Dodaj do ulubionych

która nie miala sluzu a po WIESIOŁKU juz miała ???

10.01.05, 20:13
Hmmmmm biore przed owu nawet po 8 tab dzinnie wiesiolka OEPAROL i teraz juz
wiem ze przed owu czulam mokro i wilgotno ale rozciagliwego sluzu nie bylo
potem bol jajnika czyli owu i nastepnie ogromna ilosc sluzu poowu ciapkowego,
bialego, metnego, kleistego ale tyle ze az wkładki nosze bbrrrrr
wczesniej wogole nie mialam az takiego!!! to dlaczego tego plodnego tak nie
czulam ??? jak to było u WAS ??
Obserwuj wątek
    • kruszyna75 Re: która nie miala sluzu a po WIESIOŁKU juz miał 10.01.05, 22:08

Gagatku, ja wesiołka nie biorę, ale też mam zagwostkę z moim śluzem. Owu mialam
      15 dc, a śluz plodny-rozciagliwy pojawil sie 16 i 17dc, wcześniej mialam raczej
      kleisty. Juz sama nie wiem co mam mysleć. Moja siostra, która uczy się npr,
      obiecała mi, że czegoś sie dowie, dleczego tak się dzieje (mówiła mi coś o
      stężeniu estrogenów).
      • sabi35 Re: która nie miala sluzu a po WIESIOŁKU juz miał 11.01.05, 08:47
        śluz jest bezpośrednio związany z owu, brak śluzu (niekoniecznie jego ilość
        tylko jakość) może być znakiem małej ilości estradiolu, który jest potrzebny do
        owu, natomiast brak owu powoduje niski poziom progesteronu. I tak kółko się
        zamyka. Wiesiołek zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe i substancje podobne do
        estrogenów, ale równie dobrze można pić olej lniany albo jeść zmiażdżone siemię
        lniane. Jeżeli macie wrażenie, że coś jest ze śluzem, możecie pić 3x dziennie
        herbatkę z czerwonej koniczyny łąkowej (estrogeny) a w drugiej z przywrotnika
        (albo kilka kropli nalewki)= progesteron. Alternatywnie, w pierwszej fazie
        Sepia D30 albo Ovaria comp. (Wala) a w drugiej Bryophyllum D3. Sepia to bardzo
        mocny środek stosowany z ogromnym powodzeniem w kłopotach z zajściem w ciążę.
        Znam bardzo dużo kobiet którym pomogła. Możecie też w czasie owu wziąć środek
        mukolityczny (acetylocysteinę), który rozrzedza śluz w całym organiźmie. Pa
        • kruszyna75 Re: która nie miala sluzu a po WIESIOŁKU juz miał 11.01.05, 10:05

Sabi, Estardiol miałam badany w 23dc, jutro idę do lekarza i dowiem się o
          wynik. Tylko jeżeli owu miałam 15 dc to czy w ogóle ten wynik na coś mi sie
          przyda? Czy lepiej poprosić lekarza o jeszcze jedno skierowanie, żeby zbadać
          estradiol w okolicach owu?
          • sabi35 Re: która nie miala sluzu a po WIESIOŁKU juz miał 11.01.05, 10:14
            Ja bym nic nie badała, tylko odczekała do terminu i potem możesz spróbować z
            naturalnymi środkami. Wykres temp jest czasem lepszy niż badanie hormonów w
            pkreślonym dniu.
        • kawka74 Sabi 11.01.05, 10:42
          zauważyłam, że interesujesz się homeopatią - tak jak ja smile Jakiej firmy jest ta
          Sepia? Też Wala?
          I drugie pytanie: czy znasz jakieś inne leki homeopatyczne stosowane przy
          babskich dolegliwościach i trudnościach z zajściem w ciążę? Już mówię, o co
          dokładnie chodzi. Po odstawieniu antykonceptów rozregulował mi się cykl,
          przedłużył się znacznie (około 5 dni), śluzu płodnego nie ma. Czy jest jakiś
          homeopatyczny sposób na powrót do normy? Do szału doprowadzają mnie tak długie
          (w porównaniu z poprzednimi) cykle. Mogłam określić, kiedy mam owu, z zegarkiem
          w ręku, a teraz nie jestem pewna, czy ją w ogóle mam.
          • sabi35 Re: Sabi 11.01.05, 13:29
            Sepia D30 jakiejkolwiek firmy, bo to jest tylko jeden składnik. Musisz zapytać
            w aptece (ja nie mieszkam w Polsce). Ja nie miałam po tabletkach żadnego śluzu,
            ani chyba owu (wywnioskowałam z samoobserwacji smile, cykl mi się wydłużył do 35
            dni. Wynika to z tego, że zaburzona jest równowaga między estradiolem a
            progesteronem. Można też wziąć jeden raz w cyklu 5 kuleczek Sepia C1000, ale z
            takimi potencjami wolałabym nie eksperymentować. Spróbuj Ovaria comp. (na
            pobudzenie pracy jajników) i Sepia D30 w pierwszej fazie (3x 5 kuleczek), a
            potem Bryophyllum D3 (krople) albo Bryophyllum argentum Weledy w drugiej fazie.
            Ja miałam w cyklu z tymi środkami (ovaria i sepia) owu znacznie spóźnione, ale
            miałam i chyba się udało. I to spóźnienie jest znakiem, że zadziałało, bo
            pogorszenie w początkach stosowania jest bardzo dobrym objawem! Stosuje się
            conajmniej 3 miesiące (cykle).
    • gagat100 to sie dowiedzialam 11.01.05, 10:29
      owu to ja mam tylko ze ze sluzem problem :o) i pytanie czy jest mozliwe aby
      plodnego bylo az tak mało a tego poowu AZ tak duzo ????
      • kruszyna75 Re: to sie dowiedzialam 11.01.05, 11:00
        Gagatku, z tego co już się dowiedziałam, to jest to możliwe i zależy do poziomu
        estrogenów. Może wieczorem będę wiedzieć coś więcej jak moja siostra do mnie
        napisze.
    • badarka Re: która nie miala sluzu a po WIESIOŁKU juz miał 11.01.05, 13:21
      A ja najpiękniejszy śluz miałam po wiesiołku + siemieniu lnianym. Kupiłam
      takie fajne, prażone, do chrupania. Smakowało trochę jak słonecznik. I nie
      wiem, czy to zbieg okoliczności czy nie, ale zaszłam w tym cyklu w ciążę smile
      Czego i Wam życzę.
    • rzasia Re: która nie miala sluzu a po WIESIOŁKU juz miał 11.01.05, 13:37
      Gagatku. że mnie leciało jak z kranu(płodny).
      Po dwóch cyklach odstawiłam, bo jestem po zabiegu 4 miesiące i jeszcze się
      troszkę boję zaciążyć.
    • kamelia111 Re: która nie miala sluzu a po WIESIOŁKU juz miał 11.01.05, 14:19
      Mam podobnie - ovu jest sądząc po wykresie tempki. Przed zastosowaniem Oeparol
      śluz wogóle ciężko byo obserwować - cały czas jakby tak samo. Po zastosowaniu
      wiesiołka śluzu typowo płodnego nie było - dzień przed ovu i w dzień ovu był po
      prostu śluz wodnisty (zero rozciągliwości). Śluzu niepłodnego dużo - ciągle
      noszę wkładki. Non stop.
      • gagat100 kamelia111 11.01.05, 15:26
        dokladnie mam tak samo, dziwne , konsultowalas to moze z ginem ???
        • kamelia111 Re: kamelia111 11.01.05, 19:12
          Nie konsultowałam. Na razie nie mam takiej "presji" na szukanie czemu ciąży nie
          ma, więc jestem zielona w wielu sprawach. Staramy się 3 cykle, dwa pierwsze
          stracone przez to, że ovu była wcześniej niż mi się zdawało. Przy trzecim też
          nie było "wcelowane" optymalnie... Jak się czegoś dowiesz od gina to napisz (np
          na maila), dobrze? Dzięki
    • kkkkk4 Co moge brać??? 12.01.05, 14:54
      Dziewczyny co mogę brać po endometriozie w jajnikach i laparoskopii. Strasznie
      chcę zajść w ciazę i stresuję sie każdym nieudanym miesiącem. Rok brałam
      tabletki a w tym miesiacu to już tak się zestersowałam, że chyba nie mam
      owulacji (minimalna ilość śluzu płodnego i brak skoków teperatury). Ale dziś
      dopiero 12 dc, więc może jescze...Dodam, że rok brałam harmonet a po
      odstawieniu były idealne cykle 28dni i piękny płodny śluz i testy owulacyjne
      ok. Czy mogę brać tą sepię D30 albo owarię???
      • sabi35 Re: Co moge brać??? 12.01.05, 15:03
        Jeżeli normalnie pracują ci jajniki, to wystarczy jak będziesz brała Sepię D30
        (to możesz na własną rękę), w drugiej fazie ew. Bryophyllum D3 (pomaga na
        zagnieżdżenie się zarodka). A czy masz jeszcze jakieś objawy endometriozy? Bo
        ewentualnie mogłabyś jeszcze Natrium carbonicum albo Borax. Muszę zaglądnąć do
        moich książek. Ale Sepię możesz, jest zalecana przy niepłodności spowodowanej
        endometriozą to już sprawdziłam).
        • kkkkk4 Re: Co moge brać??? 13.01.05, 11:11
          Dzięki za pomoc Sabi. Nie wiem czy mam objawy endometriozy. Do tej pory (6mies)
          po odstawieniu harmonetu czułam sie ok, ale też ciąża sie nie pojawiła. W tym
          cyklu (dziś 13 dzień) strasznie bolą mnie jajniki i nie wiem czy to owulacja
          czy ten diabeł-endo wraca. W usg wyszły jakieś torbielki i płyn (który się
          zmniejsza) ale nie musi to być endo. Lekarka twierdzi, że prawdopodobnie to
          płyn owulacyjny i pęcherzyki czynnościowe i nie ma sie czym martwić (cokolwiek
          miałoby to znaczyć). Tak czy inaczej mam sie pokazać po miesiączce. Najgorszy
          objaw endometriozy u mnie to przeogromny stres i niezmierzona tęsknota za moim
          maleństwem, którego wciaż nie ma ze mną i nie wiem czy będzie.
          • sabi35 Re: Co moge brać??? 13.01.05, 11:20
            To tym bardziej bierz Sepię, bo jest szczegolnie polecana dla zestresowanych
            kobiet, bojacych sie albo pragnacych dziecka. Homeopata moglby ci przepisac
            silniejsza potencję (C1000) ale to musi byc dobry homeopata. Wtedy bierze sie
            tylko raz w ciagu cyklu. Ale teraz odczekaj do czasu po. Moze nic nie będzie
            potrzebne smile
            • kawka74 znalazłam coś jeszcze - Sabi 15.01.05, 12:58
              oprócz sepii, aletry, hermeel i innych: helonias dioica (też pojedynczy, jak sepia czy aletra). W moim leksykonie stoi, że helonias używa sie także przy leczeniu bezpłodności. Sabi, jesli możesz, to sprawdź w swoich publikacjach, czy jest coś więcej na temat tego specyfiku.
              pozdr
    • kkkkk4 Re: która nie miala sluzu a po WIESIOŁKU juz miał 15.01.05, 12:07
      Czesc, kupiłam sepię ale nie było d30 tylko c30 .....Wiesz moze jak to brać??
      A tego byrophyllum wogóle nie ma
      • kkkkk4 Re: która nie miala sluzu a po WIESIOŁKU juz miał 15.01.05, 12:10
        Acha byrophyllum wogóle nie ma w wykazie leków. Byłam w aptece homeopatycznej.
        Pani przeszukała kilka ksiażek i nie znalazła nic o takiej nazwie (znalazła coś
        takiego "pyrohyllum" co działa na prawy jajnik...)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka