Dodaj do ulubionych

Zgłupiałam...

13.09.14, 07:32
Śluz płodny na 4 dni przed końcem cyklu? I to drugi raz w tym cyklu? Takiej akcji to ja jeszcze nie miałam...
Raczej czekam na @ bo zła chodzę od czwartku i czepliwa. I biust zaczyna boleć. Standard u mnie przed @. Zastanawia mnie ten śluz.
------------------------------------------------------------
"Żeby jeździć samochodem trzeba zdać egzaminy ale żeby mieć dziecko wystarczy dwoje idiotów."
------
Obserwuj wątek
    • zuwka Re: Zgłupiałam... 13.09.14, 07:46
      No dobra już chyba wiem. Zazwyczaj jest to zwiastun @.
      • koralina78 Re: Zgłupiałam... 13.09.14, 14:04
        Hej zuwka. Ja tez tak mialam w poprzednim cyklu i w dodatku jeszcze testy owulacyjne wyszly mi pozytywnie i to w ogole poraz pierwszy, bo jakos mi one nie wychodza.... ale potem po 3 dniach pojawila sie @ sad
        • lidek0 Re: Zgłupiałam... 13.09.14, 14:41
          Nie obraź się ale testy owulacyjne to ściema i pieniądze wyrzucone w błoto.
          • zuwka Re: Zgłupiałam... 13.09.14, 15:10
            Niestety muszę się zgodzić sad sikańce ciążowe też pozostawiają wiele do życzenia.
            • koralina78 Re: Zgłupiałam... 13.09.14, 15:22
              Kurcze pewnie tak jest, przeprowadzilam eksperyment, wlasnie zrobilam test owu, a mam 32 dzien cyklu i czekam na @ (test ciazowy negatywny). I co? powtorka z rozrywki... znowu pozytywny test owu... nie wiem o co chodzisad
              • zuwka Re: Zgłupiałam... 13.09.14, 15:41
                Ja w poprzednich staraniach opanowałam do perfekcji obserwowanie cyklu. Mierzyłam temperaturę (codziennie o tej samej porze przed wstaniem z łóżka) robiłam wykresy temperatury, badałem śluz. No i w pierwszym "świadomym" cyklu się udało. A teraz pracuję na zmiany, na wiarygodne pomiary temperatury nie mam szans, pozostaje mi obserwowanie śluzu. I dziś zmyłka. Na testy owu nigdy się nie decydowałam. Nie wierzę im tak samo jak testom ciążowym. Nie wykazały ciąży mimo że już w niej byłam.
                • bronia_84 Re: Zgłupiałam... 13.09.14, 21:23
                  Też dochodzę do wniosku, że te testy owu to ściema jakaś konkretna. Zrobiłam ostatni w 14 dc (negatywny, cykle 29 dniowe) i stwierdziłam, że więcej na nie kasy nie będę wydawać.
                  Co do ciążowych sikańców - raczej mam do nich zaufanie. W pierwszej ciąży zrobiłam test rano dzień przed terminem @ - wyszedł pozytywny. Zrobiłam drugi popołudniu i negatywny. Widocznie stężenie hcg było wyższe w pierwszym porannym sikaniu. Więc to zależy kiedy się test robi. U mnie najlepiej z pierwszego sikania, bo na drugi dzień rano znów wyszedł pozytywny. Z resztą nie słyszałam, żeby testy ciążowe myliły się w drugą stronę - czyli jak już pokażą 2 kreski, to ciąża jest. Tak myślę.
                  • zuwka Re: Zgłupiałam... 13.09.14, 23:16
                    Ja miałam jakieś felerne te testy. Fakt, dwa początkowe robiłam po południu, co było błędem. Potem po pewnych przejściach, kiedy niespodziewanie dowiedziałam się u gina że jestem w ciąży, zrobiłam jeszcze dwa z ciekawości. Jeden wyszedł pozytywny, a drugi negatywny. Oba zrobiłam rano.
                    • anetadymek Re: Zgłupiałam... 14.09.14, 08:47
                      Ale owulacyjne robi sie popoludniu...poranny mocz moze dac falszywie pozytywny
                      • zuwka Re: Zgłupiałam... 14.09.14, 09:09
                        Ja piszę o ciążowych a nie owulacyjnych. Parę postów wyżej napisałałam, że owulacyjnych nie używałam.
                      • zuwka Re: Zgłupiałam... 14.09.14, 09:14
                        a sorki nie napisałam smile
                        nie używałam nigdy w życiu testów owulacyjnych. Skupiłam się na obserwacji śluzu i temperatury.
                        Pisząc o felernych testach miałam na myśli ciążowe
                        • mar.sew87 Re: Zgłupiałam... 15.09.14, 19:48
                          I ja kolejny raz potwierdzam - testy owu to naciąganie na kasę! Robiłam wielokrotnie, zawsze wychodziły pozytywne, nawet 2 razy w cyklu, a owulacji nie miałam przez ponad rok..
                          • anetadymek Re: Zgłupiałam... 15.09.14, 20:19
                            A ja odwrotnie do mar.sew...wiecznie negatywne a owulka byla smile raz chyba mialam pozytywny.....taki prawie...ale dla mnie to byl najciemniejszy jaki widzialam smile
    • brenya77 Re: Zgłupiałam... 16.09.14, 17:34
      Potwierdzam, u mnie tez 2-3 dni przed okresem jest albo sluz plodny, albo duzo gestego bialego - raz tak, raz smiak. Szczerze powiedziawszy to w ogole juz na to nie patrze.
      • zuwka Re: Zgłupiałam... 16.09.14, 19:55
        Ja jeszcze czekam na @. Dziś termin. Śluz nadal w typie płodnego, ale brzuch boli mocno. Niech już się to zacznie ...
    • candles88 Re: Zgłupiałam... 17.10.14, 17:56
      to wygląda na jakies zaburzenia hormonalne - ja na to piłam zioła z baby mama med i mi wyregulowały owulacje
      • zuwka Re: Zgłupiałam... 17.10.14, 18:34
        e tam zaburzenia. śluz przed okresem może mieć wygląd płodnego
        • gkoz Re: Zgłupiałam... 18.10.14, 16:08
          niestety może to świadczyć o niewydolności ciałka żółtego, tzn. że produkuje za mało progesteronu
          • zuwka Re: Zgłupiałam... 18.10.14, 21:53
            Tak, też o tym czytałam. Czas zbadać progesteron

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka