Dodaj do ulubionych

wyniki badan-interpretacja

15.10.12, 21:36
Witam!!

Odebrałam dziś wyniki z badania po obciążeniu metoklopramidem:
i tak przed -6,27 ng/ml
1h po podaniu-333,60 ng/ml
2h po podaniu-236,30 ng/ml
mam tez podany hormon luteinizujacy-4,49 mlU/ml
i hormon folikukulotropowy 6,44 mlU/ml
estradiol 45,24 pg/ml
testosteron0,26 ng/ml
ktoś pomoże.
Zastanawiam się czy ten test nie był za wcześniej robiony bo 9 października a test 13 mówiłam lekarzowi że już mi się kończy ale mam jeszcze plamienie,które w dalszym ciągu się utrzymuję(nigdy tak długo nie plamiłam po miesiączce)czy to mtc może być odpowiedzialne za to?
Widzę na karcie informacyjnej ze szpitala w zaleceniach Bromergon 1x1 tabletka.

Tak bardzo chcieliśmy z mężem zacząć starania o dziecko...i teraz nie wiem lekarz mówił że gdyby okazało się to zbyt dużą ilością prolaktyny lek należy stosować 3 miesiące.
Jutro zapiszę się na wizytę do gina to czegoś więcej może się dowiem a póki co WAS dziewczyny proszę o radę smile

No i ten niski progesteron,że tak późno wpadłam na to że ten wyciek z piersi może oznaczać coś złego(zanim trafiłam do tego lekarza który zlecił ten test mówiłam pewnej ginekolog a ona skierowała mnie do poradni piersi)

To co radzicie?
Obserwuj wątek
    • kaz-iki Re: wyniki badan-interpretacja 16.10.12, 16:25
      czy ktoś może mi pomoc?
      • kozica111 Re: wyniki badan-interpretacja 17.10.12, 19:45
        Wyniki nie najgorsze wg mnie, prolaktyna fakt za wysoka - bierz bromergon ale zacznij od ćwiartki i stopniowo zwiększaj do 1 tabletki bo inaczej będzie ci niedobrze, aha i bierz na noc.
        • kaz-iki Re: wyniki badan-interpretacja 17.10.12, 21:49
          dzieki.na razie czekam na wizytę u gina bo w szpitalu nie dali mi zadej recepty.czy to trzeba długo brać zanim sie zacznie starania o dziecko?
          • kozica111 Re: wyniki badan-interpretacja 18.10.12, 05:52
            Lek bierzesz az do momentu poczęcia i potem stopniowo zmniejszasz dawkę, choć są lekarze którzy każą od razu odstawić /ja zmniejszałam stopniowo i w ciągu tygodnia chyba odstawiłam/
            Szczęśliwy może być już pierwszy cykl brania a czasem trzeba poczekać dłużej.
            • kaz-iki Re: wyniki badan-interpretacja 20.10.12, 22:11
              DZIĘKIsmile
              > Szczęśliwy może być już pierwszy cykl brania a czasem trzeba poczekać dłużej...CHCIAŁABYM BARDZO jeśli się nie uda to powrócę na wychowawczy i w spokoju zacznę ponowne starania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka