Dodaj do ulubionych

Pytania o BROMEK

15.02.05, 13:57
Jeszcze nie wiem na pewno czy bede go brala, ale raczej tak. Gnebia mnie wiec
pytania i spac nie daja...

1) po jakim czasie od zaczecia zazywania zaczyna dzialac?
2) czy trzeba go brac od okreslonego dnia cyklu czy mozna w dowolnym momencie?
3) czy nalezy go odstawic w przypadku zajscia w ciaze?

pzdr

Obserwuj wątek
    • badarka Re: Pytania o BROMEK 15.02.05, 14:01
      > 1) po jakim czasie od zaczecia zazywania zaczyna dzialac?

szybciutko. Mi zbił prl w ciągu trzech tygodni.

> 2) czy trzeba go brac od okreslonego dnia cyklu czy mozna w dowolnym momencie?

im szybciej tym lepiej smile i wszystko jedno który to dzień cyklu.

> 3) czy nalezy go odstawic w przypadku zajscia w ciaze?

tak. Z tym, że są dwie szkoły, jedni każą odstawiać od razu a inni stopniowo
      zmniejszać dawkę.
      • sikorkab Re: Pytania o BROMEK 15.02.05, 14:09
        Ja biorę 18 dni. Czy sądzisz, że powinnam w tym cyklu iść sprawdzić poziom
        prolaktyny? Bo jeżeli tak to może zrobic to w 21 dc tak jak w zeszłym cyklu?
        czyli za 3 dni?
        • badarka Re: Pytania o BROMEK 15.02.05, 15:13
          Jeśli Twój gin nie powiedział Ci dokładnie, kiedy iść, to możesz spróbować
          teraz. A jeśli nie wyjdzie jeszcze dobra, ale lepsza niż poprzednio, to
          powtórzyć za miesiąc.
          No chyba że Ci szkoda kasy i masz cierpliwość w sobie. Wtedy poczekaj i zrób za
          miesiąc. Już po tym cyklu też się powinnaś zorientować, czy jest lepiej, jeśli
          miałaś wcześniej prolaktynowe dolegliwości - pms, krótka faza lutelna,
          nieregularne cykle, mlekotok...
          • sikorkab Re: Pytania o BROMEK 15.02.05, 16:24
            Co prawda badania nie są tanie. Ja płacę za hormonki po 28 zł, ale cierpliwości
            mi brak i chyba nie przeczekam do następnego miesiąca i w 21 dc tak jak
            ostatnio czyli za 3 dni zrobię sobie powtórkę.
            Ciężko mi jest się zorientować, czy jest lepiej. PMS zawsze miałam tzn. przed @
            zawsze bolały mnie piersi a tuż przed brzch, faza lutealna (dopiero 3 cykl
            rejestruję temperatury) trwała odpowiednio 14 dni a potem 12 dni, cykle np. w
            2003 r. miałam super regularne. Odstawiłam pigułki w maju a potem miałam tak
            między 24 a 27 dni. W październiku zaciążyłam, w grudniu miałam zabieg i cały
            zeszły rok jakiś taki rozregulowany. Więc sama widzisz. Chyba pójdę na to
            badanko.
    • fiamma75 Re: Pytania o BROMEK 15.02.05, 14:12
      portalegre napisała:

> Jeszcze nie wiem na pewno czy bede go brala, ale raczej tak. Gnebia mnie wiec
      > pytania i spac nie daja...

Na razie do niego wróciłam - nzlazłam jakieś pozostałości w domu a w środę idę do gin.
      >
      > 1) po jakim czasie od zaczecia zazywania zaczyna dzialac?

Bardzo szybko. Jak miałam lekotok to w mniej niż tydzień znikł. Bromek b.szybko zija prolaktynę, z tym, że zazwyczaj lekarz każe brać go dłużej dla utrzymania niskiego poziomu. Zazwyczaj po jednym takim wyskoku mojej prolaktyny musiałam go brać 3-4 miesiące sad

> 2) czy trzeba go brac od okreslonego dnia cyklu czy mozna w dowolnym momencie?

Nie ma żadnego znaczenia. Nie zaburza też ani objawu śluzu, ani owulacji.

Tego nie wiem. Zadecyduje Twój lekarz.
    • magdulka26 Re: Pytania o BROMEK 15.02.05, 14:49

Zgadzam się z przedmówczyniami.

Ja odstawiłam w dniu pozytywnego testu ciążowego-tak kazał gin.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka