ewkaczo 24.11.04, 17:08 Tamten watek znowu przerósł wiec zakladam nowy hihihi Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tromysza Re: Tromyszka i spółka:-) 24.11.04, 17:11 Ewa, nie możesz wejść na czat??? my tam jesteśmy. Wiesz ile zapłaciłam za wczorajsza wizytę u gina? Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i spółka:-) 24.11.04, 17:15 no nie moge wejsc, nie mam zainstalowanej javy, ja juz nie moge z tym moim kompem buuuuuuuu wiem ile zaplacilas bo czytalam i uwazam ze to jest totalne zdzierstwo, mysle ze normalnie to tyle nie kosztuje...ale co sie nie robi.... ja wczoraj zrobilam test owu i wyszla kreseczka testowa ale nie tak samo ciemna jak kontrolna wiec dzis napewno juz bedzie mocno zaznaczona. Dzisiaj bedzie przytulanko i dla poprawienia jutro tez Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i spółka:-) 24.11.04, 17:17 super!!! W Tobie nasza nadzieja!!! Ale jestem zła, że nie możesz wejsc na czat Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i spółka:-) 24.11.04, 17:24 a nie mozesz zainstalowac sobie gadu gadu??? mozesz sciagnac program to trwa ok 1 min ze strony www.gadu-gadu.pl Odpowiedz Link
tromysza Zrobię to, ale... 24.11.04, 17:29 już jutro. mój mąż czeka na dole. Buziaki. Do soboty. Odpowiedz Link
tromysza Re: Zrobię to, ale... 24.11.04, 17:35 no w sobotę się spotkamy, wariatko ))))))))))))))))) buziaczków tysiące!!! Odpowiedz Link
tromysza ewkaczo 24.11.04, 17:36 ja jutro mam straszny dzień... napisz o której będziemy mogły się spotkać na czacie. Albo zostaw mi jakąs info. w mailu. Uciekam. Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Zrobię to, ale... 24.11.04, 17:36 no pewnie ze sie spotkamy ale jutro bedziesz jeszcze w necie prawda??? hihihi Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Zrobię to, ale... 24.11.04, 17:49 kurde jutro prawie caly dzien mnie nie bedzie, nie wiem czy uda nam sie pogadac, ale zobaczymy.pa Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 25.11.04, 08:20 Cześc dziewczynki, wczoraj ginka zaleciła mi, żeby przy okazji mój mężulo zbadał zołnierzyki i tak tez mu powiedziałam. Ale on tylko popukał sie w głowę i głupio się śmiał. Ale póżniej jak czytał książkę poszłam jeszcze raz poprosić, żeby zbadał nasionka. I kategorycznie stwierdził, że nie będzie żadnych nasionek badał, że nie chce miec dziecka. Moja reakcja była natychmiastowa. Poryczałam się strasznie. Ryczałam chyba z godzinę. Już snułam postanowienia o rezygnacji z dziecka, z forum ze wszystkiego. Miałąm tego dość. Byłam załamana. Ale po jakimś czasie przyszedł do mnie i zdziwiło go to, że tak emocjonalnie zareagowałąm na tą jego odmowę. No i zmiękł. Pójdzie zbadac nasiona. Włąsciwie jest mozliwość, że zrobi to w domu a dostarczy się pojemniczek w ciągu pół godziny do laboratorium w temperaturze pokojowej. I już było OK. Ale i tak do dziś mam podpuchniete oczy od płaczu. Oj jak mi wczoraj było źle. Ale dziś już lepiej. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i spółka:-) 25.11.04, 10:30 Hej dziewczynki .W tym cyklu jestem nawet spokojna ,nie myslę czy sie uda czy nie.Jestem totalny luzak gepard chester.Dziś idę do dentysty i już od rana mam strach w oczach.Chciałabym mieć już to za sobą )) POstanowiłam nie szukać objawów ciazy gdyż nie liczę dni ,nie mierzę tempki żyję sobie z dnia na dzień.Wiem że kiedyś nadejdzie ten wielki dzień kiedy zobaczę II ta teściku,nerwy do konserwy.Zaczynam mysleć o świętach,sylwestrze,leczę ząbki .Jest fajnie i to mi się podoba.Lubię taką Madzię )) Odpowiedz Link
ewkaczo a ja jestem zła..... 25.11.04, 11:07 ...juz napisalam watek na forum wiec nie bede sie powtarzac... ale ewa a. mi powiedziala ze ta jedna przekleta tabl clo ktora wzielam 10dc mogla zafalszowac wynik testu owu wiec moze to to??? Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i spółka:-) 25.11.04, 13:01 jestem wsciekła. na Twojego męża. Strasznie się zdenerwowałam. Faceci są bezmyślni. nie mam słów. Molciu, kochana, ściskam Cię mocniutko. Najważniejsze, ze mąż się zreflektował. Przecież Ty też się badasz. Nie wiem dlaczego faceci tak robią. Ale mogę pocieszyc Cię, że zdaniem mojej gin. konsultującej tekst to nagminne zjawisko, że faceci się wymigują Odpowiedz Link
pamietka Re: Tromyszka i spółka:-) 25.11.04, 13:51 Tro nie bądź taka surowa dla męża Moli. Może to było inaczej.Rozmawiałam o tym z moim mężem i on mi powiedział,że on się po prostu o mnie boi - o to jak się denerwuję,jak przeżywam każdą @. Powiedział "Ja tak bardzo Cie kocham,że nie moge patrzeć jak się męczysz" I myślę,że reakcja męża Moli mogła być w pewnym stopniu podyktowana tym strachem. On choć na chwilę chciałaby oderwać Ją od zamartwiania się i myslenia o staraniach.Oni (czyli nasi mężowie) patrzą na nas trochę jak na kosmitki ale kochaja nas bardzo. Druga sprawa to to że niestety panowie w tym badaniu widzą taki mini test męskości Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i spółka:-) 25.11.04, 14:15 no wiem, wiem... mój mąż też tak na to patrzy. Ale mąż Moli, nawet pod wpływem emocji, nie powinien mówić, że nie chce mieć dzieci itd. przecież ją to boli. Ja to trochę taka radykalna jestem w stosunku do facetów. Molcia, nie gniewaj się. Po prostu zabolało mnie to. Wczułam się za bardzo. Ja wiem, że on to powiedział, bo sobie nie radzi, jest mu też trudno, szczególnie, kiedy widzi co się dzieje z jego ukochaną. Ale to i tak nie usprawiedliwia. Zresztą ja też czasem krzyczę do męża złe rzeczy i to też mnie nie usprawiedliwia. Mówię ogólnie: o mnie, o nim, o wielu z nas. Jesteśmy dorośli: musimy nad sobą panować. Pamiątka, a dla nas to wszystko jakie jest? nie podważa naszej kobiecości???? jak się z tym czujemy?? ja czuję się źle. taka niby kobieca jestem, a od kilku miesięcy nie mogę zajść w ciążę. Ty bronisz facetów-ok. A ja bronię kobiet. hihihi. Są dwie strony medalu. Dlaczego powiedziałaś do mnie Tro? przypadkiem??? Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 25.11.04, 14:35 Koachane moje! Spieszę się wyjaśnic całą sprawę z moim mężem. Wyglada to tak, że moj mąż zawsze powtarzał, że nie dorósł do ojcostwa, że bedzie nie dobrym ojcem, że nie będzie potrafił dobrze wychować dziecko. Ale brałam te jego słowa z lekkim przymrużeniem oka z uwagi na to, że widze jak śmieje mu się mordka jak widzi małe bobo, jak bawi się ze swoją bratanica i bratankiem, z dziećmi moich sióstr równiez i widzę jaki ma dobry z nimi kontak. Czasami mu zazdroszczę bo wydaje mi się, że ma lepszy kontak z dziećmi niż ja. Dlatego byłam i jetem święcie przekonana, że bedzie dobrym ojcem. A na dziecko zdecydował się bo ja tego pragne i on kacha mnie tak mocno, że dla mnie zdecydował się, żebyśmy mieli małego bobaska. Sam przynosił mi poduszkę pod pupe po przytulanku, sam namawiał mnie na zrobienie ostatniego testu ciążowego, co chwilkę pytał się czy @ przyjechała czy nie. Więc wszystko wskazywało na to, że chce abym zaciążyła jak najszybciej bo widzi co się ze mną dzieje, że powoli wariuję. A wczorajsze słowa tak mną wstrząsnęły, że wybuchłam. Ale potem to chyba z godzine mnie tulił i przepraszał i przyznał się, że wstydzi się i że się boi zrobic badanie żołnierzyków. Ale już mu wybaczyłam. Wszystko jest OK. Dalej będziemy się starali i oboje sprawdzimy co w trawie piszczy. Odpowiedz Link
luna333 Re: Tromyszka i spółka:-) 25.11.04, 14:48 ojej mola to tak jak mój mąż też powtarzał że się boi, że jak sobie poradzimy, że za małe mieszkanko (kawalerka) że może później i tak obserwowałam jak powoli dorastał do tej myśli... aż wreszcie przestał uważać czy płodne czy nie i jak już Ci pisałam jak tylko test owu pokazał II to się bardzo ucieszył że robimy sobie dzidziusia.. Wczoraj miał straszną depresję (nie może znaleźć pracy chociaż ma wyższe wykształcenie) mówił że czuje się niepotrzebny, że to ja pracuję na nasze utrzymanie że ma tego wszystkiego dosyć i płakał... i wtedy powiedział że by się zabił ale ja go trzymam przy życiu i to że chce zobaczyć jak rośnie mi brzuszek a w nim nasz maluszek jeszcze nie zrobiłam bety (dziś tam pędzę) a on już się pochwalił przyjaciółce że będzie tatusiem Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 25.11.04, 14:58 Luna ja wierzę, że to już fasolka jest pod Twoim seduszkiem. Ale pisz o wynikach, czekamy z niecierpliwością. Co do mężulka to kiedyś mój też miał taką deprechę i też mi płakał w rekaw, miał myśli samobójcze bo nie mógł znaleźc pracy, ale miał mnie. I teraz powtarza, że dzięki temu, że byłam cały czas przy nim (wówczas jeszcze nie byliśmy małzeństwem) nie oszalał. Teraz mi dziękuje za to, że byłam przy nim cały ten najgorszy czas, że go nie zostawiłam takiego bezrobotengo, bez grosza prz tyłku itd. Ale wtedy ja o tym nie myslałam, że nie ma kasy. ważne dla mnie było, że jest, że mnie kocha i ze możemy byc razem. Wiadomo jak to jest w dzisiejszych czasach, raz po wozem raz na wozie. Kazdego może spotkac taka sytuacja. Nie powiedziane, że i ja kiedyś bedę bez pracy a wtedy co?? Przeciez mnie nie zostawi z takiego błachego powodu. Odpowiedz Link
luna333 Re: Tromyszka i spółka:-) 25.11.04, 15:03 dziś pierwsza beta (mam nadzieję ) to pewnie jutro wyniki, najgorsze że w sobote z rańca jadę na uczelnię a lab od 8 czynne i nie wiem czy się wyrobie... a nawet jeśli to zwariuję czekając do poniedziałku na wyniki... no ale jutro się okaże przynajmniej cząstkowo... strasznie się boję bo za dobrze się czuję jak na zaciążoną Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 25.11.04, 15:08 Nie panikuj luna. Wiele dziewczyn na poczatku ciąży nawet nie wie że zaciążyły bo nie mają żadnych objawów. A tym bardziej, że wynik testów ciążowych wyszedł pozytywanie, a testy w tę strone się nie mylą. Naprawdę mówię ci możesz juz się cieszyć. Beta na pewno bedzie wysoka. Odpowiedz Link
pamietka Re: Tromyszka i spółka:-) 25.11.04, 15:39 Tro bo jesteś tromyszą czyli zrobiłam skrót ja bardzo często wymyslam wariacje nt imion,nazwisk i innych moich znajomych. Mam bardzo bujną wyobraźnię a dlaczego zapytałaś? Odpowiedz Link
ewkaczo PIATEK 26.11.04, 11:28 a co sie dzieje ze o tej porze jeszcze nikogo nie ma???? jak to??? mam nadzieje jednak ze na jutrzejszym spotkaniu wszyscy sie zjawia i to w nowym wymyslonym miejscu i o nowej godzinie))) Dziewczynki piszcie cos! Odpowiedz Link
kingakw Re: PIATEK 26.11.04, 11:29 Jestem, jestem, ale humor nieciekawy, więc sie nie wychylam. Odpowiedz Link
kingakw Re: PIATEK 26.11.04, 13:19 Nieciekawy bo zła ejstem. Nie dość, że muszę czekać trzy miesiące, to ejszcze nie jestem w stanie w Polsce zdobyć szczepionki - efekt szukania 2 dni. Okazało się, że obecnie są podawane tylko potrójne szczepionki, bo nikt nie przewidział, że kobiety starające się o dzidzi mogą potrzebować szczepienia na różyczkę. Te potrójne to dla dzieci, więc, żeby mi ktoś pozwolił ją wziąźć muszę być przebadana pzrez lekarza rodzinnego i mieć od niego skierowanie. A mój rodzinny jest 330 km od Wawy, bo mieszkam tu niedługo, więc może uda mi sie za pół roku zaszczepić, jeżeli mi oczywiście pozwolą, bo potrójna zawiera choroby które już przeszłam...wrr... ale zła jestem...ciągle mam pod górkę (( Odpowiedz Link
tromysza Re: PIATEK 26.11.04, 13:21 wrrrrrrrrrrrrrr lekarze i urzędy to coś, co w Polsce szwankuje. kurcze... a prywatnie za drogo? może można zaszczepić się prywatnie? Odpowiedz Link
kingakw Re: PIATEK 26.11.04, 13:24 Mogę zaszzcepić się prywatnie, ale z własną szczepionką, której nie mam jak zdobyć, bo opbecnie istnieją tylko te potrójne, więc oprócz tego musiałabym iść też prywatnie się przebadać... eh.. Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 12:26 Właściwie to humorki powinny nam dopisywać bo dziś piateczek i szykimi krokami zbliza się weekend. A i sobote przyśpieszone "andrzejki". My się wybieramy na jakąś małą imprezke, ale jak bedzie to nie wiem, całkiem nowe towarzystwo i jakoś (nie wiem dlaczego) nie chce mi się tam iść. Przecież lubię towarzystwo i poznawac osoby. Sama nie wiem co mi jest? Czyżby depresja? Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 12:41 buu ((( dziewczynki, co jest????? dlaczego jesteście smutne???? hmm, nienajmądrzejsze pytanie chyba. głowa do góry. A gdzie nasza magdulka, a pamietka będzie na spotkaniu? mam nadzieje, ze zajrzy dziś na forum Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 12:48 Też chciałam wejść ale nie mam połączenia z serwerem. Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 12:57 Oj Ewciu tak bardzo bym chciała, ale ja mieszkam 400km od W-wy. Ale licze, że opowiecie jak było na spotkaniu (na czacie albo na forum). Juz żałuję, że mieszkam tak daleko. Odpowiedz Link
kasiuula Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 13:45 DZiEWCZYNY PAMIĘTACIE MNIE JESZCZE ??? Odpowiedz Link
kingakw Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 13:50 kasiula a gdzie Ty byłaś jak Cie nie było Odpowiedz Link
kasiuula Fajnie, że już znowu jestem 26.11.04, 14:04 Kochane nie było mnie prawie tydzień!! Ale się za Wami stęskniłam!!! Byłąm sobie w tym czasie w ciepłych krajach, ale niestety służbowo także nie za fajnie. Ja już jestem po owu i teraz wszystko w rękach Boga. Odpowiedz Link
tromysza Re: Fajnie, że już znowu jestem 26.11.04, 14:10 Zastanawiałam się gdzie Ty jesteś!!!!!! jutro będziesz???/ o 13. w Tam Tamie Odpowiedz Link
kasiuula Re: Fajnie, że już znowu jestem 26.11.04, 14:48 Tromyszko, strasznie bym chciała się z Wami spotkać, ale jestem trochę za daleko (jakieś 350km). Mam nadzieję, że kiedyś wymyślimy coś takiego, żebyśmy mogły spotkać się wszystkie. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 13:38 Witam witam moje ptaszynki ))))))))))) ech ale mnie dziś energia roznosi i dobry nastrój )))) Mogę Wam podesłąć troszkę usmiechu który jest na mojej buzi od samego rana .Dziś się cieszę ale jak przyjdzie @ to znów będę zła i smutna norma.Ale póki co nie mysle o niej ,niech spada na drzewo banany prostować.Molciu ja tez nie będę na spotkaniu tez daleko mieszkam ((Ale na pewno będzie fajnie ,już im zazdroszczę.Ale z drugiej strony to moze i dobrze że mnie tam nie będzie........zagadałabym je na śmierć hahahah.Buzia mi się nie zamyka.Całuję Was mocno ))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 13:59 Magdulko skarbie, ciebie słuchać to pezja. ))) Widziałam, że się wpisałaś na listę na spotkanie i w końcu zgłupiałam bo nie wiedziałam czy też przyjedziesz na to spotkanie i ta odległość Cie nie przeraża, czy też nie mieszkasz pod Wrocławiem tylko w W-wie. Pokiełbasiło mi się totalnie. Ale juz się uspokoiłam, jetem w domu. Ale pewnie dziewczynki chetnie widziałyby Cię w swoim gronie na spotkaniu. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 13:55 Kasiulka moja kofana pamiętamy o Tobie )Ty chyba o nas zapomniałaś ostatnimi czasy bo nic nie piszesz do nas (Napisz co tam słychać ,który to dc jak starania.Acha ,ja nie mam fotki od Ciebie (( mail doszedł ale bez zdjęcia. Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 14:00 Ja też nie dostałam fotki. Czekam razem z Magdulką. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 14:08 Mola moja kofana ,ja tylko podnosiłam wątek żeby nie zginął na forum biedaczek.Ja mieszkam w Dębicy i do Wa-wy mam kawał drogi.Ale w przyszłym roku pojadę do stolicy jak już będzie ciepło na polu.Mam zaproszenie do Kattrin ).Moze wtedy zrobimy spotkanko przy piweczku ulalalala.Fajnie by było.Pogadmy sobie na całego .Już sobie wyobrażam nasze plotki )Będziemy gadac tempce,sluzie,dniach płodnych i nas wywalą z knajpki hahaah. Odpowiedz Link
kasiuula Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 14:26 Molu, to ja jestem z Wrocławia. Starsznie zazdroszczę dziewczynom tego spotkania. Magdziu, nasze guru od wyników odebrałam swoje wyniki i z tego co wiem nie jest za dobrze. Prolaktyna niby super bo 13 ng/ml. ale FSH 5,42 mlU/ml a LH 15 mlU/ml. Moja ginka powiedziała, że te dysproporcje pomiędzy FSH ILH utrudniają jajeczkowanie, i dlatego dalej powinnam brać Clo. Co o tym myślisz?? Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 14:42 Sorki dziewczynki, wiedziałam, że coś popierniczyłam. Ale czuję w moczu, że kiedyś wszystkie się spotkamy nie tylko na forum i czacie. Dziś dowiadywałam się ile kosztują badania żołnierzyków i wiecie co chyba najtaniej w Polsce bo tylko 7,40zł. A podobno ceny potrafią skoczyc do 30zł a nawet 90zł. Czasami warto mieszkać w małej dziurze. Odpowiedz Link
kingakw Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 14:43 Przydałoby sie by ktos wymyslił test na żołnierzyki..coś jak owu lub ciążowy) Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 14:59 Kasiulla po pierwsze to tak: -czy miałaś monitorowany cykl -po drugie jak wyglądają pęcherzyki ,jakie rosną duże -czasem sie moze cos popierniczyć i w jednym cyklu wyjdą hormony do kitu,a w nastepnym będę ładne -po czwarte w którym dc badałaś czy w 3 dc?? -po piąte może w tym cyklu była wczesniej owulacja i stąd ten skok piku LH -po szóste jest troszkę wysokie LH ale nie podałaś mi norm - ja bym powtórzyła jeszcze to badanie ,ale po obserwacji na usg W razie czego to pytaj ,służe pomocą Odpowiedz Link
kasiuula Magdziu 26.11.04, 15:25 Boże jak Ty mądra jesteś!!! Już Ci odpowiadam. Cykl miałam monitorowany, ale z przerwą. W 11 dc dwa pęcherzyki jeden 12 drugi 16, a w 16 dc już po owu. Z moich obserwacji i tempki owu była 13 i 15 dc. Także pęcherzyki rosły ok, ale brałam Clo. Hormonki badałam w 8 dc. Odpowiedz Link
kingakw Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 14:54 No dziewczynki, ktora wpadnie na kawe na czata, siedze sama...(( Odpowiedz Link
kasiuula Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 14:58 O kurcze, nie mogę wejść na czat od jakiejś godziny i myślałam, że coś nie działa. A to nie działa u mnie, czyżby założyli mi jakąś blokadę bez mojej wiedzy, ale bym była zła... Mam nadzieję, że to jednak przejściowe kłopoty Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 15:19 Ja też dziś próbuje wejść na czat ale cały czas mam jakiś proble. Obawiam się tego samego co u Ciebie Kasiula, blokada??? Niieeeeeeeee, tylko nie to. Odpowiedz Link
kasiuula Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 15:28 Molu, to chyba niemożliwe żeby założyli nam blokady w tym samym czasie. NO CHYBA, ŻE PRACUJEMY W TEJ SAMEJ FIRMIE ?????????????????? Ale byłby numer Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 15:30 O kurcze, nie pomyślałam o tym. Ale ja mieszkam niedaleko Piły więc to niemożliwe, abysmy pracowały w tej samej firmie. Ale też mam dziś problem z czatem. Mam nadzieję, że w poniedziałek wszystko bedzie OK. Odpowiedz Link
kasiuula Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 15:33 Molu, moja firma ma placówki w wielu miejscach w Polsce . Jednak myślę, że nie pracujemy razem, więc też mam nadzieję, że to przejściowe problemy Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 15:38 Nie,nie nie pracujemy razem, bo moja firma jest tylko w moim miasteczku. Chociaż szkoda, że nie pracujemy razem. Mozna byłoby pogadać na spotkaniach szkoleniowych itp. Kasiula nie dostałąm twojego zdjęcia. Wysyłałaś już do nas? Magdulka też nie dostała. Odpowiedz Link
kasiuula Re: Tromyszka i spółka:-) 26.11.04, 15:43 Zdjęcia wysyłałam, ale chyba coś popieprzyłam, więc z domciu dzisiaj na spokojnie wyślę jescze raz Odpowiedz Link
magdulka26 Kasiula 26.11.04, 15:44 Dostaniesz Ty po łapciach od Madzi dostaniesz )) Czemu dopiero teraz mi piszesz że robiłaś to w 8 dc uffff.Stawiam że owulacja była ok 14 dc i stąd wysokie LH laseczko bo był juz skok piku LH.Te badania robi sie w 3 dc ))Pęcherzyki ładne i owulacja tez była ładna ,16 mm to super jajo ))))))))))))))))) Odpowiedz Link
kasiuula Re: Kasiula 26.11.04, 15:57 Kurcze, ale mnie pocieszyłaś. Moja ginka stwierdziła, że to wskazuje na to że powinnam brać Clo. Co o tym myślisz?? Bo ja bardzo nie chciałabym już tego lykać Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Kasiula 26.11.04, 16:04 Kasiula ,ja nie jestem ginem ,ale moje zdanie jest takie.Jeśli owulacja jest prawidłowa bez clo ,pęcherzyk ładnie rośnie i sam pęka to po kiego czorta clo. Ono uposledza endo i wysusza nam sluz płodny.Takie jest moje zdanie na temat stymulacji.Kropka ))))))))))))) Odpowiedz Link
tromysza Re: Kasiula 26.11.04, 23:09 Dopisuję się do madziuni, stymulacja nie jest potrzebna. Pęcherzyk ładny. A w 6 dc jaki powinien mieć rozmiar... hmmm. ja miałam 12 mm. chyba dużo, co? Magdulka, czy Ty wiesz: gdybym powtórzyła to FSH i ciągle będzie powyżej 10 to to utrudnia zajście w ciąże? czy za jakiś czas będzie utrudniać? nie wiem, skąd się tego dowiedzieć. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Kasiula 27.11.04, 11:26 Patrząc na Twój pęcherzyk i licząc jak on sobie rośnie to Ty masz chyba tak samo owulację jak ja ok 11 /12 dc.Ja bym powtórzyła FSH żeby zobaczyć czy po miesiącu ten wynik się zmieni czy będzie taki sam .Podejrzewam że ta biochemiczna mogła wpłynąć na ten wynik ,gdyż jak wiadomo w ciąży wygasa praca jajników na cały czas ciąży.Moja wiedza nie jest aż taka głęboka ,żeby stwierdzić na ile miesięcy czy lat wystarczy Ci jajeczek .Jak wiadomo FSH mówi nam o rezerwie pracy jajników i jesli ten wynik zostanie bez zmian to będzie trzeba szybko działać ,bo nie wiadomo ile czasu Ci zostanie.Jestem dobrej mysli ,i wiem że będziesz miała dzieciaczki )) Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i spółka:-) 27.11.04, 15:27 Hej dziewczynki moje drogie ) jestem ciekawa jak po spotkaniu ,pewnie było super !!! plotki ,plotki i jeszcze raz plotki ale Wam zazdroszczę .Ale obiecuję że w przyszłym roku przyjadę do stolicy i mam nadzieję że zorganizujemy spotkanko przy piffku.Czekam na relację ) Odpowiedz Link
ewkaczo PO SPOTKANIU 27.11.04, 16:18 Hej Magdulko! Otoz juz po spotkanku i rzeczywiscie bylo suuuper tylko byl jeden drobny mankament: otoz bylo nas tylko trzy, czyli ja, tromyszka i kingusia Nie wiem dlaczego nikt inny nie dotarł.... A tak jesli chodzi o Twoja osobe to 2 razy wspominalysmy Ciebie i naprawde bardzo zalowalysmy ze nie moglas sie z nami spotkac((( Ale co sie odwlecze....hihihihi Odpowiedz Link
tromysza Re: PO SPOTKANIU 27.11.04, 16:36 magdulko, tak tak... rozmawiałyśmy o Tobie. Ale o niedobrej pamietce też!!!! i o molci. Ale pamietka ma przechlapane. ))) Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i spółka:-) 27.11.04, 17:00 Mam nadzieję że nie obrobiłyście mi tyłka hahahaha żartuje .Szkoda że było Was tak mało ( Katrrin nie mogła, ma dziś rocznicę ślubu ,a balbince też chyba coś wypadło.Ale czemu pamietka nie zjawiła sie ?? Niegrzeczena dziewczynka. Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i spółka:-) 27.11.04, 17:09 W samych superlatywach mówiłyśmy o Tobie! ))) A jak Wasze staranka? Madziunia, ja zawsze owu miałam koło 14... 10, 11 to strasznie wcześnie, ale rzeczywiście w tym miesiacu coś koło 10 kuło mnie w jajniku. nie robiłam jednak testów od Ewy, bo ze starania nici Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i spółka:-) 27.11.04, 17:30 U nas przytulanko było jak zawsze )) Dziś 11 dc pewnie powtórzymy małe co nieco hahaha.Nie wiem co z tego będzie ,obawiam się że ta żmija przyjdzie i wcala nie będę zaskoczona.Troszkę powyję sobie to mi dobrze zrobi.Teraz mysle o świętach ,choince ,bombkach .Zastanawiam się co nowego kupić na moją sliczną choineczkę.Już czuje zapach pieczonego ciasta,słysze kolędy ,bajkowo.Dobrze śe nadchodzi czas świateczny ,zajmę się porządkami i nie będę mysleć o objawach i to mi graj . Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 29.11.04, 14:05 Oj pracy mam dziś mnóstwo dlatego mało tu dziś zaglądam. Ale nadal Wam dziewczynki zazdroszczę tego spotkania w W-wie. A co z fotkami ze spotkania? Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i spółka:-) 29.11.04, 14:14 no nie wiem. kinga Wam chyba prześle. Ale najpierw-hihi-autoryzacja. kinguniu, pamiętaj ))))) ja też dziś jestem ledwo ciepła. Boże, jeszcze mam przejścia z paszportem. Zgubiłam stary (gdzies w domu zgubiłam, fuqqqqqqqq) i nie mogłam dziś wyrobić nowego. Ładnie. jak tak dalej pójdzie nigdzie nie wyjade na Sylwestra. Mam dzis straszny dzien!!!Chce siedzieć w domu, nie pracować. Chce być housewife!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 29.11.04, 14:20 Zawsze tak jest, ze jak cos pilnego potrzebujesz to diabel zakryje ogonem i nie można znaleźć. A gdzie Tromyszko wybierasz się na sylwka? My tez planowaliśmy wyjechac w góry ale chyba nic z tego. Wszystkie oferty jakieś drogie a i nie ma pewności czy śnieg będzie, bo w tym roku zimę zapowiadaja bez śniegu. Więc pewnie zaplanujemy sylwka gdzieś na miejscu. Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i spółka:-) 29.11.04, 14:25 Do Włoch. Ale pod górę to idzie strasznie. Choć oczywiście w perspektywie całego życia to żaden problem. )))) A jak się w ogóle, Mola czujesz? Troszkę spokojniej? jak badanka męża już robił? Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 29.11.04, 15:29 Już jestem spokojniejsza, chociaż moj maz cały czas badanka ma przed sobą. Teraz niestety chłopinka jest chory więc musi troszke poczekać, ale nie ominie jego ta "przyjemność:. Już ja tego dopilnuję. Na razie przygotowuje się do zmiany kodu, który będe obchodzić uroczyście w sobotę. W miniony weekend byliśmy na andrzejkach i było całkiem sympatycznie, a miałam takie mieszane uczucie czy iść na tę imprezke czy nie. Więc troszke wyluzowałam. W piatek czeka mnie wizyta u ginki i zaczynam monitoring pecherzyków. Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i spółka:-) 29.11.04, 15:04 Hello ))))))))) ja dziś sprzątałam w domku i mało co na kompie siedziałam.Jutro musze popracować nad moją historią i potrzebuję spokoju i ciszy.Powinnam szybko sie uporać.Jutro czekam mnie rwanie zęba i chyba umrę ze strachu.Tak sobie myslę,czy jak zaszłam w tym cyklu to nie szaszkodzi fasolce ? Jutro mam 14 dc czyli 3 dni po owulacji dopiero.Ech ale gdam bzdurki przecież ja na pewno nie zaciązyłam (( Odpowiedz Link
luna333 Re: Tromyszka i spółka:-) 29.11.04, 15:12 będzie dobrze nawet jeśli zaciążyłaś (czego Ci bardzo życzę) to i tak fasolka dopiero będzie się zagnieżdzać w gniazdku więc mniej zaszkodzi wyrwanie zęba niż żeby zaczął Ciebie boleć później albo co gorsze z zepsutego ząbka może się zrobić jakieś zakażenie - dobrze robisz że je leczysz - ja swego czasu chodziłam do dentysty codziennie i po 2 ząbki naraz i tak przez pół roku Nic się nie bój - w znieczuleniu nie boli tylko głupie uczucie Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i spółka:-) 29.11.04, 15:34 Dzieki luna za pocieszenie.Chciała bym żeby sie udało w tym cyklu,ale czuje że sie nie udało.Jestem silna i będę czekać aż do skutku.Kiedyś sie uda wiem to. Odpowiedz Link
luna333 Re: Tromyszka i spółka:-) 29.11.04, 15:38 mój mąż mówi do mnie słonko powiedziałam mu zobacz - tamto słonko zachodzi a ja nie... a teraz ono zachodzi i ja zaszłam więc pora na twoje życzenie o zachodzie słonka Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i spółka:-) 29.11.04, 15:48 hejka dziewczynki! widze ze niewiele sie dzisiaj dzialo na naszym watku?mnie nie bylo do tej pory w domku i nie moglam wczesniej zajrzec ale juz jestem. tromyszko kiedy bedziesz mogla na czacie pogadac?)) nawet maila nie dostalam chlip chlip Odpowiedz Link
tromysza Re: ewcia,- magdulka-2 29.11.04, 16:45 zwariowałam. puste posty wysylam. ewa- cały dzien mam za... no dużo pracy. Może pogadamy koło 6? będziesz mogła? ja tu dziś nocuję (((((( \magdulka: kobiety, które starają się o dziecko zawsze myślą, że w tym cyklu na pewno się nie udało. Tak więc moja piękna, żebyś się nie zdziwiła. Poza tym ktoś tu musi dbać o statystykę. Czekam na jakieś zaciążone w tym m-ce. My z kinga odpadamy. Bez seksu (ja)ciąży nie ma. hihihi. Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszko 29.11.04, 18:31 ewa, ja tam byłam... ale dla Ciebie wejdę jeszcze raz. daj znac Odpowiedz Link
tromysza Witajcie 30.11.04, 08:25 w mily wtorek. ja właśnie piję kawkę i powoli zabieram się do pracy. Trochę niewyspana, ale za to w bardzo dobrym humorze. A jak tam u Was? Są szanse na jakieś zaciążone? Odpowiedz Link
pamietka Re: Witajcie 30.11.04, 09:30 Cześć Kochane! czy wiecie,że ja przegapiłam 16 dc żeby zacząć łykać Duphaston ... obudziłam się w 18 dc. Naparwde zapomniałam ...niesamowite, ale to wynik tego że mój Pitek chorutki, ze starań nici i nie liczyłam... W następnym miesiącu mam nadzieję,że bedzie podobnie - wyluzuję sie tak samo i bum ))) Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 09:59 CZESC! A ja tez dzisiaj wczesniej wstalam bo moj mezulek wyjechal w podroz sluzbowa do Radomia a mi sie nic nie chce robic.... Myslalam ze w skrzyneczce beda juz fotki od Kingi a tu nici Powiedziala wczoraj wieczorem ze wlasnie wysyla i niestety nic nie dotarlo buuuuu Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 10:04 ewka, nie marudz. juz Ci wysyłam. Ale zabraniam rozpowszechniania zdjęcia gdzie wyglądam jak wariatka. to na którym jestem taka rozchełstana. inaczej- zabije )))))))) A poza tym dzień dobry. Dziad się wściekł na mnie- że upierdliwa jestem Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 10:22 chachacha ten Twoj dziad no nie moge hihihihihi A jak to sie stalo ze Ty fotki juz masz??? ja sie tak nie bawie...no ale czekam az mi przeslesz))) Odpowiedz Link
pamietka Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 10:24 ja też chcę zobaczyć Wasze zdjęcia ze spotkania !!!!!! Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 10:23 kurcze a moze mam skrzynke za malo pojemna??? Kasiu czy moesz mi tez przeslac na ewkaczo@tenbit.pl ?? Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 10:28 przesłałam. i coś jest nie tak, bo mi zwraca maile. Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 10:30 kurde blaszka ale na 2 maile??? a jeszcze spróbuj prosze na ewkaczo@go2.pl i moze na gazetowy ewkaczo@gazeta.pl Odpowiedz Link
pamietka Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 10:32 halo czy w to towarzystwo "wzajemnej adoracji" można się wcisnąć ze swoją prośbą? Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 10:34 już Ci pamietka wysyłam. Ty niedobruchu Ty, co nie był na spotkaniu, ale zdjęcia chce!!! Odpowiedz Link
pamietka Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 10:36 O łaskawe ale to dlatego,że ja tak bardzo chciałam być ... tylko to młode wino Kochane ustalajcie szybko termin kolejnego spotkania - nie będę spragniona wtedy zdjęć bo zobaczę Was na "żywca" Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 10:37 ja w zasadzie mam duzo wolnego czasu wiec chyba bede potrafila sie dostosowac do kazdego terminu wiec ustalajcie i rzucajcie propozycjami) tromyszko wyslalas? udalo sie? Odpowiedz Link
pamietka Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 10:39 ja też się dostosuję (teraz to już nawet jak sie bedzie palić i walić).Wypadam tylko 10.12 bo mam imprezę firmową. Ale myślę,że psotkamy sie wczesniej ? Co Wy na to? Odpowiedz Link
pamietka Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 10:42 Ewcia gdzie Ty mieszkasz (chodzi o dzielnicę?) Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 10:44 ja mieszkam na Zaciszu (kolo Targowka) a Ty? Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 10:45 a moze na czat na chwilke bedzie latwiej pogadac? tromyszko na Ciebie tez czekamy. Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 10:46 ja nie mogę teraz. Ale dostałyście te zdjęcia? Odpowiedz Link
pamietka Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 10:48 u nas znów grzebali informatycy (tna wszysctkie komunikatory, czaty) i w pracy nie mam szans na czata Ewciu ja mieszkam na Sadybie Odpowiedz Link
pamietka Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 10:48 Tromyszko nie dostałam jeszcze może są za duże? a skrzynka ma ograniczenia? Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 11:03 pamietka ja tez Ci wyslalam sprawdzaj co jakis czas to daleko od siebie mieszkamy niestety( Odpowiedz Link
pamietka Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 11:09 dzięki Ewciu na razie nie mam, ale będę sparawdzała Ewcia nie martw się- ja własnie zdałam egzamin na prawo jazdy i już nie długo będe pomykała samochodem,więc żadna odległość nie straszna Odpowiedz Link
ewkaczo Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 11:26 a to super-hiper))) ja tez poruszam sie swoim samochodzikiem)) zmieniajac temat-widze ze u Ciebie w tym miesiacu staranka odłożone?? Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 11:26 Fajnie, że już zdałaś. ja właśnie zdaję... Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 11:27 Hello ,ja dziś samotna .Mąż pojechał do Niemiec i wróci dopiero w czwartek.Tak o mnie już zapomniały i fotki nie wysłały ((( o ja biedy żuczek. Humor mam dobry ,pomomo tego że mam dziś wizytę i stomatologa (( boję się jak diabli.W tym cyklu postanowiłam nie szukać objawów ciążowych haha wiem że @ przyjdzie tak czy siak.Ale jest ok ,nie marudzę i kocham cały świat. Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 12:04 O mnie tez dziewczynki zapomnniałyście????? Chlip, chlip. A tak bardzo czekam na te fotki. Odpowiedz Link
mola16 Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 12:10 I jeszcze na czat nie mogę wejść. Kurczaczki.... Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 12:19 magdafunia@interia.pl Tromyszko ja pisze tę opowieść ,ale uzywam prawdziwych imion ,czy WY to zmienicie wrazie czego .Nie liczę że to będzie wydrukowane w gazecie ale wolę dmuchac na zimne )Podaję dane prawdziwe. Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 12:31 pewnie, że zmienię. Będzie Twój nick,ok? Odpowiedz Link
magdulka26 Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 12:37 Ok )))))))))))))))))))))))))))))) dziś Ci to wyslę jak oczywiście będzie mi się to podobać . Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 12:43 magdulka, nie gadaj tylko wysyłaj!!!! Odpowiedz Link
nelkeas Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 12:46 hej Tromyszko, mam do Ciebie pytanko, czy w związku z tymi bakteriami (pamietasz wyszlo nam, że mamy te same dolegliwości, częste latanie do Wc) twoja gin kazała Ci również leczyc mężą?, bo moja powiedziała, że te moje bakterie sa beztlenowe i partnera sie nie leczy, ale jak sobie poczytałam na forum, to niektórzy twierdzą, że powinno sie również, Byłabym Ci wdzięczna za odpowiedź. pozdrawiam Nelke Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 12:49 zrobiła mu posiew, żeby sprawdzić.(to znaczy nie ona mu zrobiła ten posiew ale jeszcze nie ma wyników. Odpowiedz Link
nelkeas Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 13:49 tromyszko a z czego ten posiew zmoczu? czy z cewki moczowej, czy z naseinia? Odpowiedz Link
kasiuula Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 12:48 Witam moje panie. U mnie roboty kupa, nie bardzo mam czas być ostatnio aktywna i widzę, że z obiegu wypadłam Odpowiedz Link
tromysza Re: Tromyszka i spółka:-) 30.11.04, 12:49 nie wypadłaś!!! no jakże. Chodzi Ci o zdjęcia . Są okropne brr, ale już mi wszystko jedno. Odpowiedz Link
mola16 Fajne fotki 30.11.04, 12:54 Dzięki Tromyszko za fotki, ale Wam zazdroszczę. Jakoś ostatnio nie moge sie pozbierac z robotą. Od poczatku tygodnia zawalaja pracą a to dopiero drugi dzień i jak tu zaplanowac urlop na czw, pt. Jutro zmieniam kod i z 2 przechodze na 3 więc w sobote imprezka. Ale będzie ze mnie rycząca.... Odpowiedz Link
kasiuula Re: Fajne fotki 30.11.04, 12:57 Wszystkie fotki mile widziane!!! Tromyszko, dlaczego z Twoich starań w tym miesiącu nici?? Coś się stało?? Odpowiedz Link
mola16 Re: Fajne fotki 30.11.04, 13:00 Kasiula a ty dostaniesz po łapkach, bo nie przysłałaś mi swojej fotki. Oj niedobra dziewczynka. Odpowiedz Link
kasiuula Molu 30.11.04, 13:42 kochana, wysłałam Ci właśnie ponownie moje fotki. Już chyba wiem co robiłam nie tak. Wstyd straszny, ze mi do tej pory nie wychodziło, ale na codzień korzystam z outlooka i nie umiem poruszać się w innej poczcie Odpowiedz Link
mola16 Re: Molu 30.11.04, 14:53 Dzięki Kasiuulu, dostałam foteczki. Wyglądasz tak jak sobie wyobrażałam, "drobniutka kruszynka", a ta fotka gdzie jesteś zamyślona...ciekawe o czym wówczas myślałaś..., super zdjęcie. Odpowiedz Link
tromysza do kasiuuli od tromyszy 30.11.04, 15:28 bo miałam nadżerkę wypalaną i mam zakaz seksu. Co oczywiscie sprawia, że jestem napalona jak na początku znajomości. Szok. Po prostu przypomniałam sobie, jakie pragnienie się czuje kiedy chcesz i nie możesz. mam zakaz do 7 dnia następnego cyklu. Albo nawet 8. Lekarka na moje pytanie: "Ale jak to? miesiąc bez seksu?", odpowiedziała: dobrze Wam to zrobi (powiedziała to ze śmiechem) Odpowiedz Link