Dodaj do ulubionych

Po @ kto sie zaczyna teraz starac - razem razniej!

• gaja26 Re: Po @ kto sie zaczyna teraz starac - razem raz 14.08.04, 15:46
      Witam!
      Mnie @ się kończy jutro! (jupi!). To będzie mój 2 cykl. Na ten miesiąc mam
      testy owu a po wiesiołka to zaraz do apteki pobiegnę. smile Właściwie to jestem
      skłonna spróbować wszystkiego co może pomóc w zaciążeniu, ale bez przesady, nie
      dajmy się zwariować! (Dwie kreski już mi się po nocach śnią). Zatem trzeba żyć
      sobie szczęśliwie i cierpliwie czekać smile
      Całuski
      Kasia
      • izu7 Re: Po @ kto sie zaczyna teraz starac - razem raz 15.08.04, 21:23
        Dziewczynki! Aż mi wstyd pisać, że znowu będę sie starała, własnie skończyła mi
        sie wredna @. Myslę o dzidzi jeszcze bardziej intensywnie niż zwykle, nie
        potrafię wyluzowac i nie myśleć, a tak liczyłam na ten trzeci miesiąc starań sad
        Zaczynam wyszukiwac u sebie coraz to nowych chorób lub przyczyn "nie zajścia",
        a wokół... same wiecie... mnóstwo "ciężarówek" albo wieści o zaciążeniu przez
        młode mężatki z miesięcznym stażem!!!To takie niesprawiedliwe...
        Pozdrawiam gorąco...Trzymajcie się ...
        • mamka22 Re: Do Izu 16.08.04, 08:55
          Hej, Izu,
          Widze, że nasze grono starających się trzeci miesiąć nadal pozostaje
          niezmienione. No i zaczynamy 4 miesiąc.
          Ja około owu bede na urlopie, więc liczę na wyluzowanie.
          Ale najśmieszniejsze jest to, że w tym m-cu idealnie trafiłam w owu i miałam na
          usg potwierdzoen owu .... no i kicha!!!!
          I co ja mam o tym mysleć,
          Trzymajmy się razem - razem raźniej.!!!

mamka
          • lara_croft2 no i byłam u tego gina 18.08.04, 16:56
            Witam Was Serdecznie Moje Kochane.
            Wczoraj byłam na przeglądzie mojego podwozia u nowego gina (przystojniak, że
            ho, ho smile Tak że mam SuperGina smile.
            Obejrzał mnie w tzw. "wszeż i wzdłuż" zrobił USG, pogadaliśmy itd. siedziałam u
            niego dobre pół godziny, baby w poczekalni dostały wścieklizny.
            Sprawa wyglada tak: staram się teraz 4 cykl - to według niego krótko,
            zastanawiać się nad leczeniem idzie i to minimum po pół roku bezowocnych
            starań. Przeważnie po ROKU !
            Moje wnętrzności wzorowe, wszystko na miejscu, w ogóle to ostatnio miałam
            nadżerke -wczoraj nie ?
            Powiedział mi, że jak nie będzie dwóch kresek do grudnia, to robimy tak: po
            pierwsze-badanie nasienia, po drugie weźmie mnie na pare dni do szpitala w
            którym pracuje (Klinika Położniczo ginekologiczna...) i tam zrobią mi na NFZ smile
            wszystkie badania hromonalne, sprawdzą drożność jajowodów itd. Powiedział że
            najczęsciej jeśli hormony są ok i sperma, to własnie te zatkane jajowody sa
            przyczyną bezpłodności i nie ma co faszerować się jakimmiś tabletkami
            wspomagającymi rozród skoro i tak nic to nie da, bo jajowody mogą być zatkane...
            Czyli lece na los i naturę do grudnia, a potem full service smile
            Oczywiście wole w grudniu turlać się już z brzuszkiem maluszkiem pod sercem smile
            Co tam jeszcze? aaa, i jak tylko pokażą się dwie krechy to mam zaraz się u
            niego zameldować, a nie czekać do 7 tygodnia - (bo tak chciałam żeby zobaczyć
            od razu pikające serduszko)
            To na tyle z mojego sprawozdania, jakoś mi poprawił humorek ten doktorek.
            Wyluzowałam i to dużo w tym m-cu, nawet rzadziej wchodze na te forum, ale
            kochaniutkie o was pamiętam. Zobacze tylko jak długo będzie się ten mój
            optymizm utrzymywał.
            A i dziś gwałce starego smile na całego, hi hi. Zobacze za dwa tygodnie co z tego
            wyszło.
            to na razie trzycie się cieplutko
            pozdrawiam

• izu7 Re: no i byłam u tego gina 18.08.04, 22:14
              Witajcie! Może rzeczywiście my przesadzamy , zeby 3 m-ce i biec do lekarza,
              może trzeba mieć trochę więcej cierpliwości, skoro lekarz Lary stwierdził, ze 4
              m-ce to za krótko... Ja ostatnio u gina byłam w czerwcu, po badaniach
              hormonalnych, z wynikami. Mój gin z kolei powiedział, ze daje mi wakacje na
              to , aby zaciążyć, a jak nic sie nie pojawi, to mam przyjśc we wrzesniu i on mi
              da coś na "wspomożenie". Zastanawiam sie jednak, czy nie poczekać jeszcze do 5
              cyklu i w pażdzierniku nie iść, po co od razu mam się faszerować tabletami? To
              bardzo dobry pomysł, zeby przebadać się wszerz i wzdłuż w szpitalu. Chyba też
              zaproponuje to mojemu gin. Póki co, walczę 4 cykl, dziś zaczęły sie dni
              płodne , śluz piękny , 2 przytulanka zaliczone, więc jest nowa nadzieja.
              Podzrawiam Was serdecznie, szczególnie Mamkę, w końcu trzymamy sie razem, no
              nie?
    • lidek0 Czy ja coś przegapiłam? 19.08.04, 08:39
      Jovanka - a Twoje dwie kreski? Nowe starania?
      • jovanka_lena Re: Czy ja coś przegapiłam? 20.08.04, 13:28
        Pani Lidekova

Przegapilas! dwie krechy moje sprzed miesiaca maja przyniesc szczescie
        wszystkim ciocia. Udalo sie pod koniec czerwca, i teraz to 11 tydzien. Ale w
        lipcu przeszlam strasza grype i co sie naplakalam ze strachu to moje....
        Trzymam kciuki i sle wisusy szczecia! W ogole mi sie inne fora nie podobaja
        wiec zostaje z Wami. Pa!!
        • lidek0 Re: Czy ja coś przegapiłam? 20.08.04, 17:48
          Ale gapa ze mnie. Trzymam kciuki za wszystkie starające się. Siedź z nami jak
          najdłużej, nie wypuścimy Cię.
          buźka
    • marta252 Re: Po @ kto sie zaczyna teraz starac - razem raz 19.08.04, 09:31
      niestety znowu muszę do was dołączyć sad(((
    • mamka22 Re: Po @ kto sie zaczyna teraz starac - razem raz 19.08.04, 09:46
      babeczki,
      Czyli znów przechodzimy na sierpień/wrzesień - nasz kolejny cykl starań.
      Trzymam kciuki za nas wszystkie.
      Piszcie o wynikach starań.

Pozdrowienia,
      Mamka
    • maja2 Re: Po @ kto sie zaczyna teraz starac - razem raz 20.08.04, 20:34
      mój trzeci cykl starań, dołączam się. pozdrawionka
    • magdulka26 Re: Po @ kto sie zaczyna teraz starac - razem raz 21.08.04, 12:34
      Hello smile)
      Nie było mnie parę dni i wpadłam zobaczyć czy ktoraś z was nie zaciążyła.Ja za
      tydzień spodziewam się @ i to będzie chyba 1-sza nad którą nie będę wylewać
      łez.Przechodzę teraz psychiczną i duchową "rekonwalescencję" bo wiem że i tak
      na razie nie zaciąże.Ale liczę na październik/listopad no ewentualnie grudzień
      ale to jest ostateczny termin smile)).Pozdrawiam was bardzo cieplutko i trzymam
      kciuki.

Chcę zajść tak jak słoneczko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka