Dodaj do ulubionych

O zioła kilka pytań

22.05.16, 10:14
Dziewczyny, daję w osobnym wątku, żeby nie zaginęło. Mam pytanie do dziewczyn, które stosują zioła Klimuszki. Właśnie kupiłam sobie mieszankę i zaczynam pić. W instrukcji jest, że należy zaparzać przez trzy godziny, potem przecedzać podgrzewać i pić. I tak trzy razy dziennie.
Czy ważne są godziny? Zastanawiam się, jak mam to ogarnąć, jak pracuję od 6 rano. Lepiej szykować zioła na rano wieczorem, rano podgrzewać i pić? Czy o 6 w pracy nastawiać zioła i pić dopiero o 9? Czy można te zioła zaparzać wcześniej i np. trzymać w termosie?
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: O zioła kilka pytań 23.05.16, 21:17
      A nie lepiej zapytać lekarza? W końcu nawet z ziołami trzeba uważać.
    • oli-85 Re: O zioła kilka pytań 23.05.16, 21:33
      Hej ja zawsze pazylam rano i piłam po 3 godzinach!nie miałam jakoś dokładnie określonej godz ale starałam się mniej więcej robić równe przerwy między porcjami!nie są smaczne ale po paru razach mi posmakowaly a i nie wolno ich dosladzac i trzeba lekko podgrzać i pic małymi lykami tak mi pani w zielarskim mówiła!
    • madamadaa Re: O zioła kilka pytań 24.05.16, 22:51
      A jak to jest z tymi ziołami ? To te nr 1 na płodność? Czy one pomagają na coś konkretnego czy tak ogólnie , czy w ogóle..? Jeszcze przewijalo się coś w wiesiolku. ..? Podpowie ktoś kto stosował?
      • oli-85 Re: O zioła kilka pytań 25.05.16, 07:02
        Ja stosowalam ojca kilmuszki i w pierwszym cyklu stosowania zaszlam!Tak to te na płodność i one działają antyzrostowoi pobudzają pracę jajników i wspomagają owulacje !mnie w dzień ow tak kuly jajniki ze momentami nie mogłam siedzieć tylko musiałam wstać!I to dwa mnie bolały
    • madamadaa Re: O zioła kilka pytań 25.05.16, 09:54
      Ale myślisz , że one pomogły ? To Twoja pierwsza ciąża ? Tzn miałaś podstawy żeby tak myśleć ze pomogly ziola bo miałaś jakieś problemy z owulacją czy jajnikami ? Bo ja np mam problem z pęknięciem pęcherzyka i przy pierwszej ciąży po jednym zastrzyku z pregnylu pękł ładnie i się udało a teraz już po drugim jestem i niby pękł za pierwszym razem śle nie udało się , w tym miesiącu lekarka wogóle nie rozumiała co z moim cyklem się podziało chociaż @ jak w zegarku przyszła. I już nie wiem co jest. Teraz mam nie iść na monitoring owu żeby zrobić przerwę że może samo naturalnie zaskoczy ale ja podchodzę do tego z dystansem. To może ziółka nie zaszkodzą. .
      • oli-85 Re: O zioła kilka pytań 25.05.16, 23:03
        Mi po poronienie jakoś się wszystko rozregulowaloi we wcześniejszym cyklu raczej nie mialam ow bo nie było śluzu, ani bólu jajników ani w testach nie wyszło więc postanowiłam zacząć pić wiesiolka, zioła i mąż zaczął brać androvit i jakos sie udalo!po paru porcjach ziol dosłownie czułam jak moje jajniki pracuja i w czasie ow jeszcze nigdy aż tak mocno mnie nie bolały!a kuly mnie dwa na zmianę to mam cichą nadzieję że może bliźniaki będą!
        • madamadaa Re: O zioła kilka pytań 26.05.16, 23:31
          A jest znaczenie w jakim dniu cyklu zaczyna się je pić ? Bo ja mam dziś 3 dc ale dopiero jutro mogłabym je spróbować kupić. .
        • lidek0 Re: O zioła kilka pytań 27.05.16, 16:49
          Poronienie to duże zmiany dla organizmu, przede wszystkim hormonalne, trzeba organizmowi dać czas na dojście do siebie. "testach nie wyszło " bo testy owulacji nie pokazują, jak chcesz mieć pewność to po prostu monitorujesz jeden cykl i wszystko wiesz: czy jest owulacja, co dzieje się z endometrium. Poza tym kontrolne usg po poronieniu to standard. /warto jeszcze do kompletu sprawdzić czy hormony wróciły do normy/
      • madamadaa Re: O zioła kilka pytań 03.06.16, 17:12
        Słuchajcie , od kilku dni pije zioła ojca klimuszki nr 1.. ale powiem wam , że aż mi niedobrze jak je pije. . Strasznie mi nie smakują uncertain tez tak macie ? Wogóle po zrobieniu tej mieszanki to wyszło tego 4.5 słoika litrowego :o to wszystko trzeba wypić żeby ta przerwę zrobić ?
        • vaikiria Re: O zioła kilka pytań 03.06.16, 20:19
          Nie, może nie są najsmaczniejsze, ale piję je bez wstrętu. Może na co dzień słodzisz herbatę/kawę i nie jesteś przyzwyczajona do gorzkiego smaku? Ilość jest potężna, ale też dość szybko schodzi, bo to jednak trzy łyżki dziennie.
        • madamadaa Re: O zioła kilka pytań 03.06.16, 23:03
          No faktycznie słodzę. . No nic trzeba zacisnąć żeby i pić .. oby pomogły smile
    • madamadaa Re: O zioła kilka pytań 20.06.16, 22:06
      Dziewczyny mam pytanie do tych , które piją / piły zioła ojca klimuszki nr 1. Czy jest możliwe , że te zioła w jakiś sposób rozregulowały cykl ? Ja piłam te zioła ok 2 tygodni.. i nie dałam rady dłużej , bo na sam ich widok miałam odruch wymiotny, nie mówiąc co w trakcie picia. I musiałam je odstawić. .
      • oli-85 Re: O zioła kilka pytań 21.06.16, 07:37
        Hej ja.po dwóch tygodniach picia zaszlam w ciążę tak ze życzę powodzenia!
      • madamadaa Re: O zioła kilka pytań 21.06.16, 09:56
        Ja na dziś mam termin @ ale na razie ani słychu ani widu , a od pół roku ani dnia spóźnienia nie miałam. . smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka