Dodaj do ulubionych

Ból piersi w trakcie cyklu

24.08.12, 09:53
Dziewczyny jak jest u Was z bólem piersi w czasie cyklu? Kiedy się pojawia i kiedy ustępuje? Jak bardzo Wam doskwiera?
Ja na naturalnych cyklach miałam bóle przed i w trakcie @. Teraz przy lekach (Luteina 50, Bromergon, Acard, Encorton) ból, z cyklu na cykl, pojawia się coraz wcześniej. Dlatego podejrzewam, że to leki mają wpływ. Najpierw był od połowy lutelanej, potem tuż po owu a w tym cyklu już w trakcie plamienia po @. Także miałam przerwę max 3-4 dni od bólu z poprzedniego cyklu. Czy to coś niepokojącego?
No i bolą dosyć mocno - tak, że muszę non stop chodzić w staniku (a lubię latem po południu zrobić sobie luz) i w nocy budzę się podczas przekręcania.
Obserwuj wątek
    • nik.men Re: Ból piersi w trakcie cyklu 24.08.12, 10:14
      mnie na duphastonie strasznie piersi bolały, ale to tak mocno, że się śmiać nie mogłam nawet czy skakać, bo wystarczyło, że lekko podskoczyły i ból był niemiłosierny. tak, że coś w tym pewnie jest.
      • njut Re: Ból piersi w trakcie cyklu 24.08.12, 10:58
        No u mnie moc jest właśnie taka. Jak siadam na krześle i lekko podskoczą to od razu czuję wink

ps. nik.men Ty się starasz prawda? Zerknęłam na wykres i widzę, że bierzesz Oeparol po skoku. Dlaczego tak?
        • nik.men njut 24.08.12, 12:17
          Staram się na luzie póki co wink na zasadzie - będzie OK, nie będzie TEŻ OK wink fifty fifty wink
          co do oeparolu to wiem, że bierze się go do owulacji, ale u mnie nie ma możliwości na zajście w ciążę w tym cyklu, więc na razie chcę sprawdzić jak oeparol działa na śluz. On zawiera kwasy omega dzięki, którym nie jestem taka pryszczata. Postanowiłam brać go do następnej owulacji, bo akurat partner wraca smile
    • kotkowa Re: Ból piersi w trakcie cyklu 24.08.12, 11:08
      Mnie z reguly bola przed @. W tym cyklu, po zwiekszeniu stymulacji czuje je juz teraz, w pierwszych dniach cyklu, wiec na bank maja na to wplyw leki, hormony. W okolicach owulacji piersi mnie nie bola, ale sutki robia sie takie wrazliwe. Potem to mija i wlasnie przed @ piersi pobolewaja - ale to nie jest silny bol, taki lekko odczuwalny po prostu.
      Mam wrazenie, ze po zaprzestaniu karmienia piersia cos sie zmienilo w strukturze piersi i sa one ogolnie bardziej miekkie i mniej bolesne, mniej napiete niz kiedys w fazie lutealnej.
    • malpkap Re: Ból piersi w trakcie cyklu 24.08.12, 13:23
      Mnie zawsze zaczynają boleć po owulacji i bolą do pierwszego dnia kolejnego cyklu. Ostatnie kilka dni cyklu bola własnie tak jak to opisujeszsad Nie biorę żadnych leków, hormony mam ok, więc chyba "taka moja uroda" (nie cierpię tego określenia). Myślę, że u ciebie to może byc kwestia leków, skosultuj ze swoim lekarzem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka