annu 05.08.04, 07:55 Dwa miesiace temu przestalam brac Logest. Jestem 10 dzien po owu. Zrobilam dzis test i wyszla rozowa blada kreseczka. Kiedy powinnam zrobic test jeszcze raz aby miec pewnosc? Adrenalina mi tak wzrosla, ze nie moge usiedziec na miejscu Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aquarius72 Re: tak / nie 05.08.04, 08:15 Jesteś w ciąży )) Poczekaj z drugim testem do terminu miesiączki i dla pewności oznacz poziom progesteronu. Odpowiedz Link
gagat100 Re: tak / nie 05.08.04, 09:48 Zycze ci wszystkiego najlepszegi i ciąży ale poczekaj do terminu @ abys nie miala tak jak ja druga lekka kreska a po 2 dniach @ co oznaczalo ciaze biochemiczna, obiecalam sobie ze juz nie bede robic testow przed 35 dc hihihiih zobaczymy ile wytrzymam ;o) Odpowiedz Link
annu Re: tak / nie 05.08.04, 11:17 Moze to dziwne pytanie, ale co to jest ciaza biochemiczna? Odpowiedz Link
aquarius72 Re: tak / nie 05.08.04, 12:18 Każda ciąża jest na początku biochemiczna, tzn. do czasu, aż zarodek nie zagnieździ się w ściance macicy i nie będzie go widać na USG. Ciąża biochemiczna to taka, którą można wykryć tylko na podstawie obecności hormonu HCG. Odpowiedz Link
gagat100 Re: tak / nie 05.08.04, 17:34 dokładnie, czyli najlepiej robic testy ciazowe po spodziewanej @ a naewt tydz pozniej bo wtedy wiadomo ze zarodek sie zagniezdził a nie pływa w macicy i wypadnie razem z @ Odpowiedz Link
mikanm Re: tak / nie 05.08.04, 20:05 Ha - pamiętam że ja niedawno byłam w podobnej sytuacji. najpierw blada kreseczka i nie mogłam usiedzieć w miejscu...ale wytrzymałam dzielnie tydzień. I na następnym teście była już piękna gruba krecha. Życzę i tego Tobie ) Odpowiedz Link
annu Re: tak / nie 06.08.04, 08:12 Macie racje. Musze uzbroic sie w cierpliwosc i zaczekac jeszcze pare dni Szczerze mowiac dzis zrobilam nastepny test i wyszedl - BLĄD. Ale bylam wsciekla To teraz oby do poniedzialku, w ktory powinna pojawic sie @. Odpowiedz Link
gagat100 Re: tak / nie 06.08.04, 10:45 Aby byly dwie wyraznie kreseczki a we wtorek idz na krew nie zaszkodzi zbadac hcg wczwartek powinna byc ilosc podwojna i bedziesz pewna ze ciaza jest i zdrowo sie rozwija :o)) Odpowiedz Link