ale tylko jeden raz , potem ich nie było, dziś paprotki też raz już w mikroskopie widziałam,ale było ich mniej.
szyjka wczoraj wysoko,ale prawie bez sluzu, a dziś szyjka nieco nizej, ze sluzem takim kleistym ale brunatnym- taką brunatną wydzielinę miałam już 2x w tym cyklu -raz po uzyciu zelu provag, a raz po stosunku, ta wydzielina pochodzi ewidentnie z szyjki.
troche mnie to wszystko dziwi i martwi-macie jakies przemyslenia?
dzięki i pozdrawiam,Asia
Obserwuj wątek
    • helloania Re: testowanie owulacji 30.11.11, 23:13
      Cześć ja nie mam pojecia jestem w zasadzie zielona w tym temacie, ale tak logicznie myśląc to po poronieniu pewnie mogą być jakieś niezwyczajne cykle pewnie 3-4 bo organizm musi powrócic do stanu sprzed ciąży, a to nie automat. Może dziewczyny które tez przeszły poronienia mają jakieś doswiadczenia. Nie martw się organizm powoli wróci do normy, w końcu poronienie to był szok dla organizmu. Trzymaj się pozdrawiam
    • asiaimaja Re: testowanie owulacji 01.12.11, 14:08
      no to już nie wiem o co chodzi, dostałam miesiączki w nocy po 21 dniach, nigdy tak nie miała, widocznie to nadal zaburzenia po poronieniu... za kilka dni mam wizytę u gina.

A ten mikroskop owulacyjny chyba nic nie wart.
      • migotka.s Re: testowanie owulacji 01.12.11, 14:12
        Asia, olej ten mikroskop - mojej koleżance pokazuje owulacje cały cykl !!!!!!!

co do cyklu - idz z tym do lekarza, moze da CI dupka na wydłużenie drugiej fazy albo cos
        u mnie tak nie było - od razu był cykl jak trzeba, wiec ciezko mi powiedziec
        moze jeszcze Ci prolaktyna skacze?
        • asiaimaja Re: testowanie owulacji 01.12.11, 14:34
          chyba mi faktycznie prolaktyna skacze, bo wykres temp był trochę "zębaty". miałam robić teraz badania prolaktyny i progesteron i w ogóle przeciwciała musze powtórzyć, a do gina idę za kilka dni, wiec wypytam.

Migotka, pytam bez złośliwosci, bo lubię Twoje posty, skąd Ty masz tyle czasu na to pisanie?????
          ja teraz w trakcie pracy podczytuję i trochę pisze...
          Asia
          • migotka.s Re: testowanie owulacji 01.12.11, 14:43
            po poronieniu przysługuje zwolnienie lekarskie
            wracam do pracy w poniedziałek juz nie bede miała tyle czasu

a teraz jestem w domu, nadrabiam troche swoje "fuszki" dodatkowe no i w ciagu dnia jestem rpzy kopie i odświeżam sobie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka