free-wroneczka 13.05.14, 01:06 Witam, proszę o pomoc. co sadzicie o tym: jestem po laparoskopii jajników w 10 dc miałam pęcherzyk 9mm lekarka przepisała mi clostilbegyt od tego 10 dnia. Wspólzyłam 12 dc. Jak myślicie czy jest szansa na ciąże? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mar.sew87 Re: szansa na ciąze 13.05.14, 06:41 Wszystko zależy od tego kiedy byla owu. Późno zaczelas brać ten Clo, zazwyczaj bierze sie go od 5-9dc. Pęcherzyk byl b.maly, jeśli w ogole jeszcze urosl i pekl to na pewno nie w 12dc, tylko dobrych kilka dni później. Aczkolwiek jak wspolzyjesz, zawsze jakas tam szansa jest, bo plemniki są zywotne i potrafia sobie poczekac na owu. Odpowiedz Link
free-wroneczka Re: szansa na ciąze 13.05.14, 07:55 Dziękuję za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie. Kiedy będzie dobry czas na zrobienie testu ciazowego? dzis mam 21 d. Co do miesiaczki to mam bardzo nieregularne cykle i nigdy nie wiem kiedy dostanę okres. Przyznaję też że wczoraj czyli w 20 dc zrobiłam tes bo strasznie mnie to gnębilo. Ale test był robiony w środku dnia no i test był negatywny. Czy ten test może być wiarygodny? czy to za wcześnie? Pozdrawiam Odpowiedz Link
la_lenka Re: szansa na ciąze 13.05.14, 13:23 Jak dla mnie to szanse są raczej małe, plemniki musiałyby się okazać bardzo żywotne. Przy moich monitoringach 10 dnia cyklu (cykle 30-32 dniowe) pęcherzyk miał koło 11mm i pękał dopiero jakieś 7-8 dni później. Pęcherzyk musi mieć koło 20-kilku milimetrów, (z tego co mówił mi ginekolog 18mm to minimum, raczej rzadko spotykane). Pęcherzyk powiększa się najczęściej o 1-2mm na dobę. Jak dla mnie to owulacja u Ciebie mogła być koło 18 dnia cyklu - wiec test powinnaś zrobić za około 2 tygodnie, no może 10 dni, od tego dnia. 20 dc to szans nie ma, jeszcze wszystko może być przed Tobą. Odpowiedz Link
free-wroneczka szansa na ciąze 13.05.14, 21:49 Dziękuję za odpowiedź. Bardzo to dla mnie ważne a jedna inne osoby patrzace z boku inaczej wszystko widza. dZIĘKUJE Odpowiedz Link
mar.sew87 Re: szansa na ciąze 14.05.14, 09:56 A współżyłaś tylko w 12dc? Bo jeśli parę dni później, to szansa może być.. Co do testu, to na pewno jest wiarygodny, bo druga kreska pojawia się najwcześniej w terminie @, rzadko przed, a u Ciebie dopiero powinna przypadać owu.. Odpowiedz Link