Dodaj do ulubionych

mam prezent na gwiazdkę :))

21.12.04, 19:27
Pani Ewuniu, dziś wykorzystałam ostatni test ciążowy od Pani i...musiałam
pobiec do apteki po inny bo nie mogłam uwierzyć!!!Są 2 II smile))) A niedawno
pisałam że mam podwyższoną prolaktynę i ten cykl mógł być starcony, itd...
(pisałam do Pani jako iza z wp.pl) Jeszcze raz dziękuję za
testy,porady,fluidki i smile))))
Obserwuj wątek
    • ewkaczo Re: mam prezent na gwiazdkę :)) 21.12.04, 19:35
      Gratuluje Ci, nie moglas otrzymac piekniejszego prezentu na gwiazdkesmile))
      Powiedz, a ile czasu sie staralas i co bylo nie tak w Twoich wynikach?? No i
      objawy? Mialas jakies, zanim zrobilas test ciazowy???Przepraszam za te
      pytania,ale wiesz...zawsze to nas tutaj interesuje hihihi
      • monikar14 Re: mam prezent na gwiazdkę :)) 21.12.04, 19:42
        Gratuluję tak wspaniałego prezentu gwiazdkowego.
        Ja też mam wspaniały prezent dla mojego męza- pierwsze zdjęcie USG naszego
        dzidziusia.
        Życzę Wam dużo zdrowia i radości nie tylko w Święta ale także w całym przyszłym
        roku
        papa
        • nelka6 Re: mam prezent na gwiazdkę :)) 22.12.04, 07:48
          Dziekuję dziewczyny bardzo,bardzo.odpowiadam na pytania:lekarz stwierdził u
          mnie pco w ub.roku,dał duphaston,monitoring i zaszłam po miesiacu starań,ale w
          14tyg ciąża obumarłacrying no i staraliśmy się od maja 2004.We wrześniu miałam hsg-
          ok,pęcherzyki same rosły i pękały.2.12 poszłam na kolejny monitoring a lekarz
          mówi, że pęch.tylko 8mm-13d.c.i nic nie wskazywało,że owu będzie/była.Kazał
          zbadać prl bo kiedyś była trochę wyższa i może tu tkwil problem.No więc
          grzecznie poczekałam do 25d.c.(jak radziła Ewa analityk) i zrobiłam prl-
          dwukrotnie ponad normę!zadzwoniłam do lekarza i umówiłam się z nim na 23.12-
          mówil o bromku,itd.A 20.12.nie dostałam @smile)i to chyba pierwszy objaw.Aha i od
          tygodnia spałam już o 20.Piersi bolą jak przed @,może troszkę powiększone i od
          20.12 mam brzuch jak balon i cisną mnie spodnie.Wczoraj czułam ból po bokach
          brzucha-fasolka potrzebuje miejsca,a raczej drobniutkiej budowysmile) Pytajcie o
          co chcecie,na pewno odpowiem.Przesyłam fluidki,zarazki i życzę radosnych Świąt
          i spełnienia marzeń smile)
          • malgo1001 Re: do nelka:)) 22.12.04, 11:54
            Przede wszystkim gratulacje!!!!
            Każda z nas marzy o takim prezencie bo to szczególny okres!
            Zwłaszcza czas na powiadomienie rodziny. Chyba nie można o lepszej chwili sobie
            zamarzyć.
            Tobie się udałosmile)))))))
            Jeśli można pytać, to ja również zadam pytanie...
            Po pierwsze co to jest pco i prl - kiedy się wykonuje badania tego hormonu?
            Po drugie może znasz odp. na pyt. czy jeśli ciałko żółte nie domaga to tez
            należałoby zbadać prl?
            Otóż ja jestem w trakcie 3 cyklu prawdopodobnie znów nieudanego, bo jak się
            dowiedziałam na forum brak skoku temp. po owulacji świadczy o niedomaganiu
            ciałka żółtego a właściwie pewnie wogóle nie pękły pęcherzyki bo temp. nie
            wzrosła, ale wiem na pewno że były 3 pęcherzyki w 11 dc, a w 13 test owu
            pozytywny.
            Ale niestety tempka nie wzrosła- w przeciwieństwie do poprzedniego cyklu(był
            ładny skok o 2 kreski a potem ciągły wzrost)
            Nie wiem co sie dzieje, lekarz nie chce mnie wysłać na badania hormonów,
            twierdzi, że nie ma potrzeby, bo cykle są raczej regularne. Ale ja chcę odrazu
            rozwiązać problem jeśli jakiś jest i zrobić wszelkie badania.
            więc pytam, czy proponujesz mi jakieś badania?
            Dodam, ze testy owu wychodzą pozytywnie, a do zapłodnienia nie dochodzi.
            Proszę o odpowiedź.
            • nelka6 Re: do nelka:)) 22.12.04, 12:56
              Kochana Malgo,odpowiem na ile umiem.PCO-zespół polcystycznych jajników-u mnie
              rozpoznany na podstawie usg i badań horm.-niewłaściwy stosunek LH/FSH
              (szczególów nie pamiętam).Jajniki cechuje torbielowatość-niepęknięte
              pęcherzyki,u mnie za mało progesteronu i dostawałam dlatego od 15 do 25 d.c.
              duphaston(progesteron sztuczny)ale cykle monitorowane,bo trzeba go brać po
              owu.Cykle regularne co 31 dni.Ale mimo ciągłej kontroli i wskazań lekarza kiedy
              sie przytulac nic się nie działo ponad pół roku,więc zaproponował hsg-badanie
              drożności jajowodów-to ok.I wkońcu postanowił zbadać samą prolaktynę.Ewa
              analityk napisała mi,ze niski progesteron(jak u mnie) może być związny z wysoką
              prl,a ona blokuje owu i kazała zbadać w 25d.c.Ja dwa razy badałam hormony w 3
              d.c. a czy w inne dni też można robić to niesety nie wiem.Aha i nie mierzyłam
              tempki.A lekarz powinien Cię skierować na bad.hormonów nawet jak masz regularne
              cykle.Wiesz ja miałam szczęście, mam wspaniałego lekarza-który pierwszy się
              dowiedział o ciąży smile))poadrówka i trzymam kciuki mocno, mocno...
              • samanta25 Re: Gratulacje :)) 23.12.04, 23:08
                Gratuluję i życzę szczęśliwej ciąży aż do porodu smile

czekam na cud 35 cykl
                www2.fertilityfriend.com/home/samanta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka