tromysza 04.05.05, 12:33 które z Was testują w tym czasie? ja co prawda nie testuję, bo nie było starań (muszę odczekać), ale w tym czasie mam mieć @. I chciałam się spytać czy mogę dopingować jakiejś "starającej" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kawka74 Re: 17-20 maja 04.05.05, 12:43 w tym czasie mam mieć @. O, Ty też? u mnie wypada 18.maja, o ile luteina zadziała jak należy. I też mogę tylko komuś podopingować... Odpowiedz Link
annalalik Re: 17-20 maja 04.05.05, 12:56 Ja. ok 17 - 18 maja teoretycznie powinna byc @ - której nie chcę i się nie spodziewam To jeszcze nie 100 % bo mi FF jeszcze owu nie wyznaczył ale... www.fertilityfriend.com/home/aa67f możliwe że owu była 16 dc - jeśli tempka się utrzyma wysoko Odpowiedz Link
agadibi Re: 17-20 maja 04.05.05, 13:03 Witajcie dziewczyny, ja chyba wtedy powinnam testować... Pewnie mnie nie pamiętacie, ja się rzadko odzywam, ale cały czas jestem z Wami, kibicuję z całego serca i prawie codziennie Was czytam. Ja na razie nie miałam o czym pisać, bo musiałam dojść do porządku z moimi bakteriami. Niestety, nie udało się ((, ale po kilku konsultacjach zdecydowałam się rozpocząć starania. W zeszłym miesiącu tak "bez przesady" i mimo wszystko z obawami, co by było, gdyby... Ale teraz chyba doszłam do siebie, wiem, że choćby wszystko sprzysięgło się przeciwko mnie, to jeśli ma być ok, to i tak będzie (i na odwrót). Ważne, że jestem gotowa na każde rozwiązanie, mam w sobie dość siły, żeby stawić temu czoła. Mam za sobą poronienie 9 m-cy temu (przełom 11/12 tc), to traumatyczne doznanie wyzwoliło we mnie takie pokłady cierpliwości, pokory, wytrwałości i chyba odwagi, o których nawet nie miałam pojęcia, ale to, niestety, musiało potrwać... Trzymajcie się dziewczyny, pozdrawiam Was gorąco i nieśmiało proszę o ciepłe myśli... Tromyszko, strasznie mi przykro, że Ciebie też to spotkało i tym bardziej doceniam Twoją gotowość do kibicowania innym... Wasza Aga. Odpowiedz Link
magnolia1001 Re: 17-20 maja 04.05.05, 13:10 Czesc Tromyszko mozesz ze mna odliczać ja testuje 20 maja teraz staram się z testami owulacyjnymi dzisiaj mam 10dc trzymaj za mnie mocno kciuki a ja za ciebie sie pomodlę Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
nitka111 Re: 17-20 maja 04.05.05, 13:55 Ja mam mieć @ wczesniej, ale testuję w tych dniach, jeśli będzie co testować. Też się dołączam, myślęże po 15.05 będę wiedzieć kiedy testować. W tym cyklu, nie liczę dni, nie patrzę na śluz, nie mierzę tempki. Odpowiedz Link
tromysza Re: 17-20 maja 04.05.05, 14:20 ja to jestem trochę przerażona, bo 11 dc kochałam się z mężem rano- byłam pewna, że nie ma jeszcze owu. Potem poleciałam do ginki swojej i ona zrobiła mi USG (kontrolne) i wyszło, że właśnie mam owu. Coś mi się popieprzyło i owu miałam wcześniej. ginka powiedziała, że pęcherzyk pewnie właśnie pękł. I akurat wtedy się "przytulałam". No ale skoro nie mogłam zajść ponad pół roku- to mogę być spokojna, że nie zaszłam teraz.W końcu to nie jest tak hop siup. Odpowiedz Link
tromysza sabi 04.05.05, 14:47 dostałas maila? Chciałam Ci jeszcze powiedzieć...nie, zresztą dopisze do priva. Chodzi mi o to, że martwię się o Ciebie i myślę, że może powinnaś jednak zrobić jakieś badania. może masz jakąś bakterię albo co??? Odpowiedz Link
sabi35 Re: sabi 04.05.05, 14:49 Nie wiem, dwóch lekarzy twierdzi że nie trzeba. Bakterie są przyczynami poronień w II trymestrze, a nie na początku. Odpowiedz Link
tromysza Re: sabi 04.05.05, 14:51 acha... no jak uważasz, kochana. Chciałam Ci tylko napisać, że ja zaszłam po Twoich lekach homeopatycznych. Brałam sepię. Odpowiedz Link
sabi35 Re: sabi 04.05.05, 14:55 Niech żyje Sepia. Następnym razem bierz Sepię i Bryophhyllum Argento cult. Weledy (w drugiej fazie). A może już teraz się udało? Organizm poronieniu jest bardzo płodny (sama się o tym przekonałam ostatnio). Ja też ostatnio po weekendzie w Hamburgu miałam trochę stracha, ale chyby na szczęście nic z tego nie będzie. Odpowiedz Link
kawka74 Re: sabi 04.05.05, 15:50 właśnie - z tą płodnością po poronieniu. Mam dziwne i nieodparte wrażenie, że w tym cyklu - pierwszym po poronieniu - zaszłabym niechybnie nawet jeszcze podczas @. Nie wiem, skąd, ale cały czas czuję, że nagle (?) zrobiłam się płodna jak króliczek. I paradoksalnie tak strasznie się boję, że zajdę, że aż mi się mdło robi ze strachu. Świra można dostać, wszystko idzie na odwrót. Odpowiedz Link
sabi35 Re: sabi 04.05.05, 16:09 To zachodź, a jak się boisz, to po pierwszej @@@. Jestem święcie przekonana, że organizm sam wiem, kiedy może być w ciąży a kiedy nie. Tak też twierdzą młodzi lekarze. Odpowiedz Link
kawka74 Re: sabi 04.05.05, 16:13 W takim razie mój organizm tego bardzo chce. Czuję całą sobą gotowość do zajścia w ciążę i bycia matką. A głowa coś nie bardzo. Nie mogę sobie z tym poradzić. Odpowiedz Link
sabi35 Re: sabi 04.05.05, 16:17 Już zawsze będziesz miała inne nastawienie do ciąży, będziesz się bardziej bała i będziesz ostrożniejsza. Ja jestem 4 tygodnie po i wiem, że jednak nie będę brać tabletek od następnego cyklu. Co ma być, to będzie. Odpowiedz Link
kawka74 Re: sabi 04.05.05, 16:37 wiesz, zanim zaszłam i potem poroniłam, byłam zdania, że ciąża to nie choroba (no bo w sumie to nie choroba), że te wszystkie zwolnienia brane przez ciężarne, żeby sobie odpocząć, tak o, bez szczególnych wskazań lekarskich, to pic na wodę fotomontaż. A teraz mam wrażenie, że gdybym zaszła, natychmiast wzięłabym zwolnienie i przeleżała następnych osiem miesięcy w łóżku wstając tylko do toalety. Ze strachu. Odpowiedz Link
sabi35 Re: sabi 04.05.05, 14:51 Zresztą, w ciąży miałam robiony 2x wymaz i wszystko było OK. Najwyżej chlamydia, ale nigdy nie miałam. Odpowiedz Link
tromysza Re: sabi 04.05.05, 14:58 słuchaj a ten Brylo coś tam to polska nazwa? Mam powiedzieć pani, że chce brylophyllum...? Odpowiedz Link
sabi35 Re: sabi 04.05.05, 15:04 Nie, ale Bryophyllum argento cult. to krople z Bryophyllum (to taki chwaścik ;- ) i srebra, a Weleda jako firma jest na polskim rynku, więc pytaj dokładnie o Bryophyllum Argento cultum Weledy. Odpowiedz Link
izulek1 Re: sabi 04.05.05, 15:14 Ja również testuje koło17 maja. Staram się w tym cyklu nie nakręcać, nie będe wyszukiwac objawów na siłę , testować będę dopiero jak @ się spóżni - nie chcę się ponownie rozczarowć . W tym cyklu nie byłam na monitoringu , nie robiłam też testów od ewy , przytulaliśmy się co drugi dzień zobaczymy czy ta metoda odniesie sukces) Mam wielkąąąąąąąą nadzijeże tym razem się uda!! Trzymam kciuki za wszystkie starajace! Pozdrawiam iza Odpowiedz Link
cleodark Tromyszko 04.05.05, 17:25 Witaj, Ja będe testować 24 maja także jak możesz to trzymaj kciuki (poszłam na całego)) pa Odpowiedz Link
agadibi Hmmmm, Tromyszko.... 04.05.05, 18:30 więc i ja będę trzymać kciuki. Rok temu moja ciąża "wyszła" z przytulanka w 11 dniu cyklu )) Pozdrawiam i trzymam kciuki za wszystkie starające się... Aga. Odpowiedz Link
kingakw Re: 17-20 maja 04.05.05, 18:48 Ja testuje 20 maja, oczywiście jak plamienie nie przyjdzie wcześniej. Odpowiedz Link
martyna35 Re: 17-20 maja 04.05.05, 20:29 termin mojego testowania wypada ok.15 maja,ale to tak na styk,postanowiłam,że jak ze dwa,trzy dni będę po terminie to dopiero zatastuję,czyli ok.19,20 maj.Trzymam kciuki za nas wszystkie,za Ciebie Tromyszko też! Odpowiedz Link
aga-75 Re: 17-20 maja 05.05.05, 10:58 Witam wszyskie dziewczyny!! ja tez jeżeli w ogóle będę testowac to własnie w tych dniach. Nie znacie mnie, ale ja często tu zaglądam (i na forum w oczekiwaniu, starania majowe). To już 10 cykl moich starań o pierwsze dzieciątko, ale tym razem nie robie sobie za dużych nadziei, po porzednich doswiadczeniach nie wierze w żadne moje rzekome objawy i mamy tez wyniki mojego męża - są słabe więc na nic nie licze w tym cyklu. Chociaż jak na pewno same wiecie - zawsze promyczek nadziei się jakiś tli, więc jeżeli do 17-18.05 nie przyjdzie @ to będę z Wami testować. Trzymam kciuki za Was wszystkie dziewczyny!! pozdrowionka Aga. Odpowiedz Link
tromysza Re: 17-20 maja 05.05.05, 11:05 No to miło, miło!!!!!!! Że mam kogo wspierać, oczywiście. Piszcie, piszcie do mnie. )))) Odpowiedz Link
amilos Re: 17-20 maja 05.05.05, 14:42 ja testuję ok. 21-23. maja.Też trzymam za nas wszystkie kciuki, aby się udało. Odpowiedz Link
kingaolsz Re: 17-20 maja 05.05.05, 12:38 Ja mam termin @ na 19 maja, wiec pewnie bede testowac w okolicach 20. Od wczoraj mam straszne napady czkawki ( ogolnie mialam ja chyba kilka razy w zyciu) i sie smialam do siebie, ze moze to moj pierwszy "objaw" ? ))))))))) Ten maj musi byc udany )))))) Pozdr Kinga Odpowiedz Link
magnolia1001 Re: 17-20 maja 05.05.05, 14:18 dziewczyny ja nie wiem czy maiłam juz owulaje stosujecie testy owulacyjne? Odpowiedz Link
annalalik Re: 17-20 maja 05.05.05, 17:46 Ja stosowałam ale że mam podwyższone LH to niestety nie są w moim wypadku wiarygodne. Spytaj na stronie z testami (u gory w linkach) Odpowiedz Link
tromysza Re: 17-20 maja 17.05.05, 16:04 na razie nic. nie dostałam @.i właśnie zastanawiam się czy powtórzyć test- ale tak się strasznie boję. Odpowiedz Link
kingaolsz Re: 17-20 maja 18.05.05, 08:21 No a u mnie sa II !!!!!!!!!!! Jeszcze nie wierze. Bardzo powolutku sie ta druga pojawila , a mialam @ dostac jutro. Caly czas chodzilam w przeswiadczeniem, ze w tym cylku nic nie wyszlo i w sumie nawet sie nie nastawialam wielce, bo bylam pewna, ze bedzie jak zwykle ( duuuuzo nadziei i niemile rozczarowanie). A tu niespodzianka )))))))) Ale numer, hihihihihi ))))))))))) po 6-ciu miesiacach nadziei.... Teraz obmyslam pan jak meza zaskoczyc , hehehe Wysylam fluidki ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Pozdr Kinga Odpowiedz Link
aga-75 Re: Kinga - GRATULACJE!! 18.05.05, 08:47 Ogromne gratulacje Kinga!!! Super, ciesz sie Kochana na całego!! Tak miło czyta się takie dobre wieści, życzę Ci dużo, dużo zdrówka i szczęśliwych 9 m-cy!! Ja miałam nie testować i czekać na @ bo w tym cyklu na nic nie liczyłam, ale same wiecie jak jest... dzisiaj 31 dc i dzięki Bogu @ jeszcze nie ma, denerwuję się jak nie wiem co, spać przez to nie mogę, więc dzisiaj kupuje test i jutro rano się dowiem. Tromyszko, ja tez boję się tesku jak chol..ra, tyle już razy widziałam 1 krechę, tyle razy płakałam... z resztą sama wiesz, ale trudno jutro ryzykuję. Co Ty na to żeby jutro tez spróbować?? może razem nam sie uda...?? Boze nawet boję się o tym myśleć i pisać. Pozdrowionka Aga. Odpowiedz Link
kingaolsz Re: Kinga - GRATULACJE!! 18.05.05, 08:54 Tez pol nocy nie spalam, snily mi sie testy, pecherz pekal pelen a ja "byle do rana" i jak tylko maz wyszedl za drzwi to biegiem do lazienki. Niby nie wierzylam, ze sie uda, ale jedno, ze lubie robic testy, a drugie chcialam miec pewnosc, zeby sie dalej nie nakrecac.... a tu co? nakrecanie na calego ))))) Buziaki i trzymajcie sie, uda sie )))) napewno! Pozdr Kinga Odpowiedz Link
tromysza aga ja już zrobiłam test!!! 18.05.05, 19:05 pozytywny!!! Ty teraz rób. czekamy na wieści. maj jest szczęśliwy Odpowiedz Link