Dodaj do ulubionych

Kwietniowe testowanie

21.03.12, 10:34
Nie ma jeszcze kwietniowego wątku? No to ja pierwsza się wpisuję:

kotkowa 7cs......17.04
Obserwuj wątek
    • dziubasekk Re: Kwietniowe testowanie 21.03.12, 15:57
      To i ja się zapiszę smile
      W okolicach 17 kwietnia wszystko się wyjaśni smile
    • beauty_agadir Re: Kwietniowe testowanie 21.03.12, 18:36
      Poczytuję regularnie, choć pierwszy raz piszę. Zdecydowaliśmy się na 2 dziecko i to będzie nasz pierwszy cykl starań. Może się wariacko uda? Testowanie pod koniec kwietnia!
    • kotkowa Wyniki hormonów z 3dc 22.03.12, 14:41
      odebrałam wyniki hormonów z 3 dc:
      FSH 6,66 mIU/ml
      LH 3,77 mIU/ml
      Estradiol 26,00 pg/ml
      Testosteron 49,00

No i stosunek LH do FSH tylko 0,56 - może to oznaczać niedomaganie przysadki mózgowej, problemy z pełną owulacją i właściwym poziomem progesteronu, co u mnie pewnie ma miejsce, bo fl mam często za krótką, plamienia przed @, niski progesteron, biorę Luteinę, ale niewiele się to poprawia
      Testosteron chyba zupełnie ok
      Estradiol nie wiem za bardzo, jest bliżej dolnej granicy norm lab., (21-251 w fazie folikularnej). Ktoś się zna lepiej na estradiolu?
      W 7 dpo zbadam progesteron i estradiol, no ciekawa jestem co gin na to... to się kwalifikuje na clo, czy co?
      • shi.raz lista 23.03.12, 08:56
        To i ja się dopiszęsmile

shi.raz 7cs ..........................05.04

kotkowa 7cs.........................17.04

dziubasekk ..........................17.04

beauty_agadir...................... ?.04
        • ardea_1 Re: lista 23.03.12, 09:57

ardea...................................11.04

beauty_agadir...................... ?.04
          • beauty_agadir Re: lista 23.03.12, 10:52
            Ja testuję 11.04.
      • ardea_1 Re: Wyniki hormonów z 3dc 23.03.12, 09:54
        Kotkowa, jak sama robiłam te badania to też wertowałam internet w poszukiwaniu info o E2; moje normy są trochę inne 12.5-166pg/ml, ale Twój wynik mieści się w zakresie z Twojego laboratorium, więc może nie ma co panikować.Więcej powie badanie razem z progesteronem. Te Twoje plamienia wskazują, że rzeczywiście może go być za mało.

Co do LH:FSH, no nisko te 0,56, ale ja się tak zastanawiam jak to jest, jeżeli przy wynikach FSH czytam, że poziom <3 wskazuje na niewydolność przysadki, u Ciebie jest >6...to co jest bardziej miarodajne, samo FSH czy zależność LH i FSH?
        Mnie ten stosunek wyszedł więcej niż te komfortowe 1, co wskazywałoby na pco, ale ważny jest obraz usg. Może Twoje wyniki trzeba porównać z tym co na usg.
        Poczekajmy na radę kto zna temat z własnego doświadczenia.
        • kotkowa Re: Wyniki hormonów z 3dc 23.03.12, 10:10
          Ponoć stosunek LH do FSH jest bardzo ważny, poniżej 0,6 może świadczyć o złej pracy przysadki, to by się zgadzało z tym, że E2 jest w dolnej granicy - u mnie chyba te wyniki nie są bardzo złe, są trochę za niskie. Na szczęście sama wartość FSH jest w porządku, nie świadczy o obniżonej rezerwie jajnikowej, niski poziom E2 jest ponoć podatny na stymulację, gdyby była potrzeba. Myślę, że u mnie do owulacji dochodzi, ale jest ona za słaba, jest jakiś problem z dojrzewaniem komórki - może np. nie być zdolna do zapłodnienia, z tego też wynika zła praca ciałka żółtego, krótka fl, plamienia, niski progesteron. Wiem, że to nie powinien być koniec świata, w razie czego są leki na stymulację, przy tych wynikach powinny dobrze zadziałać, no i cały czas nurtuje mnie prolaktyna po obciążeniu, ona też może mieć wpływ, gdyby się okazała za wysoka. Wkurzam się, że nigdzie nie można tego prywatnie zbadać.
    • magottka85 Re: Kwietniowe testowanie 23.03.12, 13:14
      Ja co prawda będę testować w okolicach czerwca, ale mam nadzieję, że na wątku majowym większości z Was już nie zobaczę!

A niech mi się tylko w czerwcu któraś pokaże! wink
      • kotkowa Re: Kwietniowe testowanie 23.03.12, 13:30
        smile no właśnie smile tak ma być!
        A ja się trochę ucieszyłam, znalazłam wreszcie lab., gdzie zrobią mi to badanie na prl z obciążeniem. Jasny gwint, obdzwoniłam cały Poznań, bo mi zależało, żeby przyjść do gina z kompletem wyników. W pon. idę i nie mogę się doczekać wyniku, bo bardzo, ale to bardzo obstawiam, że to ona jest winowajcą tych zakłóceń w cyklu. Byłaby to dobra wiadomość, bo poprzednio szybko mi reagowała na Bromergon i była ciąża jak ta lala smile
        • ardea_1 Re: Kwietniowe testowanie 23.03.12, 14:22
          Szkoda, że nie jestem z Poznania, czeka mnie to samo co Ciebie - szukanie laboratorium. Do szczęścia,czyli kompletu badań brakuje mi prl. Kotkowa, widzę, że Ty też wszystkie badania robisz na własną rękę. Mój poziom irytacji wzrasta przy płaceniu za nie, a co miesiąc z konta wysyłam zusowi składkę...Niedawno czytałam, że lekarz na nfz wcale tak chętnie nie dają skierowania na cały zakres badań, a i nie wiem czy wszystkie są refundowane..
          Dziś przeczytałam, że premier uważa, że dla państwa tańszym rozwiązaniem są rodziny bez dzieci...w kontekście naszych starań mimo polityki prorodzinnej na wysokim poziomie (haha) brzmi to jak kiepski żart...Tak jakoś w ten piątkowy piękny dzień zebrało mi się na żale uncertain Chyba zaczynam się już niepokoić, że kolejny cykl zakończy się rozczarowaniem, a dziś dopiero 13dc.

Kotkowa daj znać po wynikach progesteron+estradiol no i prl oczywiście.
          • shi.raz lista 23.03.12, 17:19
            beauty_agadir już poprawiłamsmile)

ardea...................................11.04
            beauty_agadir...................... 11.04
            • martusia67 Re: lista 23.03.12, 22:17
              ja testuje 12.04
              • asia_1_2 Re: lista 25.03.12, 14:22
                I ja się dopisuję, będę testować gdzieś ok. 19 kwietnia. 4 dni później mam urodziny, a jeszcze dzień później rocznicę ślubu, to byłby ładny prezent, jakby się udało smile
                • jessica1986 Re: lista 20.04.12, 13:44
                  asia_1_2
                  Czy wczoraj nie minął dzień Twojego testowania?
                  Jak tam kobitko się sprawy mają???
                  • jessica1986 Re: lista 23.04.12, 10:55
                    kolejny misiąc, kolejne rozczarowanie...sad
                    Miałam testować za dwa dni, miesiączka pojawiła się dzisiaj...
                    Przepisuję się na maj - choć będzie to miesiąc raczej badawczy więc nie wiążę z nim nadziei, mam już umówioną wizytę do gina, na 25 maja, będę robić wyniki - miałam czekać do lipca ale nie wytrzymam wolę zrobić komplet badań szybciej, trzymam kciuki za wszystkie i za siebie smile
                    pozdrowienia
                    • asia_1_2 Re: lista 23.04.12, 17:16
                      Jessica, rzeczywicie mój termin już minął, ale nie wpisałam jeszcze nic, bo dalej nie wiem.. Owulację miałam późno, więc i termin się przesunął, @ póki co nie ma, a temperatury wysokie: enpr.pl/2961. Dziś zrobiłam test, ale nic nie pokazał uncertain Czekam gdzieś do czwartku i testuję ponownie, jeśli @ nadal nie przyjdzie.
                      A Ty się kochana nie martw, maj to taki piękny miesiąc, może wtedy się uda? A to już niedługo smile Trzymam za Ciebie kciuki!
            • jessica1986 Re: lista 26.03.12, 09:45
              również się dopisuję - dziś pierwszy dzień cyklu sad
              Wpisuję również martusię67 i asię_1_2
              ...i również mam rocznicę ślubu (drugą rocznicę) 24 kwietnia, więc też mógłby być prezent po roczniczowy smilebig_grinbig_grinbig_grin
              Nie wiem dlaczego ale w tym cyklu jestem pozytywnie nakręcona!

shi.raz 7cs ............................05.04
              ardea....................................11.04
              beauty_agadir....................... 11.04
              martusia67.............................12.04
              kotkowa 7cs...........................17.04
              dziubasekk ............................17.04
              asia_1_2.................................19.04
              jessica1986 10cs.....................25.04
              • asia_1_2 Re: lista 26.03.12, 18:35
                Jessica, mam dokładnie tę samą rocznicę w tym samym dniu smile I też mam nadzieję, że właśnie teraz się uda wink Obyśmy się doczekały tego prezentu, czego również pozostałym dziewczynom życzę!
              • turmalinka Re: lista 26.03.12, 22:51
                turmalinka..............................25.04

a w tym cyklu dol, niby @ jeszcze nie ma, ale juz plamic zaczynam czyli w srode mnie krew zaleje (doslownie i w przenosni)
                • jessica1986 Re: lista 27.03.12, 08:39
                  WoooW! asia_1_2 bardzo się cieszę, że jesteśmy dwie rocznicowe!!Super! rówież cieszę się, że testuję w ten sam dzień z turmalinka , bałam się, że zostanę sama na szarym końcu sad
                  mam jakieś dziwne przeczucia, bo wczoraj rano niby zaczęła się @, jednak tylko rano troszkę plamienia i przez cały dzień nic... dzisiaj też niby brzuch boli ale konkretnego krwawienia nie ma... a powinno być już takie porządne, dzisiaj 32dc i tak się zastanawiam, czy nie iść po pracy po test, fakt, że mam nieregularne miesiączki ale zazwyczj cykle trwały 28,29,30 dni... nie wiem co o tym myśleć...
                  Chyba jeszcze ze dwa dni zaczekam, co myślicie?
          • kotkowa Re: Kwietniowe testowanie 26.03.12, 11:04
            No robię na własną rękę, bo na nfz i tak bym się nie doprosiła o skierowanie na wszystko, już to kiedyś zaliczyłam i szkoda czasu. Do gina też chodzę prywatnie, więc i badania nawet ze skierowaniem miałabym płatne - a wolę po prostu przyjść z kompletem wyników na wizytę i oszczędzić czas, wiem co kiedy zbadać, podobny profil hormonalny robiłam przed I ciążą.
            Dziś byłam zbadać tą prl z obciążeniem, bardzo czekam na wynik.
            Jak szukasz lab, to przede wszystkim sprawdź te przyszpitalne, zwłaszcza przy szpitalach położniczych.
            • jessica1986 Re: Kwietniowe testowanie 27.03.12, 08:46
              kotkowa jak mi się nie będzie udawało do lipca, to również chcę na własną rękę zrobić komplet badań i z tym iść do lekarza, bo naprawdę szkoda czasu i jak coś nie tak, to lepiej szybciej zacząć leczenie, niż czekać... My z mężem daliśmy sobie rok, ale rok upłynie z początkiem lipca, więc czy mogłabyś podać przybliżony całkowity koszt wszystkich badań, fakt, że mieszkam na pomorzu, więc pewnie troszkę będzie różnica w kwocie, ale tak chociaż czy mogłabyś przybliżyć...?

kotkowa napisała:

> No robię na własną rękę, bo na nfz i tak bym się nie doprosiła o skierowanie na
              > wszystko, już to kiedyś zaliczyłam i szkoda czasu. Do gina też chodzę prywatni
              > e, więc i badania nawet ze skierowaniem miałabym płatne - a wolę po prostu przy
              > jść z kompletem wyników na wizytę i oszczędzić czas, wiem co kiedy zbadać, podo
              > bny profil hormonalny robiłam przed I ciążą.
              > Dziś byłam zbadać tą prl z obciążeniem, bardzo czekam na wynik.
              > Jak szukasz lab, to przede wszystkim sprawdź te przyszpitalne, zwłaszcza przy s
              > zpitalach położniczych.
              • ardea_1 Re: Kwietniowe testowanie 27.03.12, 09:16
                Jessica,u mnie (mazowieckie) koszt jednego badania (tarczyca lub hormony płciowe) to 20-25zł.
                Jak robiłam te badania z morfologią to po usłyszeniu kosztu prawie spadłam z krzesła. Badania powinnaś zrobić 2x w cyklu, więc koszt wzrasta, ale z drugiej strony lepiej iść z badaniami w ręce do lekarza niż zapłacić za wizytę, na której nie dowiesz się nic nowego.
                • jessica1986 Re: Kwietniowe testowanie 27.03.12, 09:27
                  ardea dziękuję za odpowiedź!
                  Właśnie o to chodzi, że po co mam płacić po 100zł za wizyty na których po zrobionym usg słyszę:"wszystko wygląda prawidłowo" ale czasami "na oko" i po cytologii nie da się określić np.: problemu z tarczycą, czy ogólnym zachwianiem hormonów... dlatego tak jak mówisz, kasa wydana na wizytach na których niczego nowego się nie dowiem, może pójść na badania... wolę wydać i mieć pewność niż nie wydać i czekać Bóg wie ile...

Ale to dopiero w lipcu, choć mam cichą nadzieję, że do tego czau się uda smile
                • kotkowa Re: Kwietniowe testowanie 28.03.12, 12:11
                  U mnie w Diagnostyce koszt jednego hormonu to ok 30-35 zł sad drogo to wychodzi niestety, ale jak trzeba, to trzeba. Ja badam w 3 dc - 4 hormony, więc koszt ok 130 zł, do tego prolaktyna z obciążeniem wyniosła jakieś 35 zł, przed owulacją znów estradiol, więc znów ok 30 zł, po owulacji progesteron i estradiol - ok 65 zł, no i TSH kontrolnie - następne ok 35 zł. Po podliczeniu sama usiadłam z wrażenia sad mam nadzieję, że chociaż coś do przodu pójdzie, bo jak ma być w końcu ciąża, to warto.
    • beauty_agadir Re: Kwietniowe testowanie 27.03.12, 10:00
      Dziewczyny powiedzcie bo pierwszy raz stosuję testy owulacyjne. Mam długie cykle, wczoraj wieczorem pojawiła się słabiutka 2 kreska. Czy tzn.że owulacja się zbliża? Powtórzę dziś wieczorem po 24h i powinna być ciemniejsza? Jak już będzie ciemna to czy następnego dnia gybym poszła na usg upewnić się to będzie ok czy za wczesnie?

Bardzo mi zależy na tym cyklu dlatego chciałabym się "wstrzelić" w odpowiedni moment a mam jak widać trochę wątpliwości i boję się że przegapię.
      • shi.raz Re: Kwietniowe testowanie 27.03.12, 10:21
        beauty_agadir, druga kreska ma być ciemniejsza, albo taka sama jak kontrolna. Blada chyba oznacza, ze poziom LH powoli zaczyna roznąć.

A czy orientujecie się jakie M powienien zrobić badania jeśli ma problemy z tarczycą? Miał nadczynność. Teraz jest to wyregulowane lekami. Jeśli nie będzie fasolki po świętach się wybieramy do lekarza.
      • jessica1986 Re: Kwietniowe testowanie 27.03.12, 13:42
        beauty_agadir
        uważam, że skoro pojawiła się już kreseczka testowa, to znaczy, że coś się dzieje smile i poziom LH wzrasta, więc już bym się przytulala z mężem, nie wiadomo tak naprawdę jak szybko u Ciebie on będzie wzrastał. Fakt na ulotce jest napisane, że jak kreska testowa będzie taka sama jak kontrolna, lub ciemniejsza to w ciągu 24h powinna nastąpić owulacja, jednakże nie powiedziane, czy więcej czy mniej, więc miałabym obawy, że mogłabyś kochana nie zdążyć do ginekologa i mogłoby być już jutro po ptakach, gdybyś była umówiona np. na wieczór, czyli 24h po mocnej kresce... ale ekspertem nie jestem i mogę się mylić więc dobrze by było gdyby inne dziewczyny się wypowiedziały.
        Pozdrawiam i trzymam za Ciebie kciuki!
        • kotkowa Moja prolaktyna 28.03.12, 12:19
          No i mam wynik po obciążeniu ... oczywiście za wysoka! Wiedziałam, że skubana wyjdzie za wysoka.
          PRL podstawowa - 10,66 ng/ml - idealna
          PRL po obciążeniu - 166,00 ng/ml - wzrost prawie 16x, a dopuszczalny jest ok 5-6x.
          Teraz tylko się boję, czy mój gin przepisuje leki na tą po obciążeniu, bo wiem, że różne zdanie mają lekarze, jedni leczą, inni w ogóle, jeśli podst. jest w normie i traktują tą po obciążeniu tylko jako dalszą diagnostykę, jeśli podst. jest podwyższona - żeby stwierdzić, czy to hiperprolaktynemia czynnościowa, czy może gruczolak przysadki. No ale liczę, że zapisze mi Bromergon, bo mam objawy, że ta prl wpływa na mój cykl, blokuje mi coś, mam wyciek z piersi, przed I ciążą też musiałam brać Bromergon, problem z prl mam od dawna, tylko dziwnym trafem po porodzie i odstawieniu od piersi małego podstawowa nagle jest w normie, ale po obciążeniu wyszło szydło z worka. Powiem Wam, że nawet się cieszę, bo to stary wróg i wiem, że Bromergon pozwolił mi zajść w I ciążę, dobrze na niego reagowałam.
          A nie wie któraś jak się kontroluje poziom prl na leku, jeśli tylko ta po obciążeniu jest za wysoka? Bo ja musiałam badać podstawową prl chyba co 3 tyg - ale tutaj ona jest w normie, więc nie wiem - za każdym razem bada się tą po obciążeniu, czy co? A co, jeśli ta podst. spadnie poniżej normy, a po obciążeniu nadal będzie za wysoka?
          • ardea_1 Re: Moja prolaktyna 29.03.12, 10:51
            Miałaś dobre przeczucie. Lekarz będzie wiedział co dalej.
            Kotkowa, Ty chyba prowadzisz obserwacje, mierzysz temperaturę, więc mam pytanie, czy wykres też wskazywał na problemy z prolaktyną? Czytałam, że zęby na wykresie mogą wskazywać na kłopoty z prl, ale nie bardzo wiem jak duże to są różnice w temperaturze; domyślam się, że chyba spore.
            • kotkowa Re: Moja prolaktyna 29.03.12, 15:12
              U mnie wykres nie wychodzi specjalnie zębaty, jest normalny wzrost temp ok 15-16 dc, ale faza wyzszych bywa za krotka - nie ma wahan raczej, temp sa dosc wyrownane po skoku, ale po prostu bywa ich za malo - a w ogole to spadaja dopiero po okresie wyraznie.
              Zdarzaly sie cykle, ze przed skokiem ni z gruszki ni z pietruszki pojawialy sie np 2 bardzo wysokie temp, nie zaklocone, mialam wtedy problem z interpretacja cyklu, nieraz nie dalo sie przez to wyznaczyc 6 wyzszych.
              Jak wykres jest zebaty, to ponoc moze oznaczac kilka podejsc do owu, u mnie chyba jest jedno podejscie i skok w odpowiednim dniu, ale owulacja jest niepelna, albo pecherzyk nie peka, albo komorka jest slaba, przez to tez cialko zolte kiepsko pracuje, tak sie czesto dzieje przy podwyzszonej prl. No zobaczymy co tam u gina sie okaze.
              • anusia_magda Re: Moja prolaktyna 10.04.12, 13:43
                Kotkowa , czy w Twoim przypadku nie wystarczyłoby Ci branie castagnusa..ja miałam prolatyne między 25-30 ( po obciążeniu nawet nie badałam), po castagnusie ładnie spadła i od razu zaszłam.. bromek jest może za silny.. a w druga stronę to też nie dobrze..
                • kotkowa Re: Moja prolaktyna 11.04.12, 11:31
                  Też myślałam o castagnusie, muszę z ginem pogadać, Bromergon ma tą zaletę, że można łatwo regulować dawkę, dostosowywać do wyniku, można mieć to pod kontrolą no i działa szybko. A castagnus to zioło, kiedyś już brałam, jak po tabletkach antykoncepcyjnych zupełnie mi się cykle zablokowały - pomógł, ale po 3 miesiącach dopiero był jakiś pierwszy efekt, no i cykle w miarę wróciły do normy, ale nie jest idealnie aż do tej pory, ta prolaktyna jest nadal wysoka - teraz już tylko po obciążeniu. Ale zapytam, jak gin uzna, że na Bromka się nie kwalifikuję, to pogadam o tym, też mi to w głowie siedziało.
    • beauty_agadir Re: Kwietniowe testowanie 29.03.12, 11:06
      Nie wytrzymałam i poszłam do gin bo coś mi w tych testach nie pasowało. Intuicja mi podpowiedziała, i dobrze, bo nie miałam jeszcze owulacji. Idę jeszcze na kontrolę jutro, ale jeśli coś wogóle wyjdzie, to moja data na naszej liście sporo się przesunie...
    • wicherka81 Re: Kwietniowe testowanie 30.03.12, 09:52
      OK to wpiszę się i tutaj, chociaż boję się, że znowu coś wypadnie i nie będzie staranek uncertain Termin oczywiście póki co umowny.

wicherka81 1cs.......................28.04
      • justyna8319 Re: Kwietniowe testowanie 30.03.12, 18:58
        justyna8319............................01.04

Okruszek 7/8tc (*) 26.11.2008
        Jakub 12tc 04.02.2011 (*)
        Julka 10tc 19.07.2011 (*)
        • shi.raz Re: Kwietniowe testowanie 01.04.12, 15:30
          No to mnie można wykreślić z kwietniowej listysad

justyna8319............................01.04
          shi.raz 7cs ............................05.04 ------------------
          • apu14 Witam 01.04.12, 18:04
            Podczytywalam i teraz się ujawniamsmile 3 cykl. Testuje jutro choć szanse jakby małe (klasyczne objawy przed okresem). A ponieważ to nie byłaby pierwsza ciąża, wiem o czym piszesmile ale cóż. Nadzieje mam nadalsmile
          • beauty_agadir Re: Kwietniowe testowanie 01.04.12, 18:39
            Przykro mi że @ przyszła. Może w maju się uda.
          • beauty_agadir Re: Kwietniowe testowanie 01.04.12, 18:39
            To do shi_raz
            • shi.raz Re: Kwietniowe testowanie 01.04.12, 21:37
              Na to liczęsmile ale narazie o tym nie myślę, bo @ się rozkręciła i planuję sobie rzeczy "do zrobienia" żeby nad tym wszytskim zbytnio się nie zastanawiać.
              • kotkowa Re: Kwietniowe testowanie 02.04.12, 09:18
                Ech, u mnie 14 dc, objawy płodne w porządku, ale ten cykl traktuję jako badawczy - dziś znów badałam estradiol, do gina pójdę z całym kompletem hormonów - i jak patrzę na te wyniki i na moje cykle, zwłaszcza fl, to jakoś nie mam nadziei, że zajdę w tą ciążę zanim gin czegoś nie zaradzi. Tak więc staram się, bo staram, ale nie ma we mnie już tego entuzjazmu, raczej wiem, że znów się nie uda.
                • wicherka81 Re: Kwietniowe testowanie 06.04.12, 10:18
                  Kochane, co tu tak cichutko?? Na "bliźniaczym" forum ruch jak diabli, a tutaj nic uncertain
                  U mnie dzisiaj 10 dc i przebieram już nogami, kiedy ta owu się zbierze.. Jak ja wytrzymam do końca kwietnia?? wink
                  • wielorak Re: Kwietniowe testowanie 06.04.12, 12:00
                    na bliźniaczym forum mamy już pierwszą buźkę smile czego również wam życzę a przy okazji wesołych świąt smile
                    • dziubasekk Re: Kwietniowe testowanie 06.04.12, 15:21
                      Ja juz po owulacji. Wszystkie objawy książkowe smile

www.enpr.pl/2735
                      Pozostaje tylko czekać na efekty - mam nadzieje, że takie będą big_grin
                      Pozdrwaiam i Wesołych Świąt życzę smile
                  • ardea_1 Re: Kwietniowe testowanie 06.04.12, 15:19
                    Wicherka, sama sobie odpowiedziałaś, tam jak w mrowiskuwink

Wytrzymasz. Do końca kwietnia można sobie również słodko umilać ranki i wieczorywink
                    • kotkowa Re: Kwietniowe testowanie 10.04.12, 09:37
                      No to ja już wiem, że ardea zobaczyła 2 kreseczki, hura! Niech się teraz maluszek mocno trzyma i pięknie rozwijasmile
                      U mnie 5 dfl, tym razem nie było tego plamienia, które nazywałam okołoowulacyjnym, a tak naprawdę nie wiem skąd się brało. Cisza na morzu, nic się nie dzieje, biorę tylko Luteinę i czekam. W piątek jeszcze zbadam progesteron, estradiol i TSH.
                      • ardea_1 Re: Kwietniowe testowanie 10.04.12, 10:10
                        Kotkowa,dzięki. Na rozgłos za wcześnie, ja z tych niedowiarkówwink Siedzę dziś w robocie i o czym nie pomyślę to wszystko sprowadza się do " a jeśli jestem w ciąży...". I co, czyżbyś mi wykrakała ten sławny spadek w 5 dniu fl?wink

Ja Tobie życzę z całego serca też takiego prezentu. Dobrze, że plamień nie było. Pamiętam, że 18. masz wizytę u lekarza, więc napisz co i jak. Trzymam kciuki.

Wszystkim Dziewczynom życzę prezentu w najbliższym czasiesmile

• jessica1986 Re: Kwietniowe testowanie 11.04.12, 10:09
                          ardea_1 moje OGROMNEEEEE Gratulacje!!
                          Który to był cykl starań? Jejku jak się cieszę kolejna fasolka, skoro tak dziewczyny zachodzicie w ciąże, to może i nas też nie ominie w najbliższym czasie! smile

Ja w tym miesiącu przepisuję cykl na straty, mój organizm zwariował do reszty, dostałam "miesiączkę" 26 marca, ale w sumie to był jeden dzień plamień, zrobiłam sobie z ciekawości test ciążowy 28 i wyszedł negatywny, a 30 marca dostałam takie porządne krwawienie miesiączkowe, które trwało 3 dni, najgorsze, że jeśli 30 marca brać za pierwszy dzień miesiączki, to przyszła ona w 35dniu cyklu, więc już sama nie wiem kiedy przypadałyby dni płodne... zwariuję chyba z tymi nieregularnymi miesiączkami, coś czuję, że przyspieszę swoją wizytę u Ginka indifferent
                        • kotkowa Re: Kwietniowe testowanie 11.04.12, 11:40
                          Ardea, ja Cię świetnie rozumiem i zapewniam, że jak zajdę w ciążę, będę takim samym niedowiarkiem i tak samo niepewnie będę o tym pisała smile Ale prawda jest taka, że są 2 kreski i trzeba uwierzyć własnym oczom i trzymać się nadziei, że wszystko będzie dobrze. I co teraz robisz? Betę badasz, czy co?
                          No ja mam wizytę 18, ale niestety to jest termin @, w tamtym cyklu mi się poprzesuwało wszystko, był krótki, 22 dni, nie zakładałam czegoś takiego, więc postaram się wizytę przesunąć o parę dni... choć byłoby super, gdyby @ nie przyszła w ogóle, ech.
                          • asia_1_2 Re: Kwietniowe testowanie 11.04.12, 19:16
                            Ardea, ja też przyłączam się do gratulacji! Chociaż też Cię rozumiem doskonale, Twoje obawy i strach przed radością. Myślę, że jeżeli mi się uda, to też będę podchodzić do tego ostrożnie. Ja pokładam w tym cyklu duże nadzieje, nawet nie wiem czy nie za duże- żebym się nie musiała boleśnie rozczarować. A Ty się nic nie martw, chociaż wiem, że to łatwo powiedzieć. Trzymam za Ciebie mocno kciuki! smile
                            • shi.raz Re: Kwietniowe testowanie 11.04.12, 22:45
                              andera_1 trzymam kciuki za powodzeniesmile
                              • ardea_1 Re: Kwietniowe testowanie 12.04.12, 07:57
                                Dziewczyny, bardzo bardzo dziękuję.

Jessica, trudno mi naprawdę powiedzieć który to był cykl staraniowy, 11 miesięcy temu odstawiłam tabletki i przez pierwsze miesiące stawialiśmy na spontaniczny seks bez liczenia i celowania, z każdym cyklem coraz bardziej zaczęłam analizować, w listopadzie było podejrzenie cb i od tamtego czasu celowaliśmy już konkretnie, co 2 dni po 11dc.

Kotkowa, ja z tych strachliwych, bo trochę zielona jestem w temacie ciąża/macierzyństwo. Jestem jedynaczką, to moja 1.ciąża, moje rodzeństwo cioteczne też bez dzieci i dla mnie tak małe dziecko to brzydko mówiąc abstrakcja. Zrobiłam pierwszą betę, wynik 113 mIU/ml, radość ogromna, mieliśmy powiedzieć rodzicom, ale ja głupia zaczęłam szperać w sieci i nakręciłam się, że istotniejszy jest przyrost bety, a jak będzie za słaby, to nie będzie się z czego cieszyć. No i czekam do jutra. Wykres wygląda ok enpr.pl/2615 , nie mam na razie żadnych dolegliwości, mam piersi jak balony, nic mnie nie boli, czasem czuję delikatne ciągnięcie w podbrzuszu, nie mam plamienia i tyle. Po becie się uspokoję i przestanę blokować szaloną radość. Potem będę martwić się czym innym. Paranoja, nie?wink

Dziewczyny, trzymam za Was kciuki.
                                • 1aleks1 ardea_1 13.04.12, 15:09
                                  Gratuluje wykres ładniutki smile
                                  • ardea_1 Re: ardea_1 13.04.12, 17:40
                                    Dzięki Aleks, beta po 48 h też całkiem ok. Zaczynam się cieszyć big_grin
                              • cyganka00 Re: Kwietniowe testowanie 12.04.12, 10:11
                                fantastycznie nie bylo mnie tu tylko kilka dni a fasolki rosnasmile gratuluje dziewczyny i trzymam kciuki
                                kotkowa czy tobie tez sie udalo?
                                • kotkowa Re: Kwietniowe testowanie 12.04.12, 10:34
                                  Ja jeszcze nic nie wiem, testuję najwcześniej w poniedziałek/ wtorek pewnie. Dzisiaj byłam zbadać hormony w 7 dpo - estradiol, progesteron i TSH. Nie wiem co myśleć o tych moich cyklach, czy są szanse, bo te hormony mam takie prawie dobre, ale nie do końca, prl po obciążeniu za wysoka, muszę z ginem pogadać, no chyba, że się akurat udało w tym cyklu.
                                  • kotkowa Re: Kwietniowe testowanie 12.04.12, 14:57
                                    Mam juz wyniki, nie sa dobre.
                                    Progesteron 17.40 przy 3 Luteinach
                                    Estradiol 81 pg/ml - powinien byc ok 180, to by swiadczylo o udanej owulacji
                                    TSH - 1,59 - ok.
                                    Nie wierze wiec juz w ten cykl i tego sie obawialam, ze u mnie z ta owulacja cos nie gra, moze nie peka pecherzyk, moze jest slaba komorka po prostu.
                                    • cyganka00 Re: Kwietniowe testowanie 12.04.12, 15:26
                                      ja robilam w 22 dc i progesteron 10,4 niby norma ale mizerna, prolaktyna 17,12 tez w 22 dc.
                                    • ardea_1 Re: Kwietniowe testowanie 12.04.12, 15:28
                                      Kotkowa, wyniki poza TSH nie są ekstra, ale dobrze, że idziesz z pełnym obrazem cyklu do lekarza i on Ci to wszystko unormuje. Tak więc wiesz, niedługo zapunktujesz i Ty smile
                                      • shi.raz Re: Kwietniowe testowanie 12.04.12, 16:19
                                        andrea_1 Mam podobne odczucia: z jednej strony już chcę a nawet bardzo, a z drugiej nie bardzo wiem co i jak, bo to starania o pierwszego dzidziusia i się tego wszystkiego boję. Jak zobaczę 2 krechy to będę szaleć a potem będę przerażona pewnie. Ale trzymam kciuki za Ciebiesmile.
                                        • dziubasekk Spadek temperatury 15.04.12, 11:53
                                          enpr.pl/2735

mozecie zerknac na wykres? Temperatura spadla, cykle mam 33 dniowe. Myslicie,ze mam sie wpisazc na majowe testowanie, czy sa jeszcze jakies szanse?
                                          Od kilku dni bardzo bola mnie piersi, dzis doszedl typowy bol brzucha - jak na okres sad
                                          • kotkowa Re: Spadek temperatury 16.04.12, 08:55
                                            Sama temp to jeszcze mało, przy implantacji tez może spadać, mi z kolei tuż przed @ potrafiła bardzo wzrosnąć, a następnego dnia już @. Nie ma rady, czekaj czy przyjdzie @.
                                            Ja mogę się wpisać na majowe, dziś przyszła @, test negatywny, w środę idę do lekarza z dużą nadzieją, że coś poradzi na te moje hormony.
                                            • dziubasekk Re: Spadek temperatury 16.04.12, 10:49
                                              No niestety, dostalam okres. Moze w maju sie uda smile
                                              Powiedzcie mi, prosze, czy dobrze obliczylam - owulacja byla 2 kwietnia ?
                                              • 1aleks1 dziubasekk ☺ 16.04.12, 14:37
                                                Kochana kiedy miałaś owu tego nikt nie wie teoretycznie jak test owulacyjny wychodzi pozytywny to owu następuje miedzy 12-36 h ale czy nastapi tego nie wie nikt bo testy mierza tylko pik hormonu LH ktory ma spowodować pękniecie pęcherzyka. Potwierdzenie można uzyskać jedynie kiedy ktos ma włączony monitoring cyklu wtedy kilka razy w ciagu cyklu patrzy sie jak rosna pęcherzyki czy jest dominujący i czy pękł tylko w taki sposób możesz potwierdzić owu
                                                • dziubasekk Re: dziubasekk ☺ 16.04.12, 22:34
                                                  Dziękuję Ci bardzo za wyczerpującą odpowiedź smile Próbuję dalej smile
                                                  • wielorak Re: dziubasekk ☺ 23.04.12, 18:21
                                                    dziubasek moim zdaniem 2, 3 lub 4 bo pozytywny test 2iego to owulacja mogła być w ciągu 24, 36 czy 72 godzin ale robiłaś za malo testów aby można bylo cokolwiek powiedzieć, to mogła być tylko przymiarka, zobacz u mnie, dwa dni pozytywne testy
                                                  • magdula602 Re: dziubasekk  25.04.12, 22:27
                                                    to będę miała towarzystwo w maju bo tak wypada, że będę testować. Chociaż weselej by było gdyby te @ nie przyszły do Was. no ale nie ma się co poddawać smile

powiedzcie mi proszę czy dobrze robię, że co dzień wykonuje testy owu??? czy oby nie przesadzam? Bo napisane jest w teście że test wykazuje, pojawienie się owu w najbliższych 24-36h to może nie powinnam codzienniesad Liczę na Wasze wypowiedzi bo jesteście bardziej doświadczone smile

pozdrawiam
          • turmalinka Re: Kwietniowe testowanie 26.04.12, 09:06
            Tu tez sie z pozytywnym testem zamelduje, cieszyc sie jeszcze boje, ale nadzieje mam, ze tym razem sie uda smile
            • kotkowa Re: Kwietniowe testowanie 26.04.12, 09:22
              Wspaniala wiadomosc na koniec kwietnia! Trzymam kciuki, niech sie maluszek zdrowo rozwija!
              • wicherka81 Re: Kwietniowe testowanie 26.04.12, 13:05
                No to i ja się pochwalę wink U mnie też dwie kreseczki big_grin Jest radość, ale przede wszystkim ogromny strach.. Byleby przetrwać ten pierwszy trymestr, potem będzie łatwiej. Trzymajcie kciuki proszę!
                • magdula602 Re: Kwietniowe testowanie 26.04.12, 22:25
                  dziewczyny ależ macie fajnie!!!! Trzymam kciuki za wasze fasolki niech się zdrowo rozwijają smile
                  • jessica1986 Re: GrAtUlUjĘ! 30.04.12, 10:10
                    No i w ten ostatni dzień kwietnia, Serdecznie gratuluję kobitki!! Zawsze - w każdym miesiącu się komuś udaje, może dla nas maj będzie szczęśliwy,
                    asia_1_2 nie zapeszajmy, ale trzymam za Ciebie mocno kciuki kochana!! Może się udało!!
                    Żegnam kwiecień i witam maj- jak zwykle pełna nadziei, w końcu mamy piękną wiosnę, niech się budzi życieee!
                    smile
                    • asia_1_2 Re: GrAtUlUjĘ! 30.04.12, 21:55
                      Ja już gratulowałam, ale nie zaszkodzi jeszcze raz wink Więc gratuluję!!
                      Jessica, u mnie nic z tego już nie będzie, ten cykl jest bardzo długi, ale z wykresu wynika, że owulacja była, tylko późno. W tym cyklu już nic nie wyniknie, czekam na okres, temperatura spada. Także czekam na następny cykl i próbujemy dalej.. W ogóle, to się zastanawiam czy to nie była czasem pierwsza owulacja po poronieniu.. Już do tego nie dojdę, bo dopiero w tym cyklu zaczęłam mierzyć temperaturę, ale przynajmniej wiem już coś na przyszłość.
                      Życzę powodzenia w maju! I sama mam nadzieję zobaczyć w końcu dwie kreseczki smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka