Dodaj do ulubionych

Jajniki a owuacja

19.03.17, 20:01
Czy możliwe jest, żeby z jednego jajnika owulacja była raz na pół roku? Czy ogólnie takie rozbieżności w jajnikach są możliwe i normalne? Niby jest tak, że raz jeden raz drugi, ale czytałam, że to jednak nie jest reguła...
Obserwuj wątek
    • magdi_na81 Re: Jajniki a owuacja 20.03.17, 12:30
      To nie jest regula, ze raz jedne raz drugi - jak robilam monitpringi to pytalam o to lekrza.
      A Tobie lekarz co moiw jak widzie te sytuacje na usg?
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: Jajniki a owuacja 20.03.17, 17:28
        To nie jest na podstawie monitoringu wysnute (więc dopuszczam możliwość, że jednak owulacja z tego jednego jest częściej smile), tylko na podstawie bólu jajnika. Przez ostatnie miesiące bolał mnie tylko lewy, a w tym cyklu mocno się dał we znaki prawy i akurat jak byłam u gina, to zapytałam się go, czy owu była z prawego, powiedział, że na to wygląda.

No, ale ogólnie się zastanawiam, czy są możliwe, aż takie rozbieżności. Chyba trudno coś takiego zaobserwować, bo wymagałoby to co miesięcznego monitoringu przez dłuższy czas...
        • magdi_na81 Re: Jajniki a owuacja 21.03.17, 10:07
          Tylko na podstawie bolu nie mozesz tego zdiagnozowac na 100%. Nie masz nawet pewnosc, ze to boli jajnik, a nie jakis inny kawalek ciala wink rozne rzeczy bola podczas cyklu, a jak sie w sygnaly ciala mocno wsluchujesz to bola jeszcze bardziej.
          Przypuszcam, ze takie rozbieznosci sa mozliwe, ale nie sadze, zeby tez duzo one zmienialy przy staraniach - wazne ze owulacja jest. W ciaze zachodza tez kobiety z jednym jajnikiem.
          Tak samo przy slinych stymulacjach jajnikow przed ivf tez sie zdzrza, ze na jendym jajniku jest wiecej jajeczek a na innym mniej. Nasze organizmy nie sa ani idalne, ani idelanie smetryczne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka