ewkaczo 08.11.04, 11:20 HEJKA! A ja tak z zaskoczenia zakładam kolejny watek naszych rozmów (bo to w koncu moja rola hihihi) gdyz znow tamten zrobil sie niemiłosiernie dłuuuuugi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewkaczo Re: pierwsza ?:) 08.11.04, 11:27 pamietka-BRAWO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Troche wesolosci nam potrzeba u was tam strasznie magią powiało! Tromyszko-a jednak odwazylas sie...podziwiam! Ja boje sie takich wizyt....brrrr....bo zacznie mi moze opowiadac o jakis pogrzebach ,wypadkach a ja pozniej sie zamecze psychicznie. Jesli mialaby mi powiedziec cos o dzidzi albo pracy to ok ale nic wiecej a ona tak nie moze.. Odpowiedz Link
tromysza Re: pierwsza ?:) 08.11.04, 11:46 O ewa!!! Ale fajnie, ze jestes!!! ja jej zabronilam mowic o smierci. Ale i tak powiedziala mi jedna nienajfajniejsza rzecz. Brr. wyrzucam to ze swoich mysli. jak tam nastroj, ewciu? ja to jestem dzisiaj tak wpieniona, ze szok. Zamordowalabym kogos. Was nie: bo macie podobne uczucia. Ale innych ludzi: z checia. Brr. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 11:52 A ja sie czuje ok,nie wiem czemu ale mam dobry humor.Jak przyjdzie @ to będę pewnie wyć do księżyca auuuuuuuuuuuuuuu.Tak sie boję tego dnia . Odpowiedz Link
ewkaczo Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 11:57 magdulko a Ty bedziesz testowac? jesli tak to kiedy? A Ty tromyszko? testujesz czy czekasz na @ fuuuuj! Odpowiedz Link
ewkaczo Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 11:56 ano jestem ale zaraz mnie mąż od kompa "wyrzuci" bo to jego jedno z narzedzi pracy Maila napisalam tromyszko U mnie tak sobie-to znaczy dzis 24dc i znow czuje ze nici z tego i chyba zakonczy sie to jak u pamietki choc ja testu nie bede robic bo to nie ma sensu, chyba ze by mi sie opozniala@. Mam zaledwie bol piersi i to wszystko. Ale...na razie tak bardzo o tym nie mysle: dzis ide zapisac sie na silownie i bede cwiczyc na przyrzadach aerobowych no i jakas mala dietka na pewno bez chleba. Musze czyms zajac umysl. Mezulek tez zaczyna silownie ale on bedzie chodzil poznym wieczorem a ja do 17.00 Odpowiedz Link
tromysza Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 12:02 Widze ewciu, ze nasze mysli ida w tym samym kierunku. ja tez postanowilam zmienic swoje zycie. chle chle. zapisuje sie na cwiczenia!!! musze tez czyms zajac mysli, bo inaczej bede pisac do Was z wariatkowa. A magdulka moze ma dobry humor, bo zaciazyla. ja mam zly, bo wiem, ze zbliza sie @. Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 13:06 No to idziemy równo, ja od tygodnia chodze na aerobik i czuję się o wiele lepiej. Z jednej strony to tak jak Wy nie chce wiecznie myśleć czy juz sie udało czy jeszcze nie a z drugiej strony to poprawienie kondycji fizycznej dobrze mi zrobi. Oczywiście w ciągu tygodnia dodatkowo rezygnuje z pieczywka, tylko w weekend daję sobie luz ale taki umiarkowany. Madziu, dawaj znac jak tylko poczujesz jakieś inne oznaki ciąży. Jak to miło przeczytać, że chociaż komuś się w końcu uda. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 13:26 Kochane moje ,bardzo bym chciała żeby mi i Wam sie udało.Nie wiem czy zaszłam czy nie to sie okaże juz niedługo 17/18 listopad.Testować chyba nie będę poczekam cierpliwie.Chyba że @ się będzie spóźniać to siknę sobie.Jesli chodzi o objawy to chyba ich nie mam .Dzis zauważyłam że tempka podskoczyła wyżej o jedną kreskę .Po owulacji było 36.8 ,a dzis 36.9.Mam widoczny biały lepki sluz.Wczoraj ten potworny ból z niewyjasnionych przyczyn.Cycki nie bolą.Czekam ,i obym sie nie rozczarowała jak to bywa u mnie.Wiecie jak sobie pomysle że mogę być w ciąży to mi się chce śmiać ,przeciez to abstrakacja serio. Odpowiedz Link
tromysza Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 13:40 No wlasnie. My sie przyzwyczaislysmy do czekania. Przez moje zycie przewinelo sie tabuny mezczyzn. Kiedy w koncu spotkalam mojego A. i po dwoch latach stanelam z nim na slubnym kobiercu, tego samego dnia rano pomyslalam: to jakis abstrakt Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 13:47 Sama tak sobie myślę jak to będzie jak zobaczę II teście .Jaka będzie moja reakcja,czy ja nie oszaleję ze szczęścia i mąż zawiezie mnie do wariatkowa ? Boże moi rodzice oszaleję razem zemną i wszyscy będziemy płakać ze szczęścia. Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 13:54 Jeśli tak będzie to wszyscy się spotkamy w tym wariatkowie. Każda z nas pewnie jak zobaczy II kreski na teście to zwariuje ze szczęscia i będziemy chodzić w białych kaftanach. Tylko może trzeba ich uprzedzić, żeby uszyli takie duże bo nam brzuchy będą rosły. Odpowiedz Link
tromysza Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 13:55 Powiem tak: dla takich chwil sie zyje. Trzeba umiec czekac. ech, ale czemu to takie ciezkie. Magdulka, luzik. W koncu wrozka Ci to przepowiedziala mam nadzieje, ze one sie nie myla w tak fundalmentalnych sprawach Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 14:07 Jak wiesz, nie ma ludzi nie omylnych.Nie myli sie tylko nasz Pan i Władca więc jemu ufam bezgranicznie .Więc moje drogie, ja Wam powiem tak,wszystkie zafasolkujemy zobaczycie.Ta która pierwsza zaciazy ma tu infekować ,zarażać ) Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 14:19 Czuję po kościach, że to ty pierwsza będziesz nas zarażać!!!! Odpowiedz Link
tromysza Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 14:30 ja tez tak czuje. Ale mi niedobrze. Wszyscy dzis w mojej pracy smierdza. Zaraz zwariuje Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 14:43 Bardzo dobry objaw Tromyszko. Jednym z objawów ciąży jest właśnie bardzo wyczulony zmysł węchu. Odpowiedz Link
tromysza Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 14:51 Kochana, ja nie jestem w ciazy. nie po to placilam wrozce, zeby jej nie wierzyc, co? uwierz, oni naprawde dzis smierdza. Powazni ludzie w powaznej firmie. A najgorsze, ze nie chca wietrzyc. Mowia (oczywiscie, nie zlosliwie), ze wietrzyc moge sobie w domu. Udusze sie tu. A co u Ciebie? Co robisz? Ta Ewa to moja fatamorgana. cha cha. pojawia sie i znika Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 14:51 Ja jakoś nie wierzę ze będę pierwsza która będzie zarażać ).Jak do tej pory nic mi nie śmierdzi hihi. Odpowiedz Link
tromysza Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 14:54 Bo jestes w milym domku. A nie ze smierdzielami (milymi, ale jednak smierdzielami). cha cha. Wlasnie sobie wyobrazilam, ze czytaja moje posty. Ale co tam: moze by wywietrzyli. Poza tym: masz podwyzszona tempke. A to chyba jest objaw ciazy. A moja zlosliwosc w sttosunku do wspolpracownikow swiadczy najprawdopodobniej o zblizajacej sie @, ktora sprawia, ze wszyscy mnie... wiadomo co Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 14:59 A na kiedy masz termin @ ,moze wclae nie przyjdzie ,jeszcze nic nie wiadomo.Fajnie by było jak bysmy wszystkie miały II w tym cyklu.Jejku ale się rozmazyłam. Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 14:57 A czy to żle, żeby wrózka w tej jednej kwestii się pomyliła cio? Teraz z tą zmianą temperatury w powietrzu i ociepleniem klimatu to mogło jej tam się poprzestawiać w tych kartach. Odpowiedz Link
tromysza Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 15:00 Mam tylko nadzieje, ze nie poprzestawialo sie jej w druga strone. Wtedy juz na pewno trafie do wariatkowa. Dziewczynki, czy wiecie, ze ja dzisiaj nie moge pracowac? Pracowalam do 3 rano i teraz mam ... pracowstret. Nie moge stad jednak wyjsc, bo to byloby nieetyczne. A marze o moim lozeczku Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 15:14 A mi dziś czas w pracy tak szybko leci, że nie nadążam z wszystkimi sprawami. Na razie muszę spadać. Może przed 16-tą jeszcze tu wpadnę. Odpowiedz Link
kasiuula Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 15:34 No, no no ale dzisiej gadacie, jak przekupy na targu. W piatek prawie pusto a dzisiaj, ho ho. Dopiero mogłem tu wejść i mam tyle zaległości. Fajnie, że nawet w tym tak trudnym okresie, jakim jest oczekowanie na @ dopisują Wam humorki. Bardzo się cieszę. Moja @ powinna przyjść w czwartek lub piątek. I pewnie przyjdzie, pomimo tego że poraz koleji przeżywam ciążę urojoną. ja już naprawdę nie wiem jak to jest. Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 15:43 Kasiulu, na pewno nie jest to ciąża urojona, bo gdzieś czytałam, że jak ma się urojoną ciążę to trwa to tyle samo co zwykła ciąża i brzuszek rośnie jak przy nromalnej ciąży. Nie wspomnę o objawach, że też są takie same. A jeśli do ciebie przychodzi @ to nie jest to ciąża urojona. I lepiej jak nie masz takiej urojonej ciąży, bo nie mogę sobie wyobrazić, żeby chodzić w ciąży 9 miesięcy a w środku pusto. Chyba, że coś pomyliłam to sorki. Odpowiedz Link
tromysza Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 15:46 kasiuula, a jakie masz urojone objawy? urojone lub nie... Odpowiedz Link
kasiuula Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 15:49 Moje ciąże urojone rwają tylko od owulacji do @. Piersi mi rosną i cholernie bolą, czuję cięzkie bodbrzusze i kucie,no i tempka wysoko, a nawet czasami miewam nudności. Taka jest siła mojego umysłu, który wmawia wszystkim moim organowm że mają zachowywać się tak jak bym była w ciąży. Najgorsze są te piersi, bolą naprawdę cholernie. Na szczeście ja już w te objawy nie wierzę i nie robię sobie w związku z nimi nadzieji Odpowiedz Link
kasiuula Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 15:52 Dziewczyny ja na poważnie myślę, że chyba powinnam się wybrać do jakiegoś terepeuty bo to chyba nie jest normalne. Najgorsze jest to że cgyba ten stres nie pozwala mi zajść. Wszystkie badania moje i mojego męża są OK, owulacji napewno nie przegapiliśmy (monitoring) i nic. Ja naprawdę chyba powinnam najpierw uleczyć moje emocje Odpowiedz Link
kasiuula Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 15:58 Myślicie, że mogłabym juz zrobić test?? Bo juz nie wytrzymam Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 16:02 Rób Kasiulu i pisz szybciutko o wynikach. Muszą być II krechy. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 16:00 Kasiula ,moze pójdź do dobrego psychologa ,porozmawiaj .Na pewno nie zaszkodzi a może duzo pomóc.Ja jak narazie daję sobie radę ,nie jest tak źle.Ale wiem sama po sobie że im bardziej nakręcałam się że się uda w danym cyklu tym gorzej przeżywałam nadejście @.Teraz sie wyluzowałam ,bzykamy się bez nerwów.A jak z tego będzie dzidzia to będzie to 10 cud świata ) Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 16:01 A który masz dc i jak długie masz cykle ?????? Odpowiedz Link
kasiuula Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 16:04 dziś mój 25dc. Przed moimi wariactwami były regularne 28 dni, ale ostatnio wszystko sie pokręciło. Ostatni cykl 25 dni. Owulacje miałam w 13 dc, więc chyba ten będzie 28-mio dniowy. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 16:08 Jutro z rana możesz sobie zrobić.Życzę II )))))))))))))))) Odpowiedz Link
tromysza magdulka 08.11.04, 16:30 A czy po 6-7 dniach od zaplodnienia powinien wyjsc test pozytywny (jesli jest ciaza). Test ewy np? napisz szybko pls Odpowiedz Link
magdulka26 Re: magdulka 08.11.04, 16:46 Za wczesnie ,poczekaj tak do 12 dni po owulacji. Odpowiedz Link
zebra102 Re: magdulka 08.11.04, 17:52 Mój 12 dzień od owulacji będzie 11.11. Chyba za-testuję. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: magdulka 08.11.04, 18:07 Nie za wczesnie troszke ?.a jaki masz test od Ewy czy inny.Masz jakieś objawy,jak długie masz cykle ? Odpowiedz Link
ewkaczo Re: TROMYSIA C.D. 08.11.04, 18:23 hej! no i ja wpadlam na chwilke. Widze ze na tapecie temat:testowanko Dzis jest u mnie 11dni po owulacji ale ja nie bede testowac bo napewno nic z tego. Czuje to i juz. Przed godzinka wrocilam z silowni i jestem troche zmeczona ale uwazalam zeby sie nie przeforsowac za pierwszego dnia. Odpowiedz Link
mola16 Kasiula- i co....??? 09.11.04, 08:11 Kasiula, testowałaś dziś rano? Pisz szybciutko co ci wyszło!!!! Umieram z ciekawości. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 09.11.04, 09:35 No właśnie ,ja też czekam na super wieści ) Mola jak samopoczucie ,u mnie nie ma objawów ciążowych jak narazie,nawet cycki mnie nie bolą a w poprzenim cyklu bolały już od owulacji .Są moze takie bardziej napęczniałe hihih.Tempka 36.9 czyli nawet nie mam 37 ((Ech coś czuje że @ przyjdzie jak złoto.To juz 19 dc do @ coraz bliżej . Odpowiedz Link
kasiuula Re: TROMYSIA C.D. 09.11.04, 10:07 Cześć dziewuchy. Niestety nie robiłam raono teściku, zastanawiam się czy wyszedł by pozytywnie gdybym zrobiła go w dzień Odpowiedz Link
kasiuula Re: TROMYSIA C.D. 09.11.04, 10:11 Colewcia, ale sonie powiedziałam "wyszedłby pozytywnie" (marzenia ściętej głowy), oczywiście chodziło mi czy byłby wiarygodny?? Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSIA C.D. 09.11.04, 10:11 Niektóre testy wykazują ciążę z sikania nawet w ciągu dnia. Ale najbardziej wiarygodny jest ten z nocy, więc sama nie wiem. Ale nadal jestem ogromnie ciekawa co wyjdzie. Decyzja należy do ciebie. Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSIA C.D. 09.11.04, 10:08 Cześć Madziu, u mnie samopoczucie jak najbardziej w porządeczku. Wczoraj byłam na aerobiku i trochę poskakałam dla lepszej kondycji. Ja tez Madziu czyję, że @ niestety do mnie przyjdzie. A juz myślałam, że zrobi mi prezent urodzinowy i nie pojawi sie przez następne 9 miesięcy. To byłby najpiekniejszy prezent jaki kiedykolwiek sobie wymarzyłam. Wiesz, ja w ubiegłym cyklu też tak miałam, że od razu po owulacji bolały mnie piersi i były tak bardzo nabrzmiałe, że nie mozna było dotknąć. A teraz nic, kompletnie nic mnie nie boli. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 09.11.04, 10:18 Kasiula jesli chodzi o test robiony przed terminem @ to powinien być robiony z nocnych sików ) a jak po terminie to już nie ma znaczenia.Życzę II. Mola widzę że jesteśmy pesymistycznie nastawione na ciąże hihihi.Ja się nie podniecam tylko z dnia na dzień uświadamiam sobie ze jestem coraz blizej @@@@.Chętnie bym ją utopiła w zimniej i rwącej wodzie. Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSIA C.D. 09.11.04, 10:28 No tak, pesymizm górą. Jeszcze gdyby coś mnie pobolewało, chociaż cycki byłyby większe ale nic, totalne zero oznak. Ale za to jaki miałam piekny sen. Śniło mi się, że urodziałm synka i karmiałm go piersią, był taki uroczy: miał długaśne rzęsy, czarne włosy (nie wiem po kim, bo oboje z mężęm mamy inny kolor włosów) i okrąglutką buźkę. Był słodki. Ale o tym śnie nie mówiłam mężowi bo wiem, jak by to skwitował, że już zwariowałam. Odpowiedz Link
tromysza Re: TROMYSIA C.D. 09.11.04, 10:29 czesc! Widze, ze temat testowanka! mnie tez nie bola piersi. Tylko mnie tak denerwuja i urosly. Ale moze to dlatego, ze przytylam? Odpowiedz Link
kasiuula Magdulko, 09.11.04, 10:34 Wiem, że wiesz co nieco o prolaktynie i w związku z tym mam pytanie. Wczoraj odebrałam wyniki - 21,4 ng/ml. Z tego co wiem norama to 1,9-25. Czy to że jest w górnej granicy to źle, czy powinna być niższa, czy jet OK?? Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Magdulko, 09.11.04, 10:50 Powiem Ci tak ,mieści sie ona w granicy ,czyli nie jest za wysoka.Ale do zaciążenia dobrze by było gdyby oscylowała w granicy 10-15 ng/ml.Są dziewczyny co zachodzą z wyższą prolaktyną ale i są poronienia. Odpowiedz Link
tromysza Re: Magdulko, 09.11.04, 11:23 Dziewczyny, czy Was czasem, przepraszam za wyrazenie, swedza piersi??????? nie wiem o co chodzi. nie bola mnie piersi jakos tylko zajebiscie draznia. tak jakbym zalozyla swedzacy sweter. chcialabym sie rozebrac i... wiadomo co. Ja chyba wariuje Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Magdulko, 09.11.04, 11:29 Mnie też od wczoraj swędzą cycuchy ,czyzbym była brudna ??????????????Żartuje ale mnie tez swędzą i są nabrzmiałe troszkę. Tak zawsze coś u siebie znajdę a po paru dniach @@@@@@@@@@@@@@@ wredna i znienawidzona !!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
mola16 Re: Magdulko, 09.11.04, 11:31 Ja tez czasami tak miałam, jak już zaczęłam sie drapac to potem były całe czerwone i tylko było widać ślady moich pazurków. Coś zaczyna mnie brzyszek pobolewać ale to chyba od Duphastonu (biorę pierwszy cykl) gdzieś wyczytałam na forum, że może boleć brzuszek tak jak na @. Odpowiedz Link
tromysza Re: Magdulko, 09.11.04, 11:34 No wlasnie!!! to jakas paranoja. to urojona ciaza. i jeszcze sutki mi sciemialy. Czy ktos tu moze zalatwic mi miejsce w Tworkach? Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Magdulko, 09.11.04, 11:37 Ja mam blisko do Straszęcina tam jest zakład dla ludzi takich jak my hihihih.Zajmiemy całą salę i będziemy szukać objawów ciazy )) Odpowiedz Link
tromysza Re: Magdulko, 09.11.04, 11:41 Dobre, ale sie usmialam i bedziemy mowic: Panie doktorze, ja naprawde jestem w ciazy. JA to CZUJE. Bedzie nam niedobrze, beda bolec nas piersi i takie tam... A tak nawiasem mowiac: ciekawe czy jak naprawde zaciazymy cos bedziemy czuly czy to bedzie cykl uznany za stracony. jestem z siebie bardzo dumna: dzis ide poraz pierwszy na step. Postanowilam! Moze musze poczekac na ciaze, ale przynajmniej "zaciaze" jako piekna kobieta, a nie pani swinka Odpowiedz Link
mola16 Re: Magdulko, 09.11.04, 11:47 Hi. hi, hi. Jako świnka??? No to pewnie z tego związku wyjdą jakieś ładne różowiutkie prosiaczki.... -))))) Odpowiedz Link
mola16 Re: Magdulko, 09.11.04, 11:45 No właśnie, same sobie wynajdujemy oznaki ciąży. Wsłuchujemy się w nasz organizm lepiej niż jakikolwiek lekarz. Ja też mam w swoim mieście jakis oddział dla wariatów. Musze sprawdzić tylko, czy mnie przyjmą. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Magdulko, 09.11.04, 11:49 Wiecie co ,niektóre laski twierdzą że "czuły " że są w ciąży ich intuicja się nie myliła.A drugie mówią że one zawsze miały objawy a w tym cyklu co zaszły nie było zadnych objawów.I bądź tu mądrym i pisz wiersze.Każda z nas jest inna i zna swoje ciało.Przecież ono moze dawać nam znaki których wcześniej nie dawało.Jakie my jesteśmy skomplikowane . Odpowiedz Link
tromysza Re: Magdulko, 09.11.04, 11:49 No drogie Panie, bardzo przepraszam. ja naprawde jestem w ciazy. Lekarzowi powiem to samo. hi hi. A jesli on powie, ze nie jestem? och, pojde do nastepnego i nastepnego i nastepnego. W koncu przeciez znajdzie sie jakis wariat, ktory mi to dla swietego spokoju potwierdzi, co? Odpowiedz Link
mola16 Re: Magdulko, 09.11.04, 11:56 Tak i na USG dorysujesz czarnym pisakiem kształt fasolki i na pewno przekonasz gina, że to juz tak tu było i ty nic o tym nie wiesz. Hi, hi, hi. Odpowiedz Link
tromysza Re: Magdulko, 09.11.04, 12:07 Dobrze chociaz, ze poczucie humoru nam zostalo, bo inaczej byloby naprawde zle. A tak jest tylko troche zle. UWIELBIAM WAS. Chociaz wczoraj pomyslalam: a co jesli magdulka jest facetem. Albo mola? A najgorsze, ze pomyslalam, cha cha, ze Ewcia z ktora koresponduje mailowo jest moim szefem. I zaraz mnie zwolni. cha cha. Spokojnie, troche zwariowalam. Ale to wszystko dlatego, ze czytalam Wysokie Obcasy i artykul o smsowej milosci. W koncu to "wirtualny swiat". No!!!! natychmiast obiecujcie, ze nie jestescie facetami. P.S Zartuje. . Badzcie cierpliwe. W koncu jestem w wyimaginowanej ciazy Odpowiedz Link
kasiuula Re: Magdulko, 09.11.04, 12:11 Myślę, że nikt normalny nie potrafiłby się w nas wkręcić. Nie rozumiałby o czym my mówimy. Więc ja jestem spokojna, to niemożliwe żeby jakikolwiek facet rozumiał to co piszemy. Odpowiedz Link
tromysza uff 09.11.04, 12:13 ulzylo mi A prolaktyne moim zdaniem powinnas troche zbic. Pytalam kolezanki, ktora jest mistrzynia w tym temacie. Ale niech magdulka potwierdz. Odpowiedz Link
mola16 Re: Magdulko, 09.11.04, 12:12 A ja tak sobie myślę, że to niemożliwe, żebyśmy były facetami, bo skąd oni wiedzą tyle rzeczy o ciąży, @, badaniach, hormonach itp. Przecież oni nie mają zielonego pojęcia o czym my tu rozmawiamy. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Magdulko, 09.11.04, 12:17 Ha ha oj tromyszko ale numer my facetami hihih,który miał by tyle cierpliwosci do pisania i czytania.Który pisał by o sluzie,cyckach itp.Ja jestem młodą i piekną koietą ))Żartuje ,jestem kobietą ale nie piekną hihi. A Ty Kasiula zbij ja troszkę ,lepiej żeby była niższa niz przy górnej granicy . Odpowiedz Link
kasiuula Re: Magdulko, 09.11.04, 12:33 A jak?? Moja ginka stwierdziła, że w normie i to wszystko. cholera już chyba tracę do niej zaufanie. A a propos facetów. TO NIEMOŻLIWE, żaden by tu nie wytrzymał. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Magdulko, 09.11.04, 12:44 Może cantangusem ,to jest lek ziołowy ,bromek jest na receptę i sama nie powinnas go brać.Dużo dziewczyn brało i bierze cantangusa.A tak na koniec ,Ci nasu lekarze oni twierdzą że jest w normie to jest ok ,widać jaką mają wiedzę.Mój gin .jak zobaczył wynik 19,75 ng/ml to kazał brać bromka aż do zajścia w ciąże.To nic że ona jest w normie ale powinna byc po środku normy a nie w górnej granicy. Odpowiedz Link
kasiuula Re: Magdulko, 09.11.04, 13:07 A jak się go bierze? Należy zacząć od jakiegoś konkretnego dc?? I jakie dawki. Czy dowiem się wszystkiego z ulotki. Acha, a czy wiesiołka też dostanę bez recepty?? Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Magdulko, 09.11.04, 13:21 Wiesiłek jest bez recepty.Jesli chodzi o castangusa to na ulotce pisze że bierze się go przez 90 dni.Nie wiem od kiedy zaczyna sie go brać ,ale wydaje mi się że to nie ma znaczenia.Bynajmniej ja bromka zaczęłam brac z dnia na dzień.Olej z wiesiołka bierze sie od 1 dc aż do owulacji ,potem trzeba go odstawić.Moze zapytaj dziewczyn na niepłodności od kiedy brały castangusa. Odpowiedz Link
kasiuula Gdzie jesteście?! 09.11.04, 13:46 Gdzie jesteście dzewczyny? Jakoś cicho się tu zrobiło. czyżbyście miałay tyle pracy?? Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Gdzie jesteście?! 09.11.04, 13:51 Ja jestem cały czas !!Teraz obiadek kończę robić.Lada moment będzie po obiadku. Odpowiedz Link
kasiuula Re: Gdzie jesteście?! 09.11.04, 14:03 Boże jak Ci dobrze. a ja tu taka głodna siedzę Odpowiedz Link
mola16 Re: Gdzie jesteście?! 09.11.04, 14:26 No ja też jestem strasznie głodna, burczy mi w brzuchu, ale na razie spadam bo mam mnóstwo roboty. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 09.11.04, 14:09 Nio miałam zupkę a na drugie karkówka w sosie ,ziemniaczki i surówka.Pyycha mąż własnie wpadł na obiadek i zaraz wraca do pracy z powrotem. Odpowiedz Link
ewkaczo Re: TROMYSIA C.D. 09.11.04, 16:52 oooooooo...nikogo nie ma ja nie moglam wczesniej sie pokazac. Magdulka a Ty nie pracujesz? Bo domyslam sie ze siedzisz w domku i przygotowujesz ciałko do fasolki U mnie dzis 25dc i jestem pewna ze nici z tego cyklu. Nie mam juz zadnych objawow nawet cycki przestaja bolec wiec zbliza sie@...za 3-4 dni sie wyjasni. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 09.11.04, 17:14 Tak ja siedze w domku i gotuję nam smaczbe obiadki.Ewcia poczekaj jeszcze @ nie przyszła ,trzymam kciuki za Ciebie i fasolkę, Odpowiedz Link
ewkaczo Re: TROMYSIA C.D. 09.11.04, 17:27 magdulko dzieki za pocieszenie ale ja to czuje.... natomiast moze jednak u Ciebie cos sie wykluje hihihih....ZYCZE CI TEGO Z CALEGO SERCA! Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 09.11.04, 18:51 Żeby chociaż był maleńki znak na niebie, który by mi oznajmił czy sie udało czy nie.Ja odliczam każdy dzień jak w wojsku.W przyszłym tygodniu albo sie będę cieszyć ...albo wyć do księżyca jak wilk auuuuuuuuuuuuuu.Dziękuje za życzenia i ja Tobie tez zyczę tego samego. Jak się nie uda to ruszam na badania z mężulkiem ,szkoda czasu na stanie w miejscu. Odpowiedz Link
mola16 Wtorek 10.11.04, 08:19 Czesc dziewczynki, mam nadzieję, że dziś znów sie tu wszystkie spotkamy. Ja już naprawdę zwariowałam, wczoraj tak mocno wsłuchiwałam się w moje ciało, że czułam przez cały dzień pobolewanie brzucha i wmówiłam sobie, że to jest ten dzień kiedy zarodek się zagniedża. Nawet nie chciałam seksu bo bałam się, że coś złego może się stać. Ale fikcja co? Odpowiedz Link
kasiuula Molu dziś jest środa-cholerna środa 10.11.04, 09:34 Tak, dziś wstrętna środa najgorszy dzień w miesiącu. Testować nie zdążyłam, wczoraj przyszła @. Jedyne co potrafię dzisiaj to klnąć i płakać. Sorry dziewczyny nie zaszczepię dzisiaj w Was dobrego humoru Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Molu dziś jest środa-cholerna środa 10.11.04, 09:44 Mola ja wczoraj przeszłam samą siebie ,a wiesz dlaczego .O godz.20.00 dopadły mnie takie mdłości że myslałąm że puszczę pawia ))Zobacz co się juz dzieje w mojej chorej głowie.Jak tak dalej pójdzie to na Święta Boż.Nar.będę siedzieć w kaftanie bezpieczeństwa ))).Boże miej mnie w swojej opiece . Kasiula tak mi przykro słonko Ty moje ,wiem co czujesz naprawdę.Nawet nie wiem jak Cię pocieszyć ptaszynko.Ale masz troszkę podwyższoną prolaktynę ,ona też może robić zamęt w organiźmie.Zacznij brać castangusa żeby ją zbić.Moze inny lekarz by się teraz przydał który potwierdzi to że masz ciut za wysoką prolaktynę.Kasia teraz nowy cykl i nowe nadzieje ,uda Ci sie zobaczysz. Odpowiedz Link
mola16 Faktycznie środa 10.11.04, 09:55 Coś mi się czas poprzestawiał ale to chyba przez te święta i wydłużony weekend. Kasiulu, mi również jest przykro, że ta @ przszła. A czy to nie za wcześnie troszeczkę. W którym dniu cyklu ona przyszła? Madziu, widze, że mamy takie same odruchy. Ja też od dwóch dni wieczorkiem czuję, że coś mi siedzi na żołądku i musze troszkę pobekać w ciszy (tak żeby mój M nie słyszał) i wówczas jest lepiej na żołądku. Czasami to też wolałabym zwymiotować. Pewnie dziś wymyślę coś innego, może częste siusianie bo to też jest oznaka ciąży. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 10.11.04, 10:11 Nasze główki mocno pracują hihihi.Dziś 20 dc już tylko 7/8 dni i sie wyjaśnią moje chore urojenia.O Święta naiwności ja chyba oszaleję . Odpowiedz Link
mola16 Re: TROMYSIA C.D. 10.11.04, 10:20 Ja dziś idę do apteki zaopatrzyć się w test. Bedę robić w niedzielę rano więc w poniedziałek pewnie będę tu płakać. Nie wspomnę o niedzieli, że bedzie cała przeryczana. Ale skoro w sobotę jest mój ostatni dzień brania Duphastonu więc nie chciałabym, żeby przez niedobór progesteroanu po odstawieniu leku coś mogło się złego wydarzyć. Trudno, najwyżej strace 13 zł na test. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 10.11.04, 10:25 Mola a czy to nie będzie za wczesnie na test,przecież to będzie 25 dc u Ciebie.Wiesz jak to jest z testami.Skoro w sobotę odstawiasz duph to @ powinna przyjść we wtorek.Więc moze poczekaj z tym testem np. do wtorku.Życzę Ci z całego serca II, II ,II. Odpowiedz Link
tromysza Zwariowalam 10.11.04, 10:34 Cale rano wymiotowalam. Magdulka, ja chyba sama zaloze sobie kaftan bezpieczenstwa. kasiuula, zrob jak mowi magdulka!!!!! i nie martw sie . Wiem, jak Ci smutno. Rozumiem. Musisz byc cierpliwa. To puste slowa, ale... czy mamy wyjscie? Caluje Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Zwariowalam 10.11.04, 10:43 Oj poranne przytulanie z muszlą -to super ,wiesz co to moze oznaczać prawda )).Kurka czuję ciąże w powietrzu .Który to dc.tromyszko ?? Odpowiedz Link
tromysza Re: Zwariowalam 10.11.04, 10:49 24 dc. magdulko!!!!!!!!!!!!!!!! to jest urojone. ja wierze wrozce. Chyba by widziala, ze jestem w ciazy. urojona ciaza. urojona. urojona. jestem wariatka, rozumiesz??????????????? Boze, oszalalam. Odpowiedz Link
mola16 Re: No niezle 10.11.04, 11:14 Super Tromysza, wymioty sa jak najbardziej porządane w naszej sytuacji. Będziesz testować? Oby ta @ się nie zjawiła. A kiedy się jej spodziewasz? Odpowiedz Link
kasiuula Re: No niezle 10.11.04, 11:14 Ja jestem, tylko nie chcę Was zarażać moim podłym nastrojem Odpowiedz Link
tromysza Zarazaj, zarazaj 10.11.04, 11:30 W koncu po to tu jestesmy. Zeby sobie pomagac, co? Napisz dlugiego posta, wyzal sie, popsiocz, a my Ci pomozemy. A za kilka dni, to ty bedziesz nas pocieszac!!!! no kasiuula. Czytalam Twoj watek. Mi sie wydaje, ze za bardzo sie staramy. I to moze byc powod. Chociaz, fuq, znam takich co sie staraja i jednak zachodza. Wiec nie wiem o co chodzi? A moze wrogosc sluzu. Badalas to? Odpowiedz Link
tromysza i jeszcze 10.11.04, 11:32 Statystyczna para stara sie o dziecko okolo roku. Takie sa badania. Zdrowa para. Sa tacy, co zachodza po 1 m-ce i tacy co pewnie po ponad roku. ja tez nie rozumiem tego, ze kochasz sie w owulacje i nie zachodzisz. Ty, ja, ewa, magdulka, pamietka, mola... wszytskie my. To jakas cholerna paranoja. Gdybym to wiedziala 10 lat temu, to bym nie stosowala prezerwatyw, stosunkow przerywanych i pigulek. Bo i po co??????????/ Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Zarazaj, zarazaj 10.11.04, 11:33 Kasiula a robiłaś posiew z szyjki macicy ??Moze masz tam bakterię która nie pozwala zaciazyć. Odpowiedz Link
kasiuula Re: Zarazaj, zarazaj 10.11.04, 12:18 Nie, nie robiłam. Boże dlaczego o wszystkich badaniach muszę dowiadywać się sama. Wiecie co, chcę zbadać wszystko co jest możliwe bo najbardziej wkurza mnie moja bezsilność. Naprawdę zawsze w życiu brałam problem za rogi i z nim walczyłam, a to mnie przerasta. To jest cios poniżej pasa. Muszę coś robić, żeby do końca nie zwariować. Nie potrafię porostu czekać. Kurcze przecież coś musi być na rzeczy. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Zarazaj, zarazaj 10.11.04, 12:26 Mój gin sam zaproponował badanie nasienia,sam pobrał wymaz na czystość pochwy ,a teraz chce zrobić mi posiew z szyjki w kierunku bakteriologicznym.Ważne jest tes podejście gina do problemu.Mnie najbardziej wkurza jak gin.mówi-proszę się wyluzować i czekać ok, ale ile mamy czekać.Rok,dwa.Ja nie mówię żeby odrazu robic laparoskpię czy histerokpię,ale podstawowe badania.Przecież jak sie okarze że ja mam bakterię którą mogę w ciągu 2 tyg.wyleczyć to po co czekać.Boję sie tego posiewu jak diabli ale wolę byc pewna co do stanu zdrowia swojego.Już niedługo sie okaże co i jak .Na wynik posiewu czeka sie ok.tygodnia czasu i to będzie chyba najdłużesz 7 dni w moim życiu. Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Zarazaj, zarazaj 10.11.04, 12:28 a jak sie robi taki posiew? i ile kosztuje takie badanie? Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Zarazaj, zarazaj 10.11.04, 12:41 Ewkaczo posiew pobiera gin z szyjki macicy tak samo jak przy cytologi.Ja będę płacić 40 zł. Odpowiedz Link
kasiuula Re: Zarazaj, zarazaj 10.11.04, 12:57 Zgadzam się z Tobą Magdulko, dlatego chcę wiedzieć co mogę jeszcze zbadać. Jeżeli jest coś co mi nie pozwala zajść to chcę zacząć walczyć z tym już, a nie przeżywać kolejne takie dni jak dziś. Lekarze patrzą na to może trochę z innej perspektywy, bo nie mają takiego ciśnienia. Moja murzynka sprawdziła tylko te podstawy. U innego byłam (ponoć naprawdę jeden z najlepszych we Wrocławiu od niepłodności (poczułam to w kieszeni)) to w ogóle mnie spławił i kazał przyjść po roku starań. A ja nie chcę czekać!!! Nie wyobrażam sobie aby przez rok przeżywać to co ja dzisiaj, a po roku dopiero zaczynać działać i sprawdzać Odpowiedz Link
magdulka26 CD 10.11.04, 16:30 Test PCT robi się ze śluzu owulacyjnego, więc trzeba być w odpowiednim momencie.Po 8-12 godzinach od przytulanka, mozna już zrobic test.Jesli wyjdzie pozytywny oznacza to że plamniki wyginęły czyli -wrogi śluz.Ale ja na razie az tak daleko nie wybiegam w przyszłość ,aczkolwiek jesli by sie nie udawało zrobię go. Odpowiedz Link
magdulka26 A poza tym 10.11.04, 16:31 Test PCT robi się ze śluzu owulacyjnego, więc trzeba być w odpowiednim momencie.Po 8-12 godzinach od przytulanka, mozna już zrobic test.Jesli wyjdzie pozytywny oznacza to że plamniki wyginęły czyli -wrogi śluz.Ale ja na razie az tak daleko nie wybiegam w przyszłość ,aczkolwiek jesli by sie nie udawało zrobię go. Odpowiedz Link
ewkaczo Re: TROMYSIA C.D. 10.11.04, 12:27 i ja was witam w ten sloneczny aczkolwiek zimny dzien! jeszcze u mnie w domu tescie (oni sa chyba beznadziejni) oszczedzaja na paleniu i nie grzeja i wyobrazcie sobie ze ja po prostu siedzac w domu marzne i to okrutnie!!! brrrrrrrr jestem z tego powodu okropnie zla ale za jakas godzinke ide na solarium i na silownie wiec sie rozgrzeje U mnie 26dc, cycki juz prawie nie bola, temp spadla do 36,65 wiec @zbliza sie duzymi krokami. Juz sie z tym pogodzilam i powiedzialam trudno. Odpowiedz Link
tromysza Re: TROMYSIA C.D. 10.11.04, 13:00 Czesc Ewcia. Do mnie tez zbliza sie @. Czuje to. Moze ja tez na badanie nasionek pojde z mezusiem? Odpowiedz Link
pamietka w oczekiwaniu na @@@ 10.11.04, 13:17 Witam Was Kochane Wariatki dobijam do oczekujących na @ - mnie sie spóźnia co prawda,ale tylko o dobę. Wczoraj nie dostałam choc powinnam, ale dziś od rana czuje się okropnie. Boli mnie brzuch i mam wrażenie (przepraszam,za dosłowność),że czuję jak się ta krew zbiera. Wiecie myślałam o lekarzach ostatnio - dlaczego oni tak lekko podchodzą do naszych starań. Jak powiedziałam,że chcę rozpocząc starania to tuza ze Starynkiewicza (autorytet wielki) powiedział "odstawiaj prezerwatywy,bierz folik i już".Żadnych badań,pytań itp. Moja obecna lekarka jak jej powiedziałm,że to już 5 miesiąc starań i jestem załamana to kazała mi wyjść i wrócić z nowym rozumem A ja bym chciała dostać skierowania na badania hormonów,wymazy itp. Żeby miec poczucie,że coś robię,że nie tracę czasu. Sama się przeciez nie skieruję bo do cholery skąd mam wiedzieć na co (ha,ha,ha oczywiście,że wiem bo jesteście Wy i forum). Ale chciałabym,żeby to lekarz miał plan i mnie o nim informował na bieżąco. A w CM Lim przeszłam juz kilku lekarzy - nie mam siły już zmieniać i zaczynac od początku. Sory za tą gorycz ale jstem dziś w wyjątkowo podłym nastroju. I do tego czytam FT i sie podkurzam ta aferą z Kulczykiem,Giertychem i całą resztą Odpowiedz Link
tromysza Re: w oczekiwaniu na @@@ 10.11.04, 13:20 Kochanie, masz prawo, by sie zbadac!!! Ta lekarka, ktora Ci powiedziala, ze masz wrocic "z nowym rozumem" jest niepowazna! jak ona tak moze. ja powiedzialam mojej: staram sie 3 m-ce, a ona otoczyla mnie opieka. i tak powinno byc. Wiem, ze juz Ci sie nie chce, ale poszulaj innego lekarza. moze znajdziesz takiego na liscie "dobrych ginekologow"? I milo, ze jestes z nami. Wariatkami Odpowiedz Link
pamietka Re: w oczekiwaniu na @@@ 10.11.04, 13:24 Tromyszko Kochana Dzięki ona jest na tej liście właśnie ... jest jednym z najbardziej obleganych ginekologów w LIMie (na wizyte czeka sie ponad miesiac) - ja zapisuje sie od razu po wyjściu Ale powoli jej tez przestaje wierzyć, znów pytam o opinie,szukam,czytam żeby znaleść kogoś nowego ... Odpowiedz Link
tromysza hmm, to moja gin? 10.11.04, 14:45 jak sie nazywa? ja tez mialam taka...czeka sie u niej ponad 1 m-ce, w LIM-ie... jak napiszesz nazwisko, to cos Ci powiem Odpowiedz Link
kasiuula Re: w oczekiwaniu na @@@ 10.11.04, 14:35 Tromyszko, to na jakie badania skierowała Cie Twoja ginka?? Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 10.11.04, 14:03 Wiem że bakteria e-coli jest naszym wrogiem ,ona nie pozwala zaciążyć.Żmija siedzi sobie w środeczku i robi nam spiystoszenie.Następna chlamydia ,która długo nie wykryta i nie leczona moze powodować zrosty (W zwykłym posiewie one nie wyjdzie ,trzeba zaznaczyć przy pobieraniu próbki że chcemy tez posiwe w kierunku chlamydii.Ech te bakterie. Odpowiedz Link
kasiuula Re: TROMYSIA C.D. 10.11.04, 14:34 Boże ele e-coli przecież widać ponoć od razu we krwi, to czy oddając krew na badanie jakiegokolwiek z hormonów analityk ich nie widzi? Clamydia - zrosty - czy tego nie wykazuje badanie ginekologoczne lub USG? Odpowiedz Link
pamietka Miłego weekendu :) 10.11.04, 14:53 Dziewczyny Kochane! Życze miłego weekendu - dla mnie długiego, mam nadzieję że dla Was też Trzymam kciuki za starania,testowanie i planowanie! Buziaki pamietka Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Miłego weekendu :) 10.11.04, 14:58 Kasiula zroty widać podczas badania HSG,z tego co wiem te testy z krwi sa bardzo marne.Wiele osób miało wynik ujemny a bakteria i tak była.Najwiarygodniejsze badanie to posiew słonko.Po drugie ,jak lekarz pobiera wymaz to robi sie odrazu antybiogram żeby zobaczyć na jakie antybiotyki bakteria jest odporna i to jest najlepszy sposób na wykrycie i leczenie bakterii.Ja zaraz poszukam linku perissy na ten temat i tu go wkleję. Odpowiedz Link
magdulka26 POsiew !!!!!!!!!!!!!!!! 10.11.04, 15:02 Już odpowiadam I zaznaczam przede wszystkim, że metody wysiewania bakterii są narazie na całym świecie podobne... (nikt nic lepszego nie znalazł). Wyniki w ciągu jednego dnia możesz mieć tylko i wyłącznie, jeżeli środowisko okazało się JAŁOWE. Widać wtedy bowiem jak na dłoni już następnego dnia, że żadne bakterie nie rosną i odpowiedź można dać natychmiast (tzn. właśnie po 1 dobie). Niestety taki wynik (czyli sterylna wręcz czystość materiału badanego) osiągany jest zazwyczaj podczas kuracji antybiotykowej, lub - w przypadku moczu - pobrania cewnikiem. W szyjce macicy bowiem, prócz (odpukać) tych złych bakterii są i te "dobre" - wynik wtedy brzmi: naturalna flora bakteryjna. I to w zasadzie jest prawidłowy wynik posiewu z kanału szyjki. A teraz, jak się hoduje bakterie: badany materiał (wymaz) ląduje na specjalnej płytce, któą trzyma się w specjalnych warunkach (nagrzewa pod lampami, czasami specjalnie karmi! - nie wiem czym , a wszystko to w celu stwoerzenia bakteriom warunków do urośnięcia. Następnego dnia już widać czy coś rośnie (jak nie rośnie, to oznacza, że materiał był jałowy), ale na to co to jest (jakie bakterie) jest za wcześnie. Potrzeba przynajmniej 3 dób, by "wyhodować" france na tyle, by opisać dokładnie co to jest. No i ewentualnie jeszcze 1 dzień na zrobienie porządnego antybiogramu jeśli znajdzie się coś złego. Ja wynik "naturalna flora bakteryjna" otrzymałam ostatnio również po 3 dobach, co zgadza się z tym, co wiem: że nawet do takiego wyniku potrzebny jest kilkudniowy czasookres "hodowli" bakterii. Na Twoim miejscu zerknęłabym na to badanie: nazwę i wynik - może napisz tu? Może być po łacinie. Jeśli inny język, proszę o przetłumaczenie ) Jeśli zaś chodzi o posiewy moczu, to możliwe wyniki są następujące: 1) jałowy (kuracja antybiotykowa, lub pobranie cewnikiem "zdrowego materiału") mocz z zasady powinien być jałowy (w przeciwieństwie do materiału z szyjki macicy, gdzie naturalna flora bakteryjna jest wskazana), ale uzyskanie takiego wyniku 2)ilość bakterii nienzamienna (to dobry wynik, uzyskiwany zazwyczaj po pobraniu "zdrowego materiału" sposobem "domowym" czyli podmycie się i nasiusianie do jałowej probówki) - taki wynik może być dostępny w szybkim tempie, bo 1 lub 2 dobach 3) mocz źle pobrany (co oznacza, że został pobrany w zbyt mało sterylnych warunkach i należy badanie powtórzyć) 4) bakteria/e chorobotwórcze (taki wynik to opcja - rzecz jasna - najgorsza. Hodowla trwa wtedy ok 3-4 dni + ok. 1 doba na zrobienie antybiogramu). Jeśli zaś chodzi o cytologię, to badanie to nie szuka bakterii lecz komórek - a dokładnie jeste to badanie w kierunku wykrycia komórek atypowych (wykrycie takich komórek jest podstawą do dalszej diagnostyki - czyli pobrania wycinka i zapoznania się z rodzajem nowotworu - lub wykluczenia go). Cytologia w zasadzie nie ma nic wspólnego z diagnozowaniem infekcji bakteryjnych dróg rodnych. Czasem przy większych infekcjach na cytologii labolatorium prócz określenia grupy wyniku dodaje uwagę: liczne bakterie. Wtedy, taka uwaga "przy okazji" (bo celem badania nie było wykrycie bakterii) jest świetnąpodstawą do zrobienia wymazu z kanału szyjki. Najczęściej jednak grupa jest prawidłowa (zazwyczaj II) dopisku brak, a infekcja niestety jest... Moja mama miała przy cytologii z wynikiem grupa I (jak u dziewicy wykryty posiewem streptococcus agalactie (paciorkowiec zieleniejący) !!! Odpowiedz Link
tromysza magda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10.11.04, 15:34 Skad Ty to wszystko wiesz??? Dziewczyno!!!!!!!!!!!!! jestes nasza chodzaca encyklopedia Odpowiedz Link
tromysza pytanie do magdulki 10.11.04, 15:36 jak mozna sprawdzic czy ma sie plodny sluz? o co chodzi? jak sprawic, by byl plodny? Co to znaczy "wrogi" sluz? i jak to zmienic?????????? pomocy Odpowiedz Link
magdulka26 Re: pytanie do magdulki 10.11.04, 16:08 Płodny śluz wygląda jak białko jaja kurzego.Jest szklisty i da się rozciągać między palcami.Jak będziesz rozbijać surowe jajko to weź do sobie białko w dwa palce ..tak ma właśnie wyglądać płodny śluz.Ja wcześniej owego śluzu nie widziałam u siebie chociaż gin mi mówił że jest on przy szyjce.Bywa tak że jak sluzu jest mało to my go nie zobaczymy tylko gin to moze zobaczyć.Ja na poprawę sluzu kupiłam sobie olej z wiesiołka Oeparolko koszt 18 zł.Zaczęłam go brac od 1dc po 5 kapsułek dziennie aż do owulacji.Gdy w drugim cyklu zaczęłam zauważać ten śluz cieszyłam sie jak dziecko.Potem przez 2 cykle nie brałam i zaczełam go brac w poprzednim cyklu.Śluzu było tyle że aż na gatkach go widziałam. Jeśli chodzi o wrogi sluz to jednym sposobem na zaciążenie jest IUI żeby ominąć nasz sluz.Jesli kobieta ma wrogi sluz to on zabija plemniki ,traktuje je jak ciało obce i je zwalcza .W ten sposób nie dojdzie do naturalnego poczęcia.Przez IUI omija sie szyjkę macicy i plamniki zostają wstrzyknięte prosto do mamcicy. Odpowiedz Link
tromysza Re: pytanie do magdulki 10.11.04, 16:12 mowisz o inseminacji, tak? To jedyny sposob? Odpowiedz Link
tromysza A poza tym 10.11.04, 16:13 jak zbadac czy ma sie wrogi sluz? Wiele kobiet to ma? Odpowiedz Link
magdulka26 Re: A poza tym 10.11.04, 16:19 Trzeba zrobic specjalny test u gina nazywa sie PCT jeśli nie przekręciłam nazwy.Po stosunku trzeba odeczekać parę godzić i udac się do gina ,on pobiera próbkę z szyjkki i patrzy pod mikroskopem ile plemników jest w śluzie .Wiem że jak są 3 zywe plemniki to jest ok.Gorzej jak nie będzie tam ani jednego zywego plemnika.z tego co wiem nie ma lekarstwa na wrogi sluz ,ale ręki nie dam sobie uciąć.Ile kobiet to ma nie wiem .Nie wydaje mi sie żeby to dotyczyło 90% kobiet. Odpowiedz Link
ewkaczo Re: TROMYSIA C.D. 10.11.04, 18:04 ojejku magdulka alez Ty mądra jestes-chyba duzo na ten tema czytasz i sie uczysz no a poza tym masz pewnie niezła pamiec Jutro dlugi weekend ale ja siedze w domku wiec pewnie tu zajrze. A ktora z was tez bedzie tu zagladac bo chyba nie wzystkie pojawia sie dopiero w poniedzialek??? Odpowiedz Link
tromysza Re: TROMYSIA C.D. 10.11.04, 18:15 ja tez zajrze, bo jutro bede. Teraz spadam. Pisz. buzka Odpowiedz Link
tromysza czwartek 11.11.04, 14:55 Dziewczynki jestescie? magdulka, ewa... dajcie znac! magdulka, przeczytalam w innym poscie, ze jestes wsciekla!!! napisz cos koniecznie. dzis moj mezus idzie na badanka. ma pietra, a ja nawet nie moge isc z nim... jestem w pracy Odpowiedz Link
magdulka26 Re: czwartek 11.11.04, 16:20 Hej ,szlak mnie trafia ,dzis zaczełąm plamic 21 dc wrrrr.Nie wiem o co chodzi ,co się dzieje?Biore bromka ,duphston aa tu takie cyrki.W tatmtym cyklu było to samo tez w 21 dc zaczęło sie plamienie.Brzuch mnie tak boli jak na @ koszmar.Jutro dzwonię do gina niech mysli co sie dzieje.Jestem taka wściekła że bym udusiła kogoś.Ech pieprzone leki . Odpowiedz Link
tromysza Re: czwartek 11.11.04, 16:27 magdulko, nie denerwuj sie. Zadzwon do gina po prostu. Wcale nie jest wykluczone, ze jestes w ciazy!!!! Brzuch jak na @ boli tez w ciazy. Ej, mysl pozytywnie. Wiem, ze latwo mowic. Wiem, ze oszalec mozna od tego czekania. Ale w koncu sie uda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
magdulka26 Re: czwartek 11.11.04, 16:49 Ale w poprzenim cyklu też zaczęłam plamić w tym samym czasie.A w 27 dc przyszła normalna @@@@@@@@@@@.Mam dziś takie nerwy że masakra.Co się dzieje rany julek.Jutro dzwonię do niego bez dwóch zdań.I jak człowiek ma byc zdrowy!! Odpowiedz Link
tromysza Re: czwartek 11.11.04, 17:41 jestes zdrowa!!! magdulka!!! my po prostu nerwy mamy zszarpane! Robisz cos wieczorem? ja chyba ide z mezusiem na "W pogoni za rozumem". Strasznie protestuje, ale powiedzialam, ze to na poprawienie mi humoru Odpowiedz Link
magdulka26 Re: czwartek 11.11.04, 21:29 Ja siedze na czacie ,dziś wypłakałam się męzowi na ramieniu ( jest kochany Odpowiedz Link
mola16 Dziś piąteczek. 12.11.04, 08:02 Witajcie dziewczynki, Madziu i co dzwoniłaś do gina? Co powiedział na to plamienie? Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Dziś piąteczek. 12.11.04, 09:40 Hello wczoraj było wolne więc gina nie było .Dziś do niego zadzwonię.Mówiąc szczerze jestem już tym zmęczona,moje barki już przestają dźwigać ten ciężar.Mam ochotę wypieprzyć lekarstwa do kosza i zapomnieć o lekarzach.Za jakie grzechy ja tak pokutuję? pewnie za te tabletki antykonc.W tym cyklu odpuszczam starania ,zajmę sobie głowę badaniami i czekaniem na wyniki.Dziś rano wypłakałam się do poduszki ,prawdziwy potop. Odpowiedz Link
tromysza je tez dzis plakalam 12.11.04, 10:20 Zalalam sie rzewnymi lzami dzis. Ze maz mnie nie kocha (poklocilam sie z nim rano), ze nie mam dziecka, ze zaraz oszaleje. Snilo mi sie dzis, ze jestem w 15 tyg, ciazy. Obudzilam sie: i plakalam. Potem on przepraszal, a ja ciagle plakalam... niezle, co? Odpowiedz Link
mola16 Re: je tez dzis plakalam 12.11.04, 10:54 Ja jak na razie dzielnie sie trzymam. Staram się byc silną dziewczynką. Ale czuję, że wystarczy mała iskierka i będzie po mnie, rozryczę się i nie wiem kiedy skończę. I pewnie to by mi troszkę pomogło, bo tak jak Wy jestem juz strzępkiem nerwów. Odpowiedz Link
tromysza Re: je tez dzis plakalam 12.11.04, 11:11 Wlasnie, ja mam dosc wszystkiego. Dobrze, ze chociaz Ty sie trzymasz Odpowiedz Link
mola16 Re: je tez dzis plakalam 12.11.04, 11:26 Hmmm, nie wiem jak długo. W niedzielę będę robić test. @ mam dostać w przyszły czwartek. Wiem , wiem, że może to być za wcześnie ale nie darowałabym sobie, gdyby cos było a ja odstawiłabym Duphston. Niedziela to pierwszy dzień bez tego leku i niedobór progesteronu powoduje poronienia, więc będę tylko stratna 13 zł (test) a pewnośc, że nic się złego nie stało. Odpowiedz Link
tromysza Re: je tez dzis plakalam 12.11.04, 11:53 Czyli w niedziele wszystko sie wyjasni. Zauwazylas? My sie cieszymy, mamy energie po @, a potem wpadamy w dola. To chyba jakas regula. Mam nadzieje, ze ktoras z naszego watku napisze w koncu: mam dwie krechy. A w ogole co sie dzieje z kasiuula i pamietka? O Ewie juz nawet nie wspomne. Czy tylko my trzy tu jestesmy? A magdulka wlasciwie tez juz znikla. Pewnie siedzi na czacie Odpowiedz Link
mola16 Re: je tez dzis plakalam 12.11.04, 11:57 To wskakujmy na czat!!!! A dziewczyny pewnie mają dziś wolne w pracy więc ich tu nie ma. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: je tez dzis plakalam 12.11.04, 12:07 Nie ,nie poszłam na czat,na nic nie mam ochoty.Zupa się gotuje ,ryba rozmraza.A ja piję kawę w samotności.Podjęłam decyzję ,w listopadzie odpuszczam starania.Nie chcę nawet wiedzieć jaki będę miał dc.Chcę przezyć listopad w spokoju.Chcę zapomnieć o Bozym świecie,chcę zapomniec o tabletkach,dniach płodnych ,sluzie,termometr schowam tak głęboko że potem go nie znajdę ) Nie chcę znów przezywać rozterek.Może przez te moje nerwy organizm szaleje? A Wam zyczę duuuzo luzu hihi,wiem jestem idiotką łatwo sie mów"daj sobie na luz a na pewno sie uda"Ale niech ktoś mi poda na tacy ten cudowny sposób na luz.Wydrapałabym oczy temu co mi mówi daj na luz ,nie mysl otym wrrr.Niech ktoś przejdzie tyle co my i wtedy pogadamy. Odpowiedz Link
ewkaczo Re: TROMYSIA C.D. 12.11.04, 12:28 czesc tromyszko, mola i magdulka wiem ze jestem z wami rzadko ale potem nadrabiam straty w czytaniu wiec jestem na biezaco. Tromyszko a co sie stalo ze mialas taki sen?? nie wspomne juz o tym ze maila nie dostalam zadnego (( Dziewczynki napiszcie dokladnie kiedy ewentualnie ma sie u was pojawic@ fuuuujjjj! U mnie dzis 28dc wiec jutro,ewentualnie pojutrze bedzie final tego cyklu. Juz nie mam w tej chwili zadnych objawow ani@ ani fasolkowych. A Wy? Odpowiedz Link
tromysza Re: TROMYSIA C.D. 12.11.04, 13:09 magdulka, ja tez robie teraz przerwe w staraniu. To jest nas dwie. nie bede liczyc!!! moja ginka powiedziala, ze teraz zrobimy wszystkie badanka. Ewciu, nie moglam napisac. Napisalam do Ciebie na forum: poszukaj watku: dla ewkaczo. Dzis juz napisze. Ale Ty tez pisz. Co do badan: nie wiem, kto zapisal tam mojego meza, ale wczoraj o godz. 17.20, otworzyl mu zaspany portier i powiedzial: dzis nikt tu nie pracuje!!! To kto, cholera, zapisal?????? Dlaczego nikt nie odwolal?????? Czy tam pracuja troglodyci!!! uff. Zadzwonilam dzis, ochrzanilam ich i znow zapisalam. Za tydzien. Po co wiec byla nam ta abstynencja? Bezsens. Wlasnie nie wiem skad taki sen. Wiem tylko, ze dzwonilam do mojego gina, zeby mnie natychmiast przyjela, bo boli mnie prawa strona brzucha. I zapamietalam, ze to byl 15 tydz. Dziwne Odpowiedz Link
magdulka26 Re: TROMYSIA C.D. 12.11.04, 14:00 Mój termin @ to 17/18 listopad.Czyli całkiem niedługo.W tym nowym cyklu zajmę sie badaniami o troszkę się odstresuję.Miesiąc to nie tragedia ale dla mojego zdrowia psychicznego to bardzo dużo.Chcę sie bzykać normalnie a nie z zegarkiem w ręku.Zobaczymy jak wyjdzie mój posiew ,męża żołnierzyki i wtedy zaczniemy działać od nowa i mam nadzieję bez stresu.Niech Bóg nam w tym wszystkim pomoze. Odpowiedz Link