Dodaj do ulubionych

Tromyszaaa i spółszaaa:-)

• magdulka26 Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 11.12.04, 14:14
      I nastała cisza .... hej co tu tak pusto.Ja już posprzątałam sobie smile) nawet
      fierankę wyprałam i powiesiałam.Taka ładna pogoda na polu ,trzeba korzystać.
      • kasiuula Magdulka w ciąży!!! 13.12.04, 10:22
        Dlaczego tu jeszcze nikogo nie ma??!!! Takie wieści a Wy śpicie, czy co?? Mamy
        pierwszą zaciążoną!!!
        • pamietka Re: Magdulka w ciąży!!! 13.12.04, 10:47
          ja juz gratulowałam smile
          • kingakw Re: Magdulka w ciąży!!! 13.12.04, 10:49
            Kochane mamy pierwsza cieżaróweczkę z naszego wątku, teraz to już polecismile)))
            Normalnie tak się cieszę, jakbym to ja była w tej ciąży, faktycznie jesteśmy
            jak rodzinasmile))
            • kasiuula Re: Magdulka w ciąży!!! 13.12.04, 11:01
              Muszę przyzanać, że na mnie ta wiadoość też zrobiła ogromne wrażenie.
              Dziewczęta no teraz po kolei...albo nie wszystkie naraz!!! Magda pokazała nam
              drogę
              • pamietka Re: Magdulka w ciąży!!! 13.12.04, 11:10
                ja tam się popłakałam smile
    • ewkaczo WCIĄŻ NIE MOGĘ UWIERZYC:-) 13.12.04, 11:11
      Tak sie ciesze ze Magdulka byla ta pierwsza z nas- zasłuzyla sobie z calego
      serca!!!!! A teraz MY DZIEWCZYNY! U mnie dzis 1dc chachachacha a co tam, trzeba
      nadal probowac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • tromysza Re: WCIĄŻ NIE MOGĘ UWIERZYC:-) 13.12.04, 11:14
        Nie mogę uwierzyć. Łzy lecą mi ciurkiem. Boże, jestem w pracy, a płaczę jak
        dziecko i ręce mi się trzesą.
        • pamietka Re: WCIĄŻ NIE MOGĘ UWIERZYC:-) 13.12.04, 11:34
          Dziewczyny to taka cudowna wiadomość !!! A do tego z jakim pozytywnym ładunkiem
          dla nas smile
          • tromysza Re: WCIĄŻ NIE MOGĘ UWIERZYC:-) 13.12.04, 12:12
            Nio... ale mam nadzieję, że magdulka będzie do nas wpadać. i gdzie w ogóle ona
            jest?
            • kasiuula Re: WCIĄŻ NIE MOGĘ UWIERZYC:-) 13.12.04, 12:26
              Na forum Ciąża. Napewno nas będzie odwiedzać
    • magdulka26 Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 13.12.04, 13:06
      Jestem jestem kochane.Sama jestem w cięzkim szoku.Muszę dojść do siebie.Nadal
      nie dociera to so mnie ,jejku one są takie magiczne II magiczne.Nie zapomnę o
      Was ,zawsz możecie na mnie liczyć.
      • tromysza magdulka 13.12.04, 13:33
        opowiedz- ja to bylo!!!! jak powiedzialas mezowi????????????????????? mowilas
        juz komus? mamie
        • tromysza magdulka c.d 13.12.04, 13:35
          ewkaczo mowila, że Ty w tym m-ce tylko raz w dni plodne? kiedy???? pisz szybko.
          magdulko, jak sie nazywa ten preparat, ktory zawiera wiesiołek? od kiedy mam go
          brać?
          • magdulka26 Re: magdulka c.d 13.12.04, 13:57
            OK po kolei.Rano zrobiłam test i poszłam spać,ale ni cholery usnąć nie
            mogłam.Wierciałam się jak bym miała robalki w dupce.Wstałam o 7,30 i poszłam do
            sklepu.Wróciłam zrobiłam mężowi śniadanko.Kiedy skończył jeść kazałam mu
            zamknac oczy i sie odwrócić.Kiedy mu pokazałam test był w takim szoku ze
            masakra.Przytulił mnie ,pocałował,i zapytał kiedy robiłam test.Był bardzo
            zaskoczony smile)).
            W tym cyklu nie miałam sluzu płodnego zerooo,bzykanko było w 8 i 9 dc a
            owulację mam ok 11 dc.Więc podejrzewałam że się nie uda.Ja brałam olej
            wiesiołak firmy Oeparol od 1 dc aż do owulacji po 3x1.Efekt był w 2-gim cyklu.
    • mola16 Gratulacje Magdulko 13.12.04, 14:35
      Ja siedze sobie mocno zapracowana a tu takie newsy, że szok. Magdulko,
      gratulacje!!!! Nawet nie wiesz jak bardzo się ciesze. No to zła passa została
      przerwana. Czuje teraz, że poleci bardzo szybko. I zaciążonych na tym wątku
      bedzie wiecej. A widzisz Magdulko, wiara czyni cuda! Normalnie jeszcze nie moge
      ochłonąć... Uffff Myslisz, że ten olej z wiesiołka pomógł???
      • tromysza wtorek 14.12.04, 10:15
        Cześć dziewczynki, co tam u Was? Ale tu cicho... żyjecie świętami? ja już tak!
        I do Nowego Roku nawet nie myślę o staraniach. Dlatego nie dopisuję się do
        wątku ewkaczo.jestem po prostu zmęczona liczeniem i czekaniem i nie mam zamiaru
        robić tego więcej. A pomyślę o tym... za pół roku. Na razie jednak Was nie
        opuszczam smile
        • tromysza magdulka jak humorek 14.12.04, 10:17
          przeszczęśliwa? napisz co robiłaś wczoraj!
        • kasiuula Re: wtorek 14.12.04, 11:39
          Tromyszko, owszem ja już też żyję świętami, ale nie zapominam o moich
          pragnieniach. Doskonale rozumiem co czujesz, ale nie tak łatwo nie myśleć.
          Zastanawiam sie na ile Tobie to sie uda.
          • tromysza Re: wtorek 14.12.04, 11:43
            Nie mówię, że zapomnę. Mówię, że to odłożę. Już to odłożyłam. To kwestia
            dyscypliny psychicznej. Kiedyś tak "zdyscyplinowałam się psychicznie" po
            rozstaniu z pewnym mężczyzną. Kochałam go jeszcze, ale nie rozpaczałam bez
            niego. Normalnie żyłam. Widzisz, moje życie biało-czarne. Albo starać się na
            całego albo nie starać w ogóle.Wybieram drugą opcję. Choć oczywiście będę się
            kochać. Ale nie będę nic liczyć. Bo inaczej naprawdę wariatków mnie czeka. smile
            • kasiuula Re: wtorek 14.12.04, 12:04
              Życzę Ci z całego serca, aby udało Ci się znaleźć spokój ducha. Może właśnie
              tego potrzebuje Twój organizm. Przepraszam za śmiałość, ale myślę, że jeżeli tu
              jesteś to cały czas myślisz....
    • kingakw Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 14.12.04, 11:53
      Cześć dziewczyny, no i kolejny dzień nastał... mam wrażenie, że wszystko
      strasznie się ciągnie. Jutro raniutko lecę badać pierwszą turę hormonków:
      estradiol, prolaktynę i DHEAS. Zobaczymy co powychodzi....
    • ewkaczo Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 14.12.04, 11:56
      hello kobitki!
      widze ze od rana jakies postanowienia wink hehehe a ja nie wiem jak to bedzie u
      mnie; nie bede sie nad tym po prostu zastanawiac i juz; jak bede myslec to
      bede, jak nie bede to nie ede ( ale madre co?chachacha). Jak tylko skonczy mi
      sie@ musze pokochac sie z mezulkiem bo bardzo mi sie tego chce, poczuc jego
      cieplo i ogrom milosci....a co z tego wyjdzie...to sie okarze hehehe
    • magdulka26 Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 14.12.04, 12:07
      Witam Was wink) Tromyszko wczoraj siedziałam w domku ,czytałam rózne czasopisma.W
      głowie mam tylko setki mysli,płaczę i smieję się na zawołanie.Moje hormony
      szaleją.Wiecie co ,najpiekniejszy moment to widok II ,a potem strach co będzie
      dalej.Najpiwer bałam się czy zobaczę II teraz boję się 1-szego usg itp.Jestem
      taka szczęsliwa a i przerazona.Nie wiem jak ja wytrzymam do 27.12.Modlę się i
      znów proszę o łaski dla mnie i dziecka ,zeby wszystko było dobrze.Nawet nie
      wiecie jaki to strach jest .........z dnia na dzień strach o jutro....Naprawdę
      mozna ześwirować.
      • kingakw Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 14.12.04, 12:12
        Magdulko kochanie, wiem, ze strach to normalna rzecz, ale nie możesz dac się
        zwariować. A spokój potrzebny jest teraz nie tylko Tobie, ale i maleństwu, wiec
        nie czytaj żadnych tekstów o problemach, chorobach, poronieniach itp. Masz
        oficjalny zakaz, możesz oglądać tylko obrazki z dzidziusiami, zacznij się
        cieszyć tą ciążą bez myślenia i zamartwiania smile)))
        • tromysza Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 14.12.04, 12:15
          tak magdulko, kinga ma rację: masz oficjalny zakaz czytania o problemach w
          ciąży!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • ewkaczo Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 14.12.04, 12:13
        Magdulko kochana chyba potrafie sobie wyobrazic co czujesz i myslisz gdy
        piszesz ze najpierw marzenie aby zobaczyc II a potem usd itd. Ale nie popadajmy
        w paranoje, tyle tysiecy,miliony kobiet rodza co minute a nawet sekunde ze
        trzeba wierzyc ze bedzie wszystko w porzadeczkusmile)) Pozytywne myslenie to jest
        to!!!Pamietak o tym Magdus...a za nas trzymaj kciukasy hihihi
      • kasiuula Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 14.12.04, 12:18
        Kobiecie to nie dogodzisz !! wink Kochana spełniło się Twoje największe marzenie,
        proszę upajaj się tą chwilą, pomyśl jak długo na to czekałaś. poprostu się
        ciesz!! Tego potrzebujecie teraz obydwoje
        • kasiuula Zmiany 14.12.04, 12:31
          Dziewczęta, mam ogromną nadzieję, że te święta nam wszytskim pomogą. Może i mi
          uda się trochę zapomnieć. Nie wiem, czy czytałyście posty o
          bioenergoterapeutach. No więc ja postanowiłam, że spróbuję i tego. Byłam więc u
          takiego cudotwórcy i wyszłam jeszcze bardziej zdołowana, że już nikt mi nie
          pomoże. To była porażka. Niby polecany, a taka parodia. Ale dziś jestem trochę
          podekscytowna, bo na jutro udało mi się wcisnąć do najlepszego gina we
          Wrocławiu (bardzo wiele dziewcząt z forum go poleca) i mam nadzieję, że
          przynajmniej uda mu się mnie uspokoić, bo coraz bardziej nie wierzę, żeby
          wszystko było ok.
    • mola16 Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 14.12.04, 14:26
      Cześc dziewczynki. Ostatnio trochę zaniedbuję to forum ale nie z mojej winy.
      Okres przedświateczny i w pracy bywa gorączkowy. Ale i tu na forum też gorąco.
      Och ten grudzień!!! Coraz więcej dziewczyn na forum zaciąża a my musimy
      spokojnie czekac albo na termin @ albo na nowe starania. Czekam jeszcze
      tydzien, wtedy przyjdzie @.
    • ewkaczo JUZ SRODA 15.12.04, 10:16
      I tym razem ja rozpoczynam dzien na naszym watkusmile chyba bardzo zapracowane
      dziewczynki?? a ja musialam dzis wstac o 7 rano pomimo tego ze nie
      pracuje.Wyrwal mnie glosny dzwiek tel.kom. ktorego zapomnialam sciszyc i jak
      zadzwonil myslalam ze to noc a serce malo z piersi mi nie wyskoczylo hehe.Jak u
      was humorki dziewczynki? Mi sie jakos troche polepszylo, moze dlatego ze jutro
      zamierzam wybrac sie do nowego gina wiec nowe nadzieje....smile
      • tromysza Re: JUZ SRODA 15.12.04, 11:01
        A ja jestem wkurzona. na moją szefową. wrrrrrr. W chwilach złości myślę: jeśli
        będziesz się tak chamsko zachowywać, jak zajdę w ciąże od razu idę na
        zwolnienie. Potem mi przechodzi. Ale dziś znowu wrrrrrrrr. Ma rozchwianą
        osobowość. Jest nieobliczalna. Ile można to znosić
        • tromysza gdzie Wy jesteście, kochane? 15.12.04, 12:31
          kasiuula, pamiętka, mola, o wrednej ewkaczo już nie wspomnę. magdulko. jak się
          czujesz?
          • kingakw Re: gdzie Wy jesteście, kochane? 15.12.04, 12:35
            Cześć dziewczyny, a mój kolejny dzień walki, 9dc, 2 dzień na macmirorze i
            zaczęłam plamićsad(( Normalnie mam wrażenie, że się sypię na całego...sad((
            Kurczaki...co to za plamienie...teraz???
          • magdulka26 Re: gdzie Wy jesteście, kochane? 15.12.04, 12:37
            Ja się czuje rewelka.Nie mam mdłości ,zero dolegliwości.Pobolewa brzuch i
            jajniki.Gdyby nie brak @ to ja bym nie wiedziała ze jestem w ciąży smile fajnie
            uczucie jest wiedząc że w srodku mam małego człowieczka wielkosci ziarna
            maku.Jestem taka happy !!!!!!!!!!!!
    • ewkaczo Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 15.12.04, 12:41
      kingus-dzwon do gina i sie wypytaj co i dlaczego????
      magdulka alez ja Ci zazdroszcze hihihihihi musisz sie extra czucsmile))
    • mola16 Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 15.12.04, 14:16
      Cześć dziewczynki. U mnie "kupa" roboty, bo rzyjechali angole i co chwilke cos
      chcą. I zapiernicz od rana. Och, żeby ten dzień dzisiejszy już się skończył.
      Najgorsze, że jutro też tu będą siedziec, ale myslę, że szybciej wyjadą. Ja
      czekam cierpliwie na @, chociaż przez 7 dni po owulacji cały czas bolał mnie
      jajnik. Teraz już się uspokoił. Ale to pewnie był ten ból poowulacyjny więc
      żadnych nadzieji sobie nie robie.
      • kasiuula A ja trafiłam wreszcie na super lekarza 15.12.04, 14:39
        Boże, jestem pod ogromnym wrażeniem. Poszłam dzisiaj do gina, którego polecało
        wiele dziewczyn na liście dobrych ginekologów. Na wizytę trzeba czekać
        miesiąc,ale któś zrezygnował i mi sie udało wskoczyć. Sama klinika już robi
        wrażenie, tylko jest na strasznym zadupiu i nie dziwię się że tam nie trafiłam
        do tej pory. Słuchajcie to pierwszy lekarz, który na dzien dobry nie kazał
        starać się i czekać rok, który twierdzi że przed staraniami trzeba zrobić
        przynajmniej podstawowe badania. Trochę skrytykował moją ginkę murzynkę, że
        faszeruje mnie Clo nie monitorując wcześniej owu. Poza tym powiedział że
        prolaktynkę trzeba jeszcze zbić. Murzynka mówiła że 21,4 może być ja sama
        zaczęłam brać Castagnusa i potem było 13, a on twierdzi, że jeszcze przydałoby
        się ją zbić. Ewkaczo, pamiętam, że Ty miałaś wynik podobny, ten lekarz
        powiedział, że przy takim wyniku będzie bardzo trudno i napewno trzeba coś z
        tym zrobić. Od razu zalecił badania przeciwciał plemnikowych i
        antykardiolipinowych (nie wiem co to), chlamydię i prolaktynę. Trochę się
        zmartwiłam, bo dziś jest 7dc a nie ma jeszcze jajeczka przodującego.
        • ewkaczo Re: A ja trafiłam wreszcie na super lekarza 15.12.04, 14:58
          kasiuula ciesze sie razem z toba ze znalazlas super gina bo to juz polowa
          sukcesu! Ale ty nie mieszkasz w wawie tak? Wlasnie kasiu masz racje, ja mialam
          ostatni wynik prol 22 wiec juz sie zaopatrzylam z castagnusa i ciesze sie. A ty
          bralas i mowiesz ze ci spadl poziom?a mialas jakies skutki uboczne?
          • kasiuula Re: A ja trafiłam wreszcie na super lekarza 15.12.04, 15:06
            Ja jestem z Wrocławia. A co do castagnusa to zaczęłam brać sama jak sobie
            trochę o tej cholernej prolaktynie poczytałam. Po 3 tygodniach zrobiłam badania
            i spadła do 13, ale ten gin powiedział że wynik powyżej 20 to dosyć sporo i
            napewno to utrudnia już zajście. Zdziwił się, że castagnus tak fajnie
            zadziałał, bo to bardzo delikatne zioła i boi się że to nie jego zasługa, wiec
            dzisiaj powtórzyliśmy badanko Prl. Przy wartościach powyżej 20 on zaleca jednak
            bromek. Stwierdził, że optymalnie prolaktyna być na poziomie 5-10. Nawet 13
            będziemy zbijać. Biorę castgnusa już prawie 2 miesiące i nie mam żadnych
            skutków ubocznych, więc spokojnie możesz spróbować
            • ewkaczo Re: A ja trafiłam wreszcie na super lekarza 15.12.04, 15:13
              dziekuje kasiu za wyczerpujaca odpowiedz.Jestem zaszokowana ze prol powinna byc
              na takim niskim poziomie ale jesli tak to faktycznie musze ja zbic czym
              predZej.Jutro ide do nowego gina wiec zobaczymy co on mi powie i jaka bedzie
              jego reakcja na castagnus.
              • kasiuula Re: A ja trafiłam wreszcie na super lekarza 15.12.04, 15:28
                Też jestem bardzo ciekawa. napisz po wizycie co on o tym myśli. Z tego co wiem
                to Ty również mierzysz tempkę, prawda?? Ja chyba przestanę, ten gin stwierdził
                że to za bardzo stesujące a i tak niewiele z tego można wywnioskować. Co o tym
                myślisz??
    • mola16 Smutno mi 15.12.04, 15:32
      Nie uważacie, że to forum bez Magdulki troszke opustoszało. Tak mi smutno tu
      bez niej.
      • kasiuula Re: Smutno mi 15.12.04, 15:35
        Molu, nie może nam być smutno!! Trzeba się cieszyć! A przecież jest nas tu
        jeszcze troszkę!!! A Magda napewno będzie jescze pojawiać się na gościnnych
        występach
    • ewkaczo Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 15.12.04, 15:52
      kasia, tak, ja tez mierze tempke i wlasnie zaczelam 3 cykl i zarazem ostatni bo
      doszlam do wniosku ze dla oceny owulacji i ogolnie mojej tempki 3 cykle
      wystarcza tak samo mysle jak gin ze to jest niepotrzebnie stresujace.A Ty tak
      w sumie to ile sie juz starasz? bo ja wlasciwie nie wiem jak to liczyc, bo niby
      nie zabezpieczamy sie od lutego ale ostatnie 4 cykle probowalam z testami owu i
      nadal nic...wiec nie wiem jak to liczyc... wczesniej nie zwracalam w ogole
      uwagi na owu,tempke itd.
      molu-a my to co??? jest nas tu jeszcze troszke wiec glowa do gory hihihihi
      • tromysza molu, 15.12.04, 15:58
        jest mi przykro!!! jestem zazdrosna o magdulkę. W końcu my tu też jesteśmy.
        Trzeba cieszyć się, że jej się udało i szybko ją gonić. Ja jutro padam
        prolaktynę. czy możecie podać mi normy? czy któraś z Was badała ją z jakimś
        obciążeniem?
        • mola16 Re: molu, 15.12.04, 16:04
          Ależ ja ciesze się, że
          1. Magdulce udało się spełnic jej największe marzenie,
          2. Cieszę sie ogronie, że jesteście Wy tu wszystkie
          3. Że mogę być tu razem z Wami.

Ale jednak jest mi smutno. To tak jakby przyjaciółka wyjechała w bardzo daleką
          podróż i wróci dopiero jak będzie planowała drugiego bobaska.
          Pewnie ten smuteczek minie mi wkrótce.
          • tromysza Re: molu, 15.12.04, 16:11
            A może wszystkie do niej dojedziemy! Ty moja kochana, pesymistko!!!!
            • mola16 Re: molu, 15.12.04, 16:17
              Oj Tromyszko, byłoby super gdybysmy do niej tak szybciutko dołaczyły. Nawet
              weszłam sobie na forum "ciąża", żeby zobaczyć co u niej słychac. (żadko wchodze
              na inne forum). Ja chyba się od was wszystkich uzależniłam. Pewnie gdybście to
              Wy były w miejscu Magdulki wiem, że tak samo bym zrobiła. Szukałabym Was po
              całym forum.
              • tromysza Re: molu, 15.12.04, 16:22
                ja też jej szukam po innych forach. hihihi. To na jakim forum ona teraz jest?
                Bo nie mogę nic znaleźć chlip chlip
              • tromysza Re: molu, 15.12.04, 16:23
                napisałam Ci mailika
                • mola16 Re: molu, 15.12.04, 16:40
                  Odpisałam na mailika. A spotkałam ją gdzieś na wątku "ciąża" (forum prywatne)
                  jak odpowiadała na jakies pytanko. Ale będę szperavc dalej. Wiem, że była też
                  na "ciąza i poród" ale dziś nie mogłam jej tam znaleźc.
                  • tromysza czwartek 16.12.04, 09:52
                    Dziś 2 dc. A to znaczy, że już za kilka dni będę mogła się przytulać. Wow.
                    Jestem tak szczęśliwa, że szok. Seks już śni mi się nocami!!!! Magdulko, mam
                    pytanie o ten wiesiołek: wczoraj wiecz. dostałam @. nie zdążyłam więc kupić
                    wiesiołka. oeparol to się nazywa i bierze się 3 razy dziennie? czy coś mi się
                    pokręciło? napisz też co u Ciebie i na jakim forum teraz będziesz
                    • mola16 Re: czwartek 16.12.04, 11:36
                      Tromyszko, a na co właściwie jest ten wiesiołek. Wiem, że było bużo na ten
                      temat i Magdulko to brała ale na co on pomaga? Czy jest to lek ziołowy, bez
                      recepty?
                      • tromysza Re: czwartek 16.12.04, 11:42
                        To jest lek ziołowy, bez recepty. Nie wiem co dokładnie robi, ale coś tam
                        reguluje i jest po nim super płodny śluz. Ale szczegóły musiałaby Ci zdradzić
                        magdulka, jak zwykle sad okazuje się, że ma największą wiedzę. Co tam, mola?
                        wyjechali angole?
                        • mola16 Re: czwartek 16.12.04, 12:00
                          Dzieki Tromyszko za info, jak dostanę @ to też sobie to kupię. A angole ciągle
                          siedząi wyjada dopiero o 13-tej. Co chwilę cos chcą, a to schemat organizacyjny
                          a to wykaz działek a to schemat pomieszczeń, normalnie masakra. Wczoraj jak juz
                          znalazłam czas aby wyjść na fajke to dwa machy i z powrotem bo cos szybcitko
                          trzeba przygotować. Zwariować można.

A Ta Magdulka cos nas nie odwiedza.
                          • kasiuula Re: czwartek 16.12.04, 12:59
                            Cześć dziewczęta. Ewa byłaś u gina?? I co?? Ja dzisiaj chumorek ma całkiem
                            niezły. Wczoraj znalazłam super gina, potem poleżałam 3,5 godz u kosmetyczki i
                            jest mi dobrze. W pracy jakiś luzik, chociaż za chwilkę mam nieprzyjemne
                            spotkanie.
                            A co Magdulki, to myślę, że musimy dać jej trochę czasu na ochłonięcie. Pewnie
                            szuka gdzieś teraz miejsca dla siebie. Jestem pewna, że nas będzie odwiedzać
                          • magdulka26 Re: czwartek 16.12.04, 13:06
                            Hej kochane ,ja tez tęsknię za Wami sad((.Brakuje mi tych rozmów o cyklach ,@
                            jajeczkach ,owualcji itp.Jestem tu codziennie u Was ,zaglądam i czytam.Zawsze
                            będę Wam pomagać ,trzymać kciuki i dopingować.Jesteście dla mnie jak siostry i
                            nigdy Was nie opuszczę.Ja i maleństwo czujemy się dobrze,jak na razie fasolka
                            oszczędza mnie i nie mam mdłości.Często sikam smile)) czuje jajniczki i czasm boli
                            brzusio.Jestem taka szczęśliwa dziewczynki smile)))))))))) wiem że i Wy się tego
                            maleńkiego cudu doczekacie.
                            Jesli chodzi o olej z wiesiołka to działa rewalcyjnie na płodny sluz.Zaczyna
                            sie brać go od 1 dc do owaulcji ale można tez zaczać brac od 3 dc nie
                            przeszkadza.Ja brałam 3x1.A zeby było smieszniej ,to w tym cyklu co zaszłam
                            nie zauwazyłam u siebie płodnego śluzu było suszi i wiedziałam ze cykl do
                            bani.A jednak fasolka nas zaskoczyła kocham ja tak bardzo od dnia w którym się
                            dowiedziałąm o jej istnieniu.Pozdrawiamy Was Madzia i 5 tyg słoneczko.
                            • mola16 Re: czwartek 16.12.04, 13:16
                              Oj Magdulko, jak sie ciesze, że tu do nas zajrzałaś. Dzięki za informację o
                              wiesiołku. Jak dostanę @ pędzę do apteki. Miło jest cię, znów spotkać. Napisz
                              nam na jakim forum teraz jesteś. Bedziemy do Ciebie zagladać i podpatrywac co u
                              Ciebie słychać.
                              • magdulka26 Re: czwartek 16.12.04, 14:05
                                Hej Molu ja teraz jestem na ciąża i poród ,oraz jest forum w oczekiwaniu i tam
                                jest watek sierpniowy tam tez bywam.Pozdrawiam i zyczę powidzenia.}

Magda i 5 tyg słoneczko.
    • ewkaczo Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 16.12.04, 15:36
      hello!!!
      kasiuula ja dopiero ide do tego ginka na 18.00 ale juz nie moge sie doczekac
      hihihi jestem strasznie ciekawa co mi powiesmile
      wiecie co, znow zaczelam sie zastanawiac od kiedy liczy sie dni cyklu? czy np
      jak zaczelam plamic w niedziele wieczorem ale tak dosc mocno,ze we wczesnych
      godzinach rannych pojawila sie juz krew to powinnam liczyc 1dc od niedzieli czy
      poniedzialku?? bo juz zglupialam.....
    • mola16 Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 17.12.04, 09:32
      Witajcie kochaniutkie, dziś piateczek i wreszczcie weekend. Troszkę odpocznę od
      pracy, bo cos ostatnio jestem na wysokich obotach. Wczoraj nawet nie chciało mi
      się iść na aerobik. Wolałam wziąć książke i troszke poczytać. Bardzo ciekawa
      ale oczy same mi się zamykały i po 9-tej już sobie spałam. Na jutro
      zaplanowałam świateczne porządki.
      • tromysza Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 17.12.04, 10:05
        hmmm, mola, a który Ty masz dc? My wczoraj miałyśmy spotkanko i było super!!!
        Pamietka to rewelacyjna laska (ewkaczo i kinga też, ale to już wiedziałam) A ja
        dziś zbadałam prolaktynę. Jutro wyniki
        • pamietka Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 17.12.04, 10:49
          Dziewczyny Kochane smile
          bardzo dziękuję Wam,że to wczorajsze spotkanie. Cudownie było Was
          poznać,popatrzeć na Was, posłuchać. Cczułam się jakbym znała Was lata a nie
          zaledwie chwilę smile
          jeszcze raz dziękuję !!! mam nadzieję,że niedługo znów się spotkamy (i mam
          nadzieję,że w większym gronie smile
          • tromysza Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 17.12.04, 10:53
            A co na to mąż? Krzyczał? gołąbki dobre były?
            • pamietka Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 17.12.04, 11:05
              Jak tylko przyszłam to byłam tak rozemocjonowana,że od razu mu opowiedziałam o
              spotkaniu z Wami.Śmiał sie z nas - oczywiście nie opowiedziałam zbyt dokładnie
              o czym gadałyśmy wink
              a gołąbki... hmm wyszły średnie, ale "pierwsze koty za płoty"
              • kingakw Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 17.12.04, 11:14
                Cześć dziewczyny. Wczorajsze spotkanko było super, pamietka je przysypiała, ale
                pewnie zmęczona po pracy była smile))
                • kingakw Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 17.12.04, 11:17
                  Żartuje oczywiście smile Poprostu an wszystkich fotach ma zamknięte oczy smile)
                  • pamietka Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 17.12.04, 11:21
                    uprzedzałam,że tak jest wink
                    ja się cieszę,ze chociaż na swoim własnym slubie wyglądałam na przytomną smile
    • mola16 Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 17.12.04, 11:30
      Ale Wan zazdrosze tego spotkana. Normalnie jestem wściekła, że mieszkam tak
      dalego i nie mogłam tam z Wami byc.
      Tromyszko, ja przestałam liczyć dc ale dobra, zaraz zaraz niech spojrze w
      kalendarz.... Jest 24dc. @ mam dostać we wtorek przy założeniu, że przyjdzie
      regularnie. Jesli nie przyjdzie to zatestuje, coż znów zobacze jedną kreskę ale
      jestem na nią przygotowana. A ty farciaro, w świeta masz te najfajnieszje dni
      cio???
      • tromysza Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 17.12.04, 11:38
        w zasadzie już po świętach. Czyli okres miedzyświąteczny w porywach do
        Sylwestra. Ha, właśnie mój mąż zarezerwował nam w Rzymie hotel (tam spimy jedną
        noc). Boże, ale tam drogo. Noc w sredniej klasy pensjonacie 100 euro. Szok.
        Kinga, kiedy wyślesz zdjęcia? mola, może to jednak Ty będziesz pierwsza. Co do
        pamietki- ona jest rzeczywiście niezła z tym zamykaniem oczu. smile
        • mola16 Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 17.12.04, 11:54
          No nie wiem Tromyszko, nie wiem, ja ten cykl chyba mam stracony. Nawet cycki
          mnie nie bolą jak zawsze. Z reguły przed @ strasznie bolały i puchły a teraz
          jeszcze nic.
          A o co chodzi z tym zamykaniem oczu u Pamietki? Nic nie wiem, pewnie cos było o
          tym na sptkanku? Napisz mi szybciutko jak możesz.
          A co do Rzymu to niestety takie drogie są wszystkie stolice państw
          europejskich. Jak byłam w Paryżu, Rzymie, czy Londynie to zawsze mieszkałam
          gdzieś dalej od centrum. Ale zazdroszczę Ci Tromyszko tego, że bedziesz mogła
          wypić sobie capuccino i zjeśc dobrą pizzę i popić dobrym winkiem np. kianti
          (nie pamietam jak to się pisze).
          • pamietka Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 17.12.04, 15:20
            Kinguś wrzuć zdjątka, to się wyjaśni!
            • kingakw Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 17.12.04, 15:36
              Tromyszko i pamietka, zdjęcia juz wam wysłałam, Ewci prześle Tromyszka, bo ode
              mnie nie dochodzą, wybierzcie najlepsze i prześlijcie dziewczynom, tylko nie
              umieszczajcie ich nigdzie w necie smile) Buziaki...
              • mola16 Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 17.12.04, 15:58
                Oj juz nie mogę sie doczekac. Róbcie szybko autoryzacje i wysyłajcie.
    • ewkaczo Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 17.12.04, 17:38
      czesc!
      troszke pozno sie dzis z wami witam,ale bylam dzis z mezusiem w Radomiu i
      dopiero niedawno wrocilismy. Przez warszawe jechalismy dluzej niz z radomia do
      warszawy- paranoja!!!! Takie korki ze tylko w domu siedziecsmile)
      Wczoraj bylam u nowego ginka i w zasadzie jestem zadowolona. Gdy powiedzialam
      ze zaczelam brac castagnusa to pochwalil bo stwierdzil ze jedynie do mojej
      prolaktyny mozna miec zastrzezenia.Mam sobie zbadac jeszcze z obciazeniem.
      Powiedzial zeby jeszcze zaopatrzyc sie w oeparol wiec juz kupilam.Acha no i
      powiedzial zeby zrobic posiew nasienia dla swietego spokoju.
      Spotkanko wczorajsze bylo super i zalujcie te ktorych nie bylosmile)))Jestescie
      dziewczyny wszystkie super babkismile))naprawde!
    • magdulka26 Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 18.12.04, 13:39
      Tęsknię ,tęsknię ,tęsknię za Wami sad(((((((((((((( nawet nie wiecie jak mi Was
      brakuje kochane.Szybko zachodzcie i dołączcie do mnie.Jestem na forum
      majowym ,chociaż termin mam na koniec sierpnia,ale tam są fajne dziewczynki i
      czuję sie tam powiedzmy dobrze smile) Kurcze nie wiedziałam że będę to tak
      przezywać to nasze rozstanie chlip chlip.Casem zaglądam na ciąża i poród ale
      nie udzielam się za wiele.Wysyłam fluidki łapcie
      <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
      >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Madzia i 5 tyg słoneczko.
      --
      • ewkaczo Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 18.12.04, 17:23
        uuuuuuuuuuuuu ja pierwsza i najwiecej łapiesmile od magdulki to najzdrowsze
        hehehehe Nam tez Ciebie brakuje Madziu!Jak tylko zrobisz USG to pisz co i jak?
        Ja juz przestalam mierzyc tempke, biore castagnusa i oeparol i czekam na
        rezultatysmile) a prolaktyne z obciazeniem i posiew nasionek po nowym roku.A do
        tego czasu luz..............................
        • pamietka Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 20.12.04, 10:22
          Hello Girls smile
          jak minął weekend? już po zakpuach i przygotowania do Świąt zakończone? u nas
          jeszcze tylko kupno choinki i Święta gotowe.Aha i we środe zaczynam lepić
          pierogi - mój wkład w Wigilięsmile
          o straniach nie pisze bo odłożone a jak u Was?????
          buźki i piszcie coś
          • magdulka26 Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 20.12.04, 10:34
            Hello ,kurcze ja z tego forum nie zniknę smile) tu jest super.Ja pomału zacznę
            porządku w środę a w czwartek robię sałatkę i pieke ciasto.Musze poprosić mamę
            o zmianę fieranki wpokoju bo sama sie boję skakać po oknie.Ech tak mnie korci
            żeby zmienić sobie fieraneczkę.W czwartek ubieramy choinkę i już nie mogę się
            doczekać tej przyjemności.Trzymajcie kciuki 27 jadę na 1-sze usg.
        • tromysza poniedziałek 20.12.04, 10:24
          kochane, ale jestem dziś szczęśliwa!!! powtórzyłam badania FSH i mam śliczne:
          nie żadne 11, 4 tylko 7,1. Mój lekarz powiedział, że to musiała być jakaś
          pomyłka laboratoryjna. Mam za to za wysoką prolaktynę. I lekarz kazał mi brać
          bromek. mówił, że mam brać na początku po pół tabletki dziennie. i głupia
          jestem, bo cieszę się. Cieszę się, bo być może to właśnie ta prolaktyna
          utrudniała zajście w ciąże. A teraz będę brała i duphaston i bromek. I czuję.
          Całą sobą czuję, że niedługo zajdę w ciąże. Mam tak silne przeczucie, że
          szok.Dziewczyny, co u Was?
        • tromysza magdulka 20.12.04, 10:25
          My też za Tobą tęsknimy. Bardzo bardzo!!! I będziemy Cię gonić!!! smile)))))
    • kingakw Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 20.12.04, 10:50
      Cześć dziewczyny, przed chwilą wróciłam z przychodni, wystałam się ponad
      godzinę do "punktu pobrań"... a na 15 dentysta... sad((..sytuacja awaryna.
      Wyniki obu tur badań będę miała 23.12, zobaczymy co wyjdzie. A co do świąt, to
      u mnie już wszystko gotowe, łącznie z choinką, a na wigilie jadę 330 km, więc
      będę pomagać już tylko w dzień wigilii.
      • mola16 Re: Tromyszaaa i spółszaaa:-) 20.12.04, 11:57
        Cześć dziewczynki, oj widze że przygotowania do świąt idą pełną parą. Ja w
        sobotę kupiłam choinkę w doniczce i była taka duża i ciężka, że ledwo co
        wtargaliśmy ją na pierwsze pietro. Teraz stoi sobie na balkonie do środy, potem
        będę ją ubierać. Pierożki juz zrobiłam dla całej rodzinki i siedzą sobie
        spokojnie w zamrażalniku. Jeszcze jakieś ciasto zrobię w czwartek i z głowy.
        Magdulko kochanie jak miło cię znów tu spokac na wątku. Naprawdę bardzo nam
        Ciebie brakuje. Tak mocno za Tobą tęskimy, że szok. Ja jutro mam termin @ i
        czuję, że przyjdzie cholera, bo nie mam żadnych ojawów ciążowych. Kompletnie
        nic mnie nie boli, nawet piersi nie bolą (jak nigdy) i brzusio też nie boli.
        Czuję sie świetnie i tym razem wredota mnie nie zaskoczy, bo czekam na nią.
        • pamietka Molcia :) 20.12.04, 12:24
          a podasz mi przepis na pierożki? ja pierwszy raz robię i szukam sprawdzonego
          przeisu.Niestety moja babunia zmarła niespodziewanie i nie zdążyła przekazac mi
          przepisu. W zeszłym roku (to były pierwsze Święta bez babuni) nie było pierogów
          ale w tym roku postanowiłam,że będą i szukam goraczkowo przepisu
          • tromysza dziewczyny 20.12.04, 12:38
            tworzę nowy wątek.przepisiki już tam. smile)))))))
          • mola16 Re: Molcia :) 20.12.04, 12:42
            Pamietko skarbie, już podaje bo znam na pamięć.
            370 gram mąki, 1 jajko, szczypta soli i ciepła woda (w zalezności od potrzeby)
            około pół szklanki. Ale ja dodaje tej wody tak "na oko" żeby ciasto nie było za
            twarde. Wychodzą bardzo dobre. Spotkałam się z przepisem, że daje się na jedną
            porcje 200 gram mąki ale ten co robię jest sprawdzony. Powodzenia w klejeniu
            pierożków i życze smacznego. Na pewno wyjdą smakowite. Dla mnie na kolację
            wigilijną muszą byc własnie pierożki i rybka, nic więcej nie musi być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka