18.11.04, 10:27
dziewczyny, ja Was proszę doradzcie co mam brać na baaaardzo bolesne @?
Jak sobie pomyślę, że za kilka dni znów będę się zwijać z bólu...brrr.
Lekarka powiedziała, zeby wrócić do antykoncepcji,a le ja juz nie chcę -
dochodzę do siebie po odstawieniu. to znaczy nie dochodzę, bo waga mi wciąż
rośniesad
Branie ibupromu nic nie daje. Nurofen - ten mocny - mozna brac 3 na dobę, a
taka ilość jest dla mnie absolutnie niewystarczajaca, tzn. dla moich bóli @
Obserwuj wątek
    • pszczolka2 Re: bolesna @ 18.11.04, 10:42
      Wiem co czujesz i jaki to ból doskonale. Ja od lat mam jeden dzień wolny w pacy
      a za czasów szkolnych dzień wolny od zajęćsmile Nie raz pogotowie do mnie
      przyjeżdzało i dawali Mi zastrzyk. Ale do rzeczy; spróbuj od VegantalginH w
      momencie jak zaczniesz coś czuć! nie w monencie jak już bolismile dwie tabletki od
      razu. Można kupić bez recepty. A drugi lek jest bardzo silny, długo
      zastanawiałam się czy zacząć go brać. Jest to lek przeciwbólowy, przeciwzapalny
      pooperacyjny a więc jak sama nazwa wskazujesmile Cataflam 50, Ja kupuje go na
      recepte, możesz zapytać czy można go kupić bez. I to samo zaczynasz go brać jak
      zaczyna leciutko pobolewać jest super. Ale Vegantalgin też bardzo dobry.
      Pozdrawiam.

29 cykl starań - jestem już zmęczonasad
    • pszczolka2 Re: bolesna @ 19.11.04, 13:39
    • babula2004 Re: bolesna @ 19.11.04, 18:29
      Przykro mi że się tak męczysz, doskonale cię rozumiem, bo u mnie też jest z tym tragicznie. Jednak dzięki (niestety)poronieniu, przy którym lekarze w szpitalu przepisali mi Diclofenac, odkryłam świetny lek, który bardzo pomaga na bolesne miesiączki. Zresztą nadal lakarz przepisuje mi to lekarstwo właśnie na bolesny okres. Jedyną wadą Diclofenacu , jest to , że są to czopki. ale pomaga niesamowicie. Jest to lek na receptę , więc musisz porozmawiać o tym z lekarzem. życzę powodzenia. pozdrawiam.
      b.
      • cytrusowa Re: bolesna @ 20.11.04, 11:20
        babula2004, dziekiz a radę - znalazłam diclofenac100 w domu, także przy
        kolejnej @ spróbuję. brrr, nie lubię czopków ale sie poświęcęwink
        Powiedz tylko, czy mam je uzyć na samym początku, jak tylko lekko boli, czy
        póznij też.
        Na ulotce wyczytałam, że można tylko 1 czopek na dobę. Tak używasz? A jak
        interakcje z innymi p/bólowymi typu ibuprofen?
        pozdrawiam cieplutko
        • babula2004 Re: bolesna @ 20.11.04, 14:32
          Jeśli chodzi o sposób przyjmowania, to pani doktor zaleciła mi aby na 3 dni przed miesiączką już zaaplikować sobie 1 na dobę czopek (z tym że ja wtedy brałam 50 a nie 100). Trochę to jest ciężko do zaplanowania kiedy będzie okres, ale najczęściej dzień przed, kiedy już wyczuwam, aplkuję sobie Diclofenac 50, a już następnego dnia przy okresie 100. Niestety po poronieniu mam wydłuzony ból podczas okresu, więc zdarza się że biorę nawet 2. dnia miesiączki. Najważniejsze żeby lek wziąć, nie w momencie kiedy już strasznie boli, bo to już nic nie da, tylko trochę wcześńiej, albo jak ból jest lekki. Ale i tak najbardziej ci życzę , zeby w ogóle nie bolało. pozdrawiam
          b.
          p.s acha jeśli chodzi o ibuprofen, to nie brała go nigdy z Diclofenakiem.
          • cytrusowa Re: bolesna @ 20.11.04, 17:31
            dzięki babulasmile
            • kingaolsz Re: bolesna @ 20.11.04, 18:49
              Diclofenac mozna dostac w kapsulkach tez, bralam swego czasu obie formy.
              Poproscie lekarza, zeby dopisal na recepcie Diclofenac Retard 50 lub 100.

Pozdr
              Kinga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka