Dodaj do ulubionych

17-20 maja

04.05.05, 12:33
które z Was testują w tym czasie? ja co prawda nie testuję, bo nie było
starań (muszę odczekać), ale w tym czasie mam mieć @. I chciałam się spytać
czy mogę dopingować jakiejś "starającej"
Obserwuj wątek
    • kawka74 Re: 17-20 maja 04.05.05, 12:43
      w tym czasie mam mieć @.
      O, Ty też? smile u mnie wypada 18.maja, o ile luteina zadziała jak należy. I też
      mogę tylko komuś podopingować...
      • tromysza Re: 17-20 maja 04.05.05, 12:46
        no ale może ktoś się znajdzie smile
    • annalalik Re: 17-20 maja 04.05.05, 12:56
      Ja. ok 17 - 18 maja teoretycznie powinna byc @ - której nie chcę i się nie
      spodziewam smileTo jeszcze nie 100 % bo mi FF jeszcze owu nie wyznaczył ale...
      www.fertilityfriend.com/home/aa67f możliwe że owu była 16 dc - jeśli
      tempka się utrzyma wysoko smile
    • agadibi Re: 17-20 maja 04.05.05, 13:03
      Witajcie dziewczyny, ja chyba wtedy powinnam testować...
      Pewnie mnie nie pamiętacie, ja się rzadko odzywam, ale cały czas jestem z Wami,
      kibicuję z całego serca i prawie codziennie Was czytam. Ja na razie nie miałam
      o czym pisać, bo musiałam dojść do porządku z moimi bakteriami. Niestety, nie
      udało się sad((, ale po kilku konsultacjach zdecydowałam się rozpocząć starania.
      W zeszłym miesiącu tak "bez przesady" i mimo wszystko z obawami, co by było,
      gdyby...
      Ale teraz chyba doszłam do siebie, wiem, że choćby wszystko sprzysięgło się
      przeciwko mnie, to jeśli ma być ok, to i tak będzie (i na odwrót). Ważne, że
      jestem gotowa na każde rozwiązanie, mam w sobie dość siły, żeby stawić temu
      czoła. Mam za sobą poronienie 9 m-cy temu (przełom 11/12 tc), to traumatyczne
      doznanie wyzwoliło we mnie takie pokłady cierpliwości, pokory, wytrwałości i
      chyba odwagi, o których nawet nie miałam pojęcia, ale to, niestety, musiało
      potrwać...
      Trzymajcie się dziewczyny, pozdrawiam Was gorąco i nieśmiało proszę o ciepłe
      myśli...
      Tromyszko, strasznie mi przykro, że Ciebie też to spotkało i tym bardziej
      doceniam Twoją gotowość do kibicowania innym...
      Wasza Aga.
      • magnolia1001 Re: 17-20 maja 04.05.05, 13:10
        Czesc Tromyszko mozesz ze mna odliczać ja testuje 20 maja teraz staram się z
        testami owulacyjnymi dzisiaj mam 10dc trzymaj za mnie mocno kciuki a ja za
        ciebie sie pomodlę

Pozdrawiam serdecznie
    • nitka111 Re: 17-20 maja 04.05.05, 13:55
      Ja mam mieć @ wczesniej, ale testuję w tych dniach, jeśli będzie co testować.
      Też się dołączam, myślęże po 15.05 będę wiedzieć kiedy testować. W tym cyklu,
      nie liczę dni, nie patrzę na śluz, nie mierzę tempki.
      • tromysza Re: 17-20 maja 04.05.05, 14:20
        ja to jestem trochę przerażona, bo 11 dc kochałam się z mężem rano- byłam
        pewna, że nie ma jeszcze owu. Potem poleciałam do ginki swojej i ona zrobiła mi
        USG (kontrolne) i wyszło, że właśnie mam owu. Coś mi się popieprzyło i owu
        miałam wcześniej. ginka powiedziała, że pęcherzyk pewnie właśnie pękł. I akurat
        wtedy się "przytulałam". No ale skoro nie mogłam zajść ponad pół roku- to mogę
        być spokojna, że nie zaszłam teraz.W końcu to nie jest tak hop siup.
        • sabi35 Re: 17-20 maja 04.05.05, 14:27
          No, żebyś się nie zdziwiła wink)))))))))))))
        • tromysza sabi 04.05.05, 14:47
          dostałas maila? Chciałam Ci jeszcze powiedzieć...nie, zresztą dopisze do priva.
          Chodzi mi o to, że martwię się o Ciebie i myślę, że może powinnaś jednak zrobić
          jakieś badania. może masz jakąś bakterię albo co???
          • sabi35 Re: sabi 04.05.05, 14:49
            Nie wiem, dwóch lekarzy twierdzi że nie trzeba. Bakterie są przyczynami
            poronień w II trymestrze, a nie na początku.
            • tromysza Re: sabi 04.05.05, 14:51
              acha... no jak uważasz, kochana. Chciałam Ci tylko napisać, że ja zaszłam po
              Twoich lekach homeopatycznych. Brałam sepię.
              • sabi35 Re: sabi 04.05.05, 14:55
                Niech żyje Sepia. Następnym razem bierz Sepię i Bryophhyllum Argento cult.
                Weledy (w drugiej fazie). A może już teraz się udało? Organizm poronieniu jest
                bardzo płodny (sama się o tym przekonałam ostatnio). Ja też ostatnio po
                weekendzie w Hamburgu miałam trochę stracha, ale chyby na szczęście nic z tego
                nie będzie.
                • kawka74 Re: sabi 04.05.05, 15:50
                  właśnie - z tą płodnością po poronieniu. Mam dziwne i nieodparte wrażenie, że w
                  tym cyklu - pierwszym po poronieniu - zaszłabym niechybnie nawet jeszcze
                  podczas @. Nie wiem, skąd, ale cały czas czuję, że nagle (?) zrobiłam się
                  płodna jak króliczek. I paradoksalnie tak strasznie się boję, że zajdę, że aż
                  mi się mdło robi ze strachu. Świra można dostać, wszystko idzie na odwrót.
                  • sabi35 Re: sabi 04.05.05, 16:09
                    To zachodź, a jak się boisz, to po pierwszej @@@. Jestem święcie przekonana, że
                    organizm sam wiem, kiedy może być w ciąży a kiedy nie. Tak też twierdzą młodzi
                    lekarze.
                    • kawka74 Re: sabi 04.05.05, 16:13
                      W takim razie mój organizm tego bardzo chce. Czuję całą sobą gotowość do
                      zajścia w ciążę i bycia matką. A głowa coś nie bardzo. Nie mogę sobie z tym
                      poradzić.
                      • sabi35 Re: sabi 04.05.05, 16:17
                        Już zawsze będziesz miała inne nastawienie do ciąży, będziesz się bardziej bała
                        i będziesz ostrożniejsza. Ja jestem 4 tygodnie po i wiem, że jednak nie będę
                        brać tabletek od następnego cyklu. Co ma być, to będzie.
                        • kawka74 Re: sabi 04.05.05, 16:37
                          wiesz, zanim zaszłam i potem poroniłam, byłam zdania, że ciąża to nie choroba
                          (no bo w sumie to nie choroba), że te wszystkie zwolnienia brane przez
                          ciężarne, żeby sobie odpocząć, tak o, bez szczególnych wskazań lekarskich, to
                          pic na wodę fotomontaż. A teraz mam wrażenie, że gdybym zaszła, natychmiast
                          wzięłabym zwolnienie i przeleżała następnych osiem miesięcy w łóżku wstając
                          tylko do toalety. Ze strachu.
            • sabi35 Re: sabi 04.05.05, 14:51
              Zresztą, w ciąży miałam robiony 2x wymaz i wszystko było OK. Najwyżej
              chlamydia, ale nigdy nie miałam.
              • tromysza Re: sabi 04.05.05, 14:58
                słuchaj a ten Brylo coś tam to polska nazwa? Mam powiedzieć pani, że chce
                brylophyllum...?
                • sabi35 Re: sabi 04.05.05, 15:04
                  Nie, ale Bryophyllum argento cult. to krople z Bryophyllum (to taki chwaścik ;-
                  ) i srebra, a Weleda jako firma jest na polskim rynku, więc pytaj dokładnie o
                  Bryophyllum Argento cultum Weledy.
                  • izulek1 Re: sabi 04.05.05, 15:14
                    Ja również testuje koło17 maja. Staram się w tym cyklu nie nakręcać, nie będe
                    wyszukiwac objawów na siłę , testować będę dopiero jak @ się spóżni - nie chcę
                    się ponownie rozczarowćsad . W tym cyklu nie byłam na monitoringu , nie robiłam
                    też testów od ewy , przytulaliśmy się co drugi dzień zobaczymy czy ta metoda
                    odniesie sukcessmile) Mam wielkąąąąąąąą nadzijeże tym razem się uda!! Trzymam
                    kciuki za wszystkie starajace!
                    Pozdrawiam iza
                    • cleodark Tromyszko 04.05.05, 17:25
                      Witaj,
                      Ja będe testować 24 maja także jak możesz to trzymaj kciuki (poszłam na
                      całegosmile))
                      pa
    • agadibi Hmmmm, Tromyszko.... 04.05.05, 18:30
      więc i ja będę trzymać kciuki. Rok temu moja ciąża "wyszła" z przytulanka w 11
      dniu cyklu wink))
      Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie starające się...
      Aga.
    • kingakw Re: 17-20 maja 04.05.05, 18:48
      Ja testuje 20 maja, oczywiście jak plamienie nie przyjdzie wcześniej.
      • martyna35 Re: 17-20 maja 04.05.05, 20:29
        termin mojego testowania wypada ok.15 maja,ale to tak na styk,postanowiłam,że
        jak ze dwa,trzy dni będę po terminie to dopiero zatastuję,czyli ok.19,20
        maj.Trzymam kciuki za nas wszystkie,za Ciebie Tromyszko też!
        • aga-75 Re: 17-20 maja 05.05.05, 10:58
          Witam wszyskie dziewczyny!! ja tez jeżeli w ogóle będę testowac to własnie w
          tych dniach. Nie znacie mnie, ale ja często tu zaglądam (i na forum w
          oczekiwaniu, starania majowe). To już 10 cykl moich starań o pierwsze
          dzieciątko, ale tym razem nie robie sobie za dużych nadziei, po porzednich
          doswiadczeniach nie wierze w żadne moje rzekome objawy i mamy tez wyniki mojego
          męża - są słabe więc na nic nie licze w tym cyklu. Chociaż jak na pewno same
          wiecie - zawsze promyczek nadziei się jakiś tli, więc jeżeli do 17-18.05 nie
          przyjdzie @ to będę z Wami testować. Trzymam kciuki za Was wszystkie
          dziewczyny!! pozdrowionka Aga.
          • tromysza Re: 17-20 maja 05.05.05, 11:05
            No to miło, miło!!!!!!! Że mam kogo wspierać, oczywiście. Piszcie, piszcie do
            mnie. smile))))
            • amilos Re: 17-20 maja 05.05.05, 14:42
              ja testuję ok. 21-23. maja.Też trzymam za nas wszystkie kciuki, aby się udało.
    • kingaolsz Re: 17-20 maja 05.05.05, 12:38
      Ja mam termin @ na 19 maja, wiec pewnie bede testowac w okolicach 20.
      Od wczoraj mam straszne napady czkawki ( ogolnie mialam ja chyba kilka razy w
      zyciu) i sie smialam do siebie, ze moze to moj pierwszy "objaw" ? wink)))))))))
      Ten maj musi byc udany smile))))))

Pozdr
      Kinga
    • magnolia1001 Re: 17-20 maja 05.05.05, 14:18
      dziewczyny ja nie wiem czy maiłam juz owulaje stosujecie testy owulacyjne?
      • annalalik Re: 17-20 maja 05.05.05, 17:46
        Ja stosowałam ale że mam podwyższone LH to niestety nie są w moim wypadku
        wiarygodne. Spytaj na stronie z testami (u gory w linkach)
    • kingaolsz Re: 17-20 maja 17.05.05, 16:03
      up smile
      czekamy na wiesci smile

Pozdr
      Kinga
      • tromysza Re: 17-20 maja 17.05.05, 16:04
        na razie nic. nie dostałam @.i właśnie zastanawiam się czy powtórzyć test- ale
        tak się strasznie boję.
        • tromysza Re: 17-20 maja 17.05.05, 16:04
          u mnie na razie nic- o to chodziło smile))
          • kingaolsz Re: 17-20 maja 18.05.05, 08:21
            No a u mnie sa II !!!!!!!!!!!
            Jeszcze nie wierze. Bardzo powolutku sie ta druga pojawila , a mialam @ dostac
            jutro. Caly czas chodzilam w przeswiadczeniem, ze w tym cylku nic nie wyszlo i
            w sumie nawet sie nie nastawialam wielce, bo bylam pewna, ze bedzie jak zwykle
            ( duuuuzo nadziei i niemile rozczarowanie). A tu niespodzianka smile))))))))
            Ale numer, hihihihihi smile))))))))))) po 6-ciu miesiacach nadziei....

Teraz obmyslam pan jak meza zaskoczyc , hehehe

Wysylam fluidki
            ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
            ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Pozdr
            Kinga
            • aga-75 Re: Kinga - GRATULACJE!! 18.05.05, 08:47
              Ogromne gratulacje Kinga!!! Super, ciesz sie Kochana na całego!! Tak miło czyta
              się takie dobre wieści, życzę Ci dużo, dużo zdrówka i szczęśliwych 9 m-cy!!

Ja miałam nie testować i czekać na @ bo w tym cyklu na nic nie liczyłam, ale
              same wiecie jak jest... dzisiaj 31 dc i dzięki Bogu @ jeszcze nie ma, denerwuję
              się jak nie wiem co, spać przez to nie mogę, więc dzisiaj kupuje test i jutro
              rano się dowiem.
              Tromyszko, ja tez boję się tesku jak chol..ra, tyle już razy widziałam 1
              krechę, tyle razy płakałam... z resztą sama wiesz, ale trudno jutro ryzykuję.
              Co Ty na to żeby jutro tez spróbować?? może razem nam sie uda...?? Boze nawet
              boję się o tym myśleć i pisać.
              Pozdrowionka Aga.
              • kingaolsz Re: Kinga - GRATULACJE!! 18.05.05, 08:54
                Tez pol nocy nie spalam, snily mi sie testy, pecherz pekal pelen a ja "byle do
                rana" i jak tylko maz wyszedl za drzwi to biegiem do lazienki. Niby nie
                wierzylam, ze sie uda, ale jedno, ze lubie robic testy, a drugie chcialam miec
                pewnosc, zeby sie dalej nie nakrecac.... a tu co? nakrecanie na calego smile)))))

Buziaki i trzymajcie sie, uda sie smile)))) napewno!
                Pozdr
                Kinga
                • tromysza aga ja już zrobiłam test!!! 18.05.05, 19:05
                  pozytywny!!! Ty teraz rób. czekamy na wieści. maj jest szczęśliwy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka