Dodaj do ulubionych

duphaston przez 5 dni

24.02.05, 13:23
Dziewczyny odpowiedzcie czy branie tego leku tylko od 20-25 dnia cyklu może
zakłócić regularność wystąpienia miesiączki( tzn. wydłużyć czas pojawienia
się) czy też powinna wystąpić na parę dni po odstawieniu?????? Kto wie coś na
ten temat?????
Obserwuj wątek
    • bakalinka Re: duphaston przez 5 dni 24.02.05, 13:31
      Dodam że brałam go zawsze od 16-25 dnia c.i miesiączka występowała mi zawsze w
      28 dniu cyklu, no ale w tym miesiacu tak wyszło i brałam tylko od 20-25dc.
      • magdulka26 Re: duphaston przez 5 dni 24.02.05, 19:17
        Róznie to bywa ,ja dostawałam na 3-ci dzien po odstawieniu.Ale sa osoby co
        dostaja na 5/6 a nawet 10 dzień.A czemu teraz łykasz od 20-25 dc ,czemu tak
        krótko ? Według mnie opcja od 16-25 jest lepsza gdyż jest to po owulacji.
        • pom Re: duphaston przez 5 dni 24.02.05, 21:20
          Mój gin kazał mi zażywać duphaston dokładnie tak jak Bakalince. @ dostałam po 10
          dniach od końca żażywania tabletek. Też się martwiłam, ale trzeba po prostu
          cierpliwości.
          • bakalinka do pom 25.02.05, 14:13
            Słuchaj a mierzyłaś temperaturę? Bo ja mierzę i powiem ci że cały czas wzrasta -
            tzn. o 4.30 dziś miałam 36.9! oczywiście okresu nie ma no ale pewnia się
            opóźni.
            • bakalinka Re: do pom 25.02.05, 14:15
              i jeszcze coś mam okropne bóle w krzyżu!!!! nie mogę usiedzieć w jedym miejscu!!
              • pom Re: do pom 25.02.05, 15:13
                Nie mierzyłam temperatury, bóli takich jak Ty nie miałam.
                Poczekaj jeszcze kilka dni, pewnie @ się pojawi.
    • wow25 Re: duphaston przez 5 dni 25.02.05, 12:32
      ja biore duphaston od 16 do 25 dc, @ dostalam po 3 dniach
      dziewczyny powiedzcie mi jak dlugo trzeba brac duphaston, zeby cykle sie
      wyregulowaly?
      dodam, ze biore takze bromergon od miesiaca po 1/2 tabletki na noc, nie wiem
      ile czasu mam go brac, gin powiedzial, ze dlugo, chociaz nie mialam robionej
      prolaktyny...
      pozdr
      • bakalinka Re: duphaston przez 5 dni 25.02.05, 14:09
        Cześć!!! Wiesz co z tym wyregulowaniem cyklu po duphastonie to nie wiem jak
        jest, ale ja go trochę już biorę i powiem ci, że po trzech cyklach brania(każdy
        miałam 27dni) i odstawieniu czwarty to już miałam 32 a piąty 41!!!! I od nowa
        powtórka z rozrywki %/
      • annor Re: duphaston przez 5 dni 26.02.05, 15:04
        podobno progesteron wzmacnia jajniki na kolejny cykl, a bromek biorę w takiej
        samej dawce jak ty smile super na mnie zadziałał, piękna owu, wcześniej brałam
        castagnus, ale chyba był dla mnie za słaby
        pozdrówka i szybkich efektów w postaci fasolki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka