Dodaj do ulubionych

Co robić.....

27.10.14, 10:07
Dziś mój 38 dzień cyklu. @ brak, nawet plamienia nie ma. Nigdy aż tyle nie przedłużał mi się cykl. Testy negatywne. Piersi od tygodnia bolą aż strach. Może na betę? nie wiem sama.
Mam umówione USG ginekologiczne, ale w połowie cyklu. Ale jak kiedy nowego cyklu nie ma?
Stresuję się, bo mam "ciekawe" doświadczenia z ciąży poprzedniej. Testy wychodziły negatywne, krwawienie 4 dniowe było w terminie @, po krwawieniu wyczułam zgrubienie w lewej piersi. Lekarzbadał mnie z 20 minut (usg) i przy okazji stwierdził, że zrobi jeszcze ginekologiczne... i tak dowiedziałam się że będę mieć dziecko.
Nie ufam już ani testom ani swojemu organizmowi do końca w tym temacie...
Obserwuj wątek
    • muffin77 Re: Co robić..... 27.10.14, 10:11
      Ja bym zrobiła betę.
    • kaamilka Re: Co robić..... 27.10.14, 10:30
      czemu tak długo zwlekasz z betą? Marsz do labolatorium! smile
      • zuwka Re: Co robić..... 27.10.14, 10:56
        idę w takim razie smile
        • kaamilka Re: Co robić..... 27.10.14, 11:42
          mądra Dziewczynka! smile A ja trzymam mocno kciuki! smile
        • tosienka1 Re: Co robić..... 27.10.14, 11:47
          daj znac jak tam wynik, trzymam kciuki, pozdrawiam smile
          • mamcia07 Re: Co robić..... 27.10.14, 19:00
            trzymamy kciukolkismile!!!
    • kaamilka no i co, no i co? :) 28.10.14, 13:42

• zuwka Re: no i co, no i co? :) 28.10.14, 14:06
        ehhh czekam na skierowanie uncertain @ nadal brak. Za 2 dni powinnam miec pewnosc
        • kaamilka Re: no i co, no i co? :) 28.10.14, 14:07
          na jakie skierowanie?
          • mamcia07 Re: no i co, no i co? :) 28.10.14, 14:56
            kochana na betę leć prywatniesmile państwowo to tak chyba nie dają...
            • zuwka Re: no i co, no i co? :) 28.10.14, 18:37
              Mam opiekę medyczną w Luxmedzie i na betę muszę mieć skierowanie. A że pracę mam dość specyficzną, to czasem ciężko mi się tak od ręki umówić na wypisane papierka sad nieprzewidziane sytuacje, nagle zmiany planu dnia... Umówisz wizytę, to nagle musisz odwołać. Szczerze mówiąc zdziwilam się, że jakieś skierowanie potrzebne.
              Na razie problem rozwiązał się sam. Rozkręca mi się @ zaczęło się po południu. Gdyby to się nie stało jakoś bym wykombinowała tę betę inaczej.
              W zasadzie nie martwię się (tak bardzo). Mam już w końcu jakiś punkt zaczepienia na kolejny cykl. A w tym cyklu zamierzam się przebadać wzdłuż i wszerz. Nigdy tak długiego cyklu nie miałam. No i postarać się można przy okazji na nowo....
              • mamcia07 Re: no i co, no i co? :) 28.10.14, 20:20
                to trzymam kciukole za porządne badaniawink
              • kaamilka Re: no i co, no i co? :) 28.10.14, 21:11
                To dobrze i niedobrze ze rozkreca sie @.
                Trzymam kciuki za kolejny cykl smile
                • zuwka Re: no i co, no i co? :) 29.10.14, 00:58
                  Dzięki dziewczyny smile
                  • lidek0 Re: no i co, no i co? :) 29.10.14, 06:56
                    ale idziesz bez skierowania, zapłacisz parę złotych a szybciej wiesz? Czemu się tak nakręcasz i stresujesz tym czekaniem?
                    • zuwka Re: no i co, no i co? :) 30.10.14, 21:12
                      A czytałaś powyższe? Nie ma już potrzeby
              • edheene Re: no i co, no i co? :) 29.11.14, 05:17
                a od kiedy w luxmedzie trzeba mieć skierowanie? jeszcze nie dawno można było zrobić za chyba około 30-40zł (meh) bez skierowania. Wiem, że to nie za darmo, ale jak człowieka ciśnie to jest opcja.
                • edheene Re: no i co, no i co? :) 01.12.14, 07:46
                  skłamałam z tą ceną, właśnie byłam zrobić i było 52zł, a na stronie mają napisane, że 59zł
                  I bardzo mnie ubawiło, jak pani w gabinecie przed pobraniem krwi zapytała mnie czy jestem w ciąży big_grin
                  • mamcia07 Re: no i co, no i co? :) 01.12.14, 07:53
                    dobresmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka